Как да избягам от него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да избягам от него?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3429 пъти
Имам връзка от 7 години с един мъж. На втората започна да ме малтретира физически и психически, бях малка и глупава и не го напуснах. Времето минаваше и той заживя вкъщи, всичко продължи след всеки побой се разделях с него, а той не спираше да звъни и седеше пред дома ми докато не му простя. С годините започнах да подтискам себе си, да мълча и да се подчинявам на всичко, спрях да излизам и загубих малкото си приятелки.
Страхувам се от него.
Сега вече имам здравословни проблеми и знам че трябва да кажа край иначе ще свърша в психиатрията или в моргата. Но как да стане? Всички сигурно си мислите, че е много лесно, но не е. Той ще ме намери където и да отида, сам ми го е казвал.
Моята единствена приятелка (ужасно много я обичам) ме съветва да си намеря друг мъж и той да ме защити от него ако трябва да избягаме. Но това едва ли ще се случи няма как да срещна друг мъж, а дори да срещна няма как да се влюби до полуда та чак да избяга с мен.
Мислила съм много как да се измъкна да отида на друго място в някой град или село, да започна работа, но не става. Не ми се обаждат за никоя работа може би защото адреса ми е в друг град не знам. Нямам големи възможности опитвам се да заделя нещо за да мога поне квартира да наема, но с тази минимална заплата едвам успявам да живея в момента за спестявания не може и дума да става. Още съм много млада искам нормален живот.
Влязох във филм на ужасите, но във филмите има щастлив край.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: af62f88f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Събираш си багажчето докато е на работа или го няма за по-дълго време и отиваш при приятелката си. :) Знам, че и там може да те намери, но отиди при нея, а после се запознай с някой от нейните приятели и му сподели, не да се влюбвате, ами да ти помогне!
Не си писала на колко години си и той на колко е, а това е важно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5b43d14a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искаш лошото момче - получаваш лошото момче :) .

Зарязвай го и следващия път умната.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 78d7c0da50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За това си стигнала до тук драга. Ти виждаш спасението от този мъж еинствено чрез друг мъж. Ако нямаш дете не виждам причина до сега защо не си избягала от него. Не че ако имаш дете е невъзможно но е много по трудно. Или малко те бие или си толкова слабохарактерна че не се осмеляваш да вземеш радикални решения. И НЕ е нужно да го уведомяваш. Задели някои лев ако можеш. Отдели си документите и някои и друг парцал от първа необходимост и един ден просто изчезни. Ако както казваш можеш да свършиш в моргата какво губиш ако избягаш от него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9b576e1907
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно те разбирам. Знам колко е тежко да те малтретира човекът, който би трябвало да те пази и обича, само че при мен това беше баща ми, не приятеля ми. Аз се справих с нещата по много по-различен начин, с времето започнах да му отвръщам и колкото повече ме удряше толкова по-агресивна ставах аз самата. Не е красива гледка - 15 годишно момиче да посяга на баща си и да псува, но какво да правя, да го търпя ли? Аз нямах изход, майка ми си обръщаше главата и все ми казваше, че аз съм си виновна, че съм го ядосала. Някой път се плаших от себе си, че ако се докопам до нож съм способна на всичко. Постоях докато не станах на 18 и се махнах от България. За теб обаче има и по лесни начини, ти не си обвързана така перманентно с този изруд. Подай жалба в полицията да ти извадят една ограничителна заповед, може и да не помогне, но си струва да опиташ. Направи си снимки след като те е бил, защото доколкото знам без доказателства никой няма да те вземе насериозно. Семейството ти къде е? Принеси се при тях за известно време, или при приятелката ти, не се изнасяй сама, ще му е по-лесно да те сплаши. Друг вариант е да потърсиш помощ от някоя от организациите, които се занимават точно с това да помагат на малтретирани жени и да се нанесеш в кризисен център, поне временно. Надявам се да успееш да се отървеш и да си възвърнеш живота. Мога само да ти кажа да бъдеш силна, не му позволявай да те манипулира и сплашва, затвори сърцето си за извиненията му. Някой ден нещата ще се оправят, има много хора готови да ти помогнат. Аз съм жив пример за това, че хората могат да превъзмогнат такова насилие и да водят нормален живот.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d870089624
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Искам да ти кажа, че аз съм минала през същото. Моят съвет е да потърсиш помощ от приятелите и родителите ти. Те са хората, които ще те разберат, ще те подкрепят и ще ти помогнат. Трябва да знаеш, че той ще те преследва дълго време, но най- важното е да не се пречупваш и да не се връщаш при него. Не обръщай внимание на обещанията му за промяна, на думите, че те обича или на твърденията му, че няма да се справиш без него и без него си нищо. Просто бъди силна!!! И както ти е казва номер 4 след време всичко ще се оправи и ще можеш да водиш нормален живот. На мен ми трябваше половин година, за да превъзмогна страха и страданието.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: bf76ccecec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:
На 25 години съм той на 29. Не търся спасение чрез друг мъж напротив не искам да има и други наранени.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4ed3187344
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора до 4
Благодаря ти точно от това имам нужда някой да сподели собствения си опит, да каже как е избягал и да ми вдъхне кураж.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4ac67410b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Съгласна съм с номер 4, дала ти е много полезни съвети. първо отиди в полицията и вземи като свидетел приятелката ти да потвърди казаното от теб. Обърни се и към някоя организация, те знаят какви мерки се предприемат конкретно в такива ситуации. Явно си попаднала на маниак, бягай и това е. Направи и следното - като си търсиш работа пиши, че си от града, за който кандидатстваш. Ако те извикат на интервю казваш, че се местиш в този град и си търсиш работа там. Това е , без повече обяснения.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a202962c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Колкото го отлагаш, толкова по сложно ще става. Действай, ще се справиш!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6f2243c131
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре де, не те разбирам. Еми, ходиш в полицията, казваш им как стоят нещата, взимаш си ограничителна заповед и това е... Там ще поживееш с родителите ти или там с когото и да било.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a582cdbc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   "Как да избягам"? - няма такъв въпрос, ако го искаш, правиш го.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a582cdbc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ... а колкото и да звучи банално, ако искаш нещо, намираш начин, ако не искаш, намираш оправдание.


И какво да ви кажат хората тук, каквото и да ви кажат, ти и другите като тебе по собствена воля седите при насилници, това си е лично вашата воля и избор.

Разберете, че няма да дойде полицията, комшията, приятелката ви или който и да било, да ви хване за ръчичка и да ви отведе от насилника. Няма и да дойде някой да ти каже: ето тук заповядай жилище и работа за тебе... вие сами не желаете да си помогнете и да излезете от ситуацията!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7d23fe2ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не може ли да останеш във приятелката си за известно време, докато си намериш работа и квартира на друго място?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 16a5ea6486
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мила в момента съм на 22г, имах 7 годишна връзка със същия психопат, четейки историята ти -имам чувството, че аз съм я писала... също като теб малка, наивна позволяваща да я тъпчат бях на 15г, когато се запознах с него, същия физически психически тормоз. Силата му е в манипулирането, чрез физически саморазправи, най-вече психически.. вече и ти неможеш да се познаеш, нали? Нерна си, потисната си, не излизаш никъде, нямаш приятели, нямаш общуване, нямаш разбиране, този страх, който той ти всява ще ти даде отражение, както във връзките ти занапред така и в здравословно отношение. Аз от 6 месеца нямам връзка с моя психопат, ти каза, че си във филм, аз също се чувствах във филм, но започнах аз да пиша сценария му ;)
Преместих се от града в който бяхме, понеже аз уча, ти в случая работиш няма как да се получи, смених си телефонния номер, направи го и ти, блокирах го отвсякъде, дойде и ме потърси на вратата, и при теб така ще стане... заплашваш с полиция не те чува обаче, мисли се за много силен и заплашва със саморазправа-отиваш в полиция ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД вадиш си, нарушава я веднъж глоба, втори път ще се замисли... намираш си нов кръг от познати и хора, споделяш проблема си, за да има на кой да разчиташ и най-важното намираш нов любим... след време той ще остане неприятен спомен... В момента съм щастливо сгодена за невероятен мъж, за съжаление обаче ми останаха травмите и страха, който онзи изрод ми е всявал години наред, но с любов и подкрепа всичко се преодолява... та ти как мислиш да режисираш от тук-нататък своя филм...? Не забравяй края зависи от теб! Късмет, бъди силна и остояваща позициите си, много прегръдки :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker