След тази случка повече никога няма да търся партньор в Интернет. Убедих се, че преобладават пълните идиоти. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

След тази случка повече никога няма да търся партньор в Интернет. Убедих се, че преобладават пълните идиоти.
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 10185 пъти
Иска ми се просто да разкажа какво ми се случи миналия петък вечерта. Осъзнавам, че историята ми ще прозвучи невероятно и много хора няма да ми повярват, но да си призная честно толкова съм потресена, че самата аз все още не мога да повярвам на това което се случи.
Накратко за мен. На 28 съм скоро правя 29. Живея с майка си. Помагам й. Работя в голяма Италианска фирма, която аутсорсва тук. Заплащат ми доста добре за българските стандарти, но работя повече от 8 часа на ден, понякога 6 дни в седмицата и все по-малко ми остава време за личен живот. Необвързана съм. Не, че съм с големи претенции и чакам принцът на бял кон, но просто не мога да намеря подходящ мъж. В началото на миналото лято една моя колежка и близка приятелка се регистрира в голям сайт за запознанства. Там се намери с едно страхотно момче, с което все още са заедно. Той наистина е голям симпатяга. Често излизаме и аз много го харесвам, въпреки, че е малко по-малък от мен.
В края на лятото моята приятелка ме нави и аз да се регистрирам в този сайт. Направих го. Започнаха да ми пишат предимно изпаднали типове, извратеняци, сутеньори които директно ми предлагаха пари за разни работи и по между другото двама трима свестни с които можеше да се говори нормално. Продължих да поддържам връзка само с един от тях. През последните две седмици почти през ден си писах с него. Въпреки, че бях категорично против той ме склони да си дам Скайпа. Няколко вечери си говорихме с него на видео конферентна връзка. Видя ми се добро момче /то цял мъж си беше/, говореше нормално, пускаше ми някои друг комплимент.

Впечатли ме с това, че беше чел доста литература и ми цитираше неща от разни произведения. В последствие ми каза, че той самият пише и рисува.
Накратко за него. На 36 години, атлетична фигура, личи си, че прекарва доста време във фитнеса, каза ми, че работи началник на някакъв склад /всъщност в последствие се оказа обикновен хамалин там/, кара много колело, ски, обикаля планините. В общи линии прилични хобита. След кратко колебание се съгласих да изляза с него петък вечерта миналата седмица. Да си призная това ми беше първата онлайн среща.
Ще Ви разкажа как протече тя. Човекът закъсня с около 10-тина минутки. Пристигна с доста зачервели очи. След малко започна да лъха много на алкохол. В общи линии си се беше натаралянкал. Влязохме в едно близко заведение и седнахме. Малко след това той видя менюто и каза "Ау тука ми е много скъпо, не ми е по джоба, дай да идем някъде другаде. " Така и направихме. В следващото заведение видя менюто и пак същата реплика. Всъщност тогава аз дори и не подозирах, че човекът искал просто да се донапие, до несвяст. Накрая ме заведе в някаква долнопробна дупка, която не се отопляваше, беше студено и тоалетната беше навън. Седнахме там. За около час и половина той обърна 3 големи бири и 100 грама ракия. Стигнаха му за да се натряска до козирката. Първоначално всеки каза по нещо за себе си. След втората бира взе да става непоносим. Присламчи се по близко до мен, започна да ме опипва, да си слага ръката по краката ми. Когато го отблъсквах той започна да става все по-агресивен. Държеше се настойнически вяскаш съм му длъжна с нещо. Говореше несвързано пълни глупости, като "Искаш ли пак да се видиш с мен, искаш ли ме? " "Знаеш ли как съм загорял и колко време не съм бил с жена? " Опитах се да му обясня, че ние почти не се познаваме и не е редно да се държи така, на първа среща. Той не ме разбра. Ставаше все по-арогантен и агресивен. Повишаваше тон, събрахме очите и на съседните маси. Честно казано ми идеше да потъна в земята от срам. Започна да крещи "ти какво не ме ли искаш? "Виж какво тяло имам макар и да съм безпаричен. " Има и още неща които тук просто ще спестя.

Изплаших се, но запазих самообладание. Реших да му говоря неща които иска да чуе. Попитах го как е направил атлетичната си фигура. Дали ще може да ми направи програма за фитнес (през живота си не съм стъпвала във фитнес зала). Казах му да рецитира някои от произведенията си и се правих, че ми харесват. Така за малко се усмири. Дори започна да ми се извинява, че преди малко се е държал толкова грубо. Колуминацията на вечерта обаче тепърва предстоеше. Помолих го да си тръгваме, а той ми каза "Само да си допия ракията. " Малко след това изтърси следното нещо. Само да кажа, че в долнопробното заведение където ме заведе, наистина си беше студено. Каза ми "Знаеш ли, студено ми е на пишката, искаш ли да ми я стоплиш? " Аз му казах "Ок, ще ти я стопля нека само да ида до тоалетната и като се върна. " След това си взех чантата, излязох от заведението и с тичане стигнах до едно спряло такси. Качих се и му каза да ме закара към дома ми. Малко преди да пристигнем получих от него следния сми "Миличко толкова хубава вечер си прекарахме не заслужих ли поне малка целувчица по бузката? "
Нямам думи. Потресена съм. След като се прибрах веднага деактивирах профила си от въпросния сайт за запознанства. Подозрението ми, че там се подвизават само малоумници и хора с проблеми при общуването се оправда напълно. От тук нататък изобщо не искам да чувам за никакви онлайн запознанство.

Днес този човек ми звъня няколко пъти и ми се извиняваше за поведението си. Каза, че имал проблем с алкохола и се борел с него. Молеше ме пак да се видим. Този път щяло да бъде различно. Аз му отказах.
Вечерта, малко преди да седна да пиша тази тема отново ми се обади да ме моли. Не исках да бъда груба, но нервите ми не издържаха и му казах следното:
"Виж какво миличък, научи се как да се държиш с една жена, научи се на някакви обноски, престани да пиеш и след това пак ми се обади. Няма жена на тоя свят която да те търпи. Това, че някои се е съгласил да излезе насреща с теб, не значи че иска интимни отношения. Вземи порасни. Ти си едно хлапе, а за възрастта ти се предполага, че трябва да се държиш доста по-зряло. "
Той ми отвърна:
"Добре миличко, за теб ще го направя и ще се променя. "
Затворих му телефона. Реших, че повече няма да му вдигам, само не знам какво ще правя ако започне да ми звъни от други сим карти.

За съжаление допуснах голямата грешка да му кажа къде работя, в коя фирма. Не му казах адрес на офис, но ако се разрови в Гугъл, много лесно ще го намери. Искрено се надявам пияното му състояние по време на срещата да му е попречило да запомни името на фирмата в която работя.

Какво мислите за тази история? Попадали ли сте на подобни хора в Интернет? Дали реагирах адекватно на ситуацията? Момичета какво ще направите ако излезете с подобен индивид?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3291d9eb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че прекалено много даже си закъсняла да избягаш! И да казваш точно къде работиш на мъж, който те отвращава- думи нямам просто!

И все пак- не прави обобщения къде било пълно с какви- обобщенията по принцип не са верни!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b34f00795c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да коментирам случилото се, но ще си позволя да дам мнението за второто изречение на заглавието. Много крайно и обидно е да поставяш всички под 1 знаменател. Аз пък именно в реалността съм се нагледал на какви ли не момичета и жени, които срещу 1 питие са готови за... Сещаш се нали?
Попаднала си просто на неподходящ човек-това значи ли, че всички по сайтовете са като него. Или например ако има 5 лоши шофьори, то тогава всички останали не спазват правилата.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6eb432b6be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Постъпилa си прaвилно!
Aз кaк бих постъпилa... хaхa, aми aз тренирaм много години и тоя докaто ме пипне по този нaчин.... не съм толковa търпеливa, колкото ти.
Но, чудно ми е, зaщо в тaкивa сaйтове търсиш, млaдa женa, интелигентнa... дотолковa, че е трябвaло дa се сетиш в кaкво влизaш още кaто е сменял зaведениятa, докaто стигнете до товa, което си му е нa нивото и много под твоето.
Е, от тук нaтaтък умнaтa!
По- добре сaмa, отколкото зле придруженa!
A, друг път aко се изкушиш зa подобнa срещa, покaни и тaзи твоя приятелскa двойкa, човекът aко си струвa, не сaмо ще рaзбере, ще увaжи желaнието ти и ще е нaясно, че срещaтa е с цел опознaвaне, a не...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a3ba66731f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Виж сега зависи на какъв попаднеш.. някои хора, които се запознават в интернет пространството, след това се женят така че.. всеки с късмета си.. лично аз съм се виждала с такъв човек не се получиха нещата (а и не е казано, че трябва нещо да стане), но момчето си беше нормално, не, като твоят ''възлюбен''.. зависи на какъв попаднеш.. много от ''добрите'' тук излизат лоши навън!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 75428b2bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има една приказка, че готините хора не са сами. Не я подкрепям много, обаче има логика един свестен човек, да е вече с партньор/ка. А що се отнася до сайтове за запознанства, то наистина 99% са отчаяни типове.
Ти е трябвало да го прецениш, този тип - още преди да излезете. Много често обаче, се случва да не се разбере веднага - човекът срещу теб. За това е добре - първата среща да е кратка и на място - от което можеш веднага да станеш и да се измъкнеш, ако не ти допадне човекът.
Просто му кажи няма да се получи и поръчай сметката - а ако направи нещо - като да те притисне, се развикай, отблъсни го физически, или се обади в полицията.
Сега ако продължи да ти досажда се посъветвай с адвокат, за вземане на ограничителна заповед и съд за тормоз. В никакъв случай не се съгласявай на повторна среща.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1e75aff548
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Ах, каква история, когато стигнах до цитам те:

"Каза ми "Знаеш ли, студено ми е на пишката, искаш ли да ми я стоплиш? " Аз му казах "Ок, ще ти я стопля нека само да ида до тоалетната и като се върна. ""

Се разсмях! И още се смея. Смешно си е. Големи бисери е измъдрил този.


Сега по същество. Каква поука ще си извадиш от случката ми е ясно и без да те познавам. Твърде много млади жени реагирате едностранно. Когато срещнете някои безмерен идиот и ви направи на пет стотинки, вие си вадите следното заключение - " От тук нататък изобщо не искам да чувам за никакви онлайн запознанство. " Грешно заключение.

Скъпа авторке, живота не се живее по един път. Една грешка, не прави грешни всички. Момчето с което си излялза още от момента когато се е показвал на камерата е било очевидно че е некачествено. По какво се разбира - първо решава да се гледате на камера, второ - говори ти нормално тривиални клишета. Трето - пускал ти е комплименти, без още да те е опознал. Нормалните стойности мъже не правят така. Дават комплименти след като поопознаят жената и то без да ги натрапват. Не говорят обичайни неща. Излязла си с него, защото си неопитна и си се полъскала от комплиментите му.

Толкова стойностни мъже има около теб, но ти тях не ги виждаш. Защото се страхуваш да заговаряш мъже, защото си пасивна и чакаш някоя приятелка да те запознае. Така всеки ден се разминаваш с много качествени мъже, без даже да ги забележиш.


- silenter -

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 135329c2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   от позицията на мъж (на твоите години) ще ти кажа, че не, не си постъпила правилно... на непознат, докато не го видиш на живо, поне 1/2 пъти, адрес и лична информация НЕ се дават. :/

иначе, не ВСИЧКИ мъже са пълни идиоти. ето, ние тук всички сме готини :P

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 655660fe32
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако си умна и интелигентна, не знаеш ли, че много от мъжете са тотално изтрещели от чалгата, ракията и простотията!
---------------------------------------------------------------------------
Как не и усетила, че човека не е за теб, че е извратеняк и т. н.
Но не всички мъже са такива, има и хора читави и разбрани!!!

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a46ba82e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм мъж и мога да ти кажа, че съм отвратен от това какви тъпи парчета като този има. Разкарай се от тези сайтове за запознанства - свестни хора ще срещнеш извън тях! Поздрави и късмет!

Джак

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 97b6fbe331
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто не си имала късмет. Това е. Аз също опитах с един сайт такъв, защото една моя приятелка е вече 2 години щастлива с такъв човек, от сайт. Даже моя приятелка майка й се задоми с такъв г-н. Обаче... при мен не стана така. Аз също отричам този вид комуникация, този вид "срещане" на любовта. И аз като теб се убедих, че повечето преобладават такива. Номер 2, не се засягай. Има и свестни, но ние не попадаме на тях. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6033add032
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Благодаря ти, че сподели тази история! Искрено ти съчувствам, че така е преминала срещата. За жалост си права, сайтовете за запознанства са пълна скръб, огромна част от мъжета са на 40-50 и изобщо не мога да си представя от къде тая наглост за заговарят млади момичета. Като им обясниш, че не ти се занимава с дъртаци почват да те убеждават колко по-добри са от младите. Понякога са агресивни и обиждат или пък пишат гнусотии. Да не говорим, че огромна част са грозни, дебели, женени, лъжат като съдрани, а красивите са без капка мозък и възпитание.... трагедя. Аз съм имала няколко регистрации, но до срещи не се е стигало.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7666c6cf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Авторке, само да ти кажа, че вчера реших просто ей така да видя в един сайт дали няма някое момиче като за мен. Зададох си критериите и ми излязоха доста момичета. Гледам първата - с типичната кифленска муцуна тип "патешко дупе", втората - надупена с изключително просташко облекло, но иначе стойката и издаваше невероятна демонстрация на самочувствие, третата - си снимала дълбокото деколте, така и не видях лицето и, четвъртата - се снимала с неособено приличен жест.

При цялата тази гледка започна леко да ми се повдига отвътре. Запитах се "за Бога няма ли дори и една свястна". В този момент видях една, която изглеждаше сравнително прилично. Кликнах и първото нещо, което ми се наби в очите, беше описанието - цитирам: "Грозни и бедни да не ме занимават въобще". Аз не бих се самоопределил нито като грозен, нито като беден (дори и да бях, не мисля, че е толкова важно точно това), но при това описание просто ми стана обидно изобщо да остана в сайта и затворих.

Аз като мъж на твоите искам да си намеря свястна жена (колкото и относително да е) на същите години горе-долу - например като теб (по поста разбирам, че си свястна). Но къде да ги намеря такива жени, като нито имам много време, нито обичам да излизам по шумни обществени места? В библиотеките също не ходят, пробвал съм. Та къде да намеря такава като теб например, това ми е въпросът?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 572869be2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, лош късмет. Аз съм с една година по-голяма от теб, и да имам регистрация, снимките ми са реални, отговорила съм на повечето въпроси от сайта с оглед повече яснота за мен. Нито съм тъпа, нито съм грозна, нормално изглеждаща жена съм съм. Само, че профилът ми се посещава от мъже, примерно който не са мой тип, а аз оставам незабелязана за тези чиито профили аз посещавам. Има нещо което е сбъркано в този тип комуникация, но все още не мога да разбера кое е точно.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f8a0c87a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Утре ще пусна тема за моите премеждия докато търся читаво путе за ебане... ;)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5a22580233
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   На мен ми е чудно как изобщо толкова време си го издържала, че и в скапаната студена кръчма си отишла. Можеше по пътя към кръчмата да му кажеш, че отиваш някъде до тоалетна и да се махнеш. Не разбирам защо си седяла да му слушаш глупостите и то при условие, че е дошъл пиян на срещата. Също ми е чудно, как не си го преценила по-рано какъв е. Аз само като си пиша с някой по скайп без да съм го виждала, се усеща какъв човек е - дали е интелигентен, неграмотен, простак и т. н. Според мен има много хора, които са предубедени към интернет срещите, и на подъзнателно ниво привличат най-големите боклуци, за да си докажат, че хората от интернет не струват. Твоята приятелка си е намерила свястно момче, така че не може да се слагат всички под общ знаменател. Била си с много негативна нагласа и си привлякла човек, който да и пасне. Аз съм се виждала с няколко души от интернет и са били съвсем нормални и интелигентни хора. Така, че промени си нагласата към мъжете и света и може би ще започнеш да привличаш свястни.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7a18cf8abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   С една дума - авторке - пак да се повторя -> ние тук сме колектив много добри, интелигентни и ерудирани, поддържани и амбициозни, начетени и спортни натури които си търсим момиче (а кой момче) като теб. контакти тук не се дават, затова, трябва да си насрочим директно среща. ти ще си с червена шапка, аз с черно/бял шал, чака те на входа на пързалката ариана в 19:00 в петък. в 19:15 пускат пързалката, до 20:30 вече сме се харесали, а в събота сме 'тръгнали'.

историята е готина, споделяме я тук, други я копират, сайта става от сподели. нет в свалка. орг. първите месеци е супер, посетителите знаят кой е Маркс и Левски, не цитират Бийбър, а патетата са просто птици в парка. скоро след това обаче, привлечени от популизма, разни 'обекти' се сношават със системата и вече лъха на простотия... няма Маркс, има Максим; няма Левски има Пеевски и срещата ни не е с цел кънки, а водка мери джейн за 67лв с 4 ред була в синсити.

и така, колелото на историята прави своя оборот и ти и аз, моя скъпа дулсинея, се оказваме скрити зад думите си, търсещи другия на сайт за анонимно контактуване. а ни беше толкова хубаво, там на езерото...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0d27370fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   И още нещо, което не може да не се добави.

Жените оставате с кофти впечатления от некачествени мъже. Но... Някоя от вас да се пита какви са тия некачествени мъже и каква е тая ситуация?

Независимо дали историята е истина, или не е, е правдоподобна ситуация. Така че...

1. Има друг род обяснение... Съвсем вероятно е да си попаднала на девственик, които никога не е бил на среща с момиче. Да е подготвял репертуара си многократно, като е изчел всякакви "псевдо съвети" и форуми за как да се харесаме на момичето, как да я свалим. И тъй като срещата му е била може първа, в него е имало много страх за как да се държи. И какво да прави, хванал се е да пие, за да се успокой и да не се държи като дърво. Обаче се е понапил. Казал е разни неща подвеждан от желанието му за секс - нагон и алкохола. Тоест не е казано да е алкохолик, може чисто и просто от притеснение е пил повечко.

Или...

2. Решил е да се направи на голямата работа, мислейки си "абе жените си падат по отворените нагли и лоши момчета" Чакай да се направя на лошо момче за да и се харесам.

Или...

3. Се е шегувал. Среат се и такива типове "ебават се" с грозно-изкривен тип смях, като го намират за смешно.

Считам че е нещо между 1 и 2.


И причината е... в какви намеци си му отправила. Сигурно профила ти е имал предизвикателно снимки. И си пропуснала от рано да му "дадеш да разбере" че не си леко момиче, че си интелигентна. А това че е цитирал книги, моля ти се, всеки може да го направи, даже някой си изграждат репертуар от цитати за да се правят на интересни. Не гледай какво и колко цитира, гледай какви книги е чел и какви и колко са задълбочени мислите и разсъжденията му. Мъжете с задълбочени мисли и разсъждения, четат стойностна литература, имат стойностни интереси и са възпитани и интелигентни.

Дано съм ти бил полезен, въпреки че жените нещо много, много не обръщате внимание над тези особености. Карате го през просото.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5da47ec80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Номер 8 както винаги най-готините и точни коментари. Авторке моя съученичка се запозна с мъжа си по интернет. Имат дъщеря на 13 години, отидоха да живеят в Австралия, Бризбейн преди няколко години и са много хубаво семейство. Всичко е донякъде и до късмет.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f8b66e8056
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Момиче, погледни на нещата от хубавата им страна - имала си късмет. Можеше да попаднеш на обигран сваляч, сладкодумен и стойностен човек, който в последствие да се окаже женен с две "прекрасни деца" - това не значи, че автоматически всички са такива. Можеше да попаднеш на прекрасен заклет ерген, човек с голям тефтер за записване на поредното завоевание - това не означава автоматически, че всички са такива. С две думи регестрирай се отново в някой сайт за запознанства, но този път спазвай принципите си за Скайп и всички останали, които имаш. Не бързай с преценките си, наблюдавай хората, разговаряй с различни мъже, игнорирай тези, които те дразнят, но не зачерквай с лека ръка тези, които в една или друга степен са те впечатлили с нещо - сама каза, че в началото и други двама са те заинтригували, но ти си си избрала да продължиш комуникацията с въпросния тип. Аз не виждам нищо лошо в това да поддържаш разговор с повече от един човек - все пак си необвързана все още. Не виждам и нищо лошо в това да се срещнеш "на кафе" с единия, другия, третия, никой не е казал, че трябва да се хвърлиш на врата на първия срещнат. Според мен сайтовете за запознанства са също начин за комуникация, която си има своя чар - зад паравана на нета можеш да си позволиш да кажеш много повече неща отколкото на една първа среща. С две думи учи се да комуникираш по всички възможни начини и не се затваряй в черупката си - нищо не печелиш! Не искам да подмина и опасното ти обобщение, че всички са еднакви - допускайки такива мисли в главата си рискуваш да останеш цял живот сама или още по-лошото, да налетиш на най-неподходящия. Завършвам с един съвет от личен опит - избягвай да говориш за работата си, доходите си, екстрите си с хора, с които тепърва се опознаваш - това ще ти изиграе лоша шега, някой ще хареса положението ти, а не теб и после...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f8b66e8056
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Не съм психолог, но бих искала да коментирам първо споделеното от младата жена, а после един от коментарите на по-активните участници.
Извинявам се, че ще бъда по-рязка, но се надявам това да помогне и не влагам ни най-малко лошо чувство в разсъжденията си.
Мисля, че авторката е твърде несигурна в себе си и ако изпитва нужда, може и да поговори с психолог. Фактът, че започва изложението си с обяснение, че се грижи за майка си и живее с нея, но има престижна професия, но пък и заради нея няма време за личен живот, е по-скоро страх и оправдание за действие. Казвам го от позицията на личния си опит. Фактът, че се е опитвала да предразположи и успокои човек на сериозна възраст, който не й е показал елемантарно уважение и не е напуснала заведението, че е давала контакти - също издава несигурност и притеснителност... Мога да продължа разсъжеденията си в същия дух. Ще предложа и решение. Според мен, сайтовете наистина рядко предлагат реална картина за отсрещния човек ( за който сами се обеждаваме, че е интелигентен, чете и с добър външен вид). В сайтовете, често сме като на пазар. Анонимно се опитваме да уловим това, което най-много ни е харесало и после САМИ се разочароваме от заблудите си. Има и много други решения. Използвайте познатите си, за да се срещате с нови хора, намерете си хоби, ходете на курсове, бъдете по-активни в личните разговори, очи в очи. Да, не предлагат сигурността на скайп и чат, но помагат на човек да не се изолира, да добие самочувствие, че може да общува с хора на живо....
Относно коментарите на silenter, с уважение, говорите за признаци, по които могат да се различат "стойностните" мъже, за техните задълбочени изказвания и литературни предпочитания, но Вашите собствени коментари са с многобройни правописни грешки, хаотично конструирани и с прекалено самочувствие, леко самонадеяни дори, по мое лично мнение - не много съдържателни. Не съм привърженик на говоренето заради самото говорене. Предлагам Ви, да не диктувате стандарт на госпожицата за стойностен мъж или некачествен такъв и как да ги разпознава. Да не генерализирате как жените карат "през просото" или някъде другаде. Ще бъде много полезно, да поговорите с млади мъже за отношението им към жените. Ще бъдете много полезен, доколкото разбрах, това е Вашето желание.
Благодаря на всички за вниманието!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e098adeebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   Никога не си позволявам да давам съвети, защото даващия съвет, все си мисля, че се позиционира в една по-добра (поне в неговите си представи) позиция - на по-можещ, на по-знаещ, на по... по... по

Затова и идеята на сайта ми харесва - Да споделяме опита си.
Това и ще направя. Сега, когато са минали н на брой години виждам цялата история като карикатура, но тогава беше доста сериозно преживяване.

Не го познавах от интернет. Беше колега на моя приятелка. Когато съм ходила при нея да пием по кафе, той все един такъв чаровник, пусне някой майтап, усмихне се, поздрави. Изглеждаше свестен, забавен.. имаше чар, въпреки че не беше голям хубавец. И след няколко месеца, моята приятелка ми каза, че той я разпитвал за мен (бях сама тогава и да си кажа честно - излизаше ми се по срещи) Поразпитах я и аз. Тя каза само хубави неща за него и реших да опитам. Казах й да му даде телефонния ми номер и ако желае да звънне да пием по кафе.

След два дни той се обади и се разбрахме за събота. Дойде почерпен на срещата и видимо развеселен. Казах си, че се е опитал да прогони притеснението, а и не беше чак неприятно за изтърпяване. Седнахме в едно заведение и той заговори за себе си. Колко бил изкарвал, как си правел ремонт, как бил завел някаква кифла на море, колко й били дрехите, които й купил. После заговори за бившата си приятелка, как му изневерила, как още я обичал, после се разрева. Всички погледи бяха впити в нас. През цялото това време изпи още три големи водки без да хапва нищо. След като се нарева, започна да ми обяснява как ще му помогна да преодолее загубата си, колко съм била секси и т. н. Настани се до мен и започна да ме опипва.. и то доста... хм.. нагло и интимно. Да не казвам къде точно се опитаха да се мушнат пръстите му. Блъснах му ръката - станах, платих си сметката и изчезнах.

На следващия ден ми се обажда моята приятелка и ми разказва някакви неща. как той се фукал, че сме преспали заедно, че съм го молела за не знам си какво, но той си обичал предишната и съм му била само за през нощта и всякакви такива, плюс как съм се била напила и наяла и съм го оставила да плати за всичко без да си мисля, дали има или не.

Кипнах. Идваше ми да отида там и да му извия врата, но щях да злепоставя моята приятелка и не направих нищо. След известно време нещата се уталожиха.

------------------------

Друга моя среща.
Не го познавах повече от два месеца, и то задочно. Изглеждаше лош, говореха се доста странни неща за него (че бил мафиот, че в дискотеките ВИП ложите са за него), не изглеждаше да има пари, но не изглеждаше и да няма. Странен тип, от който се притеснявах, да си кажа - беше ме страх. Само че нямаше как да избягвам срещи с него, защото беше клиент на фирмата, в която тогава работех. Една вечер ме намери във Фейсбук и си разменихме няколко приказки - супер общи (за времето, за общи познати, за това и онова). След пет дни дойде и ми остави плюшено мече, а после без да каже нищо си излезе.
(Беше разбрал от някъде, че имам рожден ден)

След два дни излязохме на среща (по моя инициатива) Прекарахме много добре. В 23:00 часа с колата ме е водил да видя гледката отвисоко - светлинките трептяха под нас, свиреше музика, мислех, че ще ме целуне. Нищо такова - прибра ме, слезе от колата и стоя до вратата, докато не се увери, че съм се заключила. Не се обади за следваща среща и си мислех, че няма да има такава. Една вечер преди да си тръгна от работа - дойде. Мълчеше, поздрави ме и мълчи. Питам го - има ли нещо. Нямало нищо. После леко ме прегърна през рамо и ме целуна в слепоочието... аз поех инициативата, обърнах се, пуснах ръце зад врата му и го целунах в устните.
След няколко месеца се женим.

Та, разказах тези истории, за да кажа с тях, че всичко може би донякъде си е до късмет, до време. За онзи първия.. защо не беше непознат от някой форум - поне нямаше да стана обект на жалките му лъжи.. Та.. боклуци навсякъде.. но е хубаво, че все още има стойностни, готини хора, с които си струва да се познаваме.

Сега се сещам, че с един от най-добрите си приятели сме се запознали още в Мирката. 7 години по-късно все още си говорим, обичаме се, споделяме си - никога не стана дума за интимност, влюбване и т. н. Свързаха ни общи интереси. Много е готин.

Та така.. живот шарен, хора и ситуации всякакви.. и знаете ли - ТОЧНО това му е прекрасното на живота.

Плам

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4711638fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Няма да коментирам, само ще ти пусна една идейка в умната главица (под формата на два въпроса, на които не е необходимо да отговаряш публично - отговорите са си за теб самата):

1. Как ще обясниш факта, че приятелката ти си е намерила страхотно момче в този сайт, а ти - не?

2. Не смяташ ли, че хората, ситуациите и т.н. които привличаме към себе си до голяма степен са ОТРАЖЕНИЕ на нас самите, на нашия вътрешен свят и нагласи? Дори и да не го съзнаваме, дори и да не ни харесва...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f8b66e8056
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Първо ще отговоря на номер 26, понеже има по-малко за отговаряне :) да, допуснах грешка в бързината за "убеждение", но коментарът Ви издава само заядливост, тъй като щеше да Ви направи впечателение, че това е единична грешка, на фона на грамотно написан коментар и щяхте да се замислите дали наистина не е грешка в бързината :) Не мога да кажа същото за систематични грешки.
Номер 25, за едни забавление- за други вълнуващи ги и наболяли проблеми. Ще споделя по-долу и личен опит, за да се обоснова, защо смятам, че не е лошо човек да се консултира със специалист при някои ситуации. Не давам оценки, предлагам един по-различен поглед върху проблема и помолих да никой да не се засяга от това (предварително). На 24 години съм, ако за Вас тонът ми е на учителка стара мома, то тогава бих Ви определила като ученик/чка на 6 години, за които грамотността и сериозният коментар по дадена тема са притеснителни и/или несериозно нещо. Отговарям просто във Ваш стил, не Ви давам оценка.

Сега ще отговоря и на Silenter, относно опита си.
Но първо ще обясня защо коментирах вашия пост, а не на останалите. Не беше дразнещо за мен, да прочета скромно изказаните лични мнения, но Вашия коментар се откроява с претенцията да бъде забелязан, уважен и като че ли, написан от човек, който знае всичко. Това личи от стила Ви на изказване. Понякога е дразнещо да се говори на човек обърнал се за помощ "отвисоко", за мен лично, това не е помощ, а комплекс.
Не съм обидена на никого, но обикновено се опитвам да намеря корена на проблема, а не да се плъзгам по повърхността, защото проблеми има и различни, но често коренът за тях е един и същ. Не мисля, че желанието да се покаже нещо завоалирано, е дребнавост :) По-скоро намеквам за скромност в изказванията Ви, защото ако има място за усъвършенстване, е наивно да показваме прекалено самочувствие и разбиране по всички теми и въпроси :) Намеквам и за невъзможност да видим някои наши грешки, бе з да се засягаме, когато някой се опита да ни ги покаже.
Понеже съм писала коментар, съм използвала "хаос" в литературния му смисъл, а не в другите му нюанси и понеже разбирам малко повече от литература, "хаос" се свързва с непоследователност и разбърканост. И в този смисъл, отново коментарът Ви е хаотичен (в литературния смисъл), тъй като насочвате вниманието и "некомпетентността ми" към други тълкувания, нямащи общо с контекста. Все едно да Ви говоря за "син" като мъжка рожба, а Вие да ме убедите в некомпетентност, защото говорите за "син" като цвят. Мисля, че ме разбрахте. Издавате и Вашата мнителност на няколко места, "че сте настъпил нещо от живота ми..." или че авторката е "съблазнявала". Предположенията Ви са грешни, поне за мен. Може би настъпихте раздразнението ми от хора, които, нека използвам Вашият израз, "търсят по вола теле" - мнителни, уж добронамерени, но и в последните редове прозира нападката Ви към авторката.
И ето за опита ми, който се надявам да отговори на въпроса Ви: "Някой ще обясни ли как жена на 29, грижеща се за родителите си, работеща в италианска фирма е била толкова нелепо прекарана от някакъв си "хлапак" с хлапашко поведение?" и това ще допълни мнението ми за психолога и грешното разбиране за психолозите.
В чужбина психолозите ги наричат (или поне в една страна) - "учители", "консултанти". Разбира се, хора с образование, които са способни да видят корена на проблема, за който споменах. Не за забавление, хората отиват на психолог, за да намерят решение на проблемите си.
Сега за опита. Имам познат на 31 години. Малко съм чела за психология, въпреки че, Silenter изказа съмнение в това. Има някои идеи, които обвързват затвореността на един човек; страха от комуникация с чужди хора; желанието за сближаване, но и бързото отхвърляне на отсрещния по различни причини ( някога неоснователни); с отношенията в семейството и модели, възприети в ранна детска възраст, трудни за изкореняване или променяне в зряла възраст. Стеснителността на авторката и търпеливостта й относно господина, са малко извън границата- в много от коментарите, жените са казали, че са напускали незабавно такива срещи. Не смятам, че промяна у авторката ще настъпи "от раз" по отношение на прекалената й търпимост - според мен тя се корени в други нейни вътрешни конфликти и не бих я определила като "хлапашко поведение".
По отношение на моя познат: нормален млад мъж с възпитание, работа, връзки с жени. Опит, така да се каже. Общуваше, видимо, без проблем. Но никоя от връзките му не се получаваше. Говореше за търканията не с партнъорите си, както според мен трябва да е, а с мен, като приятел. На няколко пъти долових, че намесва майка си и отношенията в ранна възраст със сегашните си отношения с хората. Попитах го единствено дали намира връзка между двете неща, познатият ми не се засегна, а видя връзка между годините си "уж голям мъж" и многогодишните провали в отношенията си и поведението си. Посещава терапия (говори с консултант) и това вече дава резултати.
Мога да дам примери и с други познати, също работещи, млади хора, които съсредоточени в кариерата си, пропускат "опита" с другия пол. Или нарочно се съсредоточават в успехите си, от страх да трупат "опит" с другия пол. Няма лошо да се страхува човек. Въпросът е, дали може да открие причината за страха си, и ако реши, да поработи върху нея.
"Историята по прилича на тийнейджърска и не приляга на зряла жена с зрели и сериозни ангажименти в живота."
Сериозните ангажименти никога не са били гаранция за липса на "тийнейджърски" прояви в поведението. И мисля, че не сме тук, за да сме съдници. Да, мястото е, за да споделим истории, но като че ли, негласно, пишещите се обръщат за коментар върху техни проблеми, с идея, че може "дружно" да се намери решение или път към решаването им. :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7666c6cf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Плам, не знам дали го осъзнаваш, но ти си на по-високо духовно ниво от повечето хора. Блазе му на бъдещия ти съпруг.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d827bd8605
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Мисля, че 28 се е постарала да даде логични аргументи за тезите си, макар че ми се струва, че е склонна да описва нещата с повече думи от неоходимото:) Но определено има чар в женската логорея, стига да не те застига твърде често:) Макар че за тази дама мога да кажа само добри думи с оглед на по-цялостни впечатления от този сайт:)
А сега към авторката: умна, млада жена, влязла в дълбоките коловози на живота си и поради това промяната е малко по-трудно достижима. Това не означава, че има нужда от психолог, хайде сега всеки който има някакви терзания и страхове да се нареди пред кабинетите на психолозите, малко пресилено звучи, нали? Терзанията на момичето са съвсем нормални и определено нямат нищо общо с патологията, това че е попаднала на неподходящ човек в нета и че е проявила интелигентно търпение само по себе си не значи нищо, все пак това са вероятности. Да не мислите, че ако се срещне с някой наглед нормален мъж, това я предпазва от по-нататъшни разочарования от какъв ли не порядък? Опростете начина си на мислене и ще получите това, което залужавате, по-ясно няма как да го напиша:)
А за авторката не се безпокоя, защото видях потенциал, който рано или късно ще се разкрие:)
М, 35

Модератор: Изтрити са онези коментари, които не отговарят на критерия за полезност и не са по темата. Моля, намерете друго място да си мерите мъдростта.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e2b126e90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Аз намерих моето момче така, писахме си, после във фейсбук си видяхме профилите и интересите, следваше скайпа с камери и след 10 месеца се видяхме, когато вече не можехме един без друг и бяхме готови да се приемем такива, каквито сме. Сега живеем заедно вече година и половина и обзавеждаме мечтаното жилище.
*PP: Той ми е първата среща чрез нета, НО бях попаднала на един, с когото се опознавахме 2 месеца пак по същия път и накрая си го извади на камерата и ми каза "И ти го искаш, на каква се правиш"...
Изводът е да не се отчайваш, да наблюдаваш внимателно и вярваш на интуицията си.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ca5e0a6373
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Здравейте. Авторке, прав е 27 номер - всичко опира да вътрешната нагласа да привличаме определен тип хора. Ти си очаквала да попаднеш на някой мръсник-алкохолик и така е станало. Законът на привличането! На мен ми се случи подобно нещо - регострирах се в подобен сайт. Смея да твърдя, че съм умен и дори интелигентен човек, творческа натура - писател. Обаче съм безработен и беден и както и очаквах, попадах на сносни мадами, но дори по-бедни от мен. Това очаквах и това получих. Нищо не се получи, защото няма как едно кафе да изпием. Аз търся жена с добри средства, за да ми помогне да си издам книгата и да си стъпя на краката. Но няма да намеря, защото тези с парите "топлят пишките" на разни пияници. Така е и така ще бъде винаги в този скапан свят. За сведение - на 50 години съм и не влизам в сайтовете да "мърсувам" с малди момичета. Търся над 40 годишни и секса вече не е фактор при мен ( простата не прощава ). ;)
Модераторе, имаше един много циничен коментар. Не винаги триете това, което трябва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5c5029a912
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Леле, номер 47 - очакваш някоя жена да те подпомогне финансово да си издадеш книгата. Ето ви доказателство, че не само жените са меркантилни и си избират партньорите по финансовия им профил...
И това ми било мъж, при това на цели 50 г. :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 55e6f2cd9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   оле мале, незная какво да кажа, първо мъж съм, второ и аз имам подобно работно време и съм се опитвал по този начин да намеря човек, който да е домен с надеждата че бих попаднал на нещо като тебе да речем, но нищо подобно. Там имаше безброй жени които по цял ден стоят и си мислят само и единствено за секс, да и аз искам секс, кой не иска секс, някой с аномалии навярно. проблема е че тръгвам от доста далече, че искам всичко да е както трябва вземи свещите и бялото вино, стигнах до извода че жените не обичат да се държат с тях мило и да им покажат, че уважават за това че са жени. Ние също някой да ни обича поне малко! таа не зная какво точно и как, но съм опитвал какво ли не, последното интернет запознанство беше с едно маце димящо като парен локомотив а аз съм човек отказал цигарите и от дъното на душата не искам да душа цигарен дим, я тя дими и иска да я забавлявам, стана ми тъпо, направих се на простак и повече не ми се е обадила нито пък аз, научих се поне малко да се ценя, по добре сам от колкото с някой влюбен повече в себе си, не искам никой да се променя заради мен, промених се достатъчно. и то към добро, и така да знаеш рано или късно ще дойде някой с които или си заслужава или няма, най много боли да хлътнеш безумно и да кроиш планове за бъдеще заедно и другия да си иде, щот как би могъл да му кипиш да каже очила за 500 лева примерно, после никой не бил меркантилен, ако някой прочете точно тези думи ще разбере, дори кой съм пишейки това, ама толкова малко ми пука че повече няма на къде, да мъчно ми е от време на време, но не за човека а за моментите, НЕ ДАВАЙ НЯ НЯКОМУ ДУшА КОЯТО НЕ ЗАСЛУЖАВА, А ТИ В ГЛАВАТА СИ МУ ДАВАш ТАКА И ГО ПРЕВЪЗНАСЯш, НИКОЙ НЕ Е ПО СПЕЦИАЛЕН ОТ ТЕБ САМАТА, ОСВЕН АКО НЯКОЙ НЕ ТИ ПОКАЖЕ чЕ МУ ПУКА ПОВЕчЕ ЗА ТЕБ ОТ КОЛКОТО ЗА НЕГО САМИЯ! ТОГАВА ИЛИ СИ ОТИВАЙ ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАчИН ИЛИ ПРОСТО ГО ОБИчАЙ!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ca68013361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Aбсолютно правилно си постъпила. И аз съм на мнение, че нетът е пълен с комплексари и алкохолици. Радвай се, че се е показал бързо, защото някои са много хитри и може да се прикриват дълго време.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 504dec3bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Преживяла си кошмарно нещо, но това далеч не означава, че всички са такива. Срещнах сегашния си приятел в интернет-не сайт за запознанства, а много известен сайт за задаване на въпроси, прехвърлихме се във фейсбук, после в скайп... вече година сме заедно и нещата вървят добре. Срещала съм всякакви из интернет-от пълни мизерници, сектатнти и педофили, до супер начетени, умни и добри хора от всякакви възрасти. Не можеш да кажеш, че всички са еднакви, просто по-малко доверие имай на хората и ги разучавай по-обстойно и така ще разбереш кой какъв е :))

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 781b458622
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   Просто си попаднала на някакъв помяр алкохолик а знайте че алкохолик ли е мъжът значи като се приберете у вас си винаги ще имате проблеми със такъв тип мъже аз съм момче на 24 години и много мразя ПИЯНИЦИ които третират жените си!!!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7fcf249231
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   Здравей бих искал да кажа че аз като мъж които е претърпявал какви ли не разочарования просто си направила най необходимото за което се гордея с теб и мисля че заслужаваш наи доброто... на такава жена шапка и свалям но за наи голямо съжаление те вече са на изчезване.... ще ти кажа на кратко на 36 години съм живея съмичак и се мъча да се справям сам самичак в този живот и таи кото от тези неща които съм лишен от работа безпаричие си стоя сам. защото в повече случаи и повечето жени търсят материлисти. мъже но това са други теми но затова че си се отказала е нямало нужда поради простата причина че за всеки човек си има време и място кадето ще намери подходящият в кавички принц.... така че направи си извода нямам работа и живея на квартира били предпочела такав мъж които не е стъпал за в момента здраво на земята.... със средно образование съм говоря немски перфектно но както виждаш пиша ти от Бг. и си стоя тука защото нямам възможности пожелавам ти успех и всичко наи добро в следващата връзка...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 083cc602d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   Същият този от Интернет си ходи и по улиците. Можеше да го срещнеш в заведение и когато излезеш с приятелки, така че не в онлайн пространството е проблемът. Отсяваме и в реалността, и в Интернет. Със съпруга ми и баща на децата ми се запознах в такъв сайт и положението е такова, че по друг начин нямаше как да се запознаем. А резултатът е, че аз съм най-щастливата и обичана жена на света!
Късмет!
Ж 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker