Луда любов с грозен край, как да се справя ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Луда любов с грозен край, как да се справя ?
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 6708 пъти
Здравейте.. Много ме боли, споделям с някаква надежда, търся отговори, извинявам се и благодаря в същото време...
Аз съм мъж на 26г. Преди няколко седмици приключи 5 годишната ми връзка. Да ви разкажа накратко за нашата любов.
За мен тя бе първата любов, за нея аз не бях първият. Връзката ни беше много страстна, истинска, чувствена, изпълнена с любов, доверие, планове за деца, брак и пр. Пет години аз я носих на ръце, правих всичко за нея, винаги сме си говорили, винаги сме се разбирали, винаги сме си споделяли, никога не сме си повишавали тон за тези години, никога не сме се карали. Приказка, на която за съжаление много хора даже завиждаха. Отделно и дадох сигурност, обгрижване, ходихме навсякъде, правихме всичко. Последните три години живяхме заедно двамата, абсолютно всичко осигурявах, плащах, купувах. За мен тя бе центърът на света, исках да има всичко. Бяхме и най-добри приятели. Винаги съм я разбирал, съветвал, напътствал... Появи се един неин много стар и забравен приятел, който е от онези хора, които летят във въздуха, борят се срещу "системата", гледат залеза с часове итн. Усетих как и размътва мозъка, поговорихме, тя със сълзи ми каза, че ще спре да си пише с него, че не иска да се разделяме итн. Направи го, заживяхме си щастливо отново, докато не започнаха отново контакт 6 месеца по-късно. Тя ми каза, че с него и е много добре, че споделят еднакви емоции итн, че са само приятели. Вярвах. Не съм я спирал да се вижда с него, защото и вярвах. Даже съм и купувал билети, за да се видят ( той живее в друга държава, родом от друг град в Българаия ). Винаги съм и давал свобода, защото бях сигурен в нея. Грозното е, че тя се влюби в него, не ми каза, не се опита да поговорим, да оправим нещата. Изневери ми с него, на едно от пътуванията, за които аз платих ( Боже, колко жалък се чувствам ). Понеже я познавам до болка, разбирах какво се случва, многократно разговаряхме, тя отричаше, в крайна сметка разбрах всичко, казах и че съм до тук, тя отиде да живее с него... Това е моята история. Сега не знам какво да правя, не мога да спра да мисля за нея, непрекъснато си задавам въпроси как тя захвърли така лесно тези години, как спря да изпитва чувства към мен итн. Излизам с приятели, забавлявам се с фалшива усмивка, засилих спорта, смених си целия гардероб, занимавам се с какво ли не. Но не помага. Не мога да спра да мисля за нея, не мога да спра да си задавам хиляди въпроси. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 59

преди: 10 години, 2 месеца
hash: a347cd1bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (48 гласа)

1.   Какво да правиш ли? -Радвай се, това прави!
Аз главата си режа, ако тя не поиска отново да се върне при теб. То ще бъдат сълзи, сополи.. Само, молим те бро не и се оставяй!!
Жените са страшни маниполаторки. А нека с оня Убавец да си гледат залеза...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 064d570717
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич, няма какво да си задаваш въпроси и да се чудиш. Просто си бил много влюбен и не си могъл да видиш реалната страна на нещата. Казваш, че си плащал абсолютно всичко. Ето ти една огромна червена лампичка. Няма сериозна жена, която да лентяйства по цял ден, дори и приятелят й да е супер богат. Да работи и да не дава нищо вкъщи и това е супер несериозно. На приятелката ти просто й е било добре с теб, осигурена от всякъде и безгрижна. Ако държиш на някого и го обичаш, не си тръгваш ей така, от днес за утре. Сега трябва да спреш да си задаваш въпроси и да съжаляваш за миналото. Изминали са едва няколко седмици, нормално е да си съсипан, защото това все пак са 5 години, не 5 месеца. Продължаваш със спорта, с работа и с ИЗЛИЗАНИЯ, за предпочитане с нови хора. Рецептата си е изпитана и работи 100%, само й трябва време. Нито си първият зарязан по тоя начин, нито ще бъдеш последния. На мен също ми мина през главата подобно нещо преди няколко години, с тази разлика, че връзката ни не беше дълга. Независимо от това аз много я обичах и държах на нея. Един ден тя просто рязко си смени държанието, започнаха номерата от рода на нямам време, изморена съм и т. н. Отначало не знаех къде се намирам, дори не си помислях, че може да има друг. Чак когато минаха няколко месеца и след многото въпроси, които като теб постоянно си задавах, започнах да проглеждам. В крайна сметка точно така си беше, момичето си беше намерила друг, беше ме държала два месеца на бавен огън, понеже все пак тогава не се е знаело дали нещата с другият ще потръгнат и когато наистина са потръгнали-пълен игнор. Имай предвид, че е много вероятно да се разочарова от новият и след няколко месеца да ти дойде разплакана на крака. Не бива да се огъваш, защото 99% връщането ще е само временно, скоро пак ще се появи друг и ти пак ще си изоставен. Аз не се подлъгах тогава и сега съм много доволен от решението си. Това момиче се оказа страхотна интересчийка и още по-голяма актриса. Горе главата, идва лято, купонясвай си, нещата ще се наредят много лесно.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 20734403cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Какво да правиш? Че ти толкова много ненужни неща си направил, че повече от това не мисля че можеш. Ако питаш мен, въпроса ти трябва да е: "Как да не правя нищо и да не се излагам повече".
Мъж съм, при това доста по голям от теб, шанса сега да ме разбереш или да вникнеш в това, което ще ти напиша е нищожен, но сам преценяваш, тъй като ти попита.
Значи от многото ми контакти с жените съм установил неща, които ме навеждат на мисълта, че най-сигурният начин да се усереш и да нагазиш в лайната е, като седнеш да ровиш, да задаваш въпроси, да се тръшкаш и така натакък, все неща които вече си "сътворил".
В такива ситуации въпроса е какво да не направиш и ще ти напиша самите правила в такива ситуации:
1. Трай си каквото и да става, колкото и да те боли. (в противен случай всяка твоя мнителност ще се засилва, ще ровиш по-надълбоко и установеното ще е в пъти по трагично от невежото ти знание до сега, относно въпросната особа)
2. Никога не питай, какво, защо, как и т. н. (Всеки зададен въпрос, който не е удобен ще бъде интерпретиран погрешно, от което ще последва или лъжа, или нападение в стил "Ти ми нямаш доверие", като ако някоя е тръгнала да прави нещо с трети, то всеки въпрос ще бъде страхотно оправдание за бъдещо зарязване или поне спасяване за момента).
3. Никога не вярвай на голи думи. (Ако твоя човек те е лъгал, така или иначе не бива да вярваш на една нейна дума, защото обикновено тези думи ще ти се отразят зле, макар и подозиращ, че са плод най-вече на личен интерес, от колкото на реалност)
4. Мисли върху настоящата ситуация, не върху това какво е било и какво ще загубиш при така създалата се ситуация. ( Казано най-просто, трезво мислещ човек, няма как да седне да се моли на жена, която спи вече с друг човек. Тя вече те е предала и дори да се върне при теб колкото и да си щастлив, никога няма да и имаш доверие и всяко нейно закъснение ще ти причинява диария в най-добрия случай).
5. Може би най-важното правило, което не се заучава, а просто характерът ти трябва да се настрои така, че да не са нужни въпроси. Та правилото гласи: "Така трябва ". (Ако мислиш че живота във всеки свой аспект не представлява борба, горчив опит и разочарования, то значи си много глупав. Има много моменти, в които ще се преплитат емоциите с моралният ти кодекс, създаден през годините. В тези моменти реално решение не можеш да вземеш, тъй като е доста трудно. Точно тук се появява моралният кодекс, който с повече тренировки през годините ще те научи да казваш горният израз и да приемеш че нещо просто приключва, независимо от последиците, защото в противен случай настъпват страхотни проблеми, които могат да докарат болест, стрес и най-вече нищо положително, заради естеството на дадена ситуация).
6. Това е последното правило, което е по-скоро препоръчително от колкото задължително. То гласи "Винаги връщай рестото". ( Това ще рече, че заради лъжите или постъпките на някой ти взимаш някакво крайно решение, което може да се осъществи на момента, или след време, много зависи от ситуацията. Идеята е, че шанса характер, реагирал по някакъв начин спрямо теб, да се повтори, е много-голям.. Предвид друга черта на средностатистическите хора да искат по един или друг начин да се връщат към хора към които са гузни, виждат още интерес или имат остатъчни емоции, то може да се направи извода, че би било редно това нещо да не се случи. Така че даден консуматор отново да говори мили, сладки или много силни думи, след като преди това е правел точно обратното, трябва да се намери начин да се покаже на този човек, че всяка постъпка си има последствие, което трябва да се спазва. Ако не свърши работа на момента, то със сигурност такъв урок би послужил занапред, тъй като според мен в момента има страхотен проблем с това, представляващ безотговорност на много хора. )

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0c4998936f
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Авторе, абсолютно се съгласявам с №1 и с №2!
Една точно такава ми цъфна на крака... след 20 години! Представяте ли си?! След 2 деца от 3-ма мъже, и никакъв контакт през това време! Дойде да ми каже че ме обича, и че това, че ме зарязала навремето, било най-голямата грешка в живота й! Все едно не бяха минали 20 години, а 2 седмици!
Има видов ден, да знаете!

И аз те моля - не се огъвай когато си довлече празната глава! За теб тя повече изобщо не съществува - никога не я е имало, няма я и не бива в никакъв случай да я има! Никакви втори шансове - никакви 5 лева!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d8fe2d45ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Разбирам те момче, макар че аз съм жена на 27. Само не разбирам това ти да и купуваш билети, за да се вижда с другият, нали си знаел, че това момче е заплаха за вашата връзка. Тогава не се ли притесняваше, че капризите и стигат твърде далече. Продължи напред и ако се държиш толкова зряло със следващата любов, съм сигурна, че ще си оценен. Наистина имаш време и за семейство и за деца. Ако е някоя твоя наборка е абсолютно възможно и тя да иска деца, но не очаквай, че ако е някоя "съмнителна" като описаната, ще седне да гледа семейство и да върти къща. Така че умната и след време ще се радваш, че си имал възможността да опиташ нещо ново и дано това да е твоята жена.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 064d570717
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 2 съм, съгласен съм с номер 4, че всичко се връща. Колкото по-бързо обаче човек се отърси от мисли по миналото, толкова по-добре за него. Оставете бившите да си живеят живота и не мислете изобщо за тях.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 3215944fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бил си и удобен, да. Трябва да се радваш, че си се отървал от неискрен човек, не съжалявай, почти на всекиго се случва, опит е, ще имаш едно наум занапред, млад си, ще се справиш, това е нормална част от живота, ще се справиш... Вярвай, че ще срещнеш искрена жена!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cd411af502
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Продължавай да излизаш с приятели. Гледай да се разсейваш винаги с нещо. Избягвай да мислиш за нея. Спри да тормозиш ума си с въпроси. Приеми, че тя вече е минало. Спри да се надяваш. Опитай се да мислиш по-позитивно. Дал си всичко от себе си и не са те оценили. Тя губи! Сега може да мислиш, че е била единствената, но знай че не е незаменима.
Моята бивша любов на живота ми... цивреше, правеше се на безпомощна, беше в някаква емоционална бездна и търсеше жалко подобие на мъж, което да командва и моделира, но тия номера не минаваха понеже все пак си имах, някакво достойнство. Имаше доста насаждане на вина и обиди, сцени какво ли не от нейна страна. Когато не си чуех телефона започваше да реве на когото и падне дори и на хора, които не познава лично. Тук вече имаше успех. Заряза ме понеже била прекалено добра за мен и писнало да прави по хиляди компромиси на ден. Почуствах се като изрод, който трябва да се крие от света за да не наранява хората. И така направих грешката 3 седмици да се затворя между четири стени и мога да се закълна, че душевната болка ставаше физическа на моменти. Една сутрин се събудих и си казах как можах да си позволя да падна толкова ниско и продължих напред. След 4 месеца ме потърси имаше рев, сълзи била сменила цели трима след мен и чак след третия осъзнала, че ме обича и не била права. Направих се, че не я познавам. Радвам се, че след всичко това успях да запазя себе си. И бъди сигурен, че ще съжалява за това. Защото мъжете като теб, които знаят как да се отнасят с една жена са малцинство.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a5369d9972
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Прочети си историята и се виж от страни - голям наивник си ти, май. Къде се намират мъже като теб не разбирам - да плащаш разходите по дома, ако имаш повече средства - ОК, солидарност, но да купуваш билети за пътувания БЕЗ теб??? Ало???
Момичето иначе скоро ще ти се обади, защото подобни авантюри са кратки, а и не виждам кой друг ще я котка като теб, но гледай да не се завъртиш отново в затворения кръг. Вярвам, че те е харесвала в началото чисто физически, че после животът ? с теб станал удобен, но хората се развиват и може би ? е станало скучно с теб - просто не те е обичала достатачно.
Всички сме минали през подобни разочарования, ще го преживееш, времето лекува. Важното е да не клекнеш, когато те потърси пак и да не оставяш сам, а действително да излизаш. Дали ще се срещаш с други момичета, това ти трябва да решиш сам, но определено не оставяй сам и спри да мислиш за връзката си. Човек си спомня само хубавите неща, така сме конструирани, за да не луднем, но я хвани и тегли чертата и напиши на един лист всичко негативно, всичко което те е дразнило при тази. Според мен, ти си бил доста самотен във връзката си, докато тя определено е комуникирала и с други хора, но това се преодолява. Търси си среда. Колкото до момичетата - навън е пълно с жени, който биха дали всичко, за да са с човек като теб - не заради средставата ти, но заради сигурността, олегналостта ти, доброто възпитание и добротата, които си личат от всяка твоя дума.
Успех и УМНАТА
ж30

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5666cbbd85
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Автора: Последната година някъде наистина бях самотен. Тя се държеше лошо и пр. Постепенно започнах да осъзнавам колко неоценен съм.
Знаех, че този човек е заплаха за връзката ни, но тъй като никога не съм искал да я ограничавам и забранявам и пр, и тъй като също така и вярвах изцяло, позволявах това нещо да се случва. За мен жената е нещо много специално, нещо, което заслужава уважение и внимание и пр. Никога не съм искал насила да я ограничавам, винаги съм подхождал с разбиране и съгласие. Но нали има и един "лаф" - че човек си страда от добрината. Качи ми се на главата, ходеше си отгоре, направо танцуваше.
Замислих се сега, как миналата година за рождения и ден и подарих кола. Тя ми скапа цялото удоволствие като започна да ми хвърля ключовете, да ми говори как това е най-ужасния и рожден ден и тн. Естествено още същият ден вече се беше метнала на нея и така и не слезе повече.
Още доста сцени изплуват в съзнанието ми постоянно, сега ги виждам някак отстрани, виждам ги реално и се чувствам доста жалък.
Това никога не съм можел да разбера в жените - защо когато се отнасят с теб както трябва, започваш да ходиш по главата на човека отсреща. Защо когато ти се даде всичко на този свят го разваляш? Не мога да намеря логика никаква защо тя го направи това нещо. Без да звучи надменно, далеч съм от такива негативи, наистина не се сещам за нещо, за което мога да се хвана, че това да е причината за нейните действия - обичах я лудо, грижих се за нея, разбирах я, говорихме, отношение уникално, уважение, любов, уникален секс, красив съм, атлетичен, с хубава работа, образование, разполагам със средства. Как да повярвам сега отново на жена, как да се доверя?

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a5369d9972
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   „Това никога не съм можел да разбера в жените - защо когато се отнасят с теб както трябва, започваш да ходиш по главата на човека отсреща. Защо когато ти се даде всичко на този свят го разваляш? “
Защото, Авторе, за теб „всичко“ е било материалното. Кола може човек да подари на съпругата си, на майката на децата му, за да ги взима от детска градина, но на приятелката? Ти действително нещо имаш доста изкривени представи, може би от семейството ти, в което може би родителите така са изразявали любовта си към теб - с подаръци.
Е, това не е достатачно, Авторе. Задължал си я с тези удобства определено време, освен това може би ти се е чувствала задължена и задлъжняла, но това е било по-скоро бреме за нея, карало е да се чувства в златна клетка.
Правилно обаче не си я ограничавал, защото в противен случай просто нямаше да научиш истината и тя щеше да си живее паралелно.
Приеми обаче, че виновни няма, за да се разпадне една връзка. Просто сте имали различни интереси. Не ти е виновен другия мъж, а приеми, че връзката ви се е била изчерпала и ГЛЕДАЙ САМО НАПРЕД.
Моля те, в следващата си връзка НЕ ПРАВИ СЪЩИТЕ ГРЕШКИ - за начало НЕ ПОДАРЯВАЙ КОЛА на приятелката си, това е дори унизително за едно момиче с някакви морални ценности. Знам, че ще ти е трудно, но се научи да изразяваш любов и внимание БЕЗ ИЗЛИШНИ ПОДАРЪЦИ. Подаръци се правят по празниците и не бива да надвишават стойността на една заплата на момичето, а ако е безработно, подаръците са практични или със сантиментална стойност - можеш да подариш чанта за университет, ако е студентка, можеш да подариш пътуване за двама за 1 седмица в средна класа хотел, за да не се чувства неудобно, можеш да подариш плюшено мече или да я заведеш на вечеря.
Коли и дрънкулки (бижута) се подаряват само на съпругата и то след предварителен брачен договор, а колите остават винаги на твое име.
Поговори малко с баща си за тези неща, но ако и той е като теб и засипва жена си с дрънкулки и теб също - НЕ ВЗИМАЙ ПРИМЕР ОТ НЕГО.
Една жена има нужда от няколко елементарни неща
1. Внимание
2. ЛЮБОВ.
3. Сигурност
4. Уважение
5. Добро и нежно отношение
....
....
Никоя жена няма нужда от дрънкулки или кола даром, а още по-малко да ? купуваш билети за разни съмнителни пътувания.
Хвани се в ръце и се промени, защото действително, ако човек не уважава себе си и жените няма да го уважават. Ти си се държал като голям будала и наивник, съжалявам - сам си си виновен за служилото се в доста голяма степен, но не си сам в кюпа - спокойно. Ако една жена почне твърде охотно да взима подаръчетата ти, нека червената лампичка ти светне. Много слепци сте да знаеш и дори на зрели мъже се случва, не само на момчета като теб. Бившата съпруга на моя мъж го е изцоцала в последните години от брака им без да се усети например. Нашият ходил на работа, тя цоцкала сметките в нейна тайна и накрая била гепила космическа сума преди да го изрита, достатачна за къща в Драгалевци и да живее до живот много добре, после той мърмори, че бил ограбен - къде спа Джанъм. Не е виновно кучето, което яде кокала, а този, който му го дава. Мъжете сте големи глупчовци понякога, да знаеш. По-добре да ти се случи на 20 тази случка от на 40 да кажем, тогава и за повече мангизи става дума

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 57ee6c0ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пич разбирам те напълно, защото бях бегач в същата дисциплина до преди един месец. Тия правила на номер 3 съм ги бъркал всичките, а сега са ми почти рутина. Вслушай се в тях. Слава богу вече съм добре и си търся други вече, а се и намират. Трябва да ти кажа, че ще ти минават много мисли заизминалото време. Е безсмислено е понеже накрая ще стигнеш до тази, че е по - добре, че си без нея. Все пак се замисли: ако се върне и ти склониш, то ще мине време и ще си кажеш защо съм с такава, с която ме е яд да се сетя за миналото си, която ми е причинявала такива работи, с такава ли трябва да съм в бъдеще. Тя не те имя за това, за което я имаш ти. Никога няма да мисли за теб така, както ти за нея. Искай да си щастлив с някоя, която те прави щастлив, а не с такива като горвспоменатата. Мисли как да го ппостигнеш, търси начин и резултатът ще дойде. Не мисли за нея. Тя не иска да мислиш за нея, щом е с друг, щом не е при теб. Поискай да не тъгуваш, а да се радваш и природата си знае работата. Ти не си загубил човек, който те обича и прави всичк, така че няма защо да се ядосваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 064d570717
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Истината пич е, че си си хванал боклук. Ето това е отговорът на всичките ти въпроси. Отдавна е трябвало да й посочиш вратата, не тя да си отива. Почти съм сигурен обаче, че тя отново ще те потърси и тогава гледай да не я прибереш обратно. Колкото до доверяването, гаранция 100% никой няма. Просто гледай следващата да е направила нещо в живота си и да има някаква визия за бъдещето. Не се плаши, свестните жени са много по-малко от кифлите и затова шансът да уцелиш кифла, използвачка и т. н. е много по-голям. Хубаво е също да спреш със скъпите подаръци и изобщо да демонстрираш висок социален статус, защото съм сигурен, че в момента поне няколко кифли потриват доволно ръце за теб. И като казвам кифли, нямам предвид задължително ултра тъпи перхидролки, които си личат от километри. Има изключително хитри жени, които такива театри ще ти спретнат, че ще изгубиш ума и дума, когато видиш истинското им лице, особено ако знаят, че имаш пари. До съвсем скоро една такава се беше лепнала за мен и добре, че я познавах отпреди, иначе сигурно щях да се вържа. Просто годавай по-спокойно и по-скромно и нещата ще се наредят.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e08a1f7e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От Автора към номер 11 - оптеделено ме научи на нещо! Винаги подаръците и изненадите (да ги правя) е било огромно удоволствие за мен, не съм и предполагал даже, че могат да подействат по друг начин. Искам само да отбележа, че петте неща, които изреди и ги давах с пълни шепи. И да не оставям грешно впечатление на богаташко синче ще споделя, че средствата, с които разполагам си ги изкарвам сам с работа, винаги съм бил беден, родителите ми отдавна починаха брат ми също, всичко постигам и съм постигнал сам.
Мисля си сега, че като че ли ме боли повече от лъжата, унижението итн, отколкото от загубата. Не знам. И някак изпитвам страх да не си остана сам сега и да не успев да намеря друга

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bfb0ca1f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторе, моля те, недей да слушаш неща от сорта, че сериозната жена трябвало да носи пари вкъщи, че подаръци преди брак не се подарявали и че всяка жена ще те гази, когато и дадеш много. Не това е основата на провала на вашата връзка. Има много жени, които биха оценили и най-малкия жест на внимание има и такива, които биха ти взели всичко, без капка благодарност. Недей да слагаш всички в едно, защото както жените, така и мъжете са различни. Колко мъже има като тебе? Много са малко. Има такива, които не ухажват жените си, дори ги експлоатират, груби са, кръшкат и т. н. т., но да не би всички те да получават само безрезервна любов? Тях също ги лъжат, плюят, изневеряват им и ги зарязват.
Защо е постъпила така ли? Просто така го е почувствала, така е трябвало да стане. Не си намерил твоята половинка и това е. Да, тя е лошата в случая, тя не е била честна, искрена, но такава си я намерил и така са се развили вашите отношения. Но не мисли, че си го предизвикал с материалните неща. Липсвали са и някакви емоции. Това е единственото нещо, за което угодия няма. Но не само жените, мъжете го правят същото - търсят някаква тръпка. В дълга връзка каквото и да правиш - не може тръпката да е като в началото. Някои осмисляме, че тръпката се изживява и остава прекрасен спомен, който пък от своя страна носи някаква тръпка в настоящето, но малко по-различна. Други пък все търсят нещо ново, все са нещастни от липсата на силни емоции.
Толкова си млад още, ще намериш истинската любов, но първо преживей старата. Не се връщай назад и не си задавай въпроса "защо". Трудно е, но поне по-малко си го задавай, защото конкретен отговор никога няма да откриеш - такъв няма.
Само нещо искам да те посъветвам за напред -мое лично мнение от наблюдения, пък ти ако искаш го приемай за вярно. Според мен прекаленото доверие граничи с безразличие. С други думи - малко контрол трябва да има винаги. Та нали сте заедно, най-близки хора, споделяте живота си, как може изобщо да не се съобразявате един с друг. Мисля, че и от двете страни трябва да има заинтересованост - кой, къде, с кого ходи и какво прави. Не казвам да се следи под лупа и да е ограничен от всякъде, но пълната свободия е пагубна за една връзка според мен. Виж само в този форум в колко теми има подобни изказвания "не го/я ограничавах никога, а той/тя злоупотреби с доверието ми". Трябва да има мъничко контрол, мъничко ревност и най-вече порядъчност. Ако човека наистина държи на теб, няма причина да се ядосва, когато му кажеш "моля, прибери се навреме, защото се притеснявам за теб", би трябвало дори приятно да му стане. Думи като "ходи където искаш, имам ти пълно доверие" ми звучат малко като "не ми се занимава да те мисля кво правиш". Наистина си допуснал грешка, когато си я пускал да ходи при оня и даже билети си купувал. Не е казано, че чрез ограничения човек може да предотврати много, но поне може да усети по-навреме накъде вървят нещата и да страда по-малко в бъдеще. Просто си можел по-рано да откриеш, че той е бил по-важен от теб и нямаше дълго да се мъчиш с подозрения. Преминала е границите на приличието, според мен - да ходи на гости при някакъв мъж, било то и приятел от детството и със сълзи на очите да ти съобщава, че иска да го види - не бива да допускаш такива своеволия в бъдеще. Имай доверие, но изисквай и коректност и прилично поведение навреме, ако видиш, че то почва да куца.
Желая ти успех и много любов!
Ж30

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 91ef0687a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Приятелю, радвай се, че сте се разделили преди да имате деца. Защото сега е лесно - ти продължаваш по своя път, а тя по-нейния.
Истината е, че най-лесно се преживява една връзка като се започне нова.

Може би не сега, но един ден ще разбереш, че това е бил полезен за теб опит, ще си щастлив от живота, който живееш с друга жена и ще се радваш, че някога ситуацията се е развила по този начин.

Горе главата и кураж!
Всичко ще си дойде на мястото, нужно е само малко време!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a5369d9972
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Виж, Авторе, не слушай буквално н. 16 в първата част от поста ? - вниманието може да се изрази не само с подаръци и не затова си подарявал подаръците, нали?
Аз съм номер 11 и по стечение на обстоятелствата моят съпруг преди брака ни още беше натрупал значително състояние, което след брака си умножихме. Той преди мен е направил доста грешки с вече бившата си жена пак заради материални неща и липса на друг вид внимание към нея, но тя поне му е била жена, имали са деца и общо имущество - съвсем друго е било. И все пак до ден днешен го е яд не толкова заради материалните неща (коли, къщи, спестявания), колкото за това, че тази жена в последните години от брака им го е „търпяла“ (цитат) заради добрия начин на живот, който той ? е осигурявал, един вид се е напасвала и му е търпяла за нея иначе нетърпими неща в тези последни години - с две думи е била с него заради парите, макар че дори не го е понасяла и харесвала повече. Гадно е това, много е болезнено. При теб положението е подобно. В началото вярвам, че момичето много те е харесвало, но както често се случва, връзката ви се е изчерпала по една или друга причина. Често причината е и в това, че ти сигурно често работиш до късно или си в чужбина, ако изкарваш действително много пари. Възможно е да се е чувствала самотна, пренебрегнагната и неразбрана. Не ми звучи момичето да е Златотърсачка, напротив, но ти с тези подаръци сякаш си я оковал с вериги. С течение на времето тя все по-често трябва да е правила компромиси, за да живее по-добре материално. С две думи - при други обстоятелства тя щеше да ти се опълчи и да ти каже, какъв ? е проблема с теб, но се е чувствала длъжна да търпи, защото си давал толкова неща за нея. Така вярвам, че е протекъл и първият брак на съпруга ми и без да се усетиш една иначе добра жена с морал и принципи остава с теб заради парите ти, което на пръв поглед звучи много грозно.
Друг проблем с твоите подаръци е, че ти така отнемаш на другия човек възможността сам да постигне нещо. Действително си ги правил от сърце, на теб е нямало кой да ти подари, но и ти би карал Трабантче с по-голям кеф, ако ти си го взел с твои средства. Когато си ? купувал такива подаръци при положение, че не ти е съпруга и не делите нищо, ти сякаш си ? демонстрирал колко си успял в живота и колко тя не е, а мнодо добре знаеш, че не всеки има качествата, а и късмета да придобие състояние и особено за жените е трудно - не сме много по рисковете, а и правилата все още са написани от и за мъже. Освен това ти направо си я купувал, карайки я да ти се чувства задължена.
В този момент тя е намерила утеха и приятел в другия мъж, които като всеки мъж пък е инвестирал време и усилия, за да чукне един ден, не заради красивите очи и заради словесните излияния на момиченцето. Ти това като мъж трябваше да го видиш. Много наивен си с две думи в това отношение. Наблюдавай по-добре хората.
Да, номер 16 е права, че за жените винаги ще е важно и материалното, но по-скоро като израз на някаква сигурност. Повечето от нас дори и с родители са израстнали в много несигурни времена и всеки иска да осигури на децата си нещо по-добро. Всяка жена ще гледа мъжа да има работа например, да има дом някакъв (може и под наем), да е отговорен и да може да се разчита на него. Всичко останало е екстра.
Ти обаче се замисли, защо си ги правил тези подаръци - дали не е заради това, че вътрешно си усещал несигурността в чувствата на приятелката ти? Дали подсъзнателно не си искал да я привлечеш с живота, който можеш да осигуриш на нея и децата ви?
Българските жени действително са гладни за тази сигурност, защото никога са я нямали. Ти този глад много добре го разбираш, защото си бил беден, но много внимавай. Като всяко нещо, когато е с мярка и материалното доставя радост и е израз на внимание, но прекалените подаръци и прекалено скъпите такива са си направо подкуп, за да остане една жена с теб, макар че вече не те обича истински. Мъжът ми например е правил най-скъпите и големи подаръци точно в последните години от брака си, когато поне подсъзнателно е осъзнавал, че жена му не го обича вече, че връзката се е изчерпала или просто тя се е разочаровала прекалено от него. Номерът минава за определено време, после материалното не може да плати на никому времето, прекарвано с нелюбим вече човек. Действително така остава по-дълго с него, но на каква цена?
Сигурна съм, че новият приятел в живота на бившата ти е дори беден, но с него може да бъде себе си. Мисля, че тя сама е осъзнала, че не е себе си, че не иска да води такъв начин на живот.
В крайна сметка какво му трябва на човек, Авторе? Нито можеш да ядеш повече, нито можеш да носиш повече дрехи на единственото си тяло? С пари не можеш дори да си купиш най-важните неща на този свят - любов, здраве, семейство, дори здраво поколение, интелект....
Парите освен това са временни - печелят се и се губят и нищо не изразяват за теб като личност. Кой си ти? Ти ти ли си или ти си парите си? Кой кому е роб - ти на парите или те на теб?
Често посещавам неделните служби в някоя по-голяма църква в града. Веднъж бях в Катедралата и накрая се обсъждаха подобни теми. Направи ми впечатление, че в страни от обикновенните бабички, болни и измъчени жени на средна възраст, туристи някакви стоеше един мнодо добре облечен мъж с италиански обувки, Ролекс си всичко останало, който беше потънал в мислите си, осмисляйки проповедта. Стана ми жал за този човек. Кой в крайна сметка е по-бедният и по-самотният?
Бабичките ще се върнат у дома, все ще имат какво да хапнат, там ще ги чакат деца, внуци, дядко някакъв, ще отидат да работят в градинката си, после ще берат плодовете на труда си, ще се радват на всеки ден, подарен им от Бога и на вниманието на добрите хора, което със сигурност ще е заради тях самите, не заради парите или материалното.
Бизнесменът ще се прибере във фалшивия си свят, в които единствените хора, които са край него са ПЛАТЕНИТЕ - дори на собствените си деца ще плаща един ден, защото така ще ги е научил - обич и внимание се изразяват с пари и с подаръци.
Внимавай, това момиче е само една временна стъпка в живота ти, но ако не промениш нещо, ако не намериш друг начин да обичаш хората около теб, ще имаш проблеми. Като сирак ти не си живял в нормално семейство и не знаеш какво е нормално семейство, ще правиш много повече грешки от всеки от нас. Съветвам те, парите ги имаш, да инвестираш в една психоАНАЛИЗА - това е Майбахът в психологията и е много скъпо удоволствие, което малцина могат да си позволят. За разлика от психоТЕРАПИЯТА, която е повърхностна, трае до 6 месеца и лекува симптомите, обсъждат се отделни ситуации в близкото минало, които са ти причинили дискомфорт, при психоАНАЛИЗАТА се отделят 2 години и повече (в зависимост от интензивността), през които се самоопознаваш до най-дълбокото кътче дори се отключват отдавна заключени спомени от най-ранното детство (преди 3тата година, бебешките години дори), човърка се и се лекува душата до най-голямата подробност и се достига най-голяма степен на самоопознаване научно доказано. Не всеки психолог може да прави психоанализа, само хора, които сами са минали през този процес имат право да прилагат метода. Опознавайки себе си, ти по-добре можеш да опознаеш и другите. Като психоанализиран сам можеш да анализираш и друг път би забелязал подобни промени в партньорката си.
В момента за мен ти си роб на успеха си, но не си осъзнал, че най-важното не се купува с пари и успех, а времето е наи-ценното и ограничено благо - времето за себе си, за близките, за приятелите.
Проблемите никога не са в другите, винаги в нас самите, защото нашата власт да променим нещата се изчерпва с властта ни да променим себе си. Ти не можеш да промениш света, но можеш да се промениш така, че да живееш по-добре в него.
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 833d847902
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Авторе, ще ти кажа, че тези дето гледат залези, изгреви и хвърчат във въздуха, както казваш, са хора, които не разполагат със средствата, на които твоята принцеса е свикнала. Така че очаквай да цъфне пак. Има и изключения, естествено. По повод на казаното по-горе за колата и последвалите разсъждения. Значи колата е скъп подарък и е с обиден подтекст за морала на мацката, обаче заплащането на самолетните билети не е? Айде, моля! Девойката иска всичко накуп, ако може - залеза, дълбокомислените разговори, мангизите. Ами, пожелаваме й успех. Авторът трябва да направи същото. И да си направи някакъв извод от цялата работа, ако е възможно. А относно това, че когато се държиш добре с една жена, тя ти се качва на главата, същото е и с мъжете. Просто човекът така е направен, че да злоупотребява с отношение и трябва да имаш здрава ценностна система и правилно отношение към нещата, че да не допускаш чести злоупотреби или никакви такива.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2297054365
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Много съм благодарен на всички за мненията и помощта. Много неща научих, проумях, разбрах. Съгласен съм с повечето от мненията ви, с някои не съм, но си е в реда на нещата. Съжалявам, че оставих някакво грешно впечатление с пустите пари. Никога не съм парадирал, никога не съм се държал лошо или надменно или нещо такова. Единственото, което съм искал, е да и давам сигурност ( като плащам всичко ) и да и подаря света ( защото я обичам и така го чувствам ). Това не значи, че съм дърво или че съм и давал само това. Описах доста добре какво ми е отношението към жените, какво ми бе към нея.
За съжаление обаче все още не мога да разбера, защо подаръците се виждат и чувстват и по начините, които описват някои от вас, а не само по начина, по който аз съм смятал - че така изразявам и радвам. Явно възрастта ми е недостатъчна все още да го проумея. Но със сигурност вече знам доста неща, много научих в тази връзка, много научих и от вас.
Просто някак търся отговор в момента как да не ме боли и как да не се питам всичко това, което се питам. Знам, че всъщност няма как някой да ми каже - това е рецептата, защото то рецепта май няма. Някак обаче споделянето помага :)
Ще се опитвам с все сили да го преодолея и да намеря любовта на живота си. Защото аз това търся. "Семеен тип" съм, не ме влече нито безразборен секс, нито напирания и пр. Това, за което копнея, е любов и уважение. Сляп съм бил, за да го очаквам от нея, но късно го осъзнах. Надявам се само да имам късмет да срещна жената, която търся, която ще ме обича истински, която няма да ме лъже и която ще цени това, което правя за нея.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 833d847902
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До №18 - в коментара има много истина що се отнася до ползата от психоанализата като метод. Абсолютно верен е обаче точно последният абзац и най-трудно за постигане обаче. Иначе всичко зависи от двамата във връзката що за хора са - не познаваме момичето и това, което си казала е вярно, но по принцип и на мен ми се струва, че не се отнася много много за нея. Авторът не мисля, че е роб на успеха и не смята, че материалният израз на любов е водещият. По-скоро е човек-идеалист и такъв, който обича да създава по всякакъв начин комфорт на човека до себе си. Оттам му идват и проблемите в случая.

№19

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a5369d9972
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Благодаря на 21 (18 съм), но Авторе, не виждам у теб воля за промяна. Отново виждаш вината и проблема само в момичето и не виждам у теб осъзнаване, че си сбъркал нещо.
Как мислиш, че нещата ще са при другото момиче? Ами същото! В началото ще се влюби действително в теб и няма да се интересува толкова от материалното, но като ви се поизчерпа връзката и като ? стовариш и на нея няколко скъпи подаръци, които тя знае, че не може да си позволи ще почне да вижда в теб точно Паричкото. Освен това ти никога не можеш да оцелиш вкуса и потребностите на друг човек, колкото и скъпо да е нещото. Ето, миналата Нова Година мъжът ми ми купи iPad, с което не ме ощастливи, защото аз навремето съм учила машинопис и пиша на клавиатура страшно бързо и нямам просто търпението да си гърча пръстите на този таблет. В същото време си събирах пари за хубав мини-лаптоп, който стана кажи-речи излишен. Ами не му се зарадвах на подаръка, което за него си беше абсурд и неблагодарност -(
Като още бях студентка и живях в малка стая ми гръмна телевизора и ми изключиха бушоните. Понеже нямах време да се прибера у дома му се обадих да намине и да види бушоните. Прибирам се - онзи ми взел огромен телевизор. Много се зарадвах за жеста ми, но по време на цялото ми следване този телевизор ми заемаше половината стая и нямах място за книгите си, освен това не се гледаже добре на него, защото нямах място в стаята си да застана достатачно далеч. Повече се зарадвах, че изобщо е наминал, включил е бушоните и се е погрижил, но за телевизора се зарадвах само в първия момент и до момента, в който почна да ми пречи. Пак на пръв поглед неблагодарност, ама така си беше. Още по-отчайващо бече, че знаех, че аз не мога да му правя такива подаръци. Това ме караше да го затрупвам с внимание, жестове, стихове дори и какво ли не, независимо от това дали съм имала настроение и желание, просто от чувство за задължение към него. Дълго говорихме за тези неща и той се промени де, но на моменти изтрещява към други любими същества по същия начин и рискува хората да се разочароват от него, когато не е в състояние да прави подаръците вече. Лошото е, че за него това действително се е превърнало в начин да изразява любовта си, грижата си за съответния човек, което за мен е много чуждо и глупаво, оставя се да го използват и винаги си обещава да бъде по-твърд, после кляка пред молби . Ами това не е последователно. В същото време, след като започнах сама да му правя много хубави подаръци за рожден ден и Нова година, той не умее да приема подаръци и му е неудобно, но ми е ясен моят човек, говорили сме и се е променил на тази тема.
Ти имаш проблем действително, че не си расъл в семейство и сега искаш на всяка цена да направиш такова, а жената да я „хванеш“ с това, което предлагаш. Лошо няма, похват е в природата - и при птиците мъжкият строи често гнездо, после женската си избира партньора според гнезденцето. При пингвините пък са скъпи камъчетата и с това се купува вниманието на дамите. Лъвът пък трябва да умее да защитава жените си от странстващи и агресивни мъжки и така нататък и все пак - ние сме хора!
Не е в повечето повече, а в ДОСТАТАЧНО. Хубаво е, че си материално осигурен, защото това е голям проблем за много семейства, но това не е достатачно за едно истинско семейство, а всяка хилядарка в повече от необходимото има по-малко значение.
Дори да си психически здрав, ти имаш да се бориш с много повче призраци от израстналите в семейна среда хора, дори да не го осъзнаваш. Отново те съветвам да инвестираш в психоанализа, което страшно ще ти помогне да откриеш не само себе си, но и по-добре да разбереш жената до себе си, а и децата си един ден. Понякога по-малко е повече!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 833d847902
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   №22, авторът не казва точно от колко време е без родители. Призраци има всеки човек - дали при него са повече предвид ситуацията, зависи от самия него - чувствителност емоционална най-вече. И освен това нямам идея дали в България има наистина добри психоаналитици. Защото това е страшно важно. А и дали избраният от него ще му допадне в необходимата степен, за да има добър резултат. Но преди всичко авторът сам трябва да стигне до мисълта, че има необходимост от това, за да съдейства. Иначе начинът ти на мислене страшно ми допада, ама на мен... 26-те години на автора не са много като опит, степен на духовно развитие, емоционална зрялост. Дано да сме полезни, разсъждавайки.

№19

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 007a1f9725
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторе, когато тръгнеш да си търсиш друга мацка, то гледай не какво жените искат ( разбира се, не бъди боклук), но си дай сметката - ще постъпи ли по същия начин, ще те разочарова ли пък по друг начин, въобще замисляй се, гледай да се чувстваш добре, а не изхабен, употребен и нищо насреща. Такива мадами от рода: искам първо внимание, след това обич, сле това трето, четвърто.... , господ да слезе, по - добре ги отминавай, но и ти не слагай такива условия и да гледаш по списък. Нито ти, нито бъдещата може да ги изпълни на 100. Мисля, че трябва да търсиш това, което предишната го е нямало - честност. За тази бившата ако стрдаш за нея то това ти смъква от коефициента за интелигентност. Все пак е по - добре да не си с таква жена. Ако не сега то по- късно да те е излъгала. Не се ядосвай! И ти не си съвършен, но това, в което те упрекват в коментарите не е повод да те лъже и да постъпва така. Да подариш кола не е от най - обидните неща. Сигурен съм, че скоро ще срещнеш подходящата.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a94169f419
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Искам предварително да ти кажа, че ако тая се върне то надали това ще е най - честната, безкористна постъпка, надали ще е директно без лъжа, без курвенско номерче. Затова само напред и успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: db2679cccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   "... никога не сме си повишавали тон за тези години, никога не сме се карали... " - Звучи толкова сиво и скучно, че ми се доспа. Разбирам твоята приятелка - тя ще получи това, което е заслужила. Ти си сгафил мой човек. Като едната страна във връзката трябва да имаш характер, позиции и да ги утвърждаваш, за да те уважават. Твоята история е като да награждаваш и подкрепяш постоянно лошото поведение на кучето си. Сети ли се какво си направил?

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: df7adb4810
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Прости и. И я забрави. Трудно е, но тя не ти е била вярна(но не е нужно-всеки е свободен, любовта е Химия, а истинската се среща много трудно

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d23771d063
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Моя приятел всеки ден почти си ме пердаши(не със адска сила и злоба разбира се,а с шамари по дупето за профилактика за да не ми се размътва мозъка и да забягвам по други мъже :d)Ж,21почти 22

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ad0eec8530
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Като си я глезил толкова много е така. Може да ме хейтнете, но дори и да не го разбира, защо... жената обича да и плеснеш по един шамар, да я унижиш един два пъти и тогава тя е завинаги твоя. Станал си и скучен, лесен, придвидим. Съжелявам братле, коври много... и както обичам да казвам М>F!
Оправяй се...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ea22e34923
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Пич, знаеш че ние - мъжете сме ловци по природа. Онзи псевдо-романтик си е поискал, а тя му е дала. Нищо ново под слънцето. При една 5-6 годишна връзка вече липсва тръпката, партньорите си знаят и кътните зъби, няма интрига. И тя от двама ви първа е решила да "разнообрази". Помни ми думата, съвсем скоро ще те потърси. Но да не си посмял! да я прибереш обратно!!!
Жените в такива моменти са особено изобретателни и приказват какви ли не лъжи, за да оправят нещата.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a1d4fff001
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Продължаваш напред. Самообвиняваш се за наивността си. Учиш се от грешката си. И продължаваш напред. Няма за една кирлива п*тка ти да ставаш на п*тка.

Не слушай тия пикльовци и коврички тук, които ти казват колко си зле. Самички ще си умрат някъде, споко, и грам мозък нямат и без туй.

Това е жестоката действителност, синко. Не си бил безгрешен, но никой не е и си направил всичко по силите си, за да бъде отрепката щастлива. Тя го е заебала това, за да дава евтината си п*тка другиму.

Сега трябва да продължиш напред. Това е. Как ще го направиш, вече само ти знаеш.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 89fa6eed86
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Къде си бе момче, такъв като теб търся от цяла вечност и да не ти казвам от колко време съм сама, а съм на 27... както е тръгнало може и стара мома да си стана.
За съжаление след такъв катарзис много ще ти е трудно да се довериш отново на някой, пък и то вече май свестни не останаха. Този консуматорски свят унищожи всичко.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2297054365
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   От автора: Тя ме потърси... Реве ми и се тръшка, че съжалява, че е осъзнала какво е направила, че не иска да е там с него и пр. Хайде сега ново двайсет.
Ситуацията в момента е доста кофти за нея, тъй като тя захвърли всичко, няма вече мен, напусна работа, няма къда да живее в нашия град и пр. Сега тя няма избор и или трябва да е с него - или на улицата. Явно се пробва пак с мен в момента, за да не е на улицата. Много са сложни такива неща. Чудя се сега искрена ли е, или онзи се е отдръпнал и се е стреснала? Чудя се как да не и помогна, ако опре до там, че да се върне тук, след като имам чувства към нея? Не говоря за това да се върне при мен, това е изключено, а за помощ някаква, жал ми е много... Не знам как мога да съм толкова смотан, наистина..

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 702e1d7afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Вече е късно и е минало. Ако си направил няколко опита да си я върнеш направи един последен, ако не стане остави тази история в миналото и чуй моята : Представи си следното: Мъжът и жената ги делят двадесет крачки и те тръгват един срещу друг. Ти правиш десет крачки и спираш. Ако другия не те чака там, няма смисъл да продължаваш. Всеки трябва да направи своите десет крачки..
Сам си направи изводите. А и ако питаш къде сгреши ти просто не си сгрешил. Малко ми е мъчно за теб. Няма кой да ти помогне сам трябва да излезеш от тази ситуация. Успех и не се променяй! Ще бъдеш оценен!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 007a1f9725
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Пич по - нагоре ти е казано, че ако се върне при теб то няма да е честно и безкористно, а ще е така просто за далаверата. давал си и всичко преди, оставила те е, не й давай и сега. Пак ще ти иска да й купуваш билети. За бога, като на човек ти казвам, прекрати всякаква комунимация с тоя курвенски боклук. Никави чувства, не бъди глупав( извинение с). Тегли й майната, да се оправя. Трябва да продължиш напред. Никаква помощ.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: feb2a98253
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Имай самоуважение! Като искаш й помогни да намери къде да живее, но да й е ясно, че това не са предишните ви отношения. Върнеш ли се отново, ще бъде абсолютната грешка. Не го прави, въпреки чувствата към нея! В крайна сметка тя си направи избора и той беше да те напусне. Не го подценявай това.

№19

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 007a1f9725
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Ама тя като й потрябват пари и подслон и помощ винаги ще му се умилква, та дже и приятелски уж, до време и после пак с поредния. Далеч съм от мисълта, че тя би ти помогнала даже и по-малко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 307ea09f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   В моментаа момчето е объркано много и го разбирам напълно.
Аз самия съм бил в тази ситуация.
Напусна ме... защото прецени че вече не ме обича и и трябва нова тръпка, а и давах вичко.
Мина точно една седмица и тя се появи пак да ме моли.... то не бяха сълзи... сополи... простих и мамка му.... простих и защото я обичах адски много... бяхме още определно време заедно... и тя пак си тръгна.... искаше дири нова тръпка.
И какво стана ли.... тя пак ме потърси този път след две седмици.... и пак рев... мев... но този път бях непреклонен.... обичах я... измъчвах се от вътре, но си казах НЕ.... няма да я бъде така сега.... почвам си живота по ново му.... защото заслужавам нещо по-добро от това което съм имал... ейй бога ми... *ба и се мамата на мацката... и какво стана ли... още ходи от мъж на мъж и търси щастие... а аз вече съм шастливо семеен и не съжалявам за избора си.
Моля те АВТОРЕ... не прави първата ми грешка, защото те усещам че на там клониш...
Успех приятелю!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: aec29837cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Здравей,ще ти кажа само едно-пишеш че всичко е нормално,не сте се карали,не сте си повишавали тон и т.н...Запомни едно от мен-когато нещата вървят добре,всичко е нормално и спокойно,няма скандали и т.н това означава само едно-че нещо не е наред,щом няма скандали,караници на един от двамата вече не му пука и скоро настапва раздяла!Дано си ме разбрал какво искам да кажа!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 064d570717
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Честно казано не виждам как можеш да й помогнеш, колкото и да искаш. Ако й намериш работа едва ли ще работи повече от месец-два, такива кифли просто не са свикнали да работят. Единственото, което ми идва на ум, колкото и грубо да прозвучи, е да й намериш нов балама, който да я носи на гърба си. Тя така или иначе сама ще го направи, понеже много добре знае, че пред нея друга алтернатива няма.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 396094930a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Аз пък съм на 23 и съм решена да се отдам само на един мъж и защо не да почакам до сватбата? винаги съм била много чувствителна, ранима и крехка. Когато са ме сваляли мъжете все са гледали външния ми вид. Почти няма някой, който да оцени това, че съм романтична. Мечтая за чистотата на 1-то отдаване, да се гушкаме, да заспя на гърдите му и да чувам как бие сърцето му и той да ми гали косите. Да се разхождаме сред природата и да танцуваме под звездите. Искам мн нежности и търпение, не все да избухват и да ми се хвалят къде и с коя ще се разбиват. Не всичко е пиене и лесен секс. Иска ми се да намеря зрял, улегнал мъж с морал и принципи като моите. Толкова се уморих от позьори, които нямат отношението към една дама и все гледат външния ми вид. Искам да ви кажа на мъжете, гледайте поведението и принципите в една жена! Аз съм решила да остана девствена, напук на този разврат. Ще пазя устните и тялото си и ще се отдам като усетя нещо различно в един стойностен мъж. Няма да съм ничия изтривалка. Колкото до други девствени като мен-не се предавайте и следвайте принципите си! Това си е вашето тяло-нека то е вашия храм и само най-достойния да прекрачи прага му! Успех на всички, които търсят чистото! А.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0a22a229d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Приятел разбирам те, но допирни точки с този образ нямате. Вие сте 2 различни персонажа не можете да се стиковате. Такива бръмчалки като нея има под път и над път.!!! Че кому е нужно ти самият, това ли търсиш? Ако искаш пак да бъдеш зарязан, объркан, излъган, приемия дай и шанс, но ако искаш доверие, обич, всеотдайност я остави. А каквото почукало, такова се обадило.! Ти си знаеш най- добре защото да даваш съвети е най-лесно, а да послушаш е по-различно. Както обичам да казвам ''интересно като идея, но трудно за изпълнение''. За това не мога да те посъветвам с краен отговор имаш 2 варианта или да я прибереш или да се отървеш. Успех и в двата случая.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 935f354383
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Привет! Доста вече е изписано по темата и е казано. Като цяло недейте да нападате толкова момичето. Тя не е виновна. Раздялата е стечение и следствие на обстоятелствата. Всяка връзка се изчерпва в даден момент. Неможе да очакваш винаги да сте на върха и като в началото. Когато отмине емоцията на влюбването връзката прераства в нещо друго. Тя или се укрепва и преминава в партньорство и доверие или се разпада. В случая всичко е било много хубаво за нея не е имала проблеми с които да се бори, била е 100% задоволена от всякъде, в един момент се е разглезила прекалено много и всичко и е омръзнало. Появила се е новата тръпка- новата любов която я е отвела в обаците отново. Сега вече няма връщане назад. Ако е влюбена в другия нищо няма да може да я върне дори и той да е най-лошия на света. Дори и след време мисля че при теб няма да се върне. Ако все пак се върне можеш да бъдеш сигурен че вече няма никога да е същото защото тя е истинала към теб. Съжалявам за което. Но пак казвам не я вини -силната любовна емоция е в човешката природа и е много по- силно от нас и от всякакъв разум (ако я допуснем да се разгори). Ти си го допуснал да се случи сега ще трябва да го приемеш. Следващият път трябва да се държиш зле и да държиш изкъсо жената за да не ти избяга!!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 59d1795d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Здравей! Бих те посъветвала да се радваш затова, че тази невярна приятелка си е намерила човекът в живота. Подобните неща се привличат. Просто не е била за теб. Тя е била твой урок. Това което си е твое то си те чака, така че успокой се и живей на макс. Първата любов не е последна. Всяка следваща е по-силна. Ти нямаш вина за нищо, затова няма нужда да страдаш. Има хиляди истински и искрени жени подобни на теб. Успех в живота!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 486cb9c670
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   "Пет години аз я носих на ръце". Това, авторе, е изречението - еквивалент на женското "Подарих му най-хубавите си години/младостта си, готвих, раждах, а това говедо...". Това означава, че си пресметлив и егоист. Че смяташ, че ти се полага любов даром, че някой ти е длъжен. Че внимателно изчисляваш колко си платил и правиш рекламация на това, което получаваш. Ти не обичаш тази жена. Ти си чакаш рестото си от нея. Така действа Сицилианската мафия. Прави подаръци, малки услуги, с които после те заробва доживот и ставаш длъжник. И ти смяташ, че тази жена е твоя длъжница. Точно това изречение като го чуя, независимо от мъж или от жена, историята ми става ясна.

Да, изневярата боли. Да, нормално е да се сравняваш с другия и иронично да оправдаваш избора на жена си с това, че "той гледа залези, а аз не". Казваш "Грозното е, че тя се влюби". Не, авторе - влюбването никога не е грозно. Сега си в роля, в която съм била и аз. Сега се питаш - "какво не й дадох?". А отговорът е Любов. Нея или я има, или не. Знам, че е трудно, но опитай се да спреш. Заради себе си самия. Не си позволявай да залитнеш в истински грозното - там където изчисляваш всеки жест, всеки лев и си ги искаш обратно от нея с лихвите като сърдито и злонравно дете. Не бъди тоя дребнав човек. Надскочи го! На 26 ще съсипеш своята душа, ако тръгнеш по пътя на пресметливия егоист. И то още от сега - толкова млад. Всеки е свободен - знаеш лафа за птичката в златен кафез. Пусни я да отлети, защото утре може ти да си птичката в кафеза. И тогава новата ти жена да се опитва да те тикне обратно в клетката от злато с думите "Дадох му младостта си, готвих му и деца му родих". Роднините, приятелите и криворазбраният морал също са особено добър прокурор, пристав и стража и в тея случаи набързо те тикват обратно в клетката. Но ти не се интересувай от другите. Знаеш, че сам не я искаш вече тая жена. Търсиш само отплата, отговори и нещо, което да отмие срама. Но тя не ти е длъжна. Не гледай какво си й дал, сигурна съм, че и тя е дала много на теб за тези години. Нулирай сметките и дай на чисто. Успех в любовта, дано я откриеш свободна и само за теб!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 652c8f778b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Всеки казва, че автора се държал като глупак и наивник... ами не е така, просто жената до него е неблагодарна и не е оценила какво има. Аз например живея с мъж, който е другата крайност- егоист, саможивник, мълчалив, държи само на приятелите и своите вещи. А бе с две думи- неговото си му е много скъпо и аз се чувствам като някаква натрапница в дома, който двамата трябва да градим. Някак не се връзва и знаете ли... ако един ден се появи другата крайност на мъжа, с който съм, няма да се замисля да тръгна с него и да оставя този. Авторе, едно ще ти кажа- не се променяй за нищо на света, бъди какъвто си, а който трябва ще го оцени. Просто не ти е дошло времето. И не си виновен, че жената до теб е била неблагодарница и си е позволила да те изгуби, нека си блъска главата един ден, щом принца на белия кон се окаже някой друг... Заради нея друга ще спечели много, а с това и ти- ще си щастлив с жена, която цени твоите качества и действия спрямо нея.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bb46f49d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Искам да попитам всички взели участие в темата някои неща?
1 во - Отмъщение, някой обмислял ли е, планирал, действал.
2 ро -Мили дами с извинения Майка ви да е. а, подарявал подаръци Що подарявал, ако не подаряваш - Ебаси къв е тоя мъж, сопол и така.
Аман от миндили! Хубаво че си се отървал.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ba1fb28b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Почти същото като при мен, с някои различия и това че нашето не беше чак 5 години.. Трябва да го преживееш, разбирам те че е най-гадното ужасно и неописуемо гадно чувство на света и си съсипан вътрешно, дори да излизаш, да успяваш да се прикриваш пред другите, когато си сам сърцето ти се къса и ти идва да умреш, аз сега го изпитвам също, но не трябва да страдаш. Трудно и с времето ще го преодолееш, но трябва да го направиш иначе ще се погубиш. Аз си задавам същите въпроси за моя вече бивш приятел, който макар че сега е с друга и приключи връзката ни по ужасно долен и нараняващ начин, той си остава в сърцето ми моето момче. Не знам как ще го преживея, не мога да обичам друг по същия начин - така истински, безкрайно, неповторимо, да се отдам на друг така, да посветя всичко свое на него, да го обичам повече от всичко, да разкрия цялата си душа пред него и въпреки и заради всичко което съм той да ме приема и обича точно такава, да го обичам все повече с всеки изминал ден, постоянно да откривам нови неща с които да го зарадвам и да му докаажа любовта си и какво ли още не - точно както при вас - приказка, за която много сигурно завиждаха, много ни се и радваха също и ни пожелаваха и след години да сме така, но ето че лошото надделя, успяха да ни разделят и сега една к*рва и наркотиците го спечелиха, те са с него, а не аз, която беше до него когато никой друг не беше, разбирах го подкрепях го съветвах го, давах му всичко от себе си, просто като по филмите и в приказките бяхме както и вие.. Защо ние добрите, искрени хора така страдаме незаслужено, а тези които са сторили куп злини се радват, крадат чуждото щастие, развалят го и съсипват нас - отдадените на това щастие, градено с толкова чувства усилия сърце и душа.. Защо? Той беше единственото истинско нещо в живота ми, а сега съм празна и без нищо, прикривам го донякъде пред другите също като теб но това чувство не изчезва и се побърквам, съсипвам се ден след ден каквото и да правя за да не мисля за него, да се опитвам да спра да го обичам и да го забравя, но е истинско и не мога :(
Бях стигнала дори до мисли ако катастрофирам примерно и ако оцелея и съм в болница, той дали ще разбере и ще дойде ли при мен, ако умра - същото, ще осъзнае ли какво ми е причинил, как ме е погубил с постъпките и думите си, ще поиска ли прошка и да се върне при мен завинаги само с мен. Чудех се няма ли как да си причиня амнезия, за да забравя всичко и че го познавам, за да забравя тези чувства и всичко което е било, да започна от начало без болка. И все още се чудя. Има ли как да си причиня амнезия? Къде трябва да си нараня главата за да се засегне тази част на мозъка?
Как да го преодолея, как да спра да го обичам, как да спра да мисля за него и да продължа напред? :( Някои дни се чувствам изпълнена с голяма сила и вяра че успявам и ще успея, но това е лъжа на която сама се опитвам да се вържа за да избегна болката и страданията си. Как.. как.. искам да изчезна..

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ba1fb28b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Пак от номер 50 - Къде сте тези истински мъже, защо не попадам на такъв. Виждам себе си във вас и се надявам да срещна такъв мъж, който винаги въпреки всякаква трудност и пречка няма да се огъне и да ме остави, а ще бъде до мен и заедно ще се справяме с всичко изпречило се на пътя ни. Ще ме обича и ще държи на мен повече от всичко, ще ми го казва и доказва, ще ме разбира, подкрепя, изслушва, съветва, ще се отнася мило и с уважение към мен, ще ме цени и това което правя и аз за него. Ще бъда смисъла на живота му и заради нищо и никого няма да ме остави, независимо какво му казват и предлагат. Искам тази истинска, искрена любов, да ме обичат с цялото си сърце, да бъде готов на всичко за мен. Искам да бъда с такъв мъж до края на живота си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b8d58a9566
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Номер 52, нали се сещаш, че сума ти мъже тук, можем да ти зададем същият въпрос. Къде сте свестните жени? Истината е, че и при двата пола нормални хора се срещат трудно. Аз съм на 31 години и до момента не съм имал щастието да срещна свястно момиче. Всичките се интересуваха главно от пари!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ba1fb28b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   От номер 51/52 до 53 - Жалко е просто. Виждам повечето момичета около мен и навсякъде всъщност и всички ги интересуват парите, но тези като мен, които се интересуват от качествата на един човек, а не от парите му и други материални повърхностни неща, не ги забелязват. Всички търчат след к*рвите и лесните повърхностни момичета, а тези истинските като нас, също привлекателни, но не лесни и даващи се на всеки - или хич не ги забелязвате, или рано или късно се отказвате да се борите и да задържите момичето си и колкото и да сте се кълнали, че няма да погледнете друга, най-малко от тези другите описани от мен, накрая точно това става..

 
  ...

1-50 от 59
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker