Помощ! Приятелят ми изпада в депресии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Помощ! Приятелят ми изпада в депресии
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2537 пъти
Здравейте, от месец се виждам с един човек, знам, че е много скоро. Забелязвам, а и той сам си го казва, че изпада много често в депресии! Той казва "стана ми сдухано", но според мен се нарича депресия.. днес ми звънна в един такъв момент.. направо останах шокирана от това как звучи.. говореше бавно, все едно се беше случило най-ужасното нещо! Когато се чухме каза, че лежи с палтото на леглото.. а се беше прибрал поне час и половина по-рано, че гледа в една точка и не мисли за нищо, просто така се чувства. Няма причина да е депресиран.. питала съм го много пъти има ли нещо конкретно, нямало. В работата е ок, здрав е, определено няма финансови проблеми.. Казва, че не знае защо, просто така се чувства.. Моля за съвет и вас.. какво да направя.. поисках да отида при него, той предпочитал да е сам. Все пак понеже сме от скоро заедно му написах в чата "Дано да не ме лъжеш само!!! ", на което той ми отговори "Внимавай какво говориш, аз не лъжа, трябва да е ясно това! ".. усещам и че е раздразнителен и яростен. Преди това пак по някакъв начин ми отвърна, после се извини, че се държи ужасно. Четох някъде, че депресираните така реагират.. но мен лично малко ме стресна. Не знам какво да го правя.. харесвам го.. но тези състояния.. знам, че са преходни, циклични. Каза, че не винаги е бил такъв. Четох за някакви билкови препарати.. глог и валериан.. бих му предложила и на специалист да отиде.. но не знам дали би го направил. Ще чакам съвети. Благодаря! Ако ме питате защо се занимавам въобще.. ами харесвам го.. а и дори и нищо да не се получи между нас, може да се опитам поне да му помогна, като на приятел.
Ж 26, той е на 25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: c5edd867b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това с предложението за доктори и илачи го остави. Не ставай настоятелна към него, много бързо ще те разкара. Депресията е моментна сигурно нещо го подтиска в живота, работата или колегите. Бъди до него, когато има нужда от теб, не настоятелно, той ще оцени един ден подкрепата ти. Вижте не на живо, защото понякога в чата емоциите не са видими, дори описани с емотикони.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 228663824d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката - Благодаря на коментар 1. Ще гледам да не ставам прекалено настоятелна. Дано по-бързо се оправи..

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 370ad8a3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако наистина е в депресия, това не е състояние, както казва №1, това си е психическо заболяване и трябва да се лекува като такова. Извинявай, обаче изобщо не е нормално да стоиш с палтото в леглото и да гледаш в една точка. Хората в депресия са тотално апатични към всичко и всички и трябва да се лекуват. Ако не го правят се стига до фаза, в която самоубийство е единственият изход, който виждат за себе си. Трябва да. го наблюдаваш и да получиш повече информация. Вярно е, че това лекуване няма. Има ремисии. Да не говорим, че хората, които имат такива проблеми не приемат това за заболяване, а за състояние временно и много трудно търсят специализирана помощ.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5306c6afe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моето лично мнение е просто да не се занимаваш с него. Близки сме по години, но ми е ясно, че на акъл си още малка. В началото на разказа си казах ок, депресии всеки е изпадал с или без причина, но щом прочетох изречението.... "раздразнителен и яростен", ми стана ясно, че е от тези заразни типове (а те са много повярвай ми), страдащи от чувства на маниакалност, контрол, депресия, агресия и много други. В бъдеще при по-сериозна връзка това състояние се задълбочава и рефлектира върху половинката. Имала съм такива връзки с нелек край. Това са хора страдащи от безброй комплекси и семейни липси в живота, с които оправия няма! Абе откачалки с една дума. Дори и да искаш да помогнеш, това е все едно да си удряш н-пъти главата в стената, просто безнадеждни случаи, съвсем сериозно ти го казвам.
Лек и слънчев ден ти пожелавам и дано се осъзнаеш скоро.
И един личен съвет от мен- Проявява ли даден мъж склонност към агресия и/или безпричинна раздразнителност под каквато и да е форма, просто бягай далече от него!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 17fc866995
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Единственият по-свестен коментар тук е от №3.
Момиче, разбирам, че не си се сблъсквала с подобно нещо до сега, но най-лошото, което можеш да направиш за него в тези моменти е да се плашиш от него. В тези моменти на слабост, в които той има нужда просто да "цепи в една точка" са моментите, в които се опитва да "изключи" мозъка си и да си почине от мрачните си мисли и чувства. Просто от сега ми е ясно, че връзката ви няма да сполучи. Той има нужда да престане да бяга от себе си и да започне да съзнава чувствата си. А ти, мило момиче, може и да го харесваш, но факта, че не го разбираш винаги ще ви отдалечава. Никога не трябва да поставяш някой в положение да се желява какъв е. В онзи момент той избухва не за да те плаши или нарани, а защото няма дом за душата му. Сам не е със себе си този мъж. Той не се обича. А ти като не го разбираш няма как да му помогнеш да се заобича.
Не се опитвам да те обвинявам! Никой няма вина. Ти си каквато си и той също. Ще е прекрасно ако сърцата ви си принадлежат, но от дългите си наблюдения по подобни сюжети виждам, че просто краят е един и същ.
Все пак ти желая успех, но само да го харесваш няма да е достатъчно!

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 228663824d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката към 4 - права си, така смятам да направя, ако продължава. Защото и бившия още в началото проявяваше съвсееем леко агресивно поведение, на което не обърнах внимание.. после с годините се усили, докато положението стана нетърпимо. И сега вече не бих си губила времето да чакам някой да се промени. И аз не смятам, че е нормално за толкова кратко време вече да се изнервяме и да се нервираме за тъпотии. :)
Мерси за коментарите!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d4ee41272a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нa мнението нa н4 съм!
Бягaй от тaм! Ти не можеш дa му помогнеш, трябвa той дa поискa и то не при психолог, a психиaтър, тоест лечение... и може би нямa дa бъде излекувaн, a сaмо ще се подтискaт емоциите.
Кaзвaш поне кaто приятел... не зaбрaвяй дa бъдеш първо приятел нa себе си!
Aко яросттa не може дa я контролирa в нaчaлото нa връзкaтa ви поне( докaто си му по- несигурнa още) по- нaтaтък ще стaвa още по- зле.
Не ти трябвa чуждa дрaмa в животa, съжaлявaм aко звучa прекaлено грубо, но той не прaви нищо дa си помогне, зaщо ти дa сетовaриш? !
Пък и не се знaе нaкъде може дa избие тaзи aгресия някой ден!
При всички положения- не можеш дa рaзвиеш сериознa връзкa дотaм, че дa му родиш и дете някой ден!
Почети мaлко из нетa зa... подобни!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5306c6afe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм N4. Не само, че съм имала две дългогодишни връзки с такива хора, ами едната (тоест последната) имаше и аборт. Но тогава не осъзнавах сериозността на нещата и, че това отношение е погрешно, тъй като нямах родители, които да ме подкрепят. Визирам ти част от отношението, което имах в предишната връзка - чувство за власт, винаги недоволен каквото и да направя, постоянно с претенции и изисквания, винаги той е прав, не можеш да го обориш за каквото и да било, мястото на жената е до печката и децата, тя няма "акъл" за по-сериозни неща и т. н. Малко се отклоних от темата, сори. Аз заради това по онова време бях почти хронично в депресия, добре, че не съм живяла с този човек. И най-лошото е, че такива мъже са наблюдават под път и над път, особено в Б-я и човек трябва да внимава с какъв мъж се захваща. Аз вече се осъзнах, макар и по-късно, но има жени, които не могат и накрая като се омъжат и народят деца и мъжът им започва да се променя се тюкат ами сега какво ще правя, недай си боже и да изневерява агресия и ето ти едно разбито семейство и драма, което рефлектира най-много върху децата. Аз съм имала подобно семейство и знам как е... добре, че не тръгнах по този път. Тук явно има съдба или бог, която се намеси и съм благодарна за това.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 228663824d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря на коментиралите! За момента изчаквам.. напоследък уж не е изпадал в такива състояния, но определено почвам да се разочаровам от някои негови черти..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 846f6aa530
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Състоянието, което описваш е лошо и ако е продължително, води до по- дълбоки проблеми с психиката. Предложи му да го изслушаш, да сподели какво го мъчи и притеснява, няма по- хубаво нещо от това някой да те изслуша когато нещо те измъчва. Ако пак реагира остро и с гняв, отдалечи се малко, остави го да си преживее и реши проблемите. Той си знае как и кога ще го направи, но ако откаже блисозтта и пиятелстввото ти, то ти си безсилна да направиш нещо. Човек ако сам не си помогне или не позволи на друг да го направи, то няма какво повече да го мисиш.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 228663824d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторката - няма смисъл вече.. разделихме се.. странен тип.. нетърпелив и не изслушва, егоист.. жалко, в началото не беше такъв
Мерси отново.. лично на мен ми е тъжно

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 33575a5613
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Заеби го!
Откачалници колкото искаш.
Ще си призная нещо.Аз също съм откачалник и изпадам в депреси.Но не съм си и мислел да товаря някого.За своята скромна особа мога да кажа само, че съм невероятно тъп, наивен и грозен, но да не ви занимавам.Просто не мога да разбера как има такива боклуци товарещи останалите със собствените си проблеми.Много пъти съм изпадал в депресии и на никой несъм споделял и сам съм се узмъквал от дупката.В противен случай щях да заприличам на тоя симпатягя

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker