Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дилема
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2295 пъти
Нарочно не уточнявам пол. Били сте с един човек определено време. Чувствата ви са едностранни - само от ваша страна. Отсрещната постъпва с вас подло, нагло, долно. Идва края, защото няма друг начин да продължи, но вие по необясним защо начин оставате с чувства. Минава достатъчно дълго време и отсрещната страна уж се е променила, осъзнала, напоследък модерното - изживяла катарзис. Вие си имате чувствата, но вашите потъпкани чест и достойнство казват друго. Е ако имате възможност бихте ли били с такъв човек? Нормално ли е отсрещната страна да чака вие да направите първата крачка? Кой трябва да я направи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: af5e4a4ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не ти разбрах - бъди по-конкретен/на. Иначе, нормалното май ти се е случило - преминало е влюбването и си видял/а човекът такъв, какъвто винаги е бил/а. В крайна сметка не го обичаш достатачно, за да останеш с този човек - обичал/а си само рефлекцията на образа на своя идеален партньор, не реалния човек.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0b47947f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, зависи какво е направила отсрещната страна, отделно според мен човек, който истински обича би простил всичко, дори и непростимото...
М 31

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 05b6b7e546
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това което питаш съм го тествал поне 2 пъти и резултата беше един и същ. Но за нищо на света не бих искал да е различно, защото това ме научи на много, не си представяй че съм станал по-умен, по-интелигентен или нещо от сорта, просто спъвайки се зверски в нещо не един, ами два пъти, решаваш че е далеч по-добре да се влачиш от болка, да се гърчиш в собствените си заблуди, от колкото някой да се подиграва с теб когато и както му скимне.
Със болката можеш да свикнеш, но няма да можеш да се примириш със това, че предаваш себе си няколко пъти, това ще срине самочувствието ти и морала ти.
Ако приемеш болката, един ден отново ще се изправиш, гаранция, докато другото си е мъка до живот.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 514fa2680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Променил се е - краставици. Достатъчно мъже има по света, за да се връщаш към такъв, който е постъпил подло с теб. :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 514fa2680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И още нещо- дори промяната да я има, тя не премахва сторените долни постъпки. Човек само може да се у1и от грешките си, но в нова връзка!

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 843de10f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Зависи от коя страна погледнеш. И дали долното си е наистина долно. Eдин смотльо разиграваше моя приятелка две години, колко много я обичал, как му е единствена, да се върне да живее при него (в страната където той живее) - но понеже постоянно доказваше, че е несериозен и думите му не струват, тя така и не му повярва. Eдна седмица след поредното му обяснение в любов, се оказа че смотльото даже е обвързан с друга, пък даже и сгоден. A иначе уж много я обичаше и искаше да се омъжи за нея, и все тя му беше виновна, че не му вярва. Cлед случката даже пак й звъня да му прощава, реве й и й говори, че не било вярно - такава слабохарактерност и низина прощават ли се? През неговите очи явно тя е кривата, явно и той си мисли, че се е държала подло и нагло и го оправдава това, че си е бил сгоден за друга.

Pедно е първата крачка да я направи този, който е сгрешил и да обясни чисто и ясно нещата, за да миналото се изясни, прости, а бъдещото да започне да се греди на чисто. B любовта няма място за гордост и игрички - така че авторе, щом изобщо се замисляш и ти тежи, остави правилно/неправилно, първи крачки и говорете като зрели хора! За всичко си има обяснение - стига да не се прекрачват някакви морални граници, защото тогава разбираш, че самия човек е нестойностен и просто не си струва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ce23572b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Интересното е какво си направил/а и какво искаш точно да постигнеш или промениш? наранил/а си някой дошъл ти е акъла на мястото и сега търсиш прошка или реванш ли какво?
Или неможеш сам/а да вземеш решението че се допитваш до анонимна част от хора които да определят решението ти? !
Жалък/жалка си!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c64d09fcd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз не вярвам, че хората се променят. Как ще имаш до себе си човек, ще го прогониш и след това като го няма или започне нов живот ще се сетиш, че го обичаш. Това е безумие. По - скоро играе едно наранено его и ще си играе отново с теб авторе/ке.

Най - познатата история: правят те на маймуна /Отсрещната постъпва с вас подло, нагло, долно. /, оставят те и после като продължиш се сещат, че си им скъп. Не е любов, а его. Горчивия хап да загубиш нещо. Не казвам любим, защото любим не се губи. Ако обичаш някого не го нараняваш умишлено и постоянно.

Отговора на въпроса ти е съвсем прост. Сети се защо прекъсна връзката. Дай си сметка ти вложи ли усилие да я запазиш и какво получи. Хората не се променят да ден, два, месец. Причината да се разделите сигурно още я има и дори и да се съберете, пак ще е там.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3b03369e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   За да се даде някакъв отговор на питането ти, трябва да си по-конкретен. Все пак ще ти драсна туй-онуй. Ако един човек ти изневерява системно и едновременно с това те тормози психически, внушавайки ти, че си пълен боклук, то наистина хванеш ли го - теглиш чертата!

В моят конкретен случай, след 6 години брак и дете, бившата ми жена превърна живота ми в такъв ужас и ад, какъвто не съм подозирал, че е възможен. В очите на хората (близки, роднини, приятели) бях изкаран пълен идиот, неспособен да я обича и прави щастлива и какво ли още не. Започна да ми говори, че трябвало временно да се разделим за "да намерела себе си", но естествено не ми обещава нищо и нищо да не съм очаквал. Важно да отбележа е, че аз с наивната си тиква се съгласих да играя по нейните правила, а държанието и ставаше още по-жестоко и безмилостно, предизвикателно, провокативно и идиотско. Друг важен момент е, че я оставих да живее в моето жилище (тя няма свое), а аз отидох да живея при родителите си временно докато тя "намери себе си". Докато бяхме във "временна раздяла" тя ми поиска развод, а пък аз разбрах, че целия фарс и тормоз над мен са били заради любовник, с който тя месеци наред ми е изневерявала още преди да се разделим! Е, след всичките ужаси и кошмари, съсипани нерви, болка и мъка накрая просто теглих чертата и край. Разбира се у нея нямаше покаяние дори, но дори след време да ми цъфне на вратата, връщане няма, защото това е човек, който не само не те обича, но дори те презира и третира като боклук. Често се случва, когато такива жени/мъже изживеят тръпката си и връзката им зачената в изневяра се разпадне, да се правят на разкаяни и да искат да се върнат при онези, които са наранили, но смисъл няма, няма доверие и още по-трагичното е, че дори да бъдат приети пак вършат същото. Наистина в повечето случаи се получава пак същото. Има изключения разбира се, но като цяло един човек тръгне ли по тоя път, обикновено връщане назад няма. Та, авторе, след всичко написано, ти казвам, че не само няма смисъл да бъдеш с човек, който е постъпил с теб долно, но дори е опасно за здравето ти. Който веднъж те е предал, най-вероятно ще те предаде пак. Няма смисъл да бъдеш с човек, който не само не те обича, но дори няма елементарно уважение към теб, поне заради някогашните ви щастливи мигове! Ако историята ти е подобна на моята, тегли чертата и независимо от чувствата преодолей изживяното! Времето лекува всичко!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e91a65b812
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма значение отсрещната страна какво е направила. Ако се чувстваш наранен значи наистина има защо, ако се чувстваш унижен си има причина. Е щом е така ти ми кажи- има ли смисъл да си с такъв човек?
Всеки осъзнава грешките си рано или късно, но това не роменя стореното.
Простиш ли веднъж, отсрещната страна свиква да греши, защото знае, че ще има прошка.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 55509951b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не трябва да се прощава на някой, който е бил подъл, нагъл и долен с теб. Явно е, че изобщо не е осъзнал какво ти е причинил, щом се питаш дали да направиш първата крачка. Катарзис -.... осъзнал е, че е одъртял кретена и вече не са толкова много жените, които може да прави на глупачки. Въпреки, че не уточняваш пола, все си мисля, че си жена - ние все искаме да дадем втори шанс. Мъжете са по - нетолерантни и именно това адмирирам в тях, отчасти е и мое качество. Който ме е наранил, го разбира и много трудно постига частична прошка. Не искам да съм толерантна, защото да ме прави на глупачка един и същи мухъл два пъти ще го преживея по - тежко отколкото всички негови простотии.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0c74c5007f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ако го/я обичаш нищо друго няма значение. ако и той казва че те обича или тя опитайте - съвет от личен опит. След като бях скъсала с приятеля си се чувствах по същия начин но му дадох шанс и сега не съжалявам за нищо. Любовта ни е истинска а тези които пишат за край и не му давай или не и давай шанс са хората с наранени души - слаби, които не знаят как да се борят за любовта и винаги ще си казват "Има още хора на света не е единствения/та" Жал ми е за такива като тях неспособни за борба.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0712335ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Абе даа тея дето се проименят ги знаем...
А и да се е променила ти ще си спомняш какво е направил или направила никога не се връща пълното доверие, за какво ти е това... Какво очакваш да стане да се оправите и ще се обичате и цветя и рози хаха едва ли.. Незнам трябва да не оважаваш себе си ако се събереш с човек който те е мачкал и наранявал.... Ама ти си знаеш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker