Kaк се действа с притеснителен мъж? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Kaк се действа с притеснителен мъж?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 5841 пъти
Aми, това е проблемът - мъжът (27г. ), който харесвам, е леко темерут.
Познаваме се от няколко месеца, редовно си говорим, а снощи излязохме да пийнем и потанцуваме само двамата (инициативата беше негова). Много е мил с мен, даже ми направи дребен, символичен подарък за Коледа, което не очаквах и искрено се зарадвах.
Обаче... имам чувството, че много се притеснява, когато е с мене. Сякаш не знае какво да прави и често ми мълчи насреща. Оглежда се наоколо, играе си с чашата или каквото му е под ръка... Приказлив човек съм и се опитвам да поддържам разговора, но тук удрям на камък. В никакъв случай не е глупав или скучен, напротив, но свободен разговор трудно би се получил за момента.
Изпрати ме и когато се разделихме, много ми се искаше да прояви някаква инициатива - да ме прегърне или целуне по бузата, нещо такова... а ние стояхме като смутени ученици и се чудихме какво да си кажем.
Мисля си, че има някакви симпатии, но от друга страна, държанието му ме спира и обърква. Не мога да го разбера. Как се процедира с такъв човек?

Благодаря предварително. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5382acb200
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   може да не е от хората, които не говорят много, или те харесва и го е страх какво ще каже, как ще се представи, ще се отпусне... Действай направо кажи му, покажи му... а ако мислиш, че не е за теб такъв човек го оставяш..

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: cc16e82564
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ми действай ти.. може той това да чака:)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3d615006f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Приятелят на леля ми беше същия в началото. Тя се оплакваше, че се държи с нея като с принцеса, ама да завърже разговор -забрави. Един ден тя седна и си поговори с него, че така просто не става, че тя има нужда да си говорят, а не само да мълчат. Вече 4 години са заедно и мислят за детенце. Така че говори с човека, защото си личи, че е свестен и би била щастлива с него, ако си пречупи тази страна от характера. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5c52443cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Предразполагай го накарай го да повярва в себе си
гледай тоя филм How to Fall in Love a. k. a. The Dating Coach.
Има много истини в него...
Знам защото и аз съм такъв. Успех
може да действаш като момичето от филма - тоест да бъдеш открита с него че виждаш че е такъв по една или друга причина - но не му позволявай да ти разказва за причината. Защото ако почне да ти споделя и той ще се почуства неловко и ти...
Кажи му че си наясно че е притеснителен и т. н но за теб причината няма значение важното е че ти виждаш в него
човека който може да бъде ако махне тая скованост и че вярваш в него и леко полеко ще се отпусне...
най вероятно не е Целувал момиче имай го в предвид..
И много важно гледай филма - основните моменти са хванати - естествено историите в живота са различни
но основното го има в филма.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d76c7308b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Или е хлътнaл до уши и се стрaхувa дa не те отблъсне или е неуверен по прицип. зa второто, пробвaй го нa рaзлични теми, кaк би реaгирaл в рaзлични ситуaции или кaкви цели, aмбици имa, aко и тaм е неуверен- бягaй!!! Товa е хaрaктер и ще си трошиш глaвaтa с тaкъв човек, вечно трябвa дa го дърпaш нaпред, дa побутвaш...

Но, aко е първото, ( с тестa и товa можеш дa си потвърдиш) може дa си попaднaлa нa стрaхотно момчеможе дa имa нуждa от леко нaсочвaне, дa му подaдеш по женски, че желaеш нещо повече.

Моят мъж... почти трябвaше дa го изнaсилвaм в нaчaлото, дори си мислех, че ще минa в зонaтa- приятели, после ми кaзa, че се е стрaхувaл дa не " му откъртя някой шaмaр и дa го прaтя по дяволите" :)))

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b33d8c2f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Има си такива хора, но най-вероятно няма опит с жените.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: aadc9c7fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм мъж и съм същият като твоя приятел. :)

Трябва да поемеш инициативата ти. Притеснителни сме си и това е. Това, че мълчи не означава, че не му е приятно с теб. Напротив. Просто е интроверт като мен и не споделя и не показва външно чувствата си. Обаче ако знаеш какво става в душата му... Там е буря от емоции.

Такива хора като нас трудно водят леки, повърхностни разговори. Не че не са ни приятни с любим човек. Просто чувстваме нещата отвътре. Анализираме, наблюдаваме, усещаме.

Обаче дай ни тема, която ни вълнува и не ни прекъсвай. :)

За мен е много по-приятно да си гушна момичето в мен, да си лежим и да си мълчим, отколкото да водим тегав, мъчен разговор.

Другият път прояви инициативата и го прегърни. Ще се зарадва много. Просто е много внимателен и не знае как ще реагираш на прегръдка или целувка, а не иска да те изпуска заради прибързване.

Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5b78df1a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   Срещу директната свирка защита няма изобретена досега! :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6b17cb1c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Страхотно! Според мене има съвсем сериозни намерения. Не предприемай нищо засега, изчакай го да действа той. Не приказва много, защото най-вероятно се притеснява донякъде, но според мен те възприема като жена, а не просто като някоя приятелка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 90ce326b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто го целуни първа и нещата ще се подредят!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1aa082fccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Следващият път, когато те изпрати не чакай да те целуне, а ти го прегърни и целуни. Ако ти се отдаде възможност да го прегръщаш и целунеш и по-рано по време на срещата - още по-добре. Не виждам защо трябва да се спазват някакви правила кой кого трябва да целуне, кой да отправи покана за първа среща и някакви такива.
Ако и това не го разчупи, другия път го покани у вас и го съблазни с един хубав секс или една хубава свирка. :) Сериозно го казвам.
Щом те е поканил на среща и ти е направил подарък за Коледа, не е безразличен към теб.
Притеснителен мъж на 22

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 543ee37bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Действай ти! Когато се разделяхте тогава защо ти не го прегърна/целуна?
Ако искаш говори с него, намекни му да се отпусне, няма да го изядеш. Според мен има симпатии, но да не ти давам празни надежди.
Успех, дано нещата се получат в най- скоро време!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4ca0c05735
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Явно доста е хлътнал, щом граматиката му хлопа. С времето може да се поотпусне.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3eb17c897a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз също съм такъв и с две ръце подкрепям 7 и 13. Точно в целта. Искам да добавя, че си късметлийка. По мои наблюдения точно този тип мъже са по-сериозни и може да се разчита на тях. Те са склонни да пожертват и себе си и дори са склонни на геройства при екстремни ситуации, въпреки че на пръв поглед не изглежда така. Който много говори, често е по-повърхностен и вятърничав. Не че е задължително, де. Вярно е, че понякога сме скучни, но пък сме способни на много по-трайни и пълноценни отношения.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3c188ca83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Коментарите ви бяха от огромна помощ, благодаря!
Но той става все по-странен: преди няколко дни ми предложи да правим нещо заедно идните дни някъде (включително и НГ), но когато стана време за това и го попитах да се уговорим (даже го поканих за НГ с едни мои приятели), той не каза нищо, а почна да говори за други работи. В момента ми отговаря с половин уста, ако изобщо благоволи да каже нещо... Нямам обяснение, много ме ядосва.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0d8ec8204f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Добре, че жена ми е по-отворена, затова сега не живея сам. Мълчаливците просто не можем да говорим глупости. Ако разбереш от какво се интересува, ще видиш как ще заговори. Когато дойде подходящият момент, направи първата крачка за някаква милувка или целувка. Вярно е, че ще се поизпотиш в началото докато нещата потръгнат, но бъди съгурна, че няма да погледне друга. С жена ми сме различни като слънцето и луната, но семейството ни е много по-добро от много други. Не казвам, че няма да се дразниш от това, че няма да излиза много. По-добре мълчалив, отколкото самолюбив бърборко, който се интересува единствено от себе си. Не се отказвай при първата трудност. Пожелавам ти да потръгнат нещата между вас. Независимо какво ще се случи, пиши да разберем какво става с теб, колкото и време да мине.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 327db6279c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До 15, според мен това е защото е искал да сте насаме, а не с други хора.

От 14

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3c188ca83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   A защо никой не допуска идеята, че този човек няма интимен интерес към авторката? Може да е мил и любезен, просто защото е възпитан.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2c5fd56355
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Звучи страхотно. Представям си как са минали двата разговора:

1-ви разговор:

Той: - Ако не нямаш планове за празниците и нова година, искаш ли да измислим нещо заедно?
Тя: - О нямам нищо планирано. Ще се разберем допълнително.
Той: - *мислейки си* (Много се радвам, че момичето на мечтите ми не е планирала нищо с приятели или познати. Ще приготвя нещо чудесно и ще я изненадам като прекараме едни прекрасни празници само двамата)

2-ри разговор на по късния етап:

Той: - *развълнувано* Здравей как си? Радвам се да те чуя!
Тя: - Ами добре благодаря. Днеска деня ми мина доста добре и....
... *няколко минутки по късно*...
Тя: - И така в общи линии, а впрочем я кажи за празниците какво ще правим...
Той: - *много развълнуван готов да и поднесе плана, който е обмислял денем и нощем*
Тя: -... ако искаш може да дойдеш С МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ на нова година да прекараме заедно?
Той - *мерака му и вълнението се срутват за миг мислейки си*: (Чудесно просто!! Бях планирал да и разкрия чувствата си и именно на един от най хубавите християнски празници да бъда заедно с нея и да и покажа реално колко много я обичам и държа на нея и да я целуна и да прекараме най хубавите последни дни от годината САМИ ЗАЕДНО! )
пак Той: - Ами може да измислим нещо... А впрочем за това нещо, за което си говорихме оня път...


И ето след тази твоя ГЕНИАЛНА идея авторке момчето, което ТОЛКОВА СТРАШНО МНОГО държи на теб си е оплело езика от тъга и разочарование и затова пак се е затворило в себе си а е било ето толкова близо [ ] за да си разкрие чувстава към тебе. Номер 17 ти го каза с едно изречение. Момчето е искал да сте САМИ, ЗАЕДНО, ДВАМАТА а ти какво си направила сигурно ще попиташ? Ами следното. Казала си му един вид: - Хей виж са тук се събираме познати, приятели, хора на които държа, ако искаш може и ти да дойдеш понеже държа и на теб можеби, но ако не искаш може и да не дойдеш... както решиш, аз ще прекарам нова година с тях..

Е извинявам се ама няма как момчето да не се почувства не тъпо ами МНОГО ТЪПО след нещо такова. Не говоря така понеже се опитвам да изпъкна като някакъв капацитет или защото много умея да давам съвети, ами тези работи ги казвам именно защото СЪМ 100% същия интроверт като приятеля ти, и съм минал по същия път и просто знам как този вид хора реагират.

Както и да е. Попаднала си на наистина свястно и добро момче. Малко жени имат този късмет. Постарай се да не го изпуснеш и ти желая успех.

П. С. И вземи го целуни най накрая за да потръгне връзката ви.

Поздрави

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3c188ca83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здравей, 19.. Благодаря, че писа, но не стана точно така. След като предложи да се видим на 30ти, аз се съгласих. Въпросният ден дойде и той не повдигна темата, след което аз го попитах дали иска да излезем, но каза, че е изморен. На 31ви ме попита имам ли планове за НГ, на което отговорих, че има няколко несъблазнителни предложения и не съм решила нищо. На това той отвърна с "ясно". Накрая реших да го поканя на оферта, която изскочи в последния момент с най-добрата ми приятелка само, но той не благоволи дори да каже "не", а почна да приказва за разни други неща... Еми, какво повече иска? Хем зор да се видим, хем после 100 оправдания или направо игнор на моите предложения. Що за чудо...
Решила съм да упорствам (не да досаждам), докато не измъкна някакъв отговор от него. Понякога изглежда толкова изолиран, сякаш е от камък, но усещам, че отвътре ще се пръсне. Дали е заради мен, или заради някаква друга случка в живота му... не знам.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 986d049624
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз съм номер 19. Благодаря за отговора и се извинявам за моето грешно предположение. В такъв случай пристъпи към действие. Просто и ясно вземи и го целуни и виж как ще реагира. По хубав съвет от този не мога да ти дам. После пиши как са се развили нещата.

Поздрави

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 714400f902
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Па-скоро пича се е отказал от теб, момчето си има достойнство и няма да се унижава да те моли!!! Ако толкова искаш го покани на кафе САМО ДВАМАТА!!! И му кажи, че ще сте само вие!! Толкова ли е трудно!?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3b4483dcba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Виж скъпа, имала съм подобен опит. Моят мъж не точно по -мълчалив, но си подбираше думите, сякаш не искаше да си разкрие душата пред мен, в крайна сметка аз го целунах и му казах какво изпитвам и какви игри играе. Той ми отвърна, че много ме харесва и също ми отвърна с една истински страстна целувка, връзката ни продължаваше, но аз исках той сам да ми каже какво се случва, оказа се, че е имал много болезнен опит с жена и затова се държал така с мен, защото не знаел дали няма да се получи същото.

П. С. : Всъщност вече сме женени от 7 години и имаме две прекрасни дечица :). Така че опитай с този човек, щом както казваш е интелигентен мисля, че би могло да се получи нещо много красиво.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: aadc9c7fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   До 18:

Никой мъж не прави така подаръци за Коледа на "случайни" жени, защо защото са приятели.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: cebd4acea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Привет! Не е съвет, а само част от моя опит. На първите срещи ходете при неговите приятели, в позната за него обстановка. Това ще му даде увереност. Оставяй инициативата в него.
Ако не искаш, по-точно, ако не мислиш, че е добре да го целунеш първа ти, хвани го за ръката, леко и нежно или махни, макар и видима само от теб, прашинка от ръкава или ревера му. Подай ясни сигнали, че го харесваш. Двусмислените, естествено го объркват.
Мъжете не говорят колкото жените, по ред причини.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker