Въпрос? какво означава, че ме е идеализирал? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос? какво означава, че ме е идеализирал?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2830 пъти
Имам един въпрос, как ще се почувствате, ако приятеля ви, който твърди, че е влюбен във вас и ви обича, ви каже най-хладнокръвно и невъзмутимо, че ви е идеализирал? (тоест споследствие го е разбрал, вече не съм идеална за него, но някак се е примирил). Това как ви звучи? Дали този човек ви обича, както твърди? Дори не става дума за изказване по врме на скандал (не че и тогава е нормално да го каже! ), но просто по време на разговор, просто го изтърсва сякаш това не е нищо особено и е най-нормалното нещо! Вие как бихте се почувствали? Въпроса ми е и към момичетата и към момчетата като ви моля да не коментирате според пола си, а според това, че сте хора! Както момче може да каже това на момиче, така и момиче може да го каже на момче! Разлика няма, въпроса е, как ще се почувствате, ако човека до вас ви го каже.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 81cb40b4e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще почувствам нужда да попитам "Какво имаш предвид"

Знаеш ли, знам, че ти е болно и гадно, но има и вероятност да го е казал, защото не е много наясно какво означава това. Просто някои хора не могат понякога да изразят точно какво мислят и използват някакви думички, които са недотам уместни.

Но това спред мен не може да бъде индикатор за наличието или отсъствието на обич от негова страна. Доста по-комплексно трябва да погледнеш на връзката ви и най-сетне да усетиш решението.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5a928d5553
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Идеализиране" в случая означава, че тотално пренебрегваш и изключваш не толкова добрите качества на даден човек, докато същевременно силно преувеличаваш и раздуваш положителните му такива. Обикновено се случва в началото на връзка, когато човека е откачено влюбен в половинката си. Съответно, когато връзката се развие, малко по малко, неприятните страни на партньора започват да правят впечатление. Вярвай ми, проблем няма - пича продължава да те обича и да държи на теб. Просто е споменал, че вече си дава сметка и за не толкова прекрасните ти страни, което като се замислиш е напълно окей. Така че, наистина не е нищо особено и е доста нормално като част от развитието на една връзка, споко.

bile

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3cf83577df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами питай го какво е имал предвид. Ако не си идеална за него или той ако не идеалния за теб - тогава няма смисъл на някакви компромиси. Не са го вързали за тебе, така че, след като не спадаш под категорията 'идеална жена', остави го да си намери, вместо да се примирява с 'лошия си късмет'

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 621f34c31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Аз съм момче на 17 години, в момента ученик в 12 клас. В 10 клас ни събраха с едни момичета и още в началото на учебната година започнах да харесвам една от тях. Малко по-малко все повече и повече усещах че хлътвах по нея. Писах и, оказа се че и тя ме харесва, но си имаше гадже. Поддържахме връзка за около месец и спряхме, но доста се бях привързал към нея. По едно време дори май бях влюбен в нея, незнам. Просто по цял ден мислех за нея (ама наистина по цял ден), понякога я и сънувах. Но още в началото на годината я бях идеализирал - тя за мен беше идеалното момиче/жена. Освен външния вид и харесвах и характера, самото държание и присъствие, начин на мислене, начин на обличане, ако щеш и походката дори... И знам, че ако тогава и бях писал, след като спряхме да поддържаме връзка, а тя имаше все още някакви чувства към мен щях да се грижа за нея като... незнам :D Просто никога не съм вярвал, че едно момиче може да ме накара да се променя толкова много. И мисля, че щом те е идеализирал, ще бъдеш много щастлива. :) Поздрави!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 476a231772
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не бих отдала такова значение на това. В крайна сметка поне е бил честен, а не е ли това най-важното в една връзка. И аз съм си мислила това по едно време за едно мое бившо гадже - още го обичах тогава, ама си признавах, че съм го идеализирала първоначало - това не ми пречеше да продължавам да го обичам доста дълго време след това признание. Не смятам, че има нещо лошо да се каже това нещо, при положение, че в повечето връзка в началото има идеализация. :)
Ана

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d0382d7659
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Означава, че не си съвършена. Но никой не е, затова какъв е проблема? Пък и това да идеализираш някого е част от любовта. Вече се е поопомнил след началния етап "влюбен-загубен", но не чух да е добавил към това за идеализирането нещо като "Имам нужда от нещо по-добро!" или "Ти вече не си ми достатъчна!", затова няма повод за драма. Просто си е дал сметка за някои неща и ти го е казал. По-добре ли щеше да ти е сама да усетиш някаква дребна промяна в него и да се чудиш защо е настъпила? Сега ще знаеш, че не ти слага рога или нещо друго, а само е променил донякъде представите си за теб, но още е с теб, защото въпреки откритията си още те обича. Няма нищо лошо в това!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8b6887c645
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами всеки влюбен идеализира (т.е. абсолютизира добрите качества на партньора си и напълно пренебрегва недотам добрите и приятните)! В един момент обаче (след 1-2 години) влюбването преминава и "истината лъсва". Точно това е момента, в който човек трябва (вече трезво) да прецени дали може и си заслужава да продължи отношенията си с другия, или не. Много често се случва единият да прецени, че може и иска да продължи с другия, а другият да прецени, че не може и не иска... Тогава стават големите драми. Да не говорим, че този "момент на истината" може да настъпи при двамата по различно време. Примерно единият да е още много влюбен, а другият в този момент да е изтрезнял и да е решил, че не може и не иска да продължи с първия.
Нормално е.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 744ef0eda1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За мен идеализиране означава, че си е създал някаква представа за теб в съзнанието си , а с времето като те е опознал е разбрал, че не си такава за каквато те е възприемал. Бих го попитал дали е разочарован

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a1e36074db
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Не се притеснявай, дори се радвай. Той вече те е видял в истинската ти същност - с всичките ти качества и с всичките ти неодстатъци (каквито всички имаме). И въпреки това той е с теб. Не те е заразял, защото имаш недостъци. Това е вече една по-зряла любов, а не просто емоция, която го заслепява. Той вече те обича заради самата теб, а не заради някаква временна илюзорна емоция.

Идеализирането е илюзия, която се дължи на определни хормони и си има своята роля в началото на връзката. Ако го нямаше, нямаше да можем да преодоляваме чуждостта. Идеализирането си е свършило работата и вече идва ред на истинската, зрялата любов, на любовта към всички аспекти на партньора (вкл. и негативните). Това е приемане между партньорите на едно по-високо ниво. Да, тази любов е малко по-скучна, заради липсата на тази емоция, но тя е много по-дълбока и истинска.

Аз самият бях идеализирал съпругата си, когато я срещнах, но когато емоцията ми премина след време, разбрах истинската и всъщност. И въпреки че разбрах, че не е идеална, аз я заобичах още по-силно. Сега разбирам, че нашата любов е истинска, защото сме се опознали истински и сме се приели такива, каквито сме. Това, което го имаме между нас, няма как да го имат партньори, които се познават от скоро, въпреки първоначалните им силни емоции.

Така че добре дошла в една зряла връзка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a0c5605290
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да си го наранила в някой момент или да си говорила в началото едни неща, а с поведението си да си се показала като друг човек

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 81ca449f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Към авторката - би било перфектно, ако разбереш абсолютно точно какво ти е написал @9 - шапка му свалям. Браво!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 60a3c74e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вие всички сте психичноболни и побъркани! Нямате представа какво е ЛЮБОВ! Жал ми е за вас, смачкани от живота, примирени човечета, които търпят всичко, само и само да не ги зарежат! Каква "зряла" любов бе! Човека до теб да ти каже, че вече не си идеална за него! Това ли му викате любов! Няма значение за кой етап на връзката става дума! Някой да е идеален за теб означава точно да е идеален с всичките си добри и лоши страни или по-скоро да не обръщаш внимание на лошите, те да нямат значение за теб! А дори след това, ако "изтрезнееш" (което е абсурдно в една истинска любов), и започваш да виждаш някои "недостатъци" у другия, ти няма да ги възприемаш като такива!!! До номер 10, как пък ти хрумна, че у мен е причината да каже това, и как изобщо може да има причина да го каже! При положение, че той е този, който ме нарани, като ми каза "Идеализирал съм те! " (демек, е да ама вече не си идеална.. )! Преди да коментираш вземи чети малко и осмисляй, че нещо мозъка ти не работи добре! Номер 6!!!! Ти тъпо ли си (не ти знам пола), или си малоумно??? Какъв е смисъла според теб от любовта, след като не променя нищо у влюбения? !? !? ! Не съм идеална? !? !? Явно си мислиш, че ми казваш нещо ново, нещо което прекрасно знам! Никой не е идеален, далеч съм от мисълта, че съм такава! Но в любовта човек точно става идеален за този, който е влюбен в него! С каква идея ми го казваш това, че не съм идеална! Аз знам, че не съм, идеята е, че ако някой твърди, че е влюбен, за него обекта на желанията му става идеален! За това казват любовта е сляпа! Клише, но е истина! Това е любовта! Номер 4, ти си едно прекрасно момче, щом имаш отношението към момиче, което описа! Но изглежда не си ме разбрал.. Щом ме е идеализирал, че бъда много щастлива? Сериозно? ИдеализирАЛ (в минало време? ! ). Е за кое да съм щастлива, че вече не съм идеална за него ли? Не ме разбирай погрешно, не се заяждам с теб, просто останах потресена... Поздрави! Номер 3 права си! Само дето вече стана прекалено сложно, аз много пъти исках да прекратим тази връзка, точно защото виждах, че това, което говори не отговаря на истината, думите и действията му постоянно се разминават! Толкова пъти ме е наранявал как ли не, ако ви разкажа, ще си промените малко възгледите за това как това било вече зряла връзка и как ме "обичал"! Моля ви се! И аз се опитвах да прекратя, но той не ме пускаше, но някак не защото ме обича, а като че ли се беше вманиачил в мен! Чувствах се за него като някаква фикс идея! Само един малък пример.. Иска интимност, аз обаче не се чувствам нещо комфортно в този момент, но естеството на този некомфорт ми е неудобно да споделя с него, което мисля, че е съвсем нормално човешко право! Той продължава да настоява, аз продължавам да му повтарям, че има нещо, което ми пречи, и не искам да го споделям, въпреки, че той продължава да ме изнудва! Накрая ми заявява: "Откъде накъде аз заради това, което те кара да се чувстваш неудобно, аз трябва да съм лишен? " Друг пример! За годишнината от връзката ни си наехме стая в хотел, за да се усамотим, защото той попринцип живее с роднините си, а у нас нямаше хубави условия, искахме да ни е приятно все пак! Подобен случай! Аз нещо се оправям в банята, той без да почука дори нахлува, при което аз се сдухвам, защото не съм успяла да се приготвя като хората и някак изведнъж се напрягам, което отново ме кара да се чувтсвам зле физически! При опит за контакт, въпреки, че опитах да се настроя, не ми се получава, защото отново ми е зле! Това води до скандал и ми е заявено: "Щом съм си платил, ще ми лежиш гола тука! "? !? !?? !? !? !? !? (ако на някой не му е ясно за кое си е "платил", мисля, че имаше предвид, че е платил за стаята, за което не съм сигурна също, дали не си разделихме парите, което е абсурдно да се коментира дори, защото попринцип не сме двойка, в която мъжа плаща, много често аз съм плащала за ресторанти и прочие, или си делим парите... ) И това ли е "любовта" му? На годишнината от връзката ни да ме нарече проститутка... Пак си помислете за възгледите си по-горе..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 60a3c74e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До номер 1... Първо ти благодаря, че се опитваш да ме накараш да се почувствам по-добре, наистина го оценявам. Да, наистина ми стана адски болно и гадно, както казваш, но не мога да приема, че човек може да е дотам невменяем, че да използва думи със строго конкретно значение без да съзнава какво значат! Това е все едно да наречеш лицето корем или гърба крак! Идеализирал си означава идеализирал! Колкото и да се опитва да се оправдава, че не е имал това предвид (любим негов навик! ), няма как да е имал предвид друго! Как така използва дума с конкретно значение с дтуга цел? !! Просто това е логически абсурд! А той го прави ужасно често! Използва думи и изрази, които имат едно значение и после извърта, че не бил имал това предвид!!! Например, веднъж сме в някакво заведение и по телевизора са пуснали да върви нещо, той поглежда натам и изтърсва: "Това е най-големия секс символ на България в момента! "... Просто ей така, ни в клин, ни в ръкав го изтърсва! Това влюбен човек ли е според вас? След като му направих въпрос се опита да изкриви, че е иронизирал! Не, нямаше нищо иронично нито в интонацията му, нито във физиономията му! Просто го заяви категорично, дори прозвуча като някаква критика към мен, един вид да взимам пример! Разбира се отрече! Опита се да извърти нещата, че използвал думата "секс-символ" неутрално, като някаква титла едва ли не, дадена от обществото! Ами някои думи не могат и не са неутрални! Едно е да кажеш това е мис България две и не знам коя, което също е неприятно да обръща такова внимание, друго е да наречеш някой секс-символ! В крайна сметка, ако за теб самия не е такъв, ако ти не го възприемаш за такъв, няма да го изречеш! Значи излиза, че той е съгласем с мнението на обществото за това! Не са ли влюбените пристрастни!?? !? ! Нали любовта е този "наркотик", който те кара да гледаш само в обекта на желанията ти! А когато го попитах дали ако се явя на мис не знам си какво и според него дали ще спечеля, той каза, че не знае! Не трябва ли влюбения да вижда любимата си като най-красивата???? Извинете, ако съм "прекалено" романтична! Но мисля, че това е любовта! А не аз да го питам еди коя си красива ли е и той пак отговаря уклончиво и накрая ми вика: "Човек като е ОБВЪРЗАН да не е сляп! " Ама чакай малко.. аз мислех, че си ВЛЮБЕН!!! Какво общо има това, дали си обвързан!?? !? !? После пак се опита да изкриви, че не е говорил за самия себе си, а за хората попринцип!!!! Е да, ама аз го питам за самия него, и всеки път като го питам ме интересува той и НЕГОВОТО мнение, а не НА ХОРАТА!!! И всеки път той си измива ръцете с мнението "на хората"!!! Аз като съм влюбена, за мен обекта на желанията ми е най-красив, иде ми да говоря на всички за него колко е прекрасен и няма никакво значение за мен дали в този момент имам връзка с него! Не знаех, че има "любов" по задължение! Той сякаш следва някакви ненормалми "правила", които се намират само в болната му глава! И накрая аз излизам ненормалната, защото не искам да приема, че това неговото се нарича любов???

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 970359311c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Колкото по-несъвършен е човек, толкова по-често ръси, че "никой не е съвършен" :)
Иначе приятелят на авторката може и да не е много наясно какво точно й е казал, но забавното е, че със сигурност е прав:)
_Az_

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 60a3c74e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 14, не знам за кой "несъвършен" говориш в случая, в случай, че е за мен, аз изложих фактите такива, каквито са! Аз не се смятам за съвършена! Само казвам как стоят нещата! За кое точно е прав приятелят ми? И как с такава сигурност ти разбра, че е прав? За това, че съм несъвършена ли? Само че никой не ти иска пробитото мнение за това дали аз съм съвършена или не! Идеята е, че е абсурдно и не се връзва човек, който твърди, че е влюбен и ме нарича "жената на живота си" да каже, че ме бил идеализирал! (демек, ама вече не ставам... ) Нали се сещаш, че не се връзва този човек да чувства това, което твърди, че чувства! Както и да се държи по този начин! Не те знам теб мъжко ли си женско ли си, но ми е интересно, ако този/тази, който/която твърди, че си човека на живота му ти каже това, дали няма да те заболи и ми е интересно тогава колко забавно ще ти е! И дали няма да се усъмниш в твърденията му за това колко те обича и колко е "влюбен"! Защото един влюбен човек не се държи така! Така че искрено ти пожелавам човека до теб да те третира като парцал и да те унижава с изказвания, че те идеализирал, заради които да се почувстваш като изхабена и ненужна, а като тръгнеш да се жалваш тук, аз ще чакам, за да коментирам!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 053a40db58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Момичееееее, не ти е само това проблемът! Как може след ВСИЧКИ неща, които описа още да е чудиш обичал ли те бил!??

Да те цитирам ли, или ще си прочетеш пак коментар № 13 (който, между другото НЕ БЕШЕ част от статията- хората не са ясновидци, за да знаят какви ти ги говори и да ги нападаш ПРЕДИ да си изписала това под номер 13)??

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 379c66d41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Никой не е съвършен и това е факт - в този ред на мисли
никой не е съвършен за всички защото има много разбирания за съвършенство - щом те е идеализирал значи те обича приел е лошите ти качества обича ги и ги
приема за хубави...
като лошите ти качества са неща които той не харесва в хората по принцип - но обединени с твоите добри качества
лощите ти качества се превръщат в добри за него...
Дано да си схванала...
Аз обичам моето момиче и има неща които ме дразнят в нея
изкарват ме извън релси и в същото време немога без тях
дам е така ни карате да се чустваме - вие жените.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0759580e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   _АЗ_,
уби с последното изречение, приятелю. Но тя е толкова настървена на тема "влюбен", че не би те разбрала.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fbf7bfb31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Aз се чудя момчето защо си губи въобще времето с теб?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a8e4e49981
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Подкрепям с две ръце коментар 21. Има нещо много сбъркано в теб момиче. Казваш, че на приятеля ти главата му била болна. Ами наистина е такава щом те търпи. В тебе има страхотна агресия. Вземи се в ръце, още си млада, а нападаш хората като разярен питбул.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0d785c8347
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ами всъщност, ако приятелят ми ми каже, че ме е идеализирал, ще го попитам какво има предвид с това, вместо да пиша веднага в нета, като на всичкото отгоре наричам "малоумни" хората, които се опитват да ми помогнат.
Така, сега относно твоите "писания".
Хората, които се опитват да ти помогнат със съвети очевидно нямат проблеми с любовта. Така като виждам нещата, тези които наричаш "психичноболни и побъркани", "смачкани от живота, примирени човечета", всъщност са щастливи хора, със здрави и хармонични връзки. До колкото разбрахме, твоята не е такава, така че я пак си помисли, кой търпи всичко, само и само да не го зарежат??
Да приятелят ти е егоист и лигльо на моменти. И ти това очевидно го виждаш, и ни го разказваш, следователно, той за теб не е идеален, следователно (на базата на твоята идея за любов), ти не си ВЛЮБЕНА в него, щом виждаш лошите му черти, от което следва логичния въпрос защо си с него? Или то не е важно ти да си влюбена, важното е той да е влюбен, а? Да те почита и боготвори? И защо?
Сега, коя била секси, коя не, коя била красива, коя не, това не знам. Знам само, че ако ти за твоя "влюбен" мъж си най-красивата, това не означава че всички други са грозни. Дори и да си Мис Незнамсикво, има и второ, трето, четвърто място миски, които също са красиви, макар и не колкото теб, разбираш ли накъде бия? Тук няма значение кой в кого и колко е "влюбен". Има много красиви хора по света. Сега, аз като съм влюбена в мъжа до мен това значи ли, че не мога да смятам Асен Блатечки за най-секси мъжа на България? :) <3 Това, момиче, са си твои комплекси, и страдаш от болезнена ревност, която се опитваш да оправдаваш със заветната дума ЛЮБОВ. И така като гледам, май това с "идеализирането" е най-малкия проблем във връзката ти.
ЕднаЖенаКаза

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d0382d7659
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ще ти кажа с най-добри намерения, че "да идеализирам някого" и "някой да е идеален за мен" не са фрази с еднакво значение. Също така ти прощавам за епитетите по адрес на коментаторите в темата, защото не си достатъчно компетентна, за да дадеш подобни оценки, а и аз не съм злоблив към тези, които не съзнават напълно действията си и последствията от тях. Предай на приятеля си от мое име, че се възхищавам на любовта, търпението и толерантността, които е демонстрирал досега. Повечето мои познати щяха да те разкарат още след думи като тези в първото ти включване тук (коментар 12).

Номер 6

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker