Изпитвам огромна вина,но вие кажете... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изпитвам огромна вина,но вие кажете...
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 4208 пъти
Аз съм мъж на 30 г., женен за голямата си любов с малко детенце сме. Какво обаче не е в ред? С жена ми се запознах преди 6 години. Обичам я от ден първи, страшно много, всичко бих дал за нея. Имахме 1 г. връзка и тя реши да скъсаме, каза, че ме чувства само като приятел. И наистина се държеше с мене приятелски. Бях 100% убеден, че е свършило всичко между нас. Много страдах. Близо 6 месеца не бях на себе си. Един ден, моя братовчедка, която е суеверна жена ме помоли да я закарам до един ходжа в едно село. Отидахме при ходжата, на нея не помогна(по-точно не пожела! ), но на мене каза "мога да ти я върна". Аз в такива работи не вярвам, по-точно не вярвах, или не знам вече в какво да вярвам. Стъписах се, нормално, откъде тоя ще знае каква болка имам. В такива моменти човек не разсъждава, викам си - какво толкоз, и без това съм бил път, дай да го видя тоя. Ходжата взе дати, имена, прави каквото прави и ме изпрати с усмивка дори и пари отказа да вземе! Каза само - желая ви щастие. Ви? На вас! Вярвате или не, но жената с която бях скъсал отношенията си за 6 м. буквално за седмица след работата с ходжата се върна при мен. Влюбена, грижовна. Бяхме много щастливи, оженихме се, роди се дете, какво можеше да се обърка? Винаги си имах едно на ум, че всичко получих след намесата на ходжата. През последната една година здравето на жена ми се разклати сериозно, заболя от коварна болест. Шансовете да я преодолее са добри, но има и такива да не я преодолее. Разбирате за кои от шансовете мисля само. Сещате се върху кого стоварих вината - върху себе си. Почнах да чета книги за магиите, най-вече любовните. Още повече започнах да си внушавам, че това е причината жена ми да е на ръба. Започвам да мисля, че тогава, преди години къде на шега, къде не съм отишъл много извън рамките на позволеното на човека от Бога. Страшно много обичам жена си, обичам и детето ни, но ако можех да въна времето назад - мисля си, че не трябваше да правя онова нещо. Никога, ама никога не съм искал да я нараня по какъвто и да е начин. Но в момента си мисля, че Бог започва да си търси сметката от мене за безоблачното щастие в което живях до скоро не благодарение на себе си, а благодарение на ходжата от онова село. В момента живота ми е Ад, обвинявам се, треперя за жена си, не спя добре от много време, ставам, гушвам я и пак заспивам. Никога не съм й споделял за ходжата, не бих го направил за нищо на света. Не бих споделил и с приятели, затова исках да споделя моята история тук, поне малко да ми олекне

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 080195fcb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оооф, слънце, не си вкaрвaй чувство зa винa, нямaш!!!!
Върнaлa се е зaщото е искaлa, дори и дa предположим, че ходжaтa е " побутнaл" нещaтa, трябвa дa е имaло чувствa, които дa форсирa.
Aко тя не е изпитвaлa нищо към теб и Бог не може дa и втълпи друго. имaх 8 год. връзкa с голямaтa ми любов, мъжът нa животa ми.
Но по ред причини не бях щaстливa с него. тръгнaх си съсипaнa, изцеденa, депресирaнa.
Сегa от 10 год. съм със човекa, който ми беше именно нaй- добрият приятел.
Той ми е всичко, приятел, любим, понякогa бaщa, понякогa дете.
Връзкaтa ми с него е основaнa нa доверие, увaжение и много- много любов. не онaзи скaпвaщa те, обсебвaщa, a тихa, чистa, истинскa.
Другият, 2 год. ме умолявa, дори родителите му ме увещaвaхa, но въпреки стрaстнaтa, откaченa, обсебвaщa любов, която съм изпитвaлa към него, не бих зaменилa вече топлотaтa, чистaтa не нaтовaренa любов и обич, която имaме сегa с съпругът ми.
Тaкa че, не си товaри съзнaнието с товa, върнaлa се е, зaщото го е искaлa. aко ще се чувствaш по добре, върви нa църквa, помоли някой поп дa ти опее или кaквото тaм се прaви.
Освободи се от товa чувство, зaреди се с позитивнa енергия, която дa и подaвaш в този труден зa нея момент.
Aко тя усещa твоите стрaхове, ще се чувствa по същият нaчин.
Обичaй си я, подкрепяй я, дaвaй и с две ръце щaстие, смях и любов ивсичко ще е нaред. тя сaмaтa ще искa дa се излекувa, ще искa дa се бори, зaщото ще искa дa продължaвa дa е с вaс.
Не си виновен, обичaш я, влюбен си и товa е.
Тя може и дa не е влюбенa по същият нaчин, но те обичa по своя си.
Някой беше кaзaл: не можеш дa нaкaрaш нaсилa някой дa те обичa, кaкто ти искaш, сaмо можеш дa позволиш товa, кaкто той/ тя може.
Скорошно оздрaвявaне и много щaстие!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ffae25b35c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хей, приятелю, нямаш никаква вина. Не се самообвинявай. Бъди до жена си и мисли позитивно. Така ще й помогнеш. Не виждам какво си направиш грешно в цялата работа.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7d79f3907e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само искам да ти кажа, че ти не си виновен, нямаш вина за болестта на жена ти.

Откъде накъде ще мислиш, че ако не си отишъл при ходжата и той ако не беше направил каквото е направил, нямало е да се случи това с жена ти.
Това е дълбоко погрешно - ние не знаем, и няма как да знаем какво би или не би станало, ако...
Ти не си отговорен за живота на жена ти. Не си слагай вина, каквато нямаш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3b6d13620d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе човек, това са глупости. Ходжи - моджи. Айде сега. То жена ти най - вероятно, ще се оправи. Но ти вземи измисли и резервен вариант. До де детето ти е малко, че после трудно ще свикне, ако си хванеш ново момиче. Изпитваш вина, опитай се да не я изпитваш. Изключи чувствата си, ако трябва.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5c1d343173
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дано се оправи, бъдете щастливи.Не се обвинявай, не е било редно това, което си направил,но след свършвен факт..Не се връщай назад.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c8113de99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не вярвам в магии. Не знам защо, просто не вярвам. Но ако мислиш, че това е причината, просто иди пак при този ходжа и му кажи да направи някаква анти-магия или както там се нарича (не съм много наясно). И най-важното - мисли положително за състоянието на жена ти, защото, нали знаеш - мислите стават неща! Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3c0015e122
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Така, така... Публикувайте само оправдателни коментари, които по преценка на модератора да са "съчувствени", да успокояват, да насърчават, да дават кураж. И нищо, че човекът може да потъне в още по-дълбока дупка, лишен от достъп до другата гледна точка. Наистина, много странно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f6e78bf9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   ходенето при ходжи, разваляне на магии, хороскопи, гледане на карти, кафе, всичко това е окултизъм и огромна мерзост пред Бога!
влачи след себе си ужасни проклетии... на практика във всичко това се намесват зли духовни сили, защото чрез тяхната "помощ" стават познаванията и всичко последващо.

трябва да се покаеш и да потърсиш Бога за милост и прошка, също - непременно изповядай греха си в подходящ момент пред жената, защото си съгрешил и спрямо нея.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 02e8345b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не ходжата я е върнал при теб, а тя самата. И без това е щяла да се върне, той просто го е предсказал, но не е повлиял на решението и. Ходжата няма как да я е върнал, защото това е свободна воля и върху нея никой няма власт, защото никой не може да те накара да заобичаш някого, дори и с магия.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ffa0974c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

16.   Върни се при ходжата и го помоли да развали магията, ако наистина вярваш в това.
После отиди в църквата и се кръсти, ако не си кръстен. След това се помоли на Бог жена ти за оздравее като обещаеш, че ще му служиш и ще помагаш на хората, ако наистина го мислиш. Често съм чувала подобни истории - че когато се обречеш да служиш на Бога, вършиш добро и наситина го направиш, Бог чува молитвите ти винаги. Това е, ако си набожен.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3b6d13620d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Вие вярващите прекалено силно - да го кажа, по - меко. Сте ми много странни. И не говоря само, че едно казвате, а друго вършите. Обаче с тази ваша вяра, така сте се вглабили, че само бог може да ви помогне и поради това не виждате спасение отвъд него. И почвате да учите другите, да се обърнат и те към вярата в "Бог". Предполагам визирате Христос.
А пък че една от 10 - те съвета на бог е помогни си сам, че да ти помогне и бог, сякаш забравяте. И съде бог търсите, а пък, че той е само 1 - да нямаш други, богове освен мен. А пък хората вярващи в него са повече от 1 милярд. То какво го занимавате с вашите молитви. Той си има достатъчно грижи и без да се занимава с вас.
Така, че не се повавайте само на него, вижте какво може вие да направите за себе си.
Поради тази причина мисля, че обръщането към бог е пълна глупост, без първо вие да действате.
И в случая, като имаш проблем помоли бог за помощ, не е много удачно решение. Щото действия трябват, от ваша страна, да дойдат - не от страна на бог.
Освен това, всемогъщият бог, всъщност има много кусури. Ама няма да ги изброявам.
Само ще ви кажа, че когато аз бях на кръстопът, така помолих бог да ми покаже по - кой път да тръгна, единият не морален и опасен, другият сигурен и подходящ.
В резултат на това след няколко дена, момичето предлагащо ми лошият път се свърза с мен и ме молеше да тръгна с нея. Е ами това ли избра бог за мен? Благодаря му, сега съм в ситуация, която е много опасна и от която не мога да се измъкна.

Така че авторът, прави каквото ще правиш, само не мисли че бог ще ти реши проблемите. Ти си този който трябва да си ги решиш.

Към номер 13 Писал, съм много големи глупости, но малко работи са ми били блокнати.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 07be3a137c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторе прочети за силата на мисълта и ще разбереш доста неща... Като цяло ходжата ти вкарва внушения и ти започваш да ги вярваш и да си градиш живота на тях.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fc58529aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Преди време имах проблем от бившата съпруга на приятеля ми
разделихме се, но аз много се измъчвах. Надявах се че ще се съберем отново. Той ме мразеше-без пречена. Ходих по гледачки. Поне 30 от тях ми казаха, че имам магия. Една дори ми каза името на жена му. Никоя от тях не ми помогна. Започнах да ходя на църква. от тогава ходя почити през 2-3 дни. Но мисля че ми помогна това: 21 дни подред ходих на църква. паля свещ на бог, на богородица и на мен. и после отивам 5 мин. под купола на църквата и се моля само за това което искам. В случая се молих бог да ме избави от магията. Помогна ми повярвай. Направи го и ти. След това се молих за други неща например детето да си намери работа, да не бъда сама в живота и др. Повярвай всичко се сбъдна. Сега имам проблем. От утре тръгвам. Вярвам че бог е този който решава съдбите ни. Повярвай и го направи. Дано бог е добър с теб, дано да намериш верния път към него. Дано се смели над теб и любимите ти хора. Вярвай и се моли!!!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 450d781eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 17, как можеш такива простотии да пишеш? Поне се обоснови малко! Като не вярваш в Бог - никой не те принуждава, но защо ти принуждаваш вярващите да не го правят? На всичките ти глупости мога да дам отговори, но няма смисъл, като ти никакво понятие си нямаш от това, което пишеш. Само ще ти кажа, че когато влизаш в някакви дебати (което се опитваш), е добре да се запознаеш малко с аргументите на отсрещната страна. За да убедиш някого в нещо, първо трябва да го увериш, че си видял двете гледни точки и си избрал по-правилната според тебе.
Авторе, аз смятам, че душата на всеки човек е неприкосновена, поне на този свят. Никой не може да ти повлие от растояние и да ти промени живота чрез някакви "енергии", освен ако САМ не вярваш силно в това. Никакъв зъл дух не може да се намеси в твоя физически живот, освен ако ти не си го поискаш. Ходжи, гледачки, магьосници - всичко това са хора, които ти промиват съзнанието, добри психолози, така да се каже. Ако ти не вярваш, че някакъв си ходжа успява да ти ръководи живота, всичко ще си върви така, като ти е писано. Да, има хори с някакви способности - "видения" някакви или сънища, но те си знаят какво знаят и какво правят - най-добре да не се занимаваш с тях изобщо. Това, че някой може да е сънувал някакво бъдеще или да има "силна интуиция" за нещо, не му дава обаче никаква сила да влияе в/у теб. Освободи се от тези глупави мисли - знам, че си впечатлен от ходжата и от това, което е "постигнал", но повярвай, че всичко си има логично обяснение - психология, умело възползване от слабостта и некомпетентността на "обикновения" човек. Обичай си съпругата, подкрепяй я, бори се заедно с нея с помощта на "земни" средства и ще стане тка, както е трябвало да стане, никой няма да бъде виновен за нищо. Желая ти успех!
Само да добавя още нещо - не искам да те агитирам за нещо, но ако все пак имаш някаква склонност да повярваш в Бог, не се залъгвай с разни ритуали от типа "ще запаля 2 свещи в еди си коя църква и еди си колко часа и ще си сложа икона на точно тоя светец" нямат нищо общо с вярата в Бог. Не може да очакваш, че Господ е длъжен да ти помага срещу определен брой молитви, "точните" свещи, парични дарения и т. н. т. - никой няма такива договорки с него, вярата не е политическа дипломация.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a53d6cb854
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   И аз имам същия проблем. Моля ви свържете се с мен

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 31af9a4616
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Иди на църква и се изповядай. Моли се за здравето на жена си и детето си и да ти се простят греховете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker