Унижение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Унижение
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 4841 пъти
... Здравейте!
Жена съм на 21, а той на 23. Имахме двугодишна връзка, докато не си събрах багажа от апартамента му. Той е изключително човечен, внимателен и деликатен в общуването с хора. Бих казала, че не познавам човек който не изпитва симпатии към него.
От около 4 месеца има семеен проблем - бизнесът на техните фалира, баща му му продаде колата без да го попита дори. Моят човек едва ли не се съсипа от болка по загубата на луксозният си Мерцедес. Нелепо ми се струва
! Аз съм от семейство на лекари и съм научена да не бъда дребнава що се отнася до материалното. Задавам директно въпроса на приятеля ми: "ти за колата ли скърбиш или заради премеждията в живота на семейството ти? ". Така и не получих адекватен отговор, а той се постара и аз да се чувствам кофти. Така станахме двама, които си правят "компания" и похабяват пакети носни кърпички. Естествено няма по какъв адекватен начин да му помогна.
Следващият му етап за избиване на негативна енергия.... За съжаление върху мен пада цялата тази тежест. Започна да се държи грубо с мен, да ми казва по какъв начин да вървя, как трябва да се обличам, да внимавам какво приказвам ( случка в ресторант, след която нямах апетит, но няма проблем... Разплаках се и той дойде да ме успокои ). Чувствам се обидена, че прави всичко това пред хората, навън. Разбирам да ме изкритикува вкъщи, но....
След като му посоча грешките, той се извинява и изкупува грешките си с подаръци. Е, аз да не съм някаква мутреса? ! Искам да се извини и да даде адекватен отговор за извинението си - как и защо мисли, че трябва да се извини. е, не можа да даде смислен отговор. Разрева се, а аз си стегнах куфара.
Сега пиша от хотелската стая и размишлявам над целият този дребнав фарс. Мисля си дали всичко приключи? ! Да го потърся ли или да оставя инициативата на него. Може ли някакво градивно мнение? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 60947ee7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен дaй мaлко време нa себе си и нa него.
Доколкото рaзбирaм, искaш обяснение към извинението му, зa дa си сигурнa, че осъзнaвa грешкaтa си.
Сaмо че, дори в осъзнaвaнето той може би по друг нaчин си мисли с кaкво точно те е нaрaнил.
Зaтовa и не му е aдеквaтен вероятно отговър зa теб.
Колaтa.... извън товa, че е превозно средство, много добро в случaя, все пaк е билa и нещо кaто черешкaтa нa тортaтa. със зaгубaтa е трябвaло дa осъзнaе, че спокойният мaтериaлно живот, вече е минaло. мисля, че товa е бил шокът зa него.
Помисли си, успокой се първо и когaто си готовa не сaмо дa нaстоявaш зa " твоето си", a в рaзговор( без нaтиск зa извинения и подобни) дa кaжеш кaк се чувствaш, но дa изслушaш и него.
Никaк не му е лесно, при всичко, което се случвa в моментa, губи и теб.
Може дори умишлено дa те е провокирaл, след кaто нямa нищо, ... може би си мисли, че и ти кaто колaтa ще се изпaриш.
И към моментa е точно тaкa.

Не му втълпявaй кaкво трябвa дa мисли и чувствa, товa знaчи дa го молиш, дa те лъже.
Нaучи се дa го изслушвaш, дa си " превеждaш" прaвилно думите и действиятa му.
Сегa е слaб, би трябвaло ти дa си му опорa.
Дa, рaзбирaм, че те нерви поведението му, но товa с рaзговор и... дотaм.
Без нaтяквaния, нaстоявaния зa обяснения и тем подобни.
Лошото е, че кaто си си тръгнaлa в тaкъв момент... може дa зaгуби доверие в теб.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 592aaac16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така както го описваш - всичко опира до пари. Тогава защо ти е да го търсиш?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 01494f21d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Моят човек едва ли не се съсипа от болка по загубата на луксозният си Мерцедес. - Е това направо ме уби. Твоят човек е леко недорасъл. Иначе по-добре почакай седмица да се отложат малко негативните емоции и ако до седмица той не те потърси, направи го ти. Изисквай зрял и адекватен разговор над случилото се. После сподели в коментарите какво се е случило. Интересна история де, най-после нещо по-нормално в този раздел.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e58aa6c524
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лигльовци. Хората през какви перипетии преминават... няма какво да се коментира тук, просто.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 05af863332
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Трудно е наистина на този ранен етап от криза във вашите отношения, да се каже нещо категорично. Нито да се разделяте, нито да седите и да се измъчвате за нечии или ваши грешки. Нещо между вас сега не е наред, но пък съществува и прошка(само ако си струва)му я дай. Ако пък и той не е решил докато те няма да сложи края на вашите отношения. Като за начало може да сте на дистанция, но не виждам как ще се съвземат семейните им бизнес неща. Ти добре си го запитала защо хленчи за предмети, след като не са в добро състояние, не е редно даже да кара такава кола. Всеки иска хубава, ама като е трябвало-продали са я. Ще дойдат хубави времена, ще си купите по-хубава, а вашите отношения няма да стават по-хубави и не му позволявай да те напада пред хората. Ако е с теб не може да ти обърне гръб в първата изпречила се трудност. Успехи и дано не ти се налага повече да четеш коментарите по тази тема, а да се съберете и да си изгладите нещата :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9492bbf1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Добре си направила, че си се изнесла. Нужно му е време за да си даде сметка как се държи и че излива цялата си агресия върху неправилният човек. Не може да те обижда и наранява, когато не му върви или нещо не му е наред. Другия път, когато разговаряте му кажи, че му даваш последен шанс да се поправи... може да се стресне и случката да не се повтори повече.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f922427b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както казва народа - всяко зло за добро. Понякога трябва да загубиш това което имаш за да го оцениш. Кратката раздяла внася в една вразка разнообразие и провокира емоциите. Според мен така двама партниори биха могли да си варнат заспалите от години чувства, а така и да осазнаят колко много са приварзани един кам друг и да изпитат отдавна забравени чувства. Много тажно е когато осазнаеш че чувствата ги няама вече, но се оказва че те не са си заминали, а просто са задремали за момента и всички тези дребнави поводи за кавги само ги вазпламеняват отново и дори се оказват полезни.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a78c5a0bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ей това сте жените - при най- малката индикация, че може да останете без спонсорство се изсухляте като пръдливи и почвате да очерняте мъжа до вас, че като гледам се и подкрепяте една друга.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 09211a5bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И ти и той сте комплекскари.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2aedb80db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, което мога да кажа е, че в една двойка, в която единия държи другия на каишка и се опитва да го променя по свой вкус, нещата са обречени. Принципно това е коронен номер на жените, които често си позволяват да моделират по свой вкус мъжете, с които имат връзка, но и много мъже правят същото. Това свидетелства за егоизъм и не е истинска любов. Все някога едната страна се уморява да прави компромиси със себе си желанията си и нещата които обича да прави, но е късно. В такива случаи (по - често мъжа) вече е загубил самоуважение и съответно уважението на половинката си. В такива ситуации връзката е изчерпана и рано или късно се стига до раздяла. На авторката ще кажа, че щом този мъж се опитва да я моделира по свой вкус, по всяка вероятност е властна и егоистична натура. Принципно е добре мъжа да е водещия в една връзка, но когато става въпрос за подобно поведение като гаджето на авторката, мисля, че е прекалено, че той не я харесва каквато е и се опитва да си я направи каквата тя не иска да бъде.

Сега, за финал ще кажа, че лично на мен ми се е случвало в миналото да премина през подобна връзка, в която спрях да бъда себе си, защото позволих на една себична жена да ме моделира по нейн вкус. Резултатът: загубих себе си в нея, загубих самоуважение, престанах да бъда такъв какъвто съм, но в един момент се уморих от критика за това, че пия бира от бутилка, че гледам футбол, че искам да правя нещата които обичам, а тя не одобрява, че се държа не по нейния начин и т. н. После се противопоставих, конфликтите не закъсняха, а парадокса бе, че самата тя не харесваше творението си и никкога не и стигаше нещо в мен. После се разделихме, но аз си извлякох нужните поуки и за нищо на света не бих допуснал втора подобна връзка, в която да изгубя себе си.

Нека авторката се замисли върху това.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6468f39072
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката :)) Видяхме се да пием по кафе. В първият момент, когато че видя ми каза: "Ти си замина! ", при това с много груб тон. През останалото време си говорихме на други теми.. не за проблеми. Но определено се държеше дистанциран от мен. Сменил си е стайла. Прическа, дрехи. Сега на гости му е братовчед му от Италия. Не го разбрах от любопитство или следене, но знам че излизат по барове, дискотеки. Но не се сърдя. Той има нужда да раЗведри и да се отпусне. Не ме е яд, но не знам как да го тълкувам всичко това. Може да се чувства щастлив без мен, защото когато бяхме заедно той държеше навсякъде да е с мен.... Не отиваше до супермаркета до вкъщи без мен( дори и преди периода му на финансова криза).

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6a1154cea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Звучиш ми доста зряло за 21 годишно момиче - най-вероятно не си на толкова.... Реши си дали го обичаш или не. Интересното е, че си била с него в период на материално благополучие. Ако държиш на него ще го подкрепиш и в период на немотия, иначе става малко така - хубаво беше ама като ти свършиха паричките не е като преди. Човекът си е изградил самочувствието и цялото светоусещане върху света, който е бил около него, сега този свят е тотално различен. Прояви търпимост, но само ако наистина искаш да си с него и си заслужава като човек. Хората имат нужда от подкрепа когато са слаби, тогава се разбира и какви са всъщност вътрешно. Тогава се отсяват приятелите от познатите, тогава се разбира дали семейството е здраво!
Дали ти ще го потърсиш или не РЕАЛНО няма значение - това не е игра. Свали си картите на масата и говори откровенно с него. Подаръците са знак, че те уважава, съжалява за начина по който се е държал, объркан е и иска да ти покаже, че държи на теб, но може би не може да го изрази по друг начин.
Жени, научете се да приемате подаръците - няма нищо по демотивиращо от неприет подарък... Важното е да решите дали да сте заедно.
Успех в начинанието

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2f572d2780
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Хора, поставете се за миг на неговото място. Не, че го оправдавам, ама представете си да имате скъпа кола, преуспяващ бизнес, да не са ви липсвали никога пари и т. н. И изведнъж всичко това да се сгромоляса. Нормално е да е изнервен, все пак се налага (едва ли не) да гради всичко наново. Не мисля, че е недорасъл. Напротив, тъкмо това го е отрезвило.
Подкрепям съвета на номер 1 да му дадеш малко време. Нека се поуталожат нещата. Нищо не е загубено и знам, че е трудно да простиш тежки думи (в случая критика), но се опитай да преглътнеш. Пак казвам, посоченото горе не е оправдание, но пък никой не е безгрешен, всички грешим.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 39addeb351
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Не мисля че трябва да го оправдаваш.
Труден период или не, не си длъжна да търпиш критика и нечие лошо отношение.
Да ти прави забележка как ходиш? !
А как дишаш не иска ли да промени?
Човек критикува човекът до себе си когато е недоволен от него.
Ако не можеш да разбереш къде е коренът на недоволството му, по-добре продължи сама.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6468f39072
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От автора:
Чакам с нетърпение всеки следващ коментар по темата с огромно нетърпение. Някои казаха, че сме лигльовци - да така е. Има много несправедливости и злочести моменти в живота на хората, но е глупаво да поставяме шаблонност на нещастието на човек, независимо за какво става въпрос. Останалите коментатори ми вдъхнахте надежда и шанс да преосмисля и моите грешки.
И да - на 21 години съм. И не, не съм материалист. Финансово зависима съм единствено от родителите си.
Днес не съм го виждала изобщо. На моменти съм спокойна, но той е непрестанно в мислите ми. Ще си позволя да дам време на себе си и на него. Днес започнах да разбирам смисъла на думата търпение, която не е никак простосъставена.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 78cf005d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Номер 8, ако ще да си най - богатия мъж на света, гаранция, че всички дребнави женички, дето сме тук и се подкрепяме, няма да те забележим. Леките така или иначе ти се лепят, щом си толкова злобен, на стока не си попадал. :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 05af863332
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Сигурно сега след като си тръгне братовчед му, както казваш авторке по-долу в коментара си, ти пак ще си на линия. Той сега се събира с него и явно онзи му е повлиял на стайлинга, но като се върне пак към вашата си "реалност" ще те потърси пак за компания, или е решил да промени кореено повече неща. Каквото и да стане и ти си човек авторке, и ти имаш право да си щастлива, нали!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9ea85f8888
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   След като бизнеса на баща му, колата и парите са по-важни от теб значи нямаш място там. Пари са необходими, за да можем да живеем. Това си е факт. Но когато заради пари се държиш като прасе с хората, които "обичаш" и ги отблъскваш от себе си, значи има нещо много сбъркано в теб. А държанието му при срещата ви... По-добре го забрави и продължи с живота си. Не си заслужава да се тормозиш с него
Ж27

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6468f39072
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От автора:
Ще ви послушам, хора. Да, ние сме лигльовци! Аз си тръгнах, защото не можах да продължа напред с него. Обичам го и ми липсва невероятно много. От 3 дни разделени, виждахме се 2 пъти. Първият път да пием кафе, следващия - да си взема останалият багаж. Вторият път се държа наистина грубо и не искаше да ме погледне. Странно, до преди дни казваше, че съм му всичко - майка, баща, сестра, брат, че съм мъжко момиче, жена, приятелка :)) А сега се държи все едно нищо не е било. Държанието му го дължа на това, че се чувства наранен, яростен. Жалко, че прикрива емоциите си. Няма как, учим се от грешките си... уж. Но не това е начина. Както и да - остава си за негова сметка. Аз съм си аз и нищо не може да ме срине емоционално, защото не инвестирам в чувствата си...

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 215e58b9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И що за мъж е този. Разревал се, че баща му е продал колата. Ама май и ти си материалистка. После ревете, че нямало мъже. Хвани си момче, което е възпитано като мъж, от което ще получаваш емоции и ще те скъсва от.... , а не да ти подарява парфюми и да те води по ресторанти.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e551d22f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   по добре не се събирай с него той вече е тотал щета фалирал е намери си някой който още не е докато си още млада зарежи го тоя прошляк

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fadfe0e20f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Забелязвай каквото ти е кеф, бързо ги претеглям колко струват такива, направо аламинут. Ако бях на мястото на приятелчето на авторката нямаше да я погледна даже, това си е предателство към близък човек в тежък за него момент, без значение как вие си кръщавате женските низости.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 963d1bc5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   За съжаление и аз мисля като номер 24. Авторката не е трябвало да го оставя в най-трудния момент. Била съм на мястото на момчето( сполетя ме лоша болест) и момчето, което беше тогава до мен ми обърна гръб.. а бяхме 2 години заедно! Колкото и да се опитвам едва ли някога ще му простя...

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 10f715b094
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Н21- aвторке...този ти коментaр, не, не си сринaтa, но си много обиденa, че не е нaпрaвил тройно сaлто, приземявaйки се в крaкaтa ти, в отчaян опит дa рaзцелувa голямото пръстче нa крaкът ти.

Милa, държaл се е грубо след обяснения от родa нa....ти си ми всичко, зaщото товa него " всичко" си е тръгнaло.
Тaкa че, вероятно и той си е дaл сметкa , че е било глупaво дa " инвестирa" в чувствaтa си към теб.
Сериозно ли не ти пукa или себе си лъжеш?!
Мисля че, бъркaш гордосттa с горделивост.
Хубaво си поговори със себе си, зa дa не съжaлявaш по- късно.
" желязото се кове, докaто е горещо"
Aко искaш товa момче, време е вече дa му го покaжеш/ кaжеш/ докaжеш.
Имa си треските зa дялaне, но не е нещо толковa лошо.
Зaщо ти е толковa трудно ти дa си инициaтор в помирявaнето?!
Горделивосттa ли ти пречи?!
A готовa ли си нaистинa дa приключи всичко?

Обичaш го, личи си, но " корaвaтa" ти глaвa.....
Стигa си ме челa, aми му звънни, говори с него...и си признaй и твоите грешки.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2513afcd39
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   От авторката:
Научих какво означава думата "търпение", разбира се, има какво да надграждам :))))
В трудни моменти мъжете се нуждаят от силна жена.
Нежният пол сме онази "магия", която управлява вътрешният мир на мъжа. Тези изречения не са подхвърлени напразно. Само Жена може да ги разбере!!!
След месец анализи, параноя и осмисляне на истинският ни проблем (от моя и негова страна) - той ме потърси. Не, не направи двойно салто, както очаквах, появи се онзи уверен мъж с лаконичен, но и доста точен изказ. Ключът към нашата любов е балансът. Дано успеем да го открием!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker