Провалям всяка връзка и все не искат брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Провалям всяка връзка и все не искат брак
преди: 11 години, 16 дни, прочетена 3383 пъти
Здравейте,
До сега съм имала 3 връзки и трите с чудесни и свестни мъже. Но и с тримата нищо не се получи. В един момент все започвам да се сърдя и да мърморя. На първия мърморех заради редките срещи веднъж седмично, на последния за закъснения. На втория не съм мърморила просто не заминах с него. Не знам всеки път като не се получават нещата в продължение на 3 години и се изнервям и започвам все да недоволствам и нещата се влошават още повече. Явно точно 3 години е срокът, в който моето търпение се изчерпва и започвам да си показвам лошите страни със сърдене и натякване. Но просто виждам, че нещата не тръгват към нещо по-сериозно, например живеене заедно, брак и деца и се изнервям от това че не напредваме. Дали аз все попадам на страхливи и нерешителни мъже, които ги е страх от обвързване или просто не ме обичат толкова за да продължим напред. Лошото е че с натякването и сърденето нещата още повече се влошават, но просто не мога да спра това недоволство. Вече съм малко над 30 и още нямам нито мъж, нито деца, а годините минават и вече ме е страх че ще си остана сама. Все още не е приключила последната ми връзка, но нещата май вървят натам. Толкова ми се искаше да съм с него и да създадем семейство, но той е категоричен, че не иска. Вече ме и мрази защото много го критикувам, постоянно недоволствам. Сигурно ще ме остави и той с предлог да търся някой друг, както все се случва. Хич не ми се иска да започвам отново всичко. Чудя се има ли шанс да се оправят нещата и какви съвети бихте ми дали. Знам че ме обича, но много го е страх от обвързване, говорили сме много, но няма ефект, мисли че ще го заточа у дома и никъде няма да може да излезе. Как да направя така че да си промени отношението и да поиска и той брак. Ще се радвам да чуя някакви съвети, вие как сте постигнали това с някой упорит мъж, който не е искал да се жени, а сигурна съм че има много такива. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 16 дни
hash: ab6f5045a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, щом не си щастлива и все на теб „се случват“ нещата, значи проблемът е в теб. Ако искаш трайно да се промениш, потърси помощ при психолог. Самопознай се. Не чакай светът и другите да се променят в твоя угода. По-добре сама или с помощта на психолог да си дадеш сметка за живота си, характера си, грешките си, постъпките си и да ревидираш всичко, за да почнеш отначало. Ако не се постараеш, ще следва 4-тата неподходяща връзка и така нататък. Огледай се - светът си е ОК, хората се женят, имат деца, щастливи са, ходят на почивки и изобщо - не е вината в света, обществото, държавата, ако можем да говорим за вина изобщо. Виж себе си, промени се и ще ти тръгнат нещата. Успех
П.П. Все още е възможно да спасиш връзката си, ако харесваш този човек. Нямаш много време, ако на човекът вече му е писнало и затова те съветвам да потърсиш помощ при психолог, защото в рамките на много кратко време ще постигнеш резултати (ако искаш да спасиш връзката си де)

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: d3298808c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не ми се вижда реална тази история, не познавам жена, която да е толкова самокритична, та чак да и дойде акъл да търси вината в себе си.

Ако обаче приемем това за истина, мисля че в никакъв случай не трябва да слушаш номер 1 и да ходиш на психолог, тъй като психолога не може да реши този проблем. Проблемът ако може да се нарече така е просто твоят характер, а тук никой не може да ти помогне. За съжаление не мисля че и сама би могла да направиш нещо по въпроса. Единственото което се сещам е, да не бъдеш толкова вторачена, да намалиш изискванията към партньорите ти, съответно да мечтаеш възможно по-рядко за това, как би трябвало да се държи или представлява партньора ти.
Имам позната, която се държи точно като теб. Така като се замисля, май не е само една, даже пишейки това ми става обезпокоително, че започвам да се сещам за поне една дузина жени, някои от тях минаващи средна възраст с подобно поведение на твоето. Не знам някоя от тях да е била доволна за каквото и да било по принцип и едва ли им е лесно като цяло. Може би единствения начин да се излезе от това състояние е, не да специфицираш мъжете в живота ти като закъсняващи, подраняващи и т. н., ами да се сетиш или срещнеш някой, който си обичала или ще обичаш силно и спрямо това да намалиш мрънкането или другите производни.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 43c929f247
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен темата за семейство и деца се е превърнала във фикс идея... Мъжете се страхуват от брак (поне голямата част от тех), страх ги е да поемат отговорност първоначално.
Моето мнение е, че ти сама ги караш да бягат от теб. С постоянното натякване ги плашиш и притискаш, а и ти сама знаеш, че никой не обича да се чувства притиснат.
Когато един мъж реши да предложи брак, той ще го направи без да го изискваш от него.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: 54ed006f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Намери си мъж, който да те носи на ръце и да си негова слабост. Иначе няма да се получи. Мъжът трябва да обича повече, за да е успешна една любов. Иначе просто не се получава.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 5bbe323729
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   От възраста е! С времето ще стане още по зле, няма да можеш да понасяш хора около себе си. Изпуснала си козите, както му казват. Проблема е наистина в теб, ... много ме съмнява, че психолога ще ти помогне. Трябва да се промениш, но и ти самата го знаеш, че е много трудно, изградила си си характер през годините и това си ти. Може и да намериш мъж, който пък обича да му мранкат и да му натякват.

Успех

 
  ...


...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 79fdbf5f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никой не иска кисели, недоволни женки. Продължавай в същия дух и наистина ще си стоиш сама.

bile

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: ebcc625e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нещата се получават, когато спре да ти пука. И аз съм жена малко над 30г., но при мен е обратното - всички мъже, с които съм била искат брак и деца от мен, но аз не съм готова и не ми пука за каква ще ме помислят другите и че времето минава. Времето за всеки минава, независимо дали ще има деца или не. Ако ми се доще дете и не мога да имам, мога да си осиновя (деца без родители, колкото искаш). Някой смятат, че когато си е твое е по-различно, но аз обичам всички деца еднакво, защото всички те са едни невинни душици. Та не им се впрягай толкова на мъжете. Никой не е съвършен и все нещо може да ни подразни в другия. Бъди себе си и я карай по-полека, шото насила "хубост" не става;)

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 791f94661d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Смени изборът на мъже.
А мъж, който не иска да живеете заедно не те обича достатъчно, следователно тази връзка не заслужава спасение.
Не се примирявай толкова много с това което иска еди кой си, ами намери някого който иска същото като теб.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: ab6f5045a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Oт 1 - хора, не можете да разберете, че има определени отклониения, които карат жените/хората да постъпват така. Психотерапията ще помогне на Авторката, ще спаси и връзката си, но трябва желание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 15 дни
hash: d09bd655b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 9 ти дава единственният правилен отговор! Не носиш никаква вина, просто харесваш неподходящи мъже. Днешните млади хора търсят само облаги, втора майка до себе си и без да имат никакви задължения към нея.

 
  ...

...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 32a8bc52fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А представяш ли си когато се ожените колко повече ще си показваш лошите страни и ще му натякваш? :) Тия неща се усещат и съвсем логично приятелите ти избягват нещо повече с теб. Не знам как ще си промениш характерът и мирогледът, но според мен това е единственият правилен начин за нещо успешно. Е, може и да си намериш някой, който не обръща внимание на подобно отношение или някой, който търси точно такова отношение - хора всякакви. :) Успех! :)

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: d1b33066e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хах, и как така упрекнахте авторката, че е нерешителна и прекалено самокритична към себе си? Според мен вината е в мъжете, с които е била. В днешно време има много хора над 30 /и от двата пола/, които нямат деца и и не са се задомили, поради някаква причина. Вероятно авторката е попаднала на мъже, които не са готови все още за деца, ако изобщо мислят за създават такива. За съжаление вече има и все повече такива жени, които чакат да станат на 30-40 и тогава да родят, когато са изпуснали всички влакове...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 14 дни
hash: f64e443fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Извинявай но според мен имаш много погрешна представа, относно какво е това свестен мъж. От това което прочетох, си права да се сърдиш, че се виждате с някой 1 път в седмицата. В началото на връзката е нормално, но когато нещата се задълбочат и вие продължавате да се виждате по 1 път седмично, значи това не е сериозна и нормална връзка. Освен това да ходиш с някой 3 години и да си останете на ниво срещи от време на време, без никакъв напредък, също не е нормално според мен. Даже ми се струва, че ти имаш прекалено снишени изисквания и изобщо не мрънкаш и те затова не те приемат насериозно. Аз лично не бих била 3 години с човек дето се виждаме 1 път в седмицата и който дори на си отваря устата да поживеем заедно и да видим как ще потръгне. Проблема ти е че си прекалено търпелива и седиш във връзки дето няма да имат никакво развитие. Освен това не може да си направиш добре сметката, с какви хора си имаш работа. Оставила си се на течението и чакаш другия да предприеме нещо, без да имаш никакви изисквания, а на тях така им е удобно. Ще те посъветвам да не губиш време и със сегашната си връзка, скъсай с човека, след това добре си помисли какво точно искаш от една връзка, постави си срокове, за това как искаш да се развиват отношенията ви. Примерно ако след една година връзка си седите на едно ниво, още тогава си изясни с човека какво иска и ако не иска същото като теб, го зарязвай. И друго много важно- още от самото начало проучи човека какви планове за живота има - дали иска брак, деца, как гледа на връзките и отношенията, а не чакай да разбереш всичко това след време, когато вече си си изгубила поредните 3 години. Имай ясни критерии и изисквания, прави компромиси, но не дотам, че да си жертваш целия живота едва ли не. Гледай да осъществиш твоите мечти с човек който има подобни, а не се разпилявай с някакви неща дето нищо не ти носят. То излиза че си си изгубила 9 години с неподходящи хора, защото не си имала ясни критерии и изисквания и не си се оттървала по-рано от тях. Аз даже след един месец връзка като видя, че сме различни в доста отношения, си прекратявам връзката, защото нямам 1000 години живот пред себе си, за да се убеждавам в очевидното. Цени повече себе си и времето си, пълно е с мъже безгрижници дето не искат да се женят, не искат семейства, а колко жени се подлъгват по тях и чакат нещо сериозно, само защото не са си направили труда да ги опознаят като хора, и не са ги отрязали много по-рано. Гледай вече да си повече егоист и да не се разпиляваш толкова.

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: 1455dd33eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От авторката
Здравейте и благодаря за коментарите. Благодаря ви №13 и 14 за подкрепата. № 14 напълно си права. Наистина аз стоя, търпя и чакам да стане чудо, а чудото все не идва, а годините минават. Лошото е, че в един момент се изнервям, че нищо не се получава и аз самата ставам лоша, въпреки че не го искам. Но иначе си права наистина явно все не попадам на мъже, които искат семейство и деца и се надявам напразно, че като минат няколко години ще поискат, но това все не става. Ще помисля добре над твоят коментар, искрено ти благодаря. Надявам се скоро да открия човек, който да иска да бъде с мен истински и да създадем семейство.

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 8960e920ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Абсолютно подкрепям мнението на номер 14, даже откривам полезни съвети и за себе си, защото съм попадала на такива несериозни/непоследователни мъже като авторката. Разликата при мен е, че не съм така търпелива като нея и за много по-кратък период от време гледам да поопозная човека до мен и ако не виждам потенциал за сериозни отношения, просто прекратявам нещата...
Към авторката - доста си критична към себе си! Недей да си втълпяваш, че си мрънкало! Ти просто не си щастлива във връзката си и е нормално да изразиш недоволство. Само че не спирай само до думи и оплакване, ами действай! Недей и да се вслушваш в някои 'задълбочени' коментари тук - на хората им е удобно да се закачат за собствената ти самокритика и да те нападнат вместо да ти помогнат...
Преразгледай критериите си за ибор на мъже. Лично аз бих се замислила много сериозно, ако някой няма желание да се вижда с мен по-често от 1-2 пъти седмично Да не говорим за последния ти приятел - изобщо да не те вълнува дали те обича достатъчно, важното е, че изобщо не се стремите към едно и също, а именно семейство.
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 28ad3f871e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей! И аз съм попадала в тази ситуация, когато мъжът не иска да продължи отношенията по- нататък.... И двамата имате вина в случая, не точно вина, а по-скоро имаш грешен подход. Първо никога, никога не натяквай на мъж да се омъжи за теб, да имате деца и да живеете съвместно. Ефекта е тъкмо обратен и то винаги без изключение. Не бързай да скъсаш с последния си приятел, не му натяквай повече, престани. Напълно съм съгласна, че когато един мъж не иска продължение на отношенията не си заслужава усилията и си губиш времето с него. Когато обаче му натякваш за брак и деца е същото, когато теб те карат на сила на правиш нещо, което не харесваш и не искаш. Ще ти дам пример - той може да харесва по- нестандартни неща в леглото, а на теб да не ти харесват, но той да мрънка всеки ден и да настоява да ги правиш заради него. Как ще се чувстваш ти в подобна ситуация, навярно поста ти щеше да е затова - приятелят ми ме кара да правя неща, които не искам...
Ти най-добре си познаваш човекът до теб и можеш да прецениш дали искаш точно с него да създадеш семейство. Поговори с него, нека разговорът бъде кратък, направи точно обратното, което си правила до сега. Извини му се, че си го притискала да се омъжи за теб, сега си разбрала колко тежко му е било докато си настоявала за брак, деца и използвай същите думи, които ти е казвал. Ако ти е казал, че е още млад, няма работа, няма доходи в момента и т. н. му казваш: " Правилно постъпваш като не искаш да живееш с мен. /именно с това изречение трябва да започнеш. И никакви общи приказки от рода на с теб живеехме заедно 3 години, няма нищо по-свято от семейството, времето минава и подобни глупости. Първо - той и без теб знае всичко това, второ - самият той също го е мислел това дълго време, за децата, за семейството и т. н. /. От тук нататък е важно да се съгласиш с всичките му претенции, дори и вътрешно да не си съгласна. Най- напред споменаваш всичко хубаво, но с обратен знак. Смисълът е такъв, че когато човек говори лоши неща за себе си, партъорът му започва да мисли хубави неща за него. На следващо място е важно да споменеш умалителните имена, с които те е наричал. Важно е да вмъкнеш думите, с които са те наричали, когато е имал добро мнение към теб. Или разговорът трябва да бъде такъв:
"Правилно постъпваш като не искаш да живееш с мен. Аз вече не съм толкова млада, не изглеждам толкова добре, лоша домакиня съм, не мога да се грижа за теб, не бях достатъчно добра в интимните отношения. Вече не съм твоето"сладкишче" и "пиленце" както преди. / това е само пример за негативните страни, които той ти е натяквал и е изтъквал пред теб, а също и за умалителните, с които те е наричал- котенце, любима и т. н. :D Това го променяш според това какви качества е изтъквал, че не харесва в теб/.
"Казвам ти това, за да ти благодаря за щастието, с което си ме дарил, и да ти поискам прошка, че не можах да ти отговоря със същото. Сега разбирам колко ти е било трудно- да не ме обичаш и пак да се отнасяш така добре с мен.
Казват, че времето лекува, макар че още ми е трудно да го повярвам. / Наблягам, че думата ОЩЕ задължително трябва да я кажеш. С това показваш, че вратата е все още отворен, но няма винаги да е така. / Но ти не се тревожи за мен. Ще се помъча с времето да се успокоя и да живея щастливо, ако разбира се е възможно.
Казвам ти това, за да ми помогнеш да отвикна от теб. По-добре да не се срещаме. Ако искаш да се видиш с наши общи приятели, кажи им, че ще дойдеш да се видиш с тях, а те ще ме предупредят и няма да се засичаме така. /Забраната да се виждате може да доведе до желание да те види. /
И още една молба- кажи ми какви качества трябва да придобия и от кои да се избавя, за да се харесам на мъж като теб. Разбирам, че няма да срещна втори такъв, но ако ми попадне някой, който поне да ми напомня за теб, няма да изпусна шанса си. / В този случай ако той започне да ти отговаря с какви качества следва да притежаваш пак се съгласяваш. Правилото е винаги се съгласяваш. Казваш така- Непременно ще се върна, щом се избавя от.... /споменатите от него негативни качества/ и придобия... / противоположните на споменатите от него негативни качества. /
Номерът тук е никога да не нападаш, а да оставяш да те нападат и само да се съгласяваш. Описала съм ти само част от един психологически подход. Разбира се поведението ти занапред трябва да подхожда на казаното. Никога не го нападай и не му натяквай, никога. Дори и да се пренесете да живеете заедно. Една жена трябва да е мила и внимателна и да вади душата на мъжа с памук. Често ние жените правим тъкмо обратното, което е голяма грешка. Имай предвид, че процесът може да продължи няколко месеца, може да е и няколко седмици, това зависи от твоя човек. Трябва да знаеш как да поддържаш добрите отношения, и по време на процеса докато той осмисля нещата и след това когато сте заедно. Забравих да спомена, че е по-добре да му го напишеш като писмо и да му го изпратиш, защото докато му го казваш може да се опитва да те прекъсва и да минеш към стария си модел на поведение - да му натякваш и да се се скарате. Освен това в писмен вариант ще има възможност да го препрочита многократно и ефекта ще е много по-голям. Най-добре му изпрати писмо :) Няма 100% гаранция, че всичко това ще помогне, но поне е по-добър вариант да пробваш отколкото веднага да го зарязваш и да тичаш при следващия. Често, когато сме с даден човек забравяме добрите му качества, защото с хубавото бързо се свикна, а се вторачваме в лошите му качества. Едва ли човекът, с когото живееш е толкова лош, опитай се да си уредиш отношенията с него преди да търсиш друг и цикълът да се повтаря. Необходимо е да си промениш подхода към мъжете, това е всичко- намери си допълнителни занимания, ходи на спорт, на някакви курсове или прави нещо, каквото и да е и да си е само твое занимание, покажи му, че имаш и друг живот и не си се вкопчила в него на всяка цена. Направи го заради себе си, а не заради него. Направи го заради прекрасния човек, който си, обичай повече себе си и си обръщай повече внимание, ако до сега не си го правила и нещата ще се получат. Продължавай да работиш върху характера си, всички ние имаме недостатъци. Както всяко нещо си има и хубава и лоша страна, така и всеки от нас си има и двете страни :) Процесът може да продължи няколко месеца. Ако случайно не се получат нещата- знай, че това не е човекът за теб и си търси друга половинка. Поне ще си наясно със ситуацията и няма да си губиш времето с неподходящия човек. Много любов и щастие ти пожелавам! Успех!
Ж

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker