Какъв е проблемът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какъв е проблемът?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2161 пъти
Имам връзка с малолетна под 16г. Обичаме се много, и не можем един без друг. Връзката ни продължава повече от 6м. В което два пъти се разделихме, само за да осъзнаем колко си липсваме.
От един месец вече, връзката ни отново, е много сериозна.
Но проблемът е, че заради закона и мнението на обществото се налага да се крием. А това на мен ми омръзна вече, искам да изляза на центъра с нея и да я целуна на публично място. Но не мога. Трябва да крием интимността си, от роднини и приятели.
Направихме опит да се покажем, родителите ? бяха в против, разделихме се, тя страда много, и пак се събрахме.
Търсил съм много - информация, защо обществото е в против, защо закона не позволява. И намерих, че в резултат на всеобща стачка, заради насилие, срещу детето е приет подобен закон. То и аз съм изцяло против насилието, но има и толкова прекрасни истории за любов, между лола и по - възрастен.
То ако стачка е била в основата на този закон, да взема да организирам и аз един протест против, този закон.
И понеже отдавна се чудя, ще питам директно.
Какъв е проблемът на обществото, някой знае ли, що е против тези работи. Искам някакъв аргумент в защита на обществото. Защото никак не мога да се съглася в едно, демократично общество. Масата да ми каже, че е против действията ми, щото просто така - и тя не знае, ама е в против.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3388ae80dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът е в това, че така са създадени законите.
А те са създадени така, за да предпазват децата от педофили. Защото се смята, че на 16 съзнанието, а и тялото ти не са още достатъчно узрели за секс.

Тоест законите не са в ущърб на любовта, а са насочени към опазване здравето и психиката на децата от чисто рационална гледна точка.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: beeb5620d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото на 16 е дете. Ти имай колкото си искаш възвишена и прекрасна връзка с него, но то си остава дете. Сега сигурно ще кажеш, че тя е много зряла, умна и развита за годините си и всички ще се направим, че ти вярваме. Тая песен я пее всеки, който започва интимна връзка с дете. Във всеки случай проблемът не е в телевизора на обществото и законите, те са си направо твърде меки в такива случаи.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: cee6c9d270
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз съм твърдо за този закон. Не забравяй, че не всички хора мислят като теб, ти си влюбен и нямаш лоши намерения към това момиче, но има и такива, които се възползват от детската наивност, само за да си свършат работата. Затова недей да бъдеш толкова негативно настроен към законите над малолетни, а се радвай, че има кой да защити и най- беззащитните. А въпроса с вашите взаимоотношения, приемете го като временна игра в която трябва да се криете и ако имате търпение ще се разреши. Но не е ли най-важното, че между вас има истинска любов? Не би трябвало тези фактори да играят толкова значителна роля във връзката ви :))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: dd3244b444
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ама ти като казваш ПОД 16 не уточняваш колко точно под тази възраст е момичето. И колко по възрастен си ти. Защото ако ти си на 19 а тя на 15 хич никой няма да ви забележи разликата дори. Ама ако ти си на 40 а тя на 14 не искам да коментирам...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9e4a8ac5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ми щом не ти понасят нашите закони, тогава се преместете с приятелката ти в държава на Арабския полуостров. Там може дори да си имате дете и да се насладите на спокойни старини, когато тя удари 20-те!!!!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1d7dfa54a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе не знам какво им е съзнанието, но до скоро на 16-17 (че и по-рано) масово са раждали, въртяли са къщи, ниви, имали са съпрузи, отговорности и т. н. А от тогава насам е на лице акселерация, което ще рече, че децата достигат полова зрялост все по-рано. Сега дори и на 11-12 започват полов живот и това не са изключения. Аз когато бях на 16 имах приятелка на 14, с която водехме полов живот и не виждам нищо лошо в това. Дори и да ни бяха хванали куките на калъп кого щяха да съдят - мен или нея?

Освен това за насилниците и манипулаторите няма възраст. Едно момиче като е на 18 (или на 38 ако щеш) и какво - не може да я примами с лъжлива любов и да се възползва, така ли? Малко ли жени има тук по на 30 години, които реват, че мъжете ги манипулирали. И къде е закона тук? Значи като си на 30 може, а на 16 не може да те манипулират. Така излиза. Като (не) се толерира да (не) се толерира за всички възрасти. Нима няма жертви на трафик на по 20-30?

Да не говорим, че родителите често отказват да разберат, че децата им вече не са толкова деца и че си имат чувства, отношения и т. н. Не че не трябва да ги предпазват от лоши намерения, но обикновено родителите изкарват нечии намерения по-лоши, отколкото са всъщност при това без ясна причина - само заради самата възрастта.

Според мен трябва да се съди насилието само по себе си, а не това кой с кого спи. Не казвам, че да спиш с 8 годишна не трябва да е престъпление. Имам предвид, че тази граница 16 години е твърде висока в днешно време, понеже закона не отчита акселерацията. Не може ти да си достигнал полова зрялост на 11, а до 18 да ти се забранява да правиш секс по взаимно желание.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6badfe69aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малолетна е ако е под 14 години - да се уточним първо. На 14 вече е непълнолетна.
Второ - законът си е закон. Няма как да го промениш, най-малкото защото мнозинството българи го одобряват. Пък и закон трудно се отменя, когато инициативата идва от граждани. Та, моят съвет е, вземи си седни на з**ника.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 496c3093d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Проблемът, авторе е в сбърканите закони. Значи може 10-11 годишни ромки да раждат/не са заченали непорочно нали/ и ние да им плащаме детските, а не може ти да ходиш с приятелката си заради възрастовата разлика! И мен много ме дразни това, но се съобразявам, щото тя си има родители и закона ще гони мен, а не мангала, който е направил дете на детето. Друго дразнещо е, че 10-17 годишните помежду си могат да правят секс, но тръгне ли една 16 годишна с такъв на 24 да речем и олелеле той е педофил, извратен и т. н. Аз, лично, смятам, че възрастовата граница трябва да падне до 16 години, както е за книжката в някои страни. Криене му е майката и мислене.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 43b4197825
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Съгласен съм с номер 9. И номер 11 - те все пак, са роми. За тях законите са малко по - други. Нали са от малцинствата.
И да криене и мислене му е работата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 20ad123094
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе до 14 са малолетни, после вече не

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker