Приятелката ми пуши - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121593)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18631)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми пуши
преди: 11 години, 22 дни, прочетена 4109 пъти
Сигурно ще ви се стори тъпо обаче на мен някакси ми стана кофти. В смисъл аз винаги съм бил супер спортна натура, храня се здравословно, не пуша, алкохол пия мноого рядко - просто нощният живот го изисква понякога, никакви наркотици.

И винаги съм бил с впечатлението, че и приятелката ми води здравословен начин на живот.

Обаче нещо в университета не й вървеше този семестър и преди около една седмица като минавах оттам - беше случайно, но знаех, че чака за изпит някакъв - и какво да видя? Нашата се облегнала на оградата и пуши здраво. Стана ми много криво и то даже не толкова, че пуши (въпреки че и това хич не ме изкефи), ама затова, че ме е излъгала. Кой знае от кога ги пафка и ме прави на глупак?

Просто много мразя някой да ме лъже, това е.

Тогава като я видях, заобиколих и мисля, че не ме видя. Не съм й споменавал нищо, а и тя не ми е казвала на мен.

Може да е глупост, но просто не мога да й вярвам вече. Кофти ми е. Може би трябва да говоря с нея, да й кажа, че съм я видял...?

М26

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 21 дни
hash: 8d9f44b8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако знаеш колко още неща, които не те кефят, имаш да научиш и разбереш както за приятелката ти конкретно, така и за хората като цяло... Ако си го слагаш толкова на сърце, не знам какво трябва да направиш за да не перкулясаш!
Get easy, man!

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 8ab0cbc57b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мда, за съжаление, когато един човек те лъже на дребно, започва да те лъже и на едро след време. Приятел, поговори с нея, защото подозирам, че тя емоционално се дистанцира от теб, щом няма желание да ти споделя всичко, че дори се крие. Както знаеш, жените обичат да се изживяват вечно като неразбрани, все мъжа им е крив, че не ги разбира, че не се сеща сам, че не им чете мислите и т. н. Ако е от тоя тип жени (те повечето жени са така днес) и не умее да си казва овреме какво я мъчи, и разчита ти сам да се сещаш, ще се дистанцира от теб емоционално и тогава некой друг мъж ще я усети и ще и стане душеприказчик. А от там до леглото, пътя е кратък.

Накарай я да се почувства добре с теб. Както знаеш, жените все за чувства говорят. Просто я изслушвай, без да я прекъсваш и да и даваш готови решения. Жените мразят това ако сами не поискат съвет. Те просто искат някой да им бъде съпричастен, да им СЪЧУВСТВА в проблемите.

Нежеланието и да ти каже, че пуши и тайните в една двойка свидетелстват за промъкване на неискреност в отношенията ви. Връзката ви може би ерозира, но ти не го забелязваш просто защото си мъж, а тя е незряла жена, която не разбира мъжкия начин на мислене и разчита сам да се сетиш, че нещата не вървят. Мъжете обаче не разбираме от тия неща, не сме по детайлите, чувствата, душевността и т. н. Поне истинските мъжкари де. Явно нещо куца, но понеже както ти казвам по-горе, жените искат мъжете сами да се сещат и не умеят да говорят за това какво ги мъчи, а пък ние мъжете често изобщо не забелязваме, че нещата не вървят и разбираме чак, когато жената започне да прави скандали, да говори за раздяла или ни зареже. Жените са си такива, но ти поговори с нея и пак ти казвам само я изслушвай внимателно без да и даваш готови решения.

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 4bd6acd1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Номер 1 е много прав. Не се впрягай толкова. Все едно си я хванал да се натиска с друг. И веднага вкарваш филма: "Кой знае от когаме прави на глупак? "... "просто не мога да й вярвам вече. Кофти ми е. "... Това си е нейн личен избор- дали ще пуши или не, колко ще пуши и т. н. Ако теб не те кефи просто си търсиш друго момиче непушачка. Никой за нищо не те е лъгал, ти явно си такъв по характер- искаш да обсебваш хората и те са ти се отчитат за всяка една секунда от живота си. Е, по-добре свиквай, че това няма как да стане.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 21 дни
hash: 7e58f5acfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ами, говори с нея. Всеки човек си има навици. Някои са лоши. Аз обичам пържени картофи и пуша. Не е здравословно, не се гордея с това, но и не ме е срам - това си е моят избор. Освен това обичам разходките и спортувам отвреме на време (по скоро за поддържане на форма и раздвижване).
Момичето е направило нейният избор. Може би не ти е казала, защото те харесва и не иска да оставаш с лошо впечатление за нея. Представяш ли си какво и е непрекъснато да крие част от себе си само, за да я харесваш повече? А може това да е била просто една цигара - има хора, които пушат само когато им е много нервно или само когато излизат (имам такива познати).
Поговорете - кажи и че си я видял и я помоли да ти обясни защо не ти е казала. Но в никакъв случай не я притискай да ги отказва! Пак казвам - това си е нейният избор, нейният живот.

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: a846e984dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Тъпо е, че го е криела от теб, но все пак не е края на света.

 
  ...


...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 8e168a7b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Кажи й, че много лошо мирише на цигари и се отдръпни от нея. Не й казвай че си я видял. Нека с това, което й кажеш да й стане ясно, че цигарите отблъскват.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 21 дни
hash: 9fbc7571c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Еми момичето е решило да пуши, поради някаква си причина. Поговори с нея, кажи й че си я видял. Попитай я защо го прави, колко често го прави.
Помоли я да пуши по-рядко и т. н... Сега, това си е нейният живот, и ако я обичаш ще я приемеш каквато е, и да приемеш това, което прави. Друго няма какво да кажа.

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 2df82eff29
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   Напълно те разбирам, това си е един вид лъжа, а за хора като мен и теб доста повече. При мен това винаги е било един от основните критерии дали ще се занимавам с някоя жена или не. Мразя пушенето, не понасям миризмата, която излъчват пушачите, понякога без да го съзнават. Все пак подозирам, че приятелката ти не е активен пушач иначе щеше да забележиш когато я целуваш, устата й щеше да бъде като пепелник. Но пък има опасност да й се превърне в гнусен навик, освен ако вече не е... Ами аз обикновено в самото начало на връзките си поставям ясно картите на масата поне в това отношение, кюмбета не ми трябват нито сега, нито за в бъдеще, добре е направо да й кажеш, че си я видял да пуши, нека се сконфузи и да видим какво оправдание ще си измисли.
М, 35

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 46bcfe02eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Какъв ти е проблема не мога да разбера. А и щом не пуши в твое присътвие, значи се съобразява с теб.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 20 дни
hash: a89e49cfbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   А замислял ли си се, защо не ти е казала??? Може причината да е точно това, че ти водиш здравословен начин на живот, а тя не иска да те загуби. В този случай това не е лъжа, а премълчаване с цел, да не те отблъсне! Ти въобще питал ли си я дали пуши? Може да те е чула да говориш против пушачите и за това да е Премълчала :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 5194cbb524
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Отговори си на няколко въпроса:
Ако беше ти казала в началото на връзката ви, че пуши, щеше ли да тръгнеш с нея?
Какво променя за теб факта, че тя си дръпва от време на време (сам казваш, че е била напрегната по това време, а ако беше активна пушачка, повярвай ми, щеше да си го усетил доста по-рано)?
И не мислиш ли, че човек има право на свой личен избор в крайна сметка? Похвално е, че ти се стараеш да го даваш по-здравословно, но ако обичаш някой уважавай избора му, не се налагай. Говори с нея, кажи и, че си я видял, без нерви и кавги. И както са ти писало по-нагоре... не се впрягай за такива дреболии, защото ако знаеш още колко неща има да разбираш за нея и за хората като цяло... няма да намериш мир никога :)

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: a0d3f69f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Глупаво е да го вземаш навътре за едни цигари, може да припалва от време на време, ако пафка постоянно щеше да я усетиш по дъха, един непушач веднага ще усети, така че ти не се пали толкоз, попитай я директно, няма лошо, но не да и се караш все едно си и баща, все пак тя си решава дали да пуши, какво да яде и пие... може за това да не ти е казала, от страх да не те разочарова, че ще и се караш или сърдиш, но няма смисъл да я виниш толкова, поговори с нея открито и спокойно и ще разбереш каква е истината!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 19 дни
hash: f4b1aeaf13
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

19.   Авторе, от написаното рабирам, че досега между вас не е ставало на въпрос дали тя пуши, а просто си се надявал да не пуши. Чувстваш се излъган поради неоснователните си надежди, а не заради нейна лъжа. Не прави драми, а си реши дали ще направиш компромис и ще живееш с пушачка или ще си търсиш жена с възгледи като твоите.

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: d7717f6eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

20.   Виждам, че пушачите са се развихрили с ниските оценки:) Лесно е да си толерантен, когато не става дума за преодоляване на собствените житейски принципи, а за чуждите - както вие като пушачи не желаете някой да ограничава това ви право и си мислите, че няколко цигарки не бива да затормозяват връзката ви, така пък аз не желая да целувам пепелници, да се боря със зависимостите на други хора, да се чудя как да обясня на човека до мен, че цигарката докато си бременна или разхождаш детето, не е от най-полезните неща и за моето дете, не само за нейното, или по-точно нашето дете. Не, нямам време да се занимавам с глупости и затова си спестявам подобни терзания:) Написал съм как и си спазвам принципите, съветвам авторът да послуша разума си, той вече си задава уместни въпроси, редно е да ги зададе и на глас на когото трябва.
М, 35

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker