Какво да направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18542)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да направя?
преди: 11 години, 1 ден, прочетена 2278 пъти
Здравейте! Ще Ви помоля за съвет, защото съм ужасно объркана и не знам какво да направя. (Историята е малко дълга, за което се извинявам. )

В момента съм на 21 години, щастливо омъжена с две прекрасни близначета. Проблемите ми започнаха още, когато бях малка. Баща ми не е един от най-добрите татковци, но все пак съм го обичала, защото ми е родител. Живял е с майка ми около 6 години през който създава по-големият ми брат и мен. Оставя ни сами и отива да живее с любовницата си. (Била съм на 2 месеца, а брат ми на 4 години, когато ни е оставил. ) Без да се обърне назад, за да види как са двете му деца и бившата му съпруга, той създава семейство с втората си жена.

Майка ми се е борила със зъби и нокти, за да сложи нещо на масата за нас тримата. Живее ли сме под наем и едвам е свързвала двата края. (Няма смисъл да говоря повече, защото мисля, че знаете какво е, дори и да не сте минали през това. )

Щом брат ми навърши 18 години, майка ми си стегна багажа и замина за чужбина при вторият и мъж. Не пожела да замина с нея, защото не било сигурно дали ще остане там и аз заживях сама с брат ми.
Той работеше и учеше, намери си сериозна приятелка и тя заживя в нас. Общо взето всичко беше добре с изключение на това, че баща ни, започна да идва при нас. Идваше, но не да ни види как сме, а за да иска пари на брат ми за поредната развалена кола. Брат ми му даваше, защото му беше жал, но една година по-късно брат ми се осъзна и спря. Каза му да си намери добра работа и да спре да се занимава с глупости, защото не е първа младост.

На 16 години се запознах с прекрасният ми съпруг, който тогава беше на 19. Разбра всичко за мен и семейството ми няколко дни след като се запознахме, но остана с мен! Мечтаехме си как ще се оженим и всичко ще се промени, но уви, нищо не се промени.

Щом аз направих 18 години с него се оженихме. Моите родители не бяха съгласни, но ние бяхме решени. Брат ми ме подкрепяше на 100 процента, като все пак ми напомняше '' Рано ти е, внимавай! ''.
Всичко вървеше по вода в началото, той работеше, аз също.
Започнахме да правим опити за дете и забременях. Един ден се появи баща ми, бесен и ме попита, защо съм с корем. Отвърнах му с усмивка, че ще става дядо, от което той откачи. (Все едно му бях забила инжекция. ) Започна да крещи и да ми обяснява как няма да позволи да родя детето. Скарахме се, казах му някои неща, които никога няма да забравя и тогава той ме бутна и аз се ударих в ръба на масата. Удара беше ниско в корема. Изгубих детето си и ми казаха, че е почти невъзможно пак да забременея.
Обвинявах както баща ми, така и себе си, защото имах голяма вина за случилото се.

Година по късно, като по чудо аз отново забременях. Докторът каза, че е невъзможно, но явно грешеше.
Родих прекрасни и здрави близначки. Преди две седмици те направиха 3 месеца. По повод празника им баща ми дойде и им подари по една плюшена играчка. Аз не пожелах да говоря с него, защото нямаше какво да му кажа. Мъжа ми беше много против да идва баща ми, но все пак той дойде.
Поседя 15 минути и ми каза да го изпратя. Тръгнах с него към вратата, когато той ми каза, че иска да му простя. Нищо не казах и му отворих вратата.

Знам, че не мога да му простя, защото направи нещо неописуемо, но дайте ми съвет как да постъпя. Много ще съм Ви благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 17 часа
hash: 2f934f5c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма смисъл да живееш с това чувство. Колкото и да ти е трудно му прости. Това не означава да го приемеш обратно в живота си. Просто му прости и се опитай да забравиш случката. Предполагам е реагирал емоцинално, била си много млада и като баща, макар и много примитивно и първично, така е преценил да реагира. Едва ли целта му е била да те осакати или пък да те блъсне в ръба за да загубиш бебето. Виж, Господ си знае работата, имаш си близначета. Нека са ти живи и здрави! Но не живей с омраза и ненавист. Все пак този човек ти е биологичния родител и без него теб също нямаше да те има на този свят...

 
  ...
преди: 11 години, 17 часа
hash: 2b648794d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж какво, не може, а и не е редно, да прощаваш насила. То това не е и прощаване. Ще "простиш" формално, но действително, в сърцето си - не.

Моят съвет е да постъпиш както го чувстваш, както го усещаш. Сега като не можеш да простиш на баща ти, не му прощавай. Ако чувстваш, че искаш да му затвориш вратата и да не го виждаш, не го виждай. Прошката, когато е истинска, ще дойде на своето време и място.

Казвам това от личния си опит с моя баща - и аз дълго време го мразех, обвинявах и осъждах... и се карахме и т. н... докато дойде времето да се простим и примирим.

 
  ...
преди: 11 години, 16 часа
hash: 1a64d349d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разкарай го, та той не те е гледал като дете, той е убил и детето ти. Няма прошка за такива неща, аут!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 13 часа
hash: d35bae4b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За всичките тези неща които ви е причинил, не знам дали изобщо някой някога би му простил. Може и да му простиш някой ден, но винаги ще помниш какво е сторил и това винаги ще те гложди.

 
  ...
преди: 11 години, 9 часа
hash: 33b649ad5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Прости му заради себе си, но не забравяй, за да не се повтори.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 часа
hash: 9cf32e60e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз ако бях на твое място нямаше да го погледна повече.
XII

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 час
hash: 4a2b189b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какво има да правиш? Гледай си децата и мъжа и това е.
Баща ти ако идва, приемай го все пак е дядо на децата.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c2c2d9fc47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не му прощавай! Как би могла да го направиш? Той ви е изоставил, след това се е появил, убил е детенцето ти... и какво ли още не. Какъв пример ще дадеш на дъщерите си ако простиш? Такива хора не заслужават да ги погледнеш! Какво като ти е баща? Тази кръвна връзка нищо не значи. Не поглеждай този човек повече. Никога! Не трябва да имаш нищо общо с него.

М28. Което казвам е точно така. Не слушай тези, които ще ти кажат колко благородно е да се прости, че той ти бил баща и пр. Баща, майка, брат, сестра, сами по себе си нищо не значат. Човек се оценява по постъпките му, по отношението към теб. Този не заслужава да го погледнеш!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0646a15a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз се чудя как след случката с първата ти бременност и загубата на бебето ти си допуснала този човек отново в живота си. Първо това не е баща, а изрод на твое място аз не бих го погледнала повече камоли да простя за такова нещо прошка няма.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker