Аз съм на 18, той на 29 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз съм на 18, той на 29
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2219 пъти
Здравейте, както вече се подразбира аз съм на 18 години. От доста време страдам от сериозна депресия и миналата година по това време се запознах с момче (тогава ми каза, че е на 22), допаднахме си и от този ден бяхме неразделни. Признавам за известно време ме извади от това състояние и прекарах най-хубавото си лято досега, тъй като винаги бяхме заедно и дори го заобичах, както и той мен (така твърди). Това е първата ми сериозна връзка и съответно първата ми любов и аз отчаяно се вкопчих в него, защото единствено така се чувствах щастлива. Забравих да спомена, че сме от различни градове (на около 25км разстояние). Той идваше всеки ден да се виждаме, някой път дори по два пъти.
Есента, когато започнах училище започнахме да се виждаме 1-2 пъти седмично заради това и съответно, защото той следваше в друг град, както беше казал. Може да прозвучи нелепо, но изведнъж започна да се сприятелява със всякакви момичета във Фейсбук и съответно да харесва снимки, а на мен това ми е изключително неприятно и не виждам защо трябва да го прави. После спря за известно време заради мен и после отново започна съответно и до днес. Веднъж като бях в тях видях и хронологии с други момичета (15-16 годишни). Обеща повече да не им пише, след време това се повтори и разбира се, пак обеща да не го прави повече.
След това случайно разбрах от друг човек, че той не е на 22. Когато го попитах на колко е продължаваше да твърди, че е на толкова и аз му казах, че няма да го търся повече. По-късно се обади, като призна, че всъщност е една година по-голям, а накрая от 22 стигна 29 на колкото е всъщност. И се оказа, че не учи и не ходи в друг град на лекции, а вече има 2 висши образования. Каза, че излъгал, защото реално не се чувства на толкова, а много по-млад и не иска да се знае и почти никой не знае на колко е. Да добавя, че е обсебен от външния си вид и отделя часове на ден пред огледалото за нелепи неща и също е обсебен от това да не остарява и като цяло има доста странни разбирания за доста неща, породени от някакви комплекси спроед мен. Тогава се разделихме, но после пак се оправихме.
Вече се виждахме доста рядко, защото той все твърдеше, че няма време или средства. Всеки път като се карахме не зачиташе мнението ми и винаги трябваше да е вечно прав. След това отново имаше чатове с момичета на 15-16 като и на тях казва, че е на 22. И общо взето всички неща, които изброх досега.
В момента се чувствам още по-зле от преди, но го обичам наистина много, но и не знам колко още мога да понеса. И имам чувството, че постоянно лъже за някакви неща, наскоро например излъга, че не е ходил да тича а всъщност е ходил. Вчера щеше да ходи на дискотека с приятели, а дори не ми каза. Никога не се е интересувал какво ми е и дори не знае колко зле се чувствам и винаги всичко е по моя вина, разбира се. Веднъж дори ми каза, че не иска повече да сме заедно, защото няма никаква свобода и се чувства нещастен, а на следващия ден се обади да ми каже, че го е казал в яда си и не го мислел всъщност.
Накрая да обобщя, че постоянно се чувствам ужасно и усещам някаква тежест и много ме боли от всичко това, защото наистина си представях нещата с него да се развият по друг начин. Освен това постоянно плача и не мога да спра наистина. Единственото, което ме е задържало досега е това, че го обичам наистина много. Знам какво е решението, но знам и пътите, в които сме били разделени, че изпадах в някакви ужасни състояния, по-зле и от това в момента и не можех да правя нищо, а просто плачех по цял ден. Предполагам много съм се привързала към него и затова. Освен това ако това стане съм сигурна, че той веднага ще си хване някоя друга на 15-16, а това ако го видя сигурно още толкова ще се почувствам зле. И не знам дори дали въобще някога ще се оправя от това състояние, което наистина е ужасно, уверявам ви.
Благодаря на тези, които са решили да прочетат историята ми и ще съм много благодарна за мненията ви, надявам се да не ме упреквате или поне не много :D :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: b7803f22ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   разкараи го

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a2acf5a10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Звучи като психиатричен случай... в нещата, които описваш, всети поотделно, няма нищо лошо. Истинският проблем е, че всъщност развитието му като личност е спряло някъде там - на 22, и сигурно още 20-30 години няма да помръдне от там. Ти вече даже си му "стара", според мен... Щом се занимава с 16-годишни момичета, явно само с такива се чувства "мъж" - много добре знае, че никоя сериозна жена няма да се захване с одъртяващ недорасляк като него. При всички положения страда от сериозно разстройство на личността.
Нищо хубаво не те очаква с подобен.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6fcf33ad00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако все още чувстваш това като сериозна връзка, трябва да се постараеш да не го притискаш все едно си му съпруга от 20 години. Наистина може да няма средства, а и от къде да ги вземе, както ти искаш повече от два пъти в седмицата. Естествено че ще си пише с други, дори да е на твоята възраст или доста по-голям, пак ще си го прави, ти пак ще си ревнуваш. Ти не пишеш ли с никого. И защо подяволите му ровиш нещата, той умишлено ли ти дава да му четеш хронологията. А харесването на снимки във фейса може да е на роднини и съученички, понякога дори машинално одобрение, което ти няма как да превъзпиташ у него. Ако продължаваш да го обсебваш с манията си да е все край тебе и да мисли ежеминутно само за тебе, това няма да е първата ви раздяла и е въпрос на време да те смени с някоя 16-годишна, както ти описваш, момичетата с които си пише. а и се съмнявам това да е твоя човек. Помисли си, не само, за ради лъжите му към тебе, а и заради факта, че той търси разнообразие, а явно и ти засега си му удобна поне за секс.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: c28e2d544f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да ти хареса съветът ми, но съм минала през подобно нещо и единственият начин е да го зарежеш.
Моят пък се захласваше по всичко с дупка и държеше да разбера това, не беше патологичен лъжец, но само първото е достатъчно. В крайна сметка той ме изостави... Аз също бях вкопчена в него, извади ме от страшна дупка, а после ме върна пак там.
Половин година по-късно се радвам, че стана така. По-добре край с ужас, отколкото ужас без край. :) Липсва ми, не съм го преживяла съвсем, но постоянният страх какво пак ще му скимне, беше още по-нетърпим. Имаш шанса да му кажеш всичко в лицето, отколкото да чакаш да се хване с друга и да ти го сервира от нищото. Прояви някакво достойнство.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9d833a3d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това е типичният случай на непорастнал, неулегнал, без принципи и цел в живота си човек, нямащ ясна представа за това, какво значи да си на 29г. и как се държи и мисли човек на толкова.
На първо място, фактът че постоянно те лъже вече отхвърля всякакви възможности за сериозна връзка, тъй като доверието е в основата на любовта, тук такава не виждам от негова страна, волна пеперудка и лети от цвят на цвят, бройкаджия.
Както пише и N2, развитието му като личност е спряло назад във времето. Ако оставим назад всички предубеждения, просто не си заслужава да си губиш времето, чувствата и каквото и да било друг с него, по-точно той не те заслужава. Изглежда като мъж само в очите на 15-годишните пуберки, понеже само на тях може да им "вземе акъла" - големият батко ще разкаже играта на малките ученички!
Виж, момичето ми, горещо ти препоръчвам да се разделиш с него по-възможно най-бързия и категоричен начин, за теб това ще е само от полза, повярвай!

Venom

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d32b824b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз подкрепям авторката, моята история е горе-долу идентична, само дето аз съм на 22, а той на 37. Разделихме се разбира се, но останахме приятели. Повярвай ми, преживяват се нещата, по-добре е да си далеч от него, този твоят е патологичен лъжец, такъв човек не ти трябва! Потърси, ако се налага, помощ от приятел, от родител, от психолог даже- това помага и естествено, банално звучи, но времето най-вече помага. Потърси в себе си успокоение и утеха, за депресията помага много четенето на позитивни мисли, повярвай ми! Бъди смела, не се предавай в ръцете на един манипулатор и лъжец, ти си много над това! Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 84248875ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дори да е грешно чувството ти, че те лъже за всякакви работи, то е породено не от друго, а от факта, че доверие трудно се изгражда, но лесно се разрушава. След като те е излъгал веднъж и още от самото начало на връзката ви, никога няма да бъдеш 100% сигурна, че е напълно честен с теб. Колкото и да "малка" лъжата за годините, тя ще остнае

А че винаги иска да е прав в скандалите ви - това е една от причините, поради които такива връзки с големи възрастови разлики (над 10 години) просто не сработват. Въпрос на гордост: по-възрастната половинка никога не би оставила по-младата и неопитна да излезе по-права и мъдра.

Подозирам, че го обичаш, просто защото ти е първата сериозна любовна връзка. Щом той си чати с други, чати си и ти. Все някога ще хлътнеш по някой по-свестен и тогава ще ти е много по-лесно да му биеш шута. Нека си тича тогава по 15-годишни колкото си иска.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7b3030c9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря изключително много на всички, които отделиха време да прочетат историята ми и да изкажат мнение по въпроса. Преди малко се разделихме, като той след това започна да ме обвинява, че за всичко имам вина аз и затова се е стигнало до раздялата. Каза, че в момента му се ''живее'' и иска ''почивка'', което далеч не означавало, че ще с други, а че просто иска свобода, а след време ако се променя можело да сме заедно, което прозвуча абсурдно. И в момента можело да сме заедно, но така щял да е нещастен заради мен, както каза. Аз също му казах всичко, което мисля и общо взето това е. Адски тежко ми е, не мога да опиша с думи колко много, наистина. Изпитвам ужасна празнина в себе си и не мога да спра да плача. Може би никога няма да преживея станалото, но всяко зло за добро или поне така се надявам.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a2acf5a10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Браво! И споко - след 2-3 месеца не само че вече няма да ти е тежко, но и спомен от него няма да е останал... Ще се чудиш даже как си могла да се занимаваш с ненормалници!?

Най-много боли, когато се разделиш със свестен човек, още повече - ако е заради някоя твоя непростима глупост. Сякаш част от теб умира. Съвместният градеж рухва... А когато се разделяш с някое леке е като да свалиш тежко бреме от гърба си. Е да, в началото боли малко, защото си свикнала, но ще видиш само след седмица-две какво реално облекчение ще почувстваш.

Силно се надявам обаче от тази връзка да си направиш изводи и да си вземеш уроци, като например какъв НЕ трябва да бъде човек, от какви типове трябва да бягаш далеч като ги видиш и т.н.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker