Кой да избера?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой да избера??
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3158 пъти
Всеки човек си има своите любовни неволи, аз не оставам по-назад.
Няма да изпадам в подробности, за това на кратко:
работя в чужбина, и честно казано не знам как се подредих така, но в момента имам 3 връзки с трима различни мъже.
Първата започнах от разстояние с един приятел, с когото преди няколко години опитахме, но нещо не се получи. Може би тогава и двамата не бяхме узрели за сериозна връзка...

От тогава той е влюбен в мен, и просто ме чака. Всеки път, когато нещо във връзките ми не е било окей, винаги съм се обръщала към него за утеха, просто той беше вечно на резервната скамейка, и го знаеше. Няколко месеца след заминаването ми в чужбина, решихме, че ще опитаме отново, този път само двамата. Прибирах се в България, всичко между нас беше повече от добре, но честно казано не го обичам. Изпитвам нещо към него, поласкана съм от това, че всичките тези години ме чака и знам, че ще ме носи на ръце ако остана с него. Той е онзи-сигурния!

Втората връзка заформих със сина на шефката си(следователно не е българин). Просто една вечер ме покани на парти с компанията си, и алкохола ми дойде в повече... и се поддадох на свалките му, които продължаваха от два месеца. Въпроса е, че имаме огромна разлика в годините! Езика не е бариера за мен, но и към него нямам чувства.
С него съм за да задоволявам сексуалните си нужди, което и му казах още в началото. В един момент всичко придоби съвсем друг облик, той ми каза, че ме обича, започнаха подаръците, задоволяването на всеки мой малък каприз, и някак си отношението към мен на всички тук, се промени след като разбраха, че между мен и него има нещо. Преди няколко дена имаше празник тук, на който той ми предложи брак с пръстен и всичко останало-както си му е реда. Останах в шок и му казах, че трябва да си помисля.

Тук е момента да спомена, че седмица след като започнах връзка с втория, се запознах със един нашенски студент тук-третата връзка!
Той е няколко години по-малък от мен, и е турчин. Там е проблема!
Иначе с него се чувствам на седмото небе! Има го онова разтърсване на земята под краката ми, онази страст, силните чувства... и от моя и от негова страна.
Просто не знам как се забърках в тази каша, и нямам ни най-малка представа кого да избера. Знам, че трябва да избера един, не мога вечно да бъда и с тримата. В началото си казвах, че е временно само докато преценя и взема решение с кого да бъда.
Най-добрата ми приятелка каза "Сигурното си е сигурно. Поне знаеш, че никога няма да те изостави, и че винаги ще се грижи за теб! ", една друга приятелка каза"Какво като е турчин, щом го обичаш бъди с него. Не трябва само заради хората да се отказваш от любовта... ", сестра ми каза"Яя, си уреди живота, и приеми предложението за брак.

Любовта може и да дойде, важното е, че се разбирате и ти угажда! ", а аз обмислям варианта да остана сама за известно време, но там идва и другия проблем:
1. Ако и сега се откажа от приятеля, може би ще го загубя завинаги, а дали ще намеря някой, който да ме чака толкова години?? Освен това наистина не искам да го наранявам повече...
2. Възможно ли е ако отрежа сина на шефката, да ми направи някоя мизерия и да загубя работата си тук? Аз не искам да се върна в България...
3. Кой бяга от хубавото? Кой се отказва от любовта? Как да зарежа някой, когото обичам, а и той мен, само защото е от турски произход??
Моля ви за съвети и мнения. Наистина съм объркана, и не зная какво да правя. Как стигнах до тук... никога не съм била в подобно положение...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: a53adc6615
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. С този, който те чака толкова години, щом до сега не се е получило, няма и да стане. Само ти спри да бавиш момчето и да му губиш времето, отрежи го веднъж завинаги, за да намери и той своето щастие. Според мен сте кармично свързани и той в минал живот е постъпил с теб по този начим, та сега си плаща стари сметки, но кой знае.
2. Сина на шефката е най-добрият вариант, Надежден, осигурен, предлага ти брак, така не само ще запазиш работата, а ще се издигнеш. Явно си красива, щом толкова мъже си оплела. Продай красотата си (себе си) докато струваш такава висока цифра. Иначе по-натам ще си удряш главата в стената и ще се питаш къде ти е бил акъла. И не на последно място - любовта трае до време, затова играй на сигурно.
3. Това, че е турчин е проблем. Нашенец, значи помак. Знаеш ли какви са тези хора? Те са страшно ограничени и затворени в разбиранията си, ако те вземат въобще (казвам вземаТ в мн. ч защото ако се омъжиш за него, значи се омъжваш за цялата му рода), ще те третират като друговерница, винаги ще те подозират, няма да те приемат на 100 процента. Ти ще даваш всичко от себе си докато си влюбена ама след някоя годинка ще осъзнаеш как си съсипала и живота, и бъдещето си.

И запомни едно нещо - някои хора сключват брак по любов, други по интерес. Тези, които сключват брак по любов цял живот съжаляват за това, че не са сключили по интерес, тъй като любовта си отива и ако не е подплътена с нищо, тогава оставаш с едно голямо нищо. Не се прецаквай сама, като в живота ще срещнеш много хора, които с удоволствие ще го направят вместо теб. Избери вторият, осигуеният и живей като принцеса, а не като друговерница, която никога няма да бъде приета за равна.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e660486362
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да бе мирно седяло, не би чудо видяло. Не смятам, че заслужаваш който и да е от тримата. В крайна сметка ще приемеш предложението за брак и ще си хойкаш тайно със турчина, убеден съм.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d90287c22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   не мога да ти помогна с избора ти, но не мога да разбера какъв ти е проблема, че е турчин?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0cdca5dc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И после това става само в книгите и по филмите! Глупости! Честичко в книгите става така, както става и в живота. Голяма каша. От това, което си написала мисля, че твоят избор клони към мъжа от турски произход. Само че ако избереш него, ще си усложниш най-вероятно живота. Това са различни от нас хора, от друга религия, възпитавани по определен начин. Работила съм достатъчно сред тях, за да ти го казвам. Ако семейството му живее отдавна навън, може и да не е точно така, но ако са си тук, забрави! С приятеля, който те чака ти липсва онова, което с турчина го имаш и ти е важно. За сина на шефката е ясно, че няма никой там от твоя страна. Не ми приличаш на човек дето би си уредил живота за сметка на любовта. Ако го направиш със сигурност ще страдаш и ще бъдеш неудовлетворена. Май най-добре е да останеш сама наистина за известно време и да си отговориш на някои въпроси.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0a7de529a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Леле, мале! Добре си се насадила! Най-добре ги зарежи и тримата и остани сама докато ти се проясни главата, че сега и ти не си много наясно какво искаш. Като ти се изясни главата тогава потърси 4-ти, който ще е правилният! Защото сега към всеки от тези тримата имаш някакви резерви и хич не си сигурна, че той е правилният. Иначе нямаше да пишеш тук, а щеше да си някой от тях.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5da32d470d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Избери този, който ти е на сърце, няма да сбъркаш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9a15cdcc0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вярно, че е трудно да намериш някой, който да те обича истински, както и ти него, но в тези трудни времена аз лично бих избрала брак с чужденец, най-малкото заради правата, които бих могла да получа. А и след като се "облажа" мога спокойно да се разведа ;)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9a15cdcc0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ти си ****, да не употребявам по-груби думи щото има :Д
Не ме разбирай погрешно, някой жени един мъж не могат да намерят, ти трима въртиш! Седни си на задника и остани за кратко сама, помисли какво искаш наистина от живота! Те хората за това забраняват връзките на работното място, сега има да се чудиш дали няма да те изхвърлят от работа!!! И все пак, на чужденеца кажи, че ви е рано още за такива работи и искаш всичко да си остане така както е-демек да останете гаджета. Така предполагам няма да загубиш работата си. За другото не знам какво да кажа...
М. 30г.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3b0808f287
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти направо ме разби. И аз съм правила простотии, ама ти си доста по- добра. ;) Гледай обаче да не нараниш някой, който не го заслужава, явно за никой не ти пука, ама хората може и да са различни от теб и да имат чувства.
Успех, дано намериш себе си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 30947bbbd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Първият и вторият автоматично отпадат, защото не изпитваш чувства към тях. Остава третият (турчинът), но пък щом се колебаеш и за него, значи не е той правилният човек. Следователно подкрепям номер 5...

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 17fc327b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не избирай тирчина в никакъв случай. Сле време ще съжаляваш. Казвам ти го от позиция на жена била с такъв много време. Те са така. Свалят звезди, добри любовници, но до там. Изживейте си стеастта и всеки по пътя си. Аз бих избрала чжденеца и съм на мнението на сестра ти, ноооо... Само ако го обичам. Иначе оставам сама за малко да се изясня със себе си, защото очевадно в твб е хаос. Дай си време.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9e5fe5b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не рaзбрaх нещо мaй, единият обичaш, но проблемът ти е... кaкъв?
Че е турчин ли, ... е, тa кaкво?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 674e750022
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Хаха, ех мечти, мечти...
Ако пък случайно има нещо вярно в историята ти - нали знаеш, че от два (три в твоя случай) стола накрая на земята.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3aa9326d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Дано никога да не попадам на такава... жена.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3be9bcb1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ще разкажа една кратка история, която обсъждах с един познат днес:
Повечето хора, когато чуят името Наполеон, се сещат за оня дребен французин, при който Франция била империя... Но не и аз. Когато чуя името Наполеон, се сещам само за един негов цитат, гласящ следното:"Всички жени са к*рви, освен майка ми, но все пак да не забравяме, че и тя е жена... "
Та така, колкото по-често чета сайта сподели и колкото повече се опитвам да помагам, толкова по-често си спомням и тези думи на Наполеон...
Айде успех на авторката в... хм, начинанията й и искрено и пожелавам да намери това, което търси ;)
XII

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 072b19b309
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Четох коментарите и изпаднах в недоумение простота и липсата на култура от номер 1. Уж ние сме били ограничени, но да живееш в България и да не знаеш разликата между помак и турчин е срамно. Аз съм помак. Най-накратко : концентрирани сме главно в Родопите, изповядваме ислям, с рязани пишки сме. Майчин език- български, без да знаем една труска дума с исключение на стандартните чуждици, които са останали. Майчиния език е най-големия индикатор за произхода ти, защото религията е светоусещане. Днес си мюсюлманин, но не ти харесват текстовете на корана, както на мене не ми харесват, и утре си будист, защото вярваш във връзката човек-природа. Така че помак и българин са по-близки от помак-турчин. Живял съм с турчин. Когато има квалификации го вълнува Турция не нашия национален. Хвали турската армия и т. н.. Аз съм израснал с българска история. Вдахновяват ме Левски и Симеон и се гордея с Камата, а не с Хакан Шукур.
Избери любовта, пари се правят и удоволствието то тях да ги спечелиш е по-готино от това да ги получиш на готово. Съгласен съм с мнението да не губиш времето на първия, ако си поне малко човек и да прецениш турчина дали е широкоскроен, а той сигурно е такъв щом е студент в чужбина и те е спечелил.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c4e39366fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Чужденеца

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 67e66349b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Щом ти се налага да питаш по-добре се откажи и от тримата. Самия факт, че задаваш въпрос за нещо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9f1b5f018a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не вярвам на очите си колко много коментара заклеймиха авторката.

Моля, нека пръв хвърли камък, онзи, който е безгрешен.

Да, ако отрежеш сина на шефката е много вероятно да имаш проблеми в работата си. Мъжете, особено изоставените си падат малко гадняри.

Обясни на първия, че не го обичаш и го пусни да си намери щастието. Не става така, както си го заклещила в тази връзка. Егоистично е.

За третия... какво да ти кажа. Майната му, че е турчин - живеем в модерно време и младите турци не са такива, каквито са техните баби и дядовци. Имам един приятел мохамеданин, който ама въобще не му дреме за религии и всякакви подобни род неща. Празнувал е Коледа с нас. Та ако си е млад човек, човек на своето време, то разделението българка-турчин не е валидно във вашия случай.

Но при него друго ме притеснява - казваш голямата любов, голямата страст, разтърсването на земята. Да ти кажа.. от Именно тази любов понякога много, ама адски много боли.

Има и друго. Ние се влюбваме лесно, ние хората - някой ни възхити и сме готови. Но после идва някой, когото обикваме. И обичта към него ни е достатъчна. Не че спираме да се възхищаваме и да се влюбваме в този или онзи, но образно казано си сядаме на дупето. Защото има един единствен, и заради него просто не изпитваме нужда да търсим встрани - нито секс, нито приятелство, нито внимание.

Съвети не обичам да давам. Само ще ти разкажа нещо.
С човека, с който съм имаме отворена връзка - разбирай, че ни е позволено да си имаме авантюри. Два пъти съм се възползвала аз от тази свобода и веднъж той... При нас всичко е прозрачно, никой никого не заблуждава. Но ето, че от половин година вече, аз просто не изпитвам нужда да търся приключвения. Дали защото си имам други неща на главата или защото всяка сутрин се влюбвам отново и отново в човека, който се буди до мен - не зная това. Но знам, че нямам нужда да търся нищо някъде другаде.

При мен се оказа вярно твърдението, че свободата да направиш нещо погрешно, в крайна сметка те спира да го направиш.

Но за себе си, дори сега на вратата да ми дойде с пръстен, моята голяма и страстна любов, аз знам какво искам и кого ще избера. Усещането за категоричност ми дава толкова сигурност във връзката, колкото не може да ти даде и най-влюбения в теб мъж.

Опитвам се да кажа, че според мен, ти още търсиш такова усещане и че щом си изпаднала в ситуацията, в която си, то нещо не ти достига при всеки един от тримата.

Колебаеш се, значи го премисляш.
А когато решението е едно единствено, то идва не от мислите, Ти просто го знаеш със сърцето си. Всички доводи тогава отпадат, защото си сигурна в себе си.

А да живееш така, сигурен в сърцето си, последвал неговия избор.. за мен това е формулата на Щастието.

Успех и прегръдки

Плам

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7be0c0f565
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Не се захващай с помаци ще съжаляваш, най-добре е да приемеш брака с чужденеца.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9bc9d2b029
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   извън темата...номер 17...давам ти евалла за мисленето...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 52043a51ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Тук виждам, че са се развихрили фантазиите на хора без да имат особена представа от фактите. Поне по отношение на турците, помаците и прочие. Българските турци нямат нищо общо с помаците, а и сред едните, и сред другите има изключително начетени и сериозни хора, не са толкова ограничени, както ги представяте, особено пък тези, които са потърсили образование в чужбина, единственото което изискват е вярност, което мисля, че и всички ние, етническите българи желаем от партньорите си. НО това според мен ще е проблем за теб, авторке, ти ЯВНО си доста привлекателна, за да имаш толкова ухажори, а това е проблем, защото ще ти попречи да си вярна на българина с турски произход и тази връзка ще се провали доста бързо, въпреки страстта.
С другите двама мъже ще се чувстваш обичана и сигурна, но ти НЯМА да ги обичаш, дори и в началото, но пък е възможно да ги уважаваш в степен, която да замести любовта, то така се получава и в дълготрайните връзки, просто директно ще преминеш на този етап. Доколко любовта е важна за теб? Тя винаги ще се изпарява в някакъв момент. Мисля, че този който те чака от толкова време ще е най-търпелив с теб през годините, защото рано или късно ще му изневериш, а той вероятно ще ти прости. В подобна ситуация на изневяра синът на шефката ти ще те заклейми като поредната българска к.... , за които много е слушал от познати, а и виждал в местните бардаци.
Всички мъже си падаме по красиви жени и после ги пустосваме, когато установим, че те трудно се удържат с един мъж, от тези тримата само чакащият те, ще прояви търпението, което може да направи връзката ви трайна. Но честно казано, отсега го съжалявам този човек, няма да му е лесно с теб:)
М, 35

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 48d279b5a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Послушай номер 1!!!! Идеално обяснение!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: bbd64b12de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Искрено те съветвам да останеш сама за известно време.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a78b2f4f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Здравейте, благодаря на всички за съветите.
За момента казах на сина на шефката си, че ни е рано за сватба, и е най-добре да си останем гаджета. Във времето ще реша как ще продължа-със или без него. Наистина сте прави за турците-те имат други обичаи, разбирания... Забелязах, че той не търпи критика, обича винаги да е прав и се опитва да се налага. Всеки си има негативи и позитиви, но най-важното нещо, което заучих от всичките си неуспешни връзки е, че щом в началото не се правят компромиси, и има напрежение и неразбирателство, така ще си остане завинаги. Може да се обичаме, но не мога да преценя дали тази проява на незрялост, която той демонстрира стил"аз и никой друг" е временна, и не зная дали имам повод да се притеснявам.
На кратко казано хем носи в себе си онова турското, което ме притеснява, хем е в известна степен широко скроен(което предполагам се дължи на живота му извън България и сблъсъка с различни хора и ситуации).
А за приятеля... знам, че сте прави и трябва да го пусна да търси щастието си другаде. Въпроса е там, че той ми е казвал, че е готов да ме чака колкото време ми е нужно, защото той е избрал мен, решил е с мен да прекара живота си, оставало само и аз да го поискам... Което е честно казано колкото притеснително, толкова и романтично!
Мислих си, ако не избера любовта с турчина, ми остават приятеля и чужденеца. И с двамата получавам сигурността, която искам, но някой беше написал, че приятеля би ми простил при една евентуална изневяра, докато чужденеца ще ме заклейми като "поредната българска к... ". Все още съм объркана, но ако трябва да съм честна май наистина е най-добре да си уредя живота и да стискам зъби, един ден да се разведа с него. Въпроса е, че искам да бъда с някой, когото обичам!! Може би най-добре е да остана сама... все още отлагам крайното решение!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: dec5ccded2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   "Когато се колебаеш между две/двама, избери трета/трети".
В случая "Когато се колебаеш между трима, избери четвърти. "
Отделно, че както си ги описала, и тримата не стават.
_Az_

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 54564087d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Авторке, не ми се иска да те съдя строго, но според мен са ти много объркани ценностите. Разбирам логиката, която следваш в търсенето на правилното решение, притегляш минусите и плюсовете. Но ти не осъзнаваш, че любовта не е бизнес сделка, и не избираш между предмети, а живи същества. Замисли се ето така, ако беше обратното - ти имаше приятел, който се чудеше между теб и още две жени, това редно ли щеше да е спрямо теб? Ти не зачиташ почтеността и коректността, което ще ти изиграе лоша шега. С който и от тях да си, в един момент този мъж ще разбере каква си и ще те захвърли.
Ти искаш любов, пари, всичко, което и останалите хора на този свят искат. Но разликата е там, че ти не правиш разлика между любов и пари.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker