Той е ужасен егоист и не се променя.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е ужасен егоист и не се променя..
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 3737 пъти
Здравейте,
Аз съм на 27, той на 31. Имаме 3-годишна връзка. В началото, когато се запознахме аз ходех с друго момче, но живеехме в различни градове, той беще на моята възраст, твърдеше, че не може без мен, но така и не пожела да се премести в моя град. Постоянно пътувах м/у двата града, а разстоянието никак не беше малко (330км. ) Както и да е - точно тогава се появи и сегашният ми приятел. Сякаш беше принца (не че някога съм вярвала и е имало защо).

Постоянно се интересуваше от мен, от чувствата ми. Аз не скрих нищо от него, веднага след като се запознахме му казах, че си има приятел и съм била винаги искрена. Въпреки това той не ме остави, започна да ми помага с наема на квартирата ми. Когато съквартирантка ми ме покани на сватбата си в друг град той ме закара и после ме върна, а за мен това си беше доста при условие, че от другият нямаше как да очаквам такива неща.

Заживяхме заедно на 5тия месец като с нас живееха и 3ма негови притятели. Нямах проблеми с тях, те бяха свестни момчета, но може би още тогава трябваше да се осъзная.

Те вършеха всичката домакинска работа вкъщи (вкл. и готвеха) Аз никога не съм била добра домакиня, не мога и да готвя, но не съм го и крила. Моят приятел само споменаваше какво му се яде и на вечерта го имаше. Докато те готвеха той се опъваше на дивана и това е. Аз поне се въртях около тях и питах какво да правя (не мога да готвя както казах, но не ми пречи да обеля картофите, напр. )

Проблемите ни започнаха когато останахме само двамата. Първо аз исках да се преместим в по-малка квартира, да плащаме по-малък наем, но той отказа - в тази му било добре. Започнахме да ядем по заведения, той започна да мрънка, че не можело така, но когато се навия нещо да направя вкъщи нищо не се оценява.

Ако аз не изчистех той можеше да живее в тая мизерия нз до кога. А иначе само мърмори. Когато му кажа, че трябва да ми помага в домакинската работа той започва да роптае, че не било негова работа. Молих го 1 година да си вземем един скапан вентилатор, за да не умирам в жегите. Все нямаше време. А не е до парите. И може би в това е проблема - понеже разполага с пари си мисли, че може всичко и всеки да контролира.

От една година го моля да сменим квартала, защото ми е много шумно, постоянно има купони в нашия блок, изнервям се и не мога да спя, а той ми заявява, че нямал планове следващите 5 години да се мести (понеже има собствен апартамент в същия блок и сега го ремонтира) и че на мен все нещо ми било пречело и т. н Само да вметна, че живеем в Студентски град (Сф) та да ме разберете.

Казвам му, че този квартал не е подходящ за раждане и отглеждане на деца( все пак съм на 27 и се замислям вече), но той ми вади от 10 кладенеца вода - колко млади семейства имало.

Като цяло - не ми помага, не оценява какво правя за него, не го интересува как се чувствам и всияко е само "аз" С две думи - ПЪЛЕН ЕГОИСТ.

Дайте ми съвет какво да правя, чувствам се много подтисната. Мисля да се изнеса сама някъде, но на 27 да започвам всичко отначало.. Всички приятелки се изпоомъжиха и родиха, а аз всичко наново. Страх ме е, но не мога повече да понасям това отношение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1f2bd15c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Много интересна ситуация ще ме прощаваш.
Не те нападам, но от това което прочетох разбирам следното:
Не можеш да готвиш, не можеш да понасяш че живее в голяма квартира, искаш да смените квартала, защото в този не било добре да се ражда, защото било шумно $%@???
Не знам дали той е егоист, но си мисля, че ти пък само искаш, което ме навежда на мисълта, че грам не му влизаш в положение.
Искала си вентилатор, натяквала си му, а в крайна сметка вентилаторите струват по 20 лева лятото и ги има на всеки ъгъл, тоест ако си искала толкова много, щеше да го вземеш ти самата.
Значи другото което не разбирам е, как така не ти помага в домакинството, а същевременно ти не готвиш, трудно ли е да пуснеш 1 пералня и да удариш един парцал на пода.
Очевидно е че той си има своите сранности и навици, над които би могъл да поработи, обаче ми е хипер чудно, как жена която не готви, не си дава много зор и само дудне и се втурачва, може да предавява претенции към ближния си.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8e3107e917
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Ти луда ли си? Заради това, че всичките ти приятелки се изпоженили, омъжи се и ти за тоя егоист да ти съсипва живота. А ако се излъжеш да му родиш дете, не мисли, че той ще прави нещо за това дете. Щом сега тези отговорности са му много, ако родиш съвсем ще се скапе. Но знаеш ли проблема си е в теб. Още като прочетох как за първия си приятел си пътувала нон стоп по 330 км, без той да го прави същото, тоест да се редувате, веднага ми стана ясно, че за мъж си готова и по корем да пълзиш. И имеено затова си привлякла този - повозил те един път, и ти понеже не си свикнала на такова отношение (то голямото отношение един път да те закарат донякъде) и веднага си му пристанала. А такива мързеливи егоисти като приятеля ти си търсят точно такива като теб, дето са готови на всичко, и безропотно се съгласяват с всичко, защото ги мързи да правят усилия за някоя жена или за каквото и да е в този живот. Те никога не биха били с жена със самочувствие, която отстоява мнението си. Моя съвет е да се разделиш с него, ДА ПОРАБОТИШ СЕРИОЗНО ВЪРХУ САМОЧУВСТВИЕТО СИ, да разбереш че и ти имаш право на щастлив живот и не си роб на никой мъж, и чак тогава да започваш нова връзка. И не на последно място да разбереш, че ти живееш за себе си, а не заради някой друг, имаш право да живееш както на теб ти харесва, а не както на някой друг му е удобно. Ако искаш да си щастлива направи това, а ако искаш да си нещастна, и женена с дете, понеже си на 27 - заповядай попаднала си на точното място, ще бъдеш смачкана робиня без право на мнение, ставаща все по-нещастна с всеки изминал ден.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 03dec0f63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   ама ти с от него ли смяташ да създаваш семейство че той само където не е започнал да те бие и унижава!!!??? Намери си свястно момче което ще те обича, уважава, помага и т. н. всичко хубаво което ти се полага Стоян 30г.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e4141032d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Скъсай с него! Помисли ако един ден имате деца, какво ще правиш? Тия работи които сега изпитваш ще ги изпитат децата ти 10 пъти по-тежко.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ed4f3d98ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Имаш време за нова връзка, не се притеснявай. по-добре по-късно да създадеш семейство, но да го имаш за дълго или завинаги, отколкото сега с този човек и да се разделите след някоя друга година. После с дете или с деца сама по-лесно ли ще ти е? Нито връзка като връзка, нито материално ще си ок. Изнеси се от неговото жилище, пък да видим какво ще стане. Може би ти имаш нужда да поживееш сама, само за себе си. Може би имате нужда да си долипсвате и да си проверите чувствата. Ако не си готова да го оставиш, недей да късаш, но се отдели и си обърни малко внимание на себе си. Няма ли да ти е по-добре да те извежда и да те прибира и ти да имаш контрол върху своя живот, поне известно време.

Не мисля, че той ще се промени, нито ти, вече сте си изградили характерите и или ще се научите да живеете с недостатъците на другия или ако не става - довиждане, няма нужда от жертви.

Дори и да не продължиш с него, ти като си самостоятелна ще излъчваш много повече самоувереност и когато си готова за ново начало, ще си по-атрактивна за мъжете. Имаш още време. Не е като на 20 г., но представи си само, че търпиш, търпиш, търпиш и се окажеш на 30-35 без развитие в тази връзка. колкото по-рано промениш нещо, толкова повече време имаш!

Успех.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 80a7ea730a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Стигна ли до този момент, в който си споделила това тук, значи си пред голямата крачка да му набиеш шута. От една страна съм съгласна с теб и даже ако при раздялата те пита защо късаш с него ще му отговоря, че е търтей. Но! Но има и друго нещо, което според мен умишлено спести като информация. Този е някакъв паралия, който ти доста ти помага така да го кажа и ти си мълчиш като буба. Случката с вентилатора е странна. Какво е попречило ти да купиш такъв и да му избереш място? А за шума те разбирам добре. И не прави дете, само защото си на 27 години. На 27години не е на 57г! Иии само си представи как той си лежи на дивана (както обикновено) ти миеш чиниите и бебето пълзи и яде хлебарки, а той мързела не мърда, защото ти си длъжната. Знаеш сама отговорите! Не си стара!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2b69bcb269
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Нещо не мога да разбера авторката. До колкото разбирам тя не работи и се е оставила да бъде издържана изцяло от този мъж, иначе за 20 лева щеше сама да си купи вентилатор. Значи само той изкарва парите и плаща всички сметки, няма помощ от авторката. Тоест няма поделяне на финансовите отговорности и общ бюджет, защото са минали на старата изпитана система - мъжа изкарва парите и плаща, а жената е в къщи и домакинства, тоест помага и тя като върши работа у дома. Дотук добре, той изпълнява своята част от отговорностите, но авторката само мрънка за своята част.
Авторке, не може хем той да работи и да изкарва парите от които живееш, а ти нищо да не вършиш в къщи и да го чакаш той като се върне тепърва да готви и чисти. Ти сериали ли ще гледаш по цял ден и ще се търкяляш по дивана? Не знам той колко е егоист, но ти си уникално егоистична. Ако искаш да поделяте домакинските отговорности, то трябва да не си по цял ден у дома и да се чудиш какво да правиш, ами да ходиш на работа и да поемаш и ти част от сметките. Хем искаш да не работиш и да бъдеш издържана, хем искаш да не вършиш нищо и да не помагаш. Има ли такива мъже изобщо? Да бачкат по цял ден, да се върнат и да продължават още една смяна в къщи. Та той машина да е много бързо ще се износи и развали. После защо мъжете живеели средно с 8-10 години по-малко.
Не може ли обратно тогава. Хайде автократа да ходи да изкарва парите, да издържа и двамата и после като се прибере и да действа и с домакинска работа. Интересно тогава кой ли ще живее по дълго?! Авторке, трябва да се научиш, че вече мъжете и жените са равни, поне в западна европа от доста време и никой не е длъжен на никой. Ако си на принципа мъжа е длъжен да те издържа и ти да си стоиш у дома, което е ОК, то тогава ти си длъжна да помагаш като действаш в къщи, така както са го правили бабите и прабабите ни. Съвместният живот е с много отговорности и трудности и всеки трябва да помага както може за да вървят нещата, а не да мрънка и да се чуди как да не бачка и да не полага усилия. Така не стават нещата.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4efbaea461
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И аз на 27 приключих връзка. Не е толкова страшно. Малко е гадно като си свикнала да си с някой, но не се умира и не е трудно. Направи каквото трябва за да се почувстваш добре, без да ти пука за него, така както на него не му пука за теб.
И се вземи в ръце! Купи си една готварска книга или се разрови в интернет. Експериментирай с рецептите. Ще се научиш да готвиш. Като ти се родят деца няма да можеш да ходиш всяка вечер да ядеш навън. Не чакай някой да направи нещо за теб. Искаш нещо - купуваш си го. Трябва да се свърши нещо - върши го. Научи се как да казваш "искам" и "не мога". Иначе само на такива утрепки ще попадаш.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9c9a4fd309
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   От Авторката:
Здравейте отново, благодаря за съветите, но явно не съм се доуточнила.

ДО №2 - Имам много добро самочувствие, дори малко повече от допустимото. Естествено, че бившият ми приятел също е идвал при мен, не го споменах просто защото не е това основната тема. Това, че за мъж съм готова по корем да пълзя искрено ме разсмя. само не мога да разбера - когато имаш връзки по 1 месец си лека жена, когато се опитваш да се бориш за нещо по-сериозно ставаш робиня.

За вентилатора - хора, не е до парите. Въпроса беше принципен. Той постоянно пътува и е с колата навсякъде. Такава му е работата. През повечето време е по срещи и абсолютно нищо не му костваше. Аз работя от 10 до 19. 30

До №7 Само не разбирам как си реши, че авторката не работи?? Работя и даже бих казала, че се скъсвам от работа. Ходя и на курс по английски, за да мога да си намеря по-добра работа по специалността която съм завършила. Трябваше да съм много нагла за да пиша това ако по цял ден си лежа вкъщи както си се изразил.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2b69bcb269
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Номер 9, не те познавам, но съдя от изреченията ти. Например от това, че не можеш да си купиш цяло лято вентилатор и умираш от жега. Ако имаш собствен източник на доходи не мога да разбера как се получава това, но както и да е. Ако наистина работиш вече е друго положението и той трябва да ти помага у дома както може. Да измие чиниите, да изхвърли боклука...

K-Man

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9c9a4fd309
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Oт авторката:

Колкото и смешно да ви се стори, ще го споделя.. вкъщи никога не сме имали вентилатор от тези големите.. Имахме малки и после си сложихме климатик. Истината е, че не знаех че се сглобяват. Мислех си, че трябва да мъкна кутия висока почти колкото мен по улицата.. това е. Колкото и смешно да звучи.. наистина, когато той дойде с един малък пакет се почувствах доста глупаво.. както е и сега. Но това не променя нещата, нали мъжът е затова.. да те поглези малко, а аз не искам много.. просто някой, който наистина го е грижа как се чувствам, това е.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 80a7ea730a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   K-man пак ли ти? И в моята тема спореше яко. На тема какво е любов. Много си ми забавен. Чак ми се иска да те опозная. :D
Стейси 24г.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d74a67d854
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   То да си егоист в днешно време сега е в рамките на нормалното.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker