Има ли смисъл да чакам да прояви интерес? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли смисъл да чакам да прояви интерес?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 4432 пъти
Здравейте, ще се опитам да опиша историята ми и се надявам някой да ми даде съвет, тъй като си мисля, че разсъдъка в момента ми е замъглен, понеже съм влюбена!
На 25 г. съм и съм влюбена в един колега от работата ми на 28 г.

Досега живота ми е бил предимно учене, гимназията, първо висше, после второ. От 1 г. работя по специалността си. Забелязах ГО веднага, щом го видях и не мога да спра да мисля за него, погледите ни се засякоха, отваря ми вратата като се разминем, но на живо не сме си казвали повече от здравей. Преди 4 мес. реших да го издиря във фейса, срам ме е да говоря на живо с него, защото го харесвам. Писахме си общи приказки, месец застой, после пак аз му пиша нещо, пак месец мълчание. Искам да кажа-пишем си, но винаги аз съм инициатора, той само ми отговаря на написаното, затова за тези 4 мес. го изтрих 2 пъти от фейса, и преди месец пак му пратих покана, този път за последно.

Чувствам се зле, като не знам какво става с него, но ме дразни това безразличие. Мисля, че той знае за чувствата ми, въпреки че не съм ги заявявала официално. Усещам, че също ме харесва по погледа му и държанието му като съм наблизо (оглежда ме, но така че да не се забелязва) и една от колежките ни като ме види, му казва, че съм там, шушукат си нещо, един път само чух - виж кой е на съседната маса и тя се смее, а той поглежда срамежливо и отмества поглед.

Друг път ме гледа настоятелно и ме приканва с поглед да ида при него, и като вижда, че няма да ида, ми обръща гръб, а когато го трия от приятели, ме отбягва по коридора. Разбрах, че преди да започна работа тук, са прекратили 3 г. връзка с бившата му приятелка, от един град са, но тя е в Америка от мин. год. - поддържат връзка, останали са приятели, коментира му снимките във фейса. Не знам причината за раздялата. А тази седмица видях снимки на въпросното момче с негови приятели и нея-били са на разходка до Белоградчик и тя го е отбелязала на снимките в нейния профил.

Реших, че може би е бил наранен от тази връзка и затова го чаках толкова месеци наред да ми обърне внимание, и въпреки че пише, че е необвързан, като видях снимките се подразних много, заболя ме и го изтрих от фейса! Не мога повече да си го причинявам. Когато съм на работа и го виждам, това- да го желая, но без да си говорим, е много мъчително за мен. Това чакане ме убива! Др. седмица като му свърши отпуската, пак ще го видя на работа. Този път мисля да го отбягвам и да не го поглеждам дори. Написах му достатъчно, знае достатъчно... ако има интерес, сам ще дойде при мен, ако не-съм си изгубила тези 10 месеца, но поне ще съм опитала!!!

Междувременно, за 2-3 месеца се сприятелихме с един друг колега, стана от само себе си. А преди 5 дни, когато бяхме на една пейка в парка, ми каза че ме харесва, но аз го знаех отдавна, бях го усетила. Бях честна с него-казах му, че го харесвам като приятел, нищо повече. Този втория не е имал сериозна връзка също като мен, и след работа някой път се разхождаме, пием бира, говорим си в обедната почивка, идва при мен сам, споделям му някакви неща, и той на мен, не знам дали това може да се нарече приятелство, след като той очаква повече. Сигурна съм обаче, че не бих спала с него, просто не ме привлича така, както другия! Когато обядваме, се оглеждам все за първия да го видя.

Той постоянно проявява безразличеДа чакам ли още първия да прояви интерес към мен, или да се опитам да го забравя и да го оставя на мира, с втория да останем приятели и да изчакам да се появи някой, с който да се обичаме и с който нещата няма да стават толкова трудно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: e2ca847a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че трябва да отидеш при него и да го заговориш. Така най-добре ще разбереш дали има някакви чувства към теб. Много мъже харесват жените да направят първата стъпка. Другият ми съвет е да наблюдаваш държанието му когато си говориш с другия колега. Ако забележиш нещо необичайно или че гледа странно, то определено те харесва.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 600fdc8c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката до 1: пробвах и това- докато обядвахме с втория, първия седна точно на съседната маса и ни слушаше разговора, тогава с 2 още не се познавахме много и ме пита какво обичам да правя; казах му, че обичам да пътувам, обаче с компания-отгора беше: ами искаш ли да ти правя компания, аз също обичам да пътувам и мен ме хвана срам и нищо не отговорих; а първия през цялото време ако преди подслушваше и си гледаше в чинията, сега го гледаше много настоятелно, но продължи да мълчи...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00b4109579
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен (мъж съм) трябва да му го кажеш директно, че го харесваш... Намери някакъв начин, останете насаме и му го кажи, колкото и да ти е трудно. Така и ти ще изясниш нещата, а той ще трябва да не се измъква повече от такава неутрална позиция.
Пиши как се развиват събитията при теб, с интерес ще следя историята ти.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 32652dc564
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не чакай, ами иди и му дай шанс. Колкото и невероятно да звучи-има такива хора-силно чувствителни са, но не умеят да показват чувствата си и само страдат и се самоизмъчват, че не могат да признаят.
Затова ти действай-ако е така, както съм написал по-горе, ще имате незабравими моменти, ако ли не-зарязваш го.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7d437ad0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами предостатъчно сигнали си му дала, щом не действа, значи е голям комплексар.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cbb2742d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мъж съм, кажи му го, ама ако те е страх директно да го заявиш, давай по някакъв по-индиректен начин, например "много си сладък/готин" или подобни.. аз поне така правя на разни момичета дето малко тъпо би им се сторило да им се обяснясам като 12 годишен :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e2ca847a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм от първия коментар. Сетих се за един вариант. Това, че работите на едно място е голям плюс, тъй като можеш да започнеш разговор на тема работа и така да потръгнат нещата. Друг вариант, макар е странно да звучи е да му кажеш, че ти прилича на някого. Би могла да кажеш нещо от сорта "Изглеждаш ми много познат. Къде си учил? " Като трети вариант ти предлагам да се сприятелиш с колежката, която му казва когато ти си наблизо. Така някой път тя ще те покани на тяхната маса и ще имаш възможност за действие. Друг вариант е да се разберете с този втория да излезете на дискотека примерно и да поканите въпросния колега и колежката, а може и други хора. Мисля, че така също би могло да се получи. Опции много, но най-важното е да не се колебаеш. Когато тръгнеш много да му мислиш все ще има нещо, което да те разубеди.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fe75bb5b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз бих го поканила на кафе и бих му разкрила чувствата си. Нищо страшно няма. Правила съм го и не съжалявам. Поне ще бъдеш напълно наясно какво да очакваш.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8e147fbc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Иди при него, обърни му специално внимание, накрая му кажи как стоят нещата и всичко ще се разбере, все пак вие сте възрастни хора и мисля, че трябва да се разберете като такива.
Ако моята приятелка не беше направила първите няколко стъпки (аз бях много срамежлив, а и мислех, че е заета) връзката ни нямаше да съществува, аз нямаше да познавам любовта на живота си, може би все още шях да съм сам. Бъди смела и му помогни да те обича!
S. A. D.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 98176a9016
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох, момиче, май не си попаднала на много зрял и инициативен мъж :).
Хайде, теб те разбирам, на 25 си и явно нямаш опит с мъжете, нормално е да се вълнуваш толкова и да те е страх да предприемеш нещо по-смело. Съветът ми е, ако можеш да се абстрахираш малко от мислите за това колко готин е този човек - та ти реално почти не го познаваш, а се самонавиваш. Явно го харесваш чисто визуално и си се отдала на фантазиране, а реалността може да се окаже съвсем друга.

Мисля, че си направила доста и много сигнали си му дала... Това, че реално не предприема нищо може да означава няколко неща. Или е доста комплексиран и инертен мъж, боящ се от отхвърляне, и чака ти да се задействаш - но ти неколкократно поемаш инициативата за контакти с него във фейса, тоест си заявила интереса си. Друг вариант - не изпитва особено силен интерес към теб. Може пък да има и друг вариант...

За да не се измъчваш повече, намери начин да го заговориш и да му предложиш небрежно да изпиете нещо след работа. Според реакцията му ще прецениш колко е заинтересован. Но като цяло, недей да възлагаш толкова надежди и емоции - може да се окаже, че не е това, което си представяш!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 600fdc8c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От авторката до 8: пробвах и това, не го поканих точно на кафе, а просто му написах във фб: "забелязвам, че слизаш да обядваш с колеги в стола, а на мен ще ми е меко казано неудобно да седна при вас (защото не ги познавам тях, а и него), и някой път ако дойдеш да си поговориш с мен или ако седнеш при мен няма да те изям.. и че това писане във фб ми е много скучно и досадно, и ако не иска-жив и здрав"; отговора беше: ами, няма проблем, някой път ще се разберем и ще обядваме (защото често се случва да обядвам сама, а той вместо да дойде при мен, сяда някъде отстрани и си ме гледа.. )
и след 3 седмици някъде му писах пак: "здравей, предложи един ден да обядваме" и той не ми отговори, но на др ден пак ми каза здравей и ми отвори вратата; аз обаче бях сърдита и го подминах; на следващия ден колежката му(около 40г. ) му каза, че се намирам еди-къде си и той застана с гръб към мен, стоя така през цялото време, докато се реди на опашката; аз бях с др двама колеги седнала да обядвам и си говорехме; след 2 седмици някъде пак му писах нещо: имате ли работа, един етаж над мен (избъзиках го, за да види, че не му се сърдя) и той (ами не усещаш ли как се клати тавана) и преди месец пак му пратих покана като изрично написах "приятели? " и прие, но като видях снимките от миналата седмица от Белоградчик с бившето му гадже, го изтрих!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 93750b08a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявай авторке, но не мислиш ли, че това премахване от фейсбук е детска работа... за най-малкото нещо го премахваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 461f872e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Да и аз си помислих същото като 12, ама си викам няма да го пиша, да не я обидя.

Имам във фейса си някакви хора, които никога и здравей няма да им напиша сигурно. Но друго... имам един, с който излизахме два пъти, но прецених, че не става човека, няма да ни се получи. Ама не сме си играли да се махаме от списъците си, въпреки че той после беше настоятелен и ме търсеше още известно време.

Постъпи зряло...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 53a2ca2f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Показваш, че си неуравновесена махаш - пращаш покана. Цупиш се като го видиш, друг път не, даже и ревнуваш. Плашещо е някак за него, а ти се измъчваш. Имай предвид , че той човека нищо не ти е обещал. Според мен се дръж с него естествено, приятелски не му се натягай, остави нещата да се случат от само себе си, ако е писано нещо то ще стане. С това поведение ще станеш за смях в очите му и повод да те коментират и базикат. Той се държи любезно само защото ти е колега, не прави грешката да отиваш да му казваш колко го харесваш. Завърти му главата постепенно знам че можеш

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0171e0b456
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Боже, колко си смотана...
Пък намерила го във ФБ, после го изтрила, после пак предлагаш приятелство, после пак го триеш... Ти знаеш ли изобщо какво искаш? Ако бях на място на мъжа щях да те блокирам и грам внимание нямаше да ти обърна. Явно приема приятелството ти от учтивост и ти кавалерства пак от учтивост. Това, че те погледнал веднъж нищо не означава, а това, че си говорили с колежка може да значи, че те обсъждат колко си смотана и смешна в неговите очи. Извинявай, ама с това детинско поведение няма как да го спечелиш. Съпругът ми се ожени за мен, когато беше на 27 години, а аз на 25. Отдавна знаех какво искам от живота, той - също, съответно много преди това сме минали през дебненето из чужди профили и свитите от злоба устнички, а ти тепърва демонстрираш инфантилно поведение на наранена 14-годишна.
Колегата очевидно не иска да се занимава с теб. Демонстрира ледено безразличие, щом ти обръща гръб, когато те види, и ти отговаря на съобщенията от учтивост. Никога няма да те покани на обед, защото ти си лесна, предсказуема и с теб няма тръпка. Знае, че ще те има по всяко време, стига да пожелае. А направи ли го - знай, че иска бърз секс за разнообразие. Мъжете обичат загадъчните жени, жените, за които се стараят и се борят за вниманието им, ти не си такава... Вземи се в ръце, дръж се както подобава за годините ти.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e2ca847a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Вместо да се измъчваш и да се чудиш защо не те кани на обяд отиди ти да седнеш на неговата маса. Явно не разбира от намеци. Най-добре преброй до три, поеми дълбоко въздух, отиди при него и го заговори. Дори да не стане нищо, поне ще знаеш, че си опитала. Давай смело. Щом той не поема инициативата, ти го направи. Ако те отреже, знай, че в бъдеще ще съжалява. Даже може сам да започне да идва при теб.
1

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 98176a9016
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И аз си мълчах по повод леко детските реакции на авторката, но няма как да не се съглася с номер 12, 13 и 14. Спокойно обаче, тепърва момичето ще добие опит с мъжете и ще овладее емоциите си.
Номер 15 - ти пък си била много отракана на 25, брей, явно си имала стабилен стаж с мъжете преди това и си се научила да си много 'мистериозна' :D Ама бъди малко по-снизходителна към момичето, не всички са супер отворени като теб!

"Показваш, че си неуравновесена махаш - пращаш покана. Цупиш се като го видиш, друг път не, даже и ревнуваш. " - много точно обобщение, момиче! Замисли се над него и не се обиждай, а си вземи поука! Дори и да изпитва интерес към теб, този колега може би е объркан от поведението ти и те мисли за неуравновесена. Овладявай малко емоциите си - как така ще ревнуваш човек, когото почти не познаваш? !

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5d741204e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Затова трябва хората да се развиват главно емоционално до 20 год., а после да учат и работят нещо, което им харесва, ама цялата образователна система по света е сбъркана.
И ти си инфантилна, и той, ама лошо няма, ще пораснете. Покани го на нещо (кино, обяд в почивката, боулинг, ала бала, все нещо ще измислиш) и по време на разговора (дано не си мълчите) ще си проличи кой кого колко харесва.
_Az_

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0171e0b456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17, всъщност - не. Имах 2 връзки преди съпруга ми.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 981aab65ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Мило момиче, и аз бях като теб по отношение на един мъж. Играхме си доста време по същия начин, докато не се осъзнах и не прекъснах всичко. В един момент той се озадачи и започна да ме търси и изпраща смси, но вече на мен не ми беше до него и игричките му. Сега си стои сам, а аз срещнах страхотен мъж, с когото вече живея и честно казано се радвам, че така се развиха нещата. Сега като се сетя за онзи, ми става смешно. Така че не се занимавай с хора, които не знаят каво искат, а изчакай да срещнеш онзи, които си заслужава. Успех!

Doriana

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 600fdc8c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   От авторката:

18- Не съм "инфантилна" и достатъчно съм пораснала и съм се развила емоционално, но за пръв път ми се случва толкова да се влюбя, че да не мога да се контролирам.

15 - Много си далеч от истината!
Знам какво искам много добре - него.

14- Ще послушам съвета ти, ще се държа приятелски с него, а ако е писано да сме заедно, ще бъдем без да натискам нещата допълнително. Той е наистина малко страхлив, и затова няма да споделям какво чувстам за сега.

12, 13- След коментара ви се замислих, и може би махането от фб за най-малкото и пращането пак на покана за приятелство е доста детинско, затова след последния път не съм му пращала пак покана, но вчера отново му писах. Понеже трябва да ходя на един курс от работата и му исках съвет, той ми написа 10-на реда кое мисли, че е най-добре :) За странични теми е мн приказлив, но питай го за чувста и ще млъкне веднага.

4- Момчето наистина е доста чувствително, въпреки че не го показва външно. (зодия водолей)

1- Благодаря!

Не че вярвам много на хороскопи, но пише, че везни и водолей си подхождали за приятели, нека започнем оттам. ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker