Чувствам се сякаш съм изгубен .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се сякаш съм изгубен ..
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 3516 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 18 години. Имам приятели, родители, уча.. Получавам внимание от родителите си, които никога не са ме лишавали от нищо, но има нещо, което.. не знам точно както да го кажа.. Въпреки всичко това, животът ми е пълна бъркотия и не знам какво да правя с него и как да го оправя.. Осъзнавам, че не вървя в правия път, осъзнавам че нещо трябва да се промени, искам да го променя, но не знам как.. не знам дали мога..
Преди време, когато бях по-малък бях много добро дете и страхотен ученик. Даваха ме за пример, обичаха ме учителите. Постоянно радвах нашите с постиженията си, но постепенно започнах да се променям. Дойде момент, в който загубих доста близки хора от семейството. Единият ми родител отиде да живее в чужбина, а когато си беше тук, постоянно се карах с тях, а най-често се карат те двамата (продължават да го правят), загубих първата си любов, пропуших, училището тръгна надолу, разболях се от Би-полярно разстройство заради стреса под който съм подлаган всеки ден. Сега съм разсеян постоянно.. Искам да уча, но не мога.. не мога да спя.. Чувствам се изоставен от човека, от които всеки един младеж има нужда - баща ми.. Постоянно съм под някакво необяснимо напрежение и стрес.. А самотата.. И тя ме довършва.. Приятелите ми ме подкрепят, обичам ги, уважавам ги.. Опитват се да направят каквото могат.. Опитвам се да го оценям, но не се получава.. Имам верни приятели, но се чувствам самотен.. Сякаш съм от друг свят.. Става ми много гадно като видя някакво щастливо и разбиращо се семейство.. Става ми много гадно като видя някоя щастлива влюбена двойка.. Като си погледна бележниците от близкото минало.. Като се сетя, че преди ме засипваха с похвали, а сега ме дават за пример, какво не трябва да бъдеш..
Чувствам се изгубен.. самотен, разбит.. И ме боли да се преструвам, че всичко с мен е наред.. Боли ме да се усмихвам без да има причина.. Затова реших да сваля маската си тук.. Просто защото.. исках да излея всичко това, което не мога да го кажа никъде другаде.. Не.. мога, но ще бъда "РАЗБРАН".. ама не истинското значение на думата.. просто на думи ще бъда разбран..
Благодаря Ви за отделеното време! ..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: bb5862e536
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Нека се самоцитирам от друга тема.

Да, аз страдах години от такова. Не помагат ни психолози, ни нищо. Бях толкова зле, че съм имал случаи, в които съм си мислил, че няма да преживея нощта, въпреки че нито съм физически болен, нито съм ранен или нещо подобно. Просто психиката ми не можеше да понесе повече.

С времето разбрах, че всъщност човек сам решава дали да е щастлив и здрав психически. Просто трябва да преодолееш вътрешните конфликти. Те създават вътрешна душевна борба и оттам тръгва всичко. Разминават се желания и реалност. Не можеш да намериш решение и това те влудява.

Просто трябва да разбереш, че това, което ти се случва е най-доброто за теб. Човек понякога си мисли, че ако има това или онова, ще е най-щастлив. дори понякога му се дава, но въпреки това не става по-щастлив и се оказва, че е било за лошо - внимавй какво си пожелаваш.

Ако това е добро за теб, ще ти се случи, ако не ти се случи, значи не е добро за теб. И край - конфликта го няма. Молитвите всяак вечер ми помогнаха в моя случай. Не се стряскай от тази дума, не съм религиозен. Просто всяка вечер се обръщах към висшата сила, каква то и да е тя, ен знам дали е Бог, но такава има, иначе от къде се е взело всичко.

Та всяка вечер като си лягах, "казвах" на онази сила с най-чисто сърце и с цялата си душа: Благодаря за всичко, което си ми дал - здраве, семейство, покрив над главата, храна, работа... Прости ми, ако съм сгрешил някъде. Благодаря! Дай ми това и това. Дай ми вътрешен баланс. Знам, че го заслужавам, защото не съм направил никому зло. Не заслужавам да бъда нещастен. Времето ми тук е твърде кратко, за да го губя в нещастие. Благодаря!

След това заспивах със знанието, вярата, спокойстието, че ще ми бъде дадено. Ако пък не ми бъде дадено, значи или не е дошъл правилния момент, или не е добро за мен. И не се чувствам ощетен, нещастен или нещщо подобно. Но в повечето случаи, дори в почти всички са ставали малки чудеса и ми е било давано.

За да не бъда голословен давам реални примери от живота си. Контузих си кръста и трябваше да ми се направи сложна операция, с която рискувах да стана инвалид. Първо се паникьосах, но после си казах "няма страшно, сега ще се помоля и всичко ще се оправи без значение какво ми казват лекарите". Помолих се от сърце и душа само веднъж за няколко секунди. След няколко дни отидох на скенер. Докторът като видя снимката, просто остана като ударен от гръм. Каза "невероятно, но прешлените ти са почти здрави". Аз най-спокойно, без да съм се изненадал, вдигнах глава нагоре и казах "благодаря". След няколко дни нямаше и помен от ужасната болка.

Друг пример - баща ми беше алкохолик, биеше майка ми, претърпяваше трудови злополуки от пиене и т. н. Не можехме да го убедим да се лекува, защото не осъзнаваше. Пак се помолих една вечер, след което така ми олекна, че бях убеден, че е въпрос на време да се оправи всичко. След месец баща ми получи алкохолно натравяне от пиене. Докторите казаха, че е по-вероятно да не оцелее или да оцеле със сериозни последствия. Аз обаче знаех, че Онзи горе (който и да е Той), просто му показва, че има проблем. След 2 дни излезе от болницата, без дори да има поражения на черния дроб, при което лекарите отново бяха слисани. Но баща ми толкова се уплаши, че ще умре, че както пиеше по кило ракия всеки Божи ден в продължение на 20 г., спря от раз. От година вече не е близвал и стана друг човек.

Мога да продължа още - когато най-малко очаквах и не ми достигаха парите, си намерих и купих супер изгодно жилище. Любовта на живота си намерих по толкова странен начин, че няма как да не повярваш, че Онзи не се е намесил.

Историята е тук http://spodeli. net/4/story-48790. html

Да не продължавам, че няма да ми стигне цяла нощ. Мисля, че схвана идеята.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 887ef67b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Първо успокой се това е нормално всички родители се карат понякога. Моят съвет е да оставиш тези глупости и и да продължиш напред не е края на света живота е пред теб имаш приятели семейство. Всичко ще се оправи

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 26ffd2d0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Мисля че спорта ще ти помогне. Ще си навън, тялото ти ще е натоварено, ще се амбицираш да пробваш нови неща, полезни за теб. Запиши се на кръжок, какъвто и да е-спорт, танци, изкуства, започни да снимаш с фотоапарат, карай колело, може да се запишеш в група по туризъм. Сега трябва да приемеш себе си, не като послушното дете, а като амбициран човек, готов да живее своя живот. Колкото до примера-не чакай на момента да те оцени някого, а го прави за себе си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3e4cefec82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Колко познато, аз съм момиче на 16. Преди и аз бях дете за пример, но никога нямах приятели, хората завиждаха на оценките и на доброто материално състояние, което имах, затова се опитваха да ме съсипят. Тормоза беше голям, съответно успеха ми спадна, започнах да пробвам да пуша трева, правя го рядко през няколко месеца, но ако имах компания и точен дилър, сигурно щях да го правя всеки ден. Оценките ми не са чак толкова зле, но не са и толкова добре колкото преди. Моя баща също ни остави, с мама се караме редовно, до бой сме стигали и на мен ми е гадно, как хората се събират за празници по 20-30 човека, веселба, а нашето семейство с никой не дружи и сме вечно сами. Чувствам се зле, нито имам приятели, които да ми покажат подкрепа, нито нужното семейство и понякога и аз мисля, че сякаш не съм от тук. И аз имам би-полярно разтройство, но свикнах с това, имам депресивни кризи, когато съм у нас и крещя, чупя, викам, но не и сред хора, само понякога пред майка ми. Съвет да ти дам не мога, защото не съм по-добре от теб, но просто знай, че има и други като теб и ми е гадно, че около мен няма нито един човек като теб, даже си мислех, че в нашата държава няма такива като мен. Тегаво е, че си нямаме наша си общност и не сме заедно.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: daab695105
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Здравей. Времето си върви. Всеки се променя. Няма как цял живот да бъдеш примерното момче, което ще бъде давано за пример. Поогледай се всички около теб те обичат, родители, приятели. Те биха дали всичко, за да си щастлив. Най-важното нещо в този живот е да бъдеш себе си. Тези, които те обичат истински няма да те карат толкова да се промениш. Поговори с родителите си.. това винаги помага. Ще се радвам ако се оправиш. Все още не си изгубен!

Злати, 15 :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 549854b8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   От автора : Благодаря Ви на всички за отзивите..
ПП : До №4 - След като ти прочетох коментара и на мен ми стана тегаво.. Би било много добре ако познавах поне един човек като мен..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 1a01d35b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   И аз съм в подобно състояние става ми толкова гадно като виждам щастливи хора около мен а на мен ми идва да заплача просто е толкова трудно аз дори не се усмихвам просто няма за какво. Почти нямам приятели не ми и трябват те просто те използват докато си им нужен след това те изхвърлят като носна кърпичка. Винаги съм била сама аз така си и искам. Толкова ми е гадно като гледам щастливи хора около мен и имам чувството че никога няма да съм на тяхно място. За съжаление не мога да ти помогна по никакъв начин просто исках да пиша тука защото виждам че не съм единствена но по-добре да няма хора като нас защото няма да са щастливи но аз вярвам, че може би един ден ние ще сме напълно щастливи дори този ден да е след много време надявам се да се промени живота ни.
Момиче на 16

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: e637f3f60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Здравей! Прочетох ти историята, до болка ми е познато това как се чувстваш. Аз живея с баба ми и дядо ми, трудно ми е, защото сме различни поколения и мислим различно за всичко. От малка живея при тях, защото майка ми почина и най-добрият вариант беше да живея при тях. Не са ме лишавали от нищо.. Но уви! Сега като пораснах чувства страшна липса спрямо майка ми, липсва ми наистина на моменти много. Чувствам се много самотна.. От година и половина напълнях много от стрес, вкъщи често имах проблеми с баба ми. Сега не излизам никъде, но виждам, че това не може да продължава дълго, защото животът продължава, а аз го пилея.. Животът е гаден, но ти трябва да се приспособиш да живееш напук на всичко. За това ти давам един съвет от мен, защото знам как се чувстваш( като мен). Поставяй си цели напук на всичко и бъди инат! МНОГО голям инат и следвай целите си докато не ги осъществяваш. Живей за себе си и не се доверявай на хората. Аз смея да кажа, че не разчитам дори на сестра си. Човек се ражда сам и умира сам! Но това не означава да не контактуваш с околните. Успех и вярвам, че с ХЪС И МОТИВАЦИЯ ще усмееш! :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f6e0da40bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

10.   На 18 години съм, чувствам се точно като теб и не знам на къде, опитвала съм почти всички съвети, които са написали, но не се получава или пък е времено.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 4b8dd077e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Просто се огледай на около и се опитай да се внедриш във час знам какво ти просто е период от травма не се напрягай не се опитвай да дойде всичко както си беше а просто си дай почивка и се опитай да устеиш реалността

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker