Приятелката ми пази вещи от бившият си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми пази вещи от бившият си
преди: 11 години, 14 дни, прочетена 4144 пъти
Здравейте!
Чувствам се странно и донякъде неприятно, защото видях, че приятелката ми има в апартамента си неща, останали от бившият й приятел. Разделени са от горе-долу година, не е като да не е имала време да ги разчисти.
С нея никога не сме говорили за бившите си гаджета подробно. Споделяли сме си "най-важното".

Знам, че бившият й приятел е бил първият й. Казвала ми е само, че е по-възрастен от нея и не ми е уточнявала, а и аз не съм искал.

Преди няколко дни я изпратих до тях и останах да нощувам там. Не беше много планирано, но пък тогава видях някои неща, които ме смутиха.

Първото е, че тя пази тяхна снимка заедно. Далеч не я крие, а я е поставила в рамка на секцията. И като стана въпрос за секцията, там имаше и други негови неща (дискове и глупости).

Най-странното е, че пази и някакви останали дрехи от него. Нямах с какво да спя и тя ми метна една тениска, като каза, че е останала от него. Учудих се, не смятам за нормално подобно нещо. Тя май се усети и ми каза, че е "изпрана".

Може и други негови неща да си пази, но това ми направи впечатление. Странно ми е от всичко това, не знам защо съм толкова изненадан. Като видях снимката с бившият й, оказа се, че е с 15 години по-голям от нея. А после ми предложи и негова тениска... чудя се, дали е гнусно, или извратено... може би и двете, поне за мен.

Нормално ли е да пази негови неща? За дисковете съм склонен да приема (макар че аз съм изфичкал всичко, оставено ми от бившите ми), но снимката и дрехите, които си стоят в шкафа с бельото й, не ми се струва никак удачно.

Вие какво мислите по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 дни
hash: 417f260181
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Че какво лошо има в това да пази вещи от бившите си. Аз имам много вещи от бившия ми, мъжа ми няма нищо против. Това са спомени от миналото ми. Нямаш право да изискваш от нея да ги изхвърли, нито пък основание да ревнуваш! Просто и обясни, че те дразнят и да ги прибере в някой шкаф да не бият на очи.

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 2840f6bf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ами и аз пазя снимка на първия си, с тази разлика, че е някъде с други стари вещи като албуми, стари писма, картички, автографи, списания и тн под кревата. Но тя я е сложила на видно място, което е различно. Най-вероятно тя още има чувства към него, и това несъмнено пречи както и на теб, така и на нея. Предполагам, че на нея и е трудно в дадената ситуация, сигурно се е опитвала да превъзмогне чувствата си към миналия, но неуспешно. Ако започнеш да я обвиняваш, само ще влошиш нещата, тогава тя съвсем ще реши, че не сте един за друг, дори може да те остави. Важно е да се опиташ да я разбереш, все пак не е изневерила (ако впоследствие разбереш, че тя ти изневерява с него, всичко казано дотук няма значение). Но да приемем, че ти е вярна.
Тогава се налага да и споделиш, че искаш да и дадеш повече от него, искаш ти да си този, който ще я прави щастлива. И да споделиш убедеността си, че ти, само ти си способен да я накараш да се чувства истински влюбена. Но трябва да си вярваш, иначе думите ще звучат неискрено. Ключът е наистина да докажеш, че ти си човека за нея и да не показваш, че всъщност те е страх да не я загубиш. Колкото по-сигурен те види тя, толкова повече ще ти повярва.
Същото важи и за жените. Когато ние се чувстваме застрашени от някоя, не бива да показваме слабост, а да знаем, че конкуренцията е само начин да се амбицираме и да сме перфектни в отношенията си с човека срещу нас! Тоест пред теб има едно предизвикателство и ако обичаш човека срещу теб, ще направиш всичко, за да го задържищ. Ако ти се струва много трудно, то не сте един за друг.

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 4c716c3e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ооо, това със снимката е кофти, явно не го е преодоляла. Той ли е скъсал с нея? Мисля, че е важно да си изясниш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 дни
hash: aec2d0afbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много си ревнив, мой човек, нали е с теб, какво искаш? ! Всеки има право да пази каквото си пожелае, да не мислиш, че всички като теб изхвърлят спомените си? Аз поне никога не съм го правил и въобще не ми е пукало какво си мислят приятелките ми за бившите ми и за отношението ми към тях.
М, 35

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 23e8d6720d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Недей одушевява предметите и няма да имаш проблем. Снимката може да я махне и да сложи ваша, но подаръци и подобни, защото да не ги остави за спомен или ако са полезни с нещо.
Излишни тревоги по миналото

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 дни
hash: e88c9b096a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз също пазя вещи от бившата си приятелка. Гардероба в спалнята е пълен с нейни дрехи, чанти, обувки които сърце не ми дава да ги изхвърля. Лаптопа ми е пълен с наши снимки, но аз съм сам в момента и мисля, че ако се обвържа с някоя ще ги махна. Просто на никой няма да е приятно да носи тениски на бившия и да гледа снимки с бившия защото тогава в човек се пораждат съмнения, , дали ме обича, дали е с мен само заради това, че иска да забрави някого...
На мен също ми се е случвало, подобна ситуация отивам в приятелката ми една вечер и тя ми дава дрехи останали от бившия и. Почувствах се ужасно зле не ги облякох...
А вие от колко време сте заедно и колко е продължила връзката на момичето с бившия? Явно тя изпитва нещо към него съдя по себе си това, че държа вещи от бившата и не мога просто ей така да ги унищожа....
Но мисля, че може да поговориш с нея и тя най конкретно била ти дала отговор на въпроса.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 дни
hash: ecfab146bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе тениската си е тениска и не е свързана с човека които е бил бивш, щом я дава на теб да я облечеш значи за нея тази тениска има стойност на просто тениска, нищо повече.
Ти какво искаш ти като си нов в дома и в живота й да изгори цялото си минало в твоя чест! Добре тениската и снимката ще изгори, но девственосттта й винаги ще е негова, какво ще правиш?
Както казва –№5 "Недей одушевява предметите"

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 84a2a61b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мисля, че не е нормално общата им снимка да соти на видно място, а това за тениската ме уби. Предполагам той я е зарязал, а тя не е преодоляла напълно раздялата. Изживял съм нещо подобно, разведен съм и в началото и аз бях оставил на секцията наша снимка от сватбата, но след 2-3 месеца я махнах, защото иначе си е мазохизъм. Иначе и аз пазя наши снимки, компютъра ми е пълен с тях, това е нормално, все пак миналото не се изтрива и е добре дори да се запазят хубавите спомени, па макар финала да е злощастен. Да пазиш обаче дрехи на бвиш/бивша вече издава доста сериозно, че тя не го е преодоляла напълно. Не знам колко време е минало, може би и трябва време, но постави въпроса, защото макар да не е необходимо да изхвърли снимките с него е редно да ги прибере поне. Аз например дрехи не съм запазил или и ги върнах или изхвърлих. Снимките ги пазя, най-малкото защото имаме дете и то има право да види, че майка му и баща са се обичали някога. И никога няма да ги изхвърля и унищожа. Но са прибрани, защото те са част от миналото, а в настоящето с настоящата. И някак си не си представям на сегашната ми да и кажа: "ето обуй тия чехли, те бяха на бившата". гадно е

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 2ad637402f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Моето мнение е, че не го е преодоляла. Може да те убеждава в обратното, но няма да е истина. Никой не пази неща, ако те нямат емоционална стойност за него. Има и случаи, в които хората се разделят и продължават да поддържат отношения на ниво приятелство, но такива чисти между мъж и жена просто няма. Наблюдавай и изчакай.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 дни
hash: e04f068087
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пич, ще ти кажа какво да направиш. За тениски и такива да не ти пука. За снимката обаче нещата са различни. Но ето какво ти трябва.

Направи си снимка с нея. Не казвай нищо, но нека е вас двамата, някакви романтики, жените харесват такива снимки. Не и казвай нищо като "сега можеш да я смениш с онази" или нещо от сорта. Тя сама би трябвало да се досети. Ще бъде достатъчно добър и дискретен намек.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 дни
hash: 2fd67f0490
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В цялата история само снимката ме притеснява. Другите вещи иди дойди. Ама снимки тогедър на секцията след година раздяла е ту мъч. Излизах с един такъв, пак снимки на секцията с бившата, разделени от найсе време. Викам братле обади ми се като я прежалиш, нямам време за драми и тъй. Но не ми бяха дълбоки чувствата към него. А ти ако държиш на нея и сподели, че това така леко те потиска. Пък може и малко да тропнеш с крак, та да вземе да продължи напред. Иначе ще си най-добрата приятелка-утешителка, а това няма да е добре нито за нея, нито за теб.

 
  ...
преди: 11 години, 10 дни
hash: a363ac8327
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По принцип няма нищо нередно в това да пазиш неща от бившия си. Някак е грубо, неуважително след като се разделите да изхвърлиш на боклука подаръците или пък да накъсаш на парчета снимките.. Обаче няма и смисъл да седят окачени ваши общи снимки... една година след раздялата. За блузата също малко тъпо се е получило. Аз например дори да имам някоя останала фланелка, не бих дала да я облече сегашното ми гадже или най-малкото не бих признала чия е. От друга страна пък тя е открита с теб, което е добър знак. Може би няма да е зле ако поискаш да научиш как седят нещата с този мъж. Не я нападай, но и признай, че си се почувствал странно като си видял общата им снимка и вещите му.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 дни
hash: eeaaf33acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От колко време сте заедно... Ако сте отдавна и кажи попитай я говорете... с мълчане и чудене не става, ти можеш да си представяш и мислиш безброй глупости а нещата всъщност да са съвсем прости...
Ж-19

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 00e29e2d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не сме врачки, че да ти кажем, но най-вероятно още мисли за него. Аз не бих бил с жена, която да знам че винаги ще витае в миналото. За съжаление доста жени го правят и общо взето това спъва връзката на някакъв етап и натам развитие няма, камо ли да си сигурен че тя те обича.
От друга страна се замисли, защо тя не е помислила, че ти може да видиш тези вещи, може да ти стане неприятно и т. н.
Знам че когато човек обича, гледа да направи така, че да не наранява човека до себе си, другите изводи ги оставям за теб.

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 51ad45a5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Чак сега ми се отвори възможност да пиша. Получих отговори на някои неща, които аз съм се чудил, а и тук са загатнати от вас.
Скъсали са, защото той я е натискал за създаване на семейство, деца и всичките му екстри. Тя ми сподели, че са се "разделили" по тази причина. Не каза дали тя го е зарязала или той нея, но се подразбира, че тя го е отблъснала.
Честно казано не й беше приятно да говори по темата, затова не съм дълбал много.
Двойка са били повече от 2 години, живеели са заедно няколко месеца и после са скъсали.
Явно си е до човека и до неговите разбирания, както виждам за някои е нормално да държат останали вещи, за други не съвсем.
Аз съм се отървал от всичко. Да, вярно, това са спомени, но не ги смятам за нужни. Гледам в настоящето, ще създам нови, по-щастливи моменти. Защо са ми неща, които да ми напомнят за миналото, след като финалът е бил злощастен? Това си е моето виждане, това смятам аз за правилно.
А иначе, с нея сме си двамцата от 5 месеца. Момичето си е свястно, а и се държи много любвеобилно. Ако не беше глупавите снимка и тениска, нямаше въобще да се съмнявам. Ще се надявам, че ще премахне тези неща. Иска ми се сама да се досети, вярвам, че ще го направи.
Времето ще покаже какво ще стане.
Благодарности за мненията,
А., 25

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 дни
hash: e285673243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   А ти изобщо попита ли я нещо по въпроса? Ако си си замълчал това означава, че не сте много близки. Ако аз видя такива снимки на човек, с когото съм в телефона му или в апартамента му, веднага ще надам вой. Виж, в компютъра е друго, там е все едно пазиш в албум, ама все пак трябва да се съобразяваш когато имаш нова връзка, за да не нараниш човека, с когото си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker