Справедливост...къде е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Справедливост...къде е?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2501 пъти
Нали все си говорим, че накрая справедливостта възтържествува? Истина ли е това или утешение за пострадалите? !? Аз я чакам тази справедливост, но уви, все по-нечестно става.

Бившата ми приятелка ми беше всичко. Клиширано или не, много я обичах и правех всичко за нея. Зае*бах си и приятели, и всичко, само за да прекарвам време с нея.
Един ден получих съобщение от 40 годишен пръч, че е спала с него. Беше подкрепено и със снимков материал.
Тя започна да ми се моли да не се разделяме.
Какви драми бяха, мислих си, че съжалява наистина. Реших да опитаме да забравим, нали бях влюбен. Тъкмо, когато реших, че наистина ще успеем да го преодолеем, я хванах на калъп. Да, сигурно за благодарност. Наградата ми за това, че съм опитал да простя, защо? ! На всичкото отгоре този "молодец" ме удари тогава. Само оставаше и да ме накара да им се извиня, че съм ги обезпокоил.

Мина почти година от тези случки. Какво става? Този същия строен симпатяга ми е колега. Търпя му гнусните подмятания и поведение. Не мога да си позволя да напусна. А бившата? - и с нея се засичам често. Как няма, като идва при този същия, дето водеше в нашата спалня. Попитах я само веднъж "защо? ", а тя ми отвърна, че само телефонът и струва повече от мен.
Няма изглед нещата да се подобрят, напротив. Всеки ден унижението расте. Нали има справедливост, нали всеки си получава заслуженото? Или новата максима е, че всяко добро трябва да бъде наказано.
Все се успокоявам че живота хубаво ще ги нареди един ден, но не се случва.

Бихте ли чакали справедливостта в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: f9ef56605a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Справедливостта винаги идва, авторе, всичко се връща на този свят. :) Съжалявам много за това, което си принуден да търпиш - звучи ужасно. Съсредоточи се върху своето. Може пък някой ден да ти се отключи възможност за по-хубава работа от сегашната, а може и те да напуснат. Какви телефони, как си позволява тая да прави такива сравнения? ! Звучиш ми като добър и свестен човечец, ала се надявам злоупотребата от страна на бившата ти да не те озлоби към хората трайно. Дано срещнеш жената, която те заслужава, защото повярвай ми, онази не те! :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 68d373895b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не търпи никакви подмятания, отвръщай му. Засегни го. Аз не бих чакал нищо. Ако не ти, то хвани някой да го набие здраво, ама така че поне 2-3 месеца да е в болнични. А бившата ти.... ясно какво уважава-парите.
И винаги можеш да напуснеш.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 705075af10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Няма страшно тя и на него ще сложи рога.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0551d1bce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Т. нар. справедливост е човешка измислица и няма много общо с реалността. Донякъде може да се свърже със статистическото понятие регресия към средното (ако при някакъв опит изкараш много над или много под средния ти резултат, то при следващ опит най-вероятно ще изкараш резултат, по-близък до въпросния среден).
Към това трябва да се добави човешката склонност да се отчитат "попадения", а непопаденията - не и така крайното впечатление за нещото обикновено е доста изкривено.
В случая, когато човек види развитие, което му се струва справедливо, той го отчита и запомня (защото е емоционално обикновено), същото става и когато забележи развитие, което му се струва супер несправедливо (тук емоцията и съответно паметта е още по-силна дори), но всякакви други случаи, които не са толкова крайни, се пропускат от "отчета".
Затова и много хора ще казват цял живот "Има справедливост, ей! Има! ", а други ще са на противоположното мнение "Няма справедливост и това си е! ".
_Az_

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ad52012d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Така е братле и според мен няма изглед нещата да се подобрят. Не само в личен план, но и по принцип...
Но пък от друга страна, кармата е голяма кучка и може да й го върне днес/утре/след 10 години... Знае ли човек...
XII

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 28e4ce076f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Де да имаше повече момчета като теб, авторе... Така силно ме обнадеждават думите ти, че все още са останали свестни момчета... Не се отчайвай и за минута! Всяко зло за добро! Горе главата и смело напред! Съдбата си знае работата. Представи си, че беше разбрал какво е момичето твърде късно, когато например вече сте създали семейство? Нали знаеш какво са казали хората:понякога, когато Господ ти отнема нещо от шепата, то не е, за да те накаже, а за да освободи място за нещо много по-добро!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2a4e86f0eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хич недей си го слага заради някакъв парцал, горе главата! Има и свестни момичета!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 68f225b5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Блaгодaри нa " молодецa", че те е отървaл от нея, можеше дa зaгубиш още много ценно време с товa същество.
Дори сaмо зa товa, е той донякъде вече си е получил зaслуженото, нея!
Я се усмихни, остaви ги дa... си се цедят взaимно, единият телефони, другият.... друго, a ти не позволявaй товa дa те отблъсне от хубaвите нещa в животa, от лошото вече си се освободил.
Тaкa че, дaaaa, имa спрaведливост;)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c7a535950a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж, не търпи подмятанията, тази е курва, а този е долен боклук, справедливостта няма да дойде сама! Отвръщай, обиждай го, че тази сега като ходи с него също се чука с други, че е курва и че всеки може да я има, ако ти налети смачкай го! За един човек по-важно от достойнството и честта НЯМА!!! И за в бъдеще преценявай внимателно жените, ако ти изневери един път НИКОГА не й прощавай, защото ти гарантирам, че тя никога няма да спре да го прави!! Успех! И да не ти пука горе главата!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3924ac9bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И защо му търпиш гнусното държание? Да не ти е шеф?

А изказването на "приятелката" ти, че само телефонът й струвал повече от теб показва каква отвратителна личност е. Странно ми е как изобщо си се хванал с такава. Тоя дъртия нещо кола ли има, апартамент ли има, щото явно е типична материалистка, както много жени за съжаление.

Справедливост няма. Нищо не се връща. Карма не съществува. Всичко е в нашите ръце.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 45bae3ed2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   честно казано, освен заглавието ти няма да прочета историята ти. Виж какво: и аз съм като тебе да търся справедливост, и това ми е голям проблем, затова че трябва да живея в свят пълен с лицемери, и да не виждам тая справедливост, но моята психоложка един ден ми каза: "справедливостта е НЕписан закон. хората не изпълняват писаните а камоли неписаните. като си се родила, никой не ти е обещал справедливост, затова спри да я търсиш", .. и за съжаление това е истината, която не искам да приема. но или трябва да се примиря по един или друг начин с нея, или не знам как ще дооцелея тука на тоя свят.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2d405ad49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Абе душа на теб не ти трябва справедливост (да не си съдия изпълнител) а ЩАСТИЕ. Което трябва и да търсиш вместо да си пилееш ценната младост в чакане на справедливост.

40г пръч ти правел подмятания-голям праз. Че даже и да напускаш искаш--ми нека 40г да напусне. Виждаш бившата--ми радвай се че не ти е настояща по начина по който гледа на теб като човек. Ако видят че от тези спектакли не ти пука това за тях и ги посрещаш с усмивка и безразличие е много по-зле отколкото ако напуснеш. Гледай си младостта и помагай на по-слабите и по-нещастни от теб вместо да потъваш в миналото и неговите разочарования. Те и 5 минути размисъл не заслужават.

Концентрирай всичките си сили, енергия и време в търсене и очакване на новата любов. Ходи на църква, на изповед, вземи причастие, направи си една поклонническа екскурзия до Атон, чети хубави книги. С 3 думи живей си живота вместо да ставаш роб на миналото.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d2bd2406f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Авторе, много кофти ситуация. Разбирам те напълно с това, че няма как да смениш работата. Това, което мога да те посъветвам е да бъдеш над тия неща и да запазиш себе си. Моля те, остани си такъв добър, защото има и добри жени. Не се разсрушавай и не ставай зъл. Относно кармата... това може да е твоята карма. Гледай да се справиш, запазвайки светлото в себе си. Успех! :)
Есмералда 24

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1df0703392
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Истината се крие в ACP. 45

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 556b909d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Справедливост, баланс, равновесие винаги има. Така е устроен животът тук, на земята. Отделен е въпросът, че когато човек се чувства наранен несправедливо, иска да види тази справедливост веднага. Ами не става така. Ти мисли за това как ти реагираш, мислиш и действаш. Защото всеки сам работи за себе си и чрез своите действия си изработва кармата. Трябва да си направо щастлив, че съдбата ти е направила такъв подарък и те е отървала от тази персона. Цялата ситуация ти е урок и трябва да си го научиш. Ако не го научиш, пак ще се повтаря, докато го усвоиш. Майната им на оня идиот и на нея. Тренирай да не ти пука и не се връзвай. Достатъчно време е минало, гледай напред, не живей в миналото. Нещата ще станат както трябва без твоя намеса. Както казват-пълен игнор, ама не само проформа, ами наистина. И следващия път преценявай по-добре момичето отсреща.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 72358fac7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Споко пич, сега не го осъзнаваш, но тази кифла ти е направила огромна услуга, като те е зарязала. Дори сравнително леко си се разминал. Някои хора изгубват най-хубавите си години с партньор, на който вярват безрезервно и после в един момент остават, като ударени от гръм. Всички сме попадали на кифли, при теб просто нещата са се развили малко по-грубо. И аз преди няколко години минах през подобно нещо. Повярвай, няма никакъв смисъл да мислиш за отмъщение, справедливост и други такива. Докато ти се товариш с негативни мисли и стоиш, изпаднал в дупка, ония се забавляват и изобщо не им дреме за теб. Гледай себе си, излизай насам-натам и си прави кефа. На оная не й обръщай никакво внимание, а на нейния льольо му кажи да не те занимава повече с курвата си. След няколко месеца ще се чудиш с какъв акъл си мислил тия.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 449a82855d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не бих чакала справедливост, а бих гледала напред. Защо си загубил почти цяла година от живота си, за да се занимаваш с минали работи? Гледай си твоя живот - само така би могъл рано или късно да бъдеш щастлив.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 78d1568b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторе, и аз като теб чакам справедливост, обаче не знам кога ще дойде! Само едно ще ти кажа, не оставяй да те унижават!!! Еби и майката на тая кифла, но не позволявай да се гаврят с теб! Успех човече!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4cf7fbcc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Присъединявам се към горните мнения, че направо ти е направил услуга тоя нещастник като те е оттървал от тая к... ва. А ти не му оставай длъжен, ами се постарай и другите колеги да научат, че приятелката му е като отвързана и скоро и на него ще сложи рога. Толкова ли не можеш да прозреш, че те са за съжаление и подигравка, а не ти? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker