Да продължа да търся или да се задоволя с това което вече имам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124255)
 Любов и изневяра (30593)
 Секс и интимност (14666)
 Тинейджърски (22062)
 Семейство (6739)
 Здраве (9766)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3352)
 Образование (7436)
 В чужбина (1706)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19303)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да продължа да търся или да се задоволя с това което вече имам?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3384 пъти
На 21 съм от 3 години съм с едно момче, 3 години по голям, но нали знаете момчетата порастват по късно, така че понякога е по голямо дете и от мен. Както и да е не това е въпроса, а историята е следната.
Бяхме разделени 8 месеца, за този период аз отидох за 2 месеца да работя на морето. В свободното време след 10-12 часов работен ден бяха събирания с колегите. Срещнах едно момче което беше наистина моят идеал, не външно, а вътрешно. Той беше на 30, работеше в едно заведение в съседство и се виждахме постоянно. Събираше се вечер с нас. Едната вечер ме заговори бил ме харесал от самото начало, но не смятал че ще му обърна внимание, защото аз обикновено съм тиха личност и си седях в някой край и говорех по телефона с майка ми, най добрата ми приятелка или с този мой въпросен тогава бивш. Говорихме си нея вечер, следващата вечер, опознахме се, той наистина беше моя принц на бял кон. Дойде края на лятото и той дойде в моя град, заживя у нас и принца си изкара магариите. Идеалното за мен момче с оказа ревнив алкохолик, много лоша неприемлива комбинация. Постоянно ме следеше къде ходя с кого и защо, започнаха скандалите заплахите, че си събира багажа и си тръгва. Започнах да намирам скрити празни бутилки тук и там. Нервите ми не издържаха и един ден му казах че всичко е приключило, бях станала кълбо от нерви. Беше изтрил половината момчета от фейсбука ми, четеше ми съобщенията, накараме да изтрия всички снимки с момчета от компютъра и телефона ми. Моят „принц“ се оказа психично болен и отказваше да го признае. Разделихме се с големите обиди и скандали с безсънните нощи прекарани в страх. Не знам дали е още в града или вече не е, не ме вълнува.
След всичките драми писах на онзи мой въпросен бивш извинително писмо, да ми прости за всичко, че съжалявам и най добрата ми приятелка му го занесе. Той веднага се обади да се видим. Попита ме какво точно искам от него, а аз исках просто най- добрия приятел който ми беше той след като се бяхме разделили, разказах му какво се е случило с „принца“ и той беше до мен, докато един ден чувствата не пламнаха отново. Заедно сме отново, но той не е моя принц, той е мил, но много своенравен и е свикнал да е самостоятелен. Пример е стоим някъде и той вижда някой познат става и тръгва без да каже нищо, аз или трябва да стоя и да се чудя къде тръгна и ще се върне ли или да тичам като кученце след него, което е тъпо. Когато вървим пеша или кара, потъваме в мълчание защото той не може да прави две неща едновременно. Не се сеща за никакви празници, като например след няколко дни имам рожден ден и изрично преди 2 седмици му напомних за това, а вчера разбрах че на моя рожден ден ще е нощна смяна, а аз бях планувала всичко: заведение, прическа, облекло, торта която той много искаше и закуската на следващата сутрин и той не ми се извини или да се помъчи да оправи нещата ами ме попита дали не може да е на следващия ден всичко това. Понякога много ме обича, чак ми е леко задушаващо в следващия момент се държи все едно не сме заедно, няма никакъв стил на обличане, при него е това което види първо в гардероба.
Та моят въпрос е да се задоволя ли с този който вече имам и познавам и понякога се държи като идиот или да продължа да търся моят принц на бял кон? Знам вече че съществува, не е само плод на въображението ми, но дали го има във вариант с по приемливи дефекти или е бил единствен. Това ли беше моята морска приказна и като всяка приказна дойде нейния край или все още ме чака приказката с край „ И заживели щастливо…“?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: bbace6d278
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   След втората половина на писмото ти реших, че самата ти си незряла, а не мъжете около теб.
Първо, осъзнаваш, че си се подвела по онзи вманиачения. Дотук добре, на всекиго се случва. Но защо продължаваш да подхранваш онзи идеал, който той измамно е олицетворявал? Знаеш ли колко любезни могат да бъдат хората и също как така "любезно" могат да те захвърлят с лека ръка?
Понякога приятелят ти те обичал. Понякога ли? Няма такова нещо, момчето държи на теб и е един достоен млад мъж. Не ми стана ясно дали е забравил кога е рожденият ти ден, или просто е възпрепятстван от работата си. Хората не могат ей така да отхвърлят нощни смени - работодателят няма да го допусне, защото това означава да ангажира друго лице.
Самостоятелността на приятеля ти, която описваш, не е порок, а е чест. Това, че като види познат, хуква нанякъде, трябва не на нас, а на него да го кажеш. На теб не ти ли се случва да срещнеш приятелка на улицата и да се заговорите?
Според мен имаш твърде високи очаквания към мъжа до себе си. Замисли се ти какво даваш и какво правиш за връзката.
И все пак... Ако твърде силно чувстваш, че момчето не е твоят човек, по-добре прекрати връзката си. Няма смисъл да ходиш с него ей така, а после да скачаш от трън на глог. Зарежи ги тия идеални любови, няма перфектни хора на тоя свят, но има такива, които се обичат и се правят щастливи! :) Успех!

Ж19

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b4c57da23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Според мен нямате общо бъдеще заедно! Моя съвет е-търси момчето, което ще те разбира, няма да те оставя сама щом види приятели или познати, няма да забрави за рожденния ти ден и всички останали празници! Пак казвам търси си друго момченце, което да те обича истински, защото този въпросния те смята май само за добра приятелка!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a8ad2c3630
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Олеле, майко ти го изкара егати изпадналия тип, само защото обличал първата дреха, която види в гардероба и защото не ти е паднал на колене да моли прошка, за дето е нощна на рождения ти ден. Ами нали ти предлага да празнувате на следващия ден. Аз разбирам да е отказал или да не е дошъл, без да те уведоми.

Момиче, 90% от мъжете сме такива. Аз също бях такъв, имай предвид, че от 16-годишен живея сам и си представи какъв егоист бях, просто бях свикнал да мисля единствено и само за себе си, още от времето когато се формирх като личност. НО срещнах жена си. Значи, аз бях 100 пъти по-зле от твоя, но знаеш ли, евала и правя на мойта. Така ме вкара в правия път и то толкова елегантно, без да усетя и без да ме обиди, че сега като се обърна назад, просто ме е срам от това, което бях, сега съм мъж за пример (не че се хваля), спретнат, чист, грижовен, не съм егоист, стилен, всеки ден ходя на работа с различни дрехи, даже и романтичен станах.

А напреди имах един панталон за първия семестър и един за втория, съответно такова нещо като пране, смяна на дрехи за мен не съществуваше.

Жена си по дяволите, бъди малко хитра, погрижи се малко за тези неща. Ако си умна жена, така ще го промениш, че всички други жени ще ти завиждат за мъжа. Дори твоя през цялото време ще си мисли, че той диктува парада, че едва ли не сам се е променил.

Май трябва жена ми да ти предаде няколко урока. Щях да кажа, че си малка още и не се сещаш, но мойта беше и по-малка тогава, обаче и хитра - хем ще те промени (за твое добро естествено, без да злоупотребява), хем няма да разбереш даже.

Колкото до принца такъв няма, защото няма човек без недостатъци. И ти не си перфектна, за да искаш принц на бял кон. Човек винаги си има недостатъци, но е и твоя задача да ги смекчиш малко, както и той твоите и така да се обогатите взаимно. Тези, които не можеш да коригираш, ги приемаш и толкоз. Не казвам да се хвърлиш на първия срещнат, но и ако вечно търсиш принц, ще си останеш сама цял живот.

Проблемът ти е, че не си широкоскроена, но това, което описваш е нищо в сравнение повечето мъже, които са я алкохолици, я женкари, я супер безотговорни, я биячи и т. н. Това ти е най-малкия проблем, пък нали ти казвам, ако си хитра, дори и тях можеш да смекчиш значително. И недей да очакваш само той да се променя, гледай и ти да се променяш, за да се нагодите един към друг.

Запомни едно, една здрава връзка не е даденост и не е само въпрос на правилния човек, тя се постига с време, с грижа, с работа, с уважение, с доверие. Ако критикуваш човека, то дните ви са преброени.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: bbace6d278
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хей, номер 3, сподели на една неопитна девойка как успя да те преобрази жена ти по тъй елегантен и неусетен начин? :) Сериозно питам, мисля, че ще помогнеш на много влюбени жени.

От номер 1

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 048fe433a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Егати сметкаджийката си, като не го обичаш какво търсиш при него. Грешката му е била, че те е приел отново и че изобщо е продължил да се занимава с теб, след като си го изоставила!

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: de4c65644d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторке, ако е зодия Рак, няма оправия, ако не е - номер 3 те е посъветвал мног правилно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 61961aba59
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма принцове на бял кон. И не, няма да го намериш да му се невиди! Това дето си мечтаеш е от приказките, а това в което живееш в действителност е живот. Осъзнай се! Направи нещо за да се сближите а не - В един момент ми се лепва страшно а после ме забравя. Послушай и други номера но... помисли си защото си разглезена лигла.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ab71c3b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Драсни един коментар на "не знам какво се случва с нас". В същата категория е, че там авторът се притеснява, че приятелката му изневерява. А повечето го съветват да започне да я следи и след като я хване да я зараже. Та може да му разкажеш малко, до къде води ревността. И как се чувства човек когато е толкова ревнуван.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3e6d841531
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При положение че ще празнува с теб след нощна недоспал и изморен, това трябва да ти говори нещо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 771ada4211
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако обичаш двама по-добре избери втория, защото ако си обичала първия, нямаше да обикнеш и вторият!!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7a19339e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мисля че е доста глупаво да те съветват да останеш с този човек - ти не го обичаш.
Колкото до оставянето като види някой познат - имам приятелка, чийто мъж я остави сама на пазар да бута бебешка количка торби с покупки за цяла седмица и да катери 5 етажа стълби с гореспоменатите торби и количка (нямат асансьор в кооперацията), защото видиш ли някакъв негов познат му се обадил че закъсал с колата.
А тази логика - не пие и не бие, значи е добър - ще я чуеш само от мъже или много смачкани от живота жени.
Ти знаеш, че има и повече в тоя живот.
Предполагам, че и ти не се чувстваш обичана - иначе че хванал първата тениска в гардероба нямаше да те дразни.
Търси модел, чийто дефекти няма да те дразнят толкова, защото ще го обичаш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 42d053d968
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Колкото и "да продължиш да търсиш", все един ден ще трябва "да се задоволиш с това което вече имаш", иначе целият ти живот ще премине в подбор на материалите за строеж, без да имаш никаква постройка накрая...
Така че се учи от млада.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4fd3be6a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   "Жена си по дяволите, бъди малко хитра, погрижи се малко за тези неща. Ако си умна жена, така ще го промениш, че всички други жени ще ти завиждат за мъжа. " - абе, мъжете, цял живот ли някой трябва да ви напътства и възпитава като малки деца? А после жените искали да променят мъжете... ми ето че си го просите сами.
Номер 3 даже се гордее, че от мърляв жена му успяла фа го направила спретнат и чист :D

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e8ffaf730e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Наслаждавай се на него, докато не намериш нещо по-добро. Аз така правя и накрая срещнах перфектния. Не че ми трябваше някой, а просто като видя нещо по-добро зарязвам старото и се наслаждавам на новото без да се задълбочавам. Но като намерих перфектния се задълбочих и така вече повече от 10 години сме си заедно. Така, че не се отчайвай и не слушай хората, които ти казват, че ще си останеш сама. Забавлявай се и не се съобразявай с никой ;)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a8ad2c3630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 4

В общи линии ме оставя да сбъркам и после по деликатен начин ми намира слабото място да ме подтикне да си видя сам грешката и да си направя съответните изводи. Но да ти кажа първото и най-важното, за да промениш някого, трябва да спечелиш доверието му. Човек не се променя в името на някого, на когото му няма доверие и когото не обича.

Примерно родителите ми не я харесаха и си позволиха да я обидят. Аз бях бесен, скарах се с тях и прекратих всяко отношение с тях. Очаквах тя да е бясна, обидена и т. н. Аз дори плюех родителите си пред нея. Но за моя изненада, тогава още не се познавахме чак толкова, тя ми каза "наистина няма проблем, не съм обидена и държа да имаш добри отношения с тях и искам да отидеш и да се извиниш". Аз бях потресен и в този момент си дадох сметка колко силна и блага жена имам до себе си. В крайна сметка и те я харесаха.

Случвало се е да допускам много грешки в живота си, които са ми коствали пари, дори аз самият не можех да си простя. НО тя един път не ме упрекна, дори казваше, че по-добре да сбъркам и да се науча, отколкото да се обвинявам. Оставали сме буквално без пари за хляб. Аз като мъж съм се чувствал непрокопсаник, че не мога да нахраня жена си и детето си. Дори и тогава ми каза, че не и пука, че няма какво да яде, само да сме заедно тримата, защото тя като малка е останала без баща и са яли само изсъхнал хляб. Каза ми "яла съм сух хляб само, но съм била и без баща и повярвай ми първото се преживява, но второто е много по-гадно. Искам да си ми жив и здрав, а за другото не ми пука" Е, как да не я обичаш тази жена?

Винаги е била до мен и сме говорили ясно и точно какво искаме от живота и сме работили заедно. Никога не е възразявала, а сме обсъждали чие предложение е по-добро. Изобщо кара ме да се чувствам специален за нея, а аз не и оставам длъжен и си я поглезвам, без да прекалявам, разбира се.

Напреди си бях женкар, честно казано, ама сега така си гледам жените и нарочно се питам с коя бих излизал, ако не бях женен и да ти кажа никоя не ме грабва някак си, викам си, аз имам такава жена, пък ще тръгна с някаква. Просто нямам нужда от друга, така го чувствам. Никога не съм изневерявал, но винаги съм бил по кратките връзки и определено жените ми бяха слабост, но тази жена просто ми изкорени тази слабост.

Специално за дрехите ми казваше, че имам нужда примерно от нов панталон. В началото се дърпах и казвах, че имам един за какво ми е друг. Тя ми изпра панталона (нарочно, но после разбрах) и вечерта забелязах, че нямам панталон за сутринта, понеже си приготвям дрехи от вечерта, за да мога сутринта да спя малко повече. И тя ми вика "е жалко, че нямаш втори панталон, сега ще ти свърши идеална работа". Аз се поуплаших, но разбрах, че наистина имам нужда от време да се пера и от още малко дрешки. Изсушихме го набързо със сешуар. На другия ден отидохме и купихме след работа. Но всеки път, докато купуваме дрехи, тя ми от време на време ей така между другото ми подмяташе кой цвят с кой се комбинира най-добре, по какви поводи кои дрехи са подходящи и така нататък, но го правеше все едно по принцип си говорим и то така интригуващо, действащо на любопитството. В един момент без да се усетя започвам да забелязвам как еди кой си носи едни и същи дрехи с месеци или неподходящи за повода дрехи, или неизпрани, или не добре комбинирани и т. н. После тя ми деликатно ми намеква, че не прави добро впечатление. И после да видиш как сам си подбирам дрехите, всеки ден обличам нови, давам ги да ги пере, нещо като не ми е ясно, се допитвам до нея, тя определено има вкус.

Има много примери, но няма да ми стигне времето.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: bbace6d278
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   17, много ви се радвам :) И двамата с жена ти сте се уцелили, продължавайте да се обичате! Пожелавам си такава любов.

От номер 1 и 4

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d665a5009c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 15

А да съм тъжен ли, че съм станал чист? :)

Нещо не си разбрала какво точно имам предвид. Имах предвид, че жените трябва да променят мъжете към по-добро, но и мъжете да променят жените към по-добро. Така взаимно да се обогатят. Няма никакво "водене" тук. Става въпрос за симбиоза и сътрудничество, аранжирано с чувства. Ако го възприемаш като кой кого ще води, едва ли ще имаш трайна и истинска връзка.

Да, мъжът си е мъж и трябва да има авторитет, но това не означава, че жената трябва само да мълчи и слуша, защото мъжът също може да сбърка, понеже не е перфектен. А ако жената може да предотврати/поправи грешката му защо да не го направи?

По правило мъжете са добри/лоши в едно, жените в друго и ако съумеят да се "сработят" могат да постигнат много повече като екип, отколкото по отдлено или ако единия "води" явно. Няма лошо да има лидер, даже е добре, но това не означава доминация.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 42d053d968
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   №16, и като се събуди - краката ти отвити!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3f02458680
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   номер 17, трогнах се много като прочетох коментарът ти. Радвам се, че все още има мъже благодарни и ценящи човешките качествата на жената до себе си. Бях се отчаяла, че вече тия добродетели - тактичност, толерантност, доброта, разбиране, уважение, благородство, които притежава съпругата ти, а и все още са останали в сърцата на някои хора биват ценени като се има предвид времената, в които живеем. То не са изисквания от мъжете към мъжете та да бъдела слаба, та да бъдела с висше образование, та отракана, та глупости на търкалета... ние обикновените момичета какво да правим като не отговаряме на тези критерии.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4fd3be6a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От номер 15 - напротив, много добре те разбрах и недей да замазваш, че става дума за взаимно обогатяване, защото изброяваш само примери за това как тя те е превъзпитала с такт и търпение :) На всичкото отгоре възприемаш това като мисия в живота на всяка "истинска" жена.
Извинявай, но това да учиш някого, отминал тийнейджърските години, на хигиена и спретнатост за мен е отблъскващо и унизително.
Евала на жена ти за търпението, явно майчинският й инстинкт е много силен :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 11152c1ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   до 22

Ставаше дума за жените и затова дадох пример само с нея. И не, не си разбрала точно какво имам предвид, даже не знам защо ти отговарям. Просто се дразня от хора, които си донапасват чуждите мисли, както на тях им е удобно. И не съм казал, че едва ли не не се къпя или нещо подобно, ставаше въпрос за дрехите и за вкус, какъвто повечето мъже нямат.

Колкото до теб ако не разбираш смисъла на взаимното обогатяване, по-добре си стой сама цял живот.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker