Как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да постъпя?
преди: 10 години, 15 дни, прочетена 2480 пъти
Здравейте!

И аз, като повечето хора в този сайт, имам проблем. Не знам как, но се оказа, че с приятеля ми имаме разногласия от известно време - които варират между четири-шест месеца.

Той има проблеми в семейството си и го разбирам и се опитвам да го подкрепям всячески, само че той е на тридесет години и ако не може да обясни на майка си да не се бърка в отношенията ни, аз какво мога да направя по въпроса? Тя е от хората, които не харесват никого - направих всичко възможно, за да ? покажа, че не съм лош човек, а тя намира недостатъци навсякъде - пълни глупости, като от типа как пускаш чешмата, колко сол си слагаш в яденето, колко вода и сапун ползваш, докато си миеш ръцете. Тя беше в друга страна известно време и когато се върна започна да мрънка и да всява смут навсякъде. Аз не живея при него, но ме взимаше през съботата и неделята - повярвайте, тя се стараеше неимоверно да ни помрачи часовете заедно! Само че аз го обичам и за мен това нямаше никакво значение - важното беше, че аз съм с него и той е с мен.

Докато един ден тя не реши да ме изгони. Минаха вече три месеца и кракът ми не е стъпил у тях. И като че ли, разногласията помежду ни започнаха оттогава. Тя му говори за мен и съм убедена, че е успяла да ме набеди някак - но това е само мое виждане, разбира се. Започнахме да се виждаме още по-рядко и само за по няколко часа. Но аз не спрях да го обичам и да се държа с него, както винаги съм се държала.

Докато един ден той не реши да ми обяви, че имал нужда от време и свобода. Време за какво? Каква свобода? Аз в нищо не съм го ограничавала - иска да излезе - отива; иска да се види с еди-кой си - отива; иска да прави нещо друго - позволено му е. Няма абсолютно никакво ограничение в тези нещо, за каквото и да се сетите. Виждаме се и по-рядко и дори не мрънкам особено за това. А той ми обяви как му идвало в повече това всяка събота да идва да ме види и да ми отдели два-три часа за цялата седмица, защото в работата нещата не му били леки и бил претоварен. Бях болна, а той дори не дойде да ме види, защото съм имала вирус и не искал и той да се разболее. Не можел да отговори на очакванията ми и само ми губел времето. Когато попитах какви очаквания, той заяви, че да идвал да ме вижда било задължение за него. Но иначе ме обичал! Винаги щял да ме обича. Но сякаш съм изгодна само когато съм в добро настроение. Иначе, когато подхвана сериозна тема, тонът му се променя и не му се говорело.

Последния път, когато се видяхме проведохме пак един от онези уж разясняващи разговори и му казах, че щом той ще се чувства по-добре, го пускам. И в момента твърди, че сме разделени. Но ме нарича по същия начин, държи се по същия начин, той ме търси - не аз него /и винаги е било така/. Когато му обясних, че между това да иска почивка и това да сме разделени има огромна разлика, защото когато сме разделени няма да се чуваме и да се виждаме, той каза, че не бил готов да ме изгуби. И сега сме така - аз си мълча и страдам, очите си изплакавам, защото той и открито си ми каза, че в момента не му се иска да дойде да ме види, когато го помолих за това, а той... Той твърди, че сме разделени, държи се по същия начин, както винаги се е държал с мен и когато опитам да подхвана темата - защото за мен не сме разделени, макар той да твърди обратното - той започва да се муси и да отказва да говори.

Как да го разбирам това сега? Какво да направя? Как да се държа с него? Въобще има ли смисъл да се опитвам да направя нещо, за да върна старото положение или всичко това ясно идва да покаже, че няма връщане назад? Какво да направя - да продължа да се боря за нещо, което може да се окаже безсмислено или да седна, да си изплача очите за един месец и да продължа напред?

Може да звуча доста глупаво, но страшно го обичам! Повече, отколкото някога съм си представяла, че съм способна. И ако друго момиче ми беше разказало тази история, щях да ? кажа, че той не я заслужава, да го зареже. Само че аз не съм готова да захвърля всичко, което съм преживяла с него, с лека ръка.

Моля ви, отчаяно се нуждая от някакъв отговор. Изключително съм объркана, изтощена и неспособно да мисля трезво. Дайте ми някакъв съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 14 дни
hash: 2a5c7c8cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aз не рaзбирaм зaщо и кaк. , толковa много хорa просто не рaзбирaт или не прaвят рaзликa, що е то любов.
Милa, във вaшaтa връзкa любов нямa.
От неговa стрaнa сaмо си подсигурявa време, ( зa всеки случaй) докaто си нaмери другa връзкa, по възможност дa се хaресa нa мaмa... може би.
От твоя стрaнa я е мaлко обсебеност, мaлко инaт, мaлко нежелaние дa зaхвърлиш инвестирaното време...
Мисля че, всъщност ти знaеш товa, просто ти трябвa време дa си го признaеш.
От теб зaвиси колко време ще отделиш зa осъзнaвaнето и приемaнето, че НЕ Е!
Когaто се случи, нямa дa имa съмнения, нямa дa имa подобни ситуaции, ще знaеш кaтегорично и въпреки товa, aко обектът нa чувствaтa ти пожелaе дa си тръгне.... ще го пуснеш с любов.
Aз ти пожелaвaм чистa, споделенa любов!

 
  ...
преди: 10 години, 14 дни
hash: c24efb8800
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край".

Според мен няма смисъл да се измъчваш. Явно и той не знае какво иска - не може хем така, хем иначе.
Знам, че е трудно, но мисля, че сама знаеш какво трябва да направиш. Ти няма да си щастлива по този начин. По-добре прояви твърдост и продължи напред. Прекъсни всякакви контакти с него.

След време ще видиш, че ти е по-добре без цялата тази излишна драма. Казвам го от опит. Успех :)

Ж25

 
  ...
преди: 10 години, 14 дни
hash: 3720506944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Чесно казано на твое място отдавна да съм го зарязала. Щом постъпва по този начин значи не те обича достатъчно за да се бори за това да сте заедно. И щом майка му така се държи с теб по-добре не се занимаваи. Не си струва унижението. А той вместо да те защити слуша майка си. Ами теб какво? А колкото до това че е бил изморен и затова не иска да дойде да те види-приятелят ми работи по цял де тежка работа, а ние живеем много далеч един от друг(той няма кола)и почти всеки ден идва до нас. Води си изводите. Никои не може да ти каже какво точно да направиш аз само ще ти кажа, че заслужаваш нещо по-добро.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 14 дни
hash: 58d77c5684
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Връщане назад няма. Нещата винаги търпят развитие, независимо към добро или към лошо, минават през различни етапи. Вероятно сегашното положение на нещата го устройва него, но тебе - не. Ако не те устройва, разделете се, или го остави да прави каквото си иска без да му се впрягаш много-много.
От написаното от теб се вижда, че и ти не си цвете за мирисане - търсиш и изискваш постоянно внимание, държиш да налагаш правила и да слагаш всичко в рамки. Самонараняваш се и се самосъжаляваш едновременно, като обвиняваш другия за това, макар че решенията са твои. Помни, че човек може да обсебва и задушава и без да забранява и ограничава експлицитно...

Когато поставиш другия и желанията му пред себе си, и това е двустранно - това са истинските отношения за мен.

 
  ...
преди: 10 години, 14 дни
hash: 3e34d01e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По прочетеното ти съдя, че това е началото на края. Може да го обичаш, но само за една обич не си заслужава да страдаш до такава степен. Сложи край на всякакви контакти с него. Следващият ти приятел ще е с много по положителни черти.

 
  ...


...
преди: 10 години, 14 дни
hash: 2ed15d74dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Сложи му чертата и си продължи напред, дори ако трябва да си изплачеш очите за един месец.

Това не е любов, това е привързаност.
Любовта е нещо друго - тя е мир, хармония и разбирателство, а не обсебваща привързаност, която създава проблеми.

Като се стигне до това с времето и свободата считай, че работата е бегала. Не съжалявай, твоят приятел на 30 години би следвало да е независим от родителите си, а щом не е... просто този човек е незрял и непораснал.

И нещо, което ми се иска да кажа лично на теб: имай малко повече достойнство и самоуважение, имай си лична територия, лична позиция, за в бъдеще отбягвай да ходиш в чужди къщи при чужди хора, при родителите на някого, и да гледаш да те приемат и да те харесват. Виждаш - не е от полза.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 14 дни
hash: 17e599f2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баси тъпака, чак се ядосах тука. Да ходи да се ...с майка си какво те занимава тебе? Този е пълен нещастник...

 
  ...
преди: 10 години, 14 дни
hash: 0b65823aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към 4 -как така му слагала рамки? !? Та момичето си каза, че дори не се месила когато излиза. Виждат се само събота и неделя (и то по 2-3 часа) -това много ли е според теб? !? Предполагам си момче, защото това не са думи на момиче. Според мен даже му дава твърде много свобода и за това се държи така. Не видях никъде рамки или правила.

Моето мнение е че не трябва толкова да се впрягаш. Наистина не знам как издържаш да го виждаш само 1-2 пъти седмично. Аз със приятеЛЯ ми се виждам почти всеки ден и даже той сам ми споделя какво прави, с кого излиза и т. н. Не мисля, че трябва да се занимаваш особено с този, защото ако наистина държеше на теб щеше да ограничи майка си (колкото и пъти майка му, или който и да е било друг, да се е опитвал да се меси в отношенията ни е бил категорично отрязван от приятеля ми). Не знам защо въобще и дава да си "отваря" устата. Ти нямаш връзка с нея, а с него. По-добре го хвани някой ден и го питай как мисли да я карате и въобще ако ще има такива интриги от страна на майката по-добре да се връща при онзи змей и дори да не си мисли за приятелка!

~и~

 
  ...
преди: 10 години, 13 дни
hash: 190d097769
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Зарежи го според мен. Няма смисъл. Ще слуша майка си какво му говори, тя от своя страна не е нормална явно, пък и на всичкото отгоре да не иска да те види като си болна! Аз ако бях дим да ме няма.... И гадно да ми е просто не бих го търпяла това отношение.. да се виждате само веднъж седмично и да ти казва че му идвало вповече? Не мисля че това е нормално. Надявам се да срещнеш човек, който наистина да те обича...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 13 дни
hash: 0e718c59e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еееееее, няма угодия! Стига сте я обвинявяли! Той е този, който не знае какво иска и как да се справи с властната си майка и затова най - лесно е да се прави на жвртва. Мойте уважения, ама за какво ти е това мамино дете? Не му се връзвай толкова и си живей живота, защото, ако не се осъзнае, той цял живот ще играе по свирката на майка си! Мила не се обвинявай, сигурна съм, 4е си направила вси4ко възможно, той да се 4увства свободен и щастлив! Гледай напред, проблем има той не Ти!

 
  ...

...
преди: 10 години, 12 дни
hash: 868c0bf044
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А защо не смениш тактиката?
Кажи му, че искаш време, за да осъзнаеш дали изобщо искаш да си с него и ще видиш как ще дотърчи я с пръстен, я с някое предложение за съвместно съжителство. Потърси и ти своята свобода и това, че ти си му я дала нищо не значи. Друго което мога да те посъветвам е да спреш да хленчиш и да му мрънкаш. Никой не харесва мрънкачите и слабите хора, замисли се реално ти би ли искала до себе си някой, който е слаб и разчита само на теб. Вие жените искате мъжа до вас да е силен и да прави всичко, а вие само да получавате на готово, ами защо ти не отидеш да го видиш като толкова много искаш, защо казваш само "той не иска да дойде да ме види"? Какво чакаш, как се бориш за този човек? И най-странното защо не се изнесете някъде където да сте само двамата и където няма мама, няма тате?
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 12 дни
hash: 66fc1afff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Авторката: Искам изключително много да благодаря на всички, които ме посъветвахте как да постъпя. Предполагам всеки от вас е изживявал нещо подобно или то поне се поставя на мое място, за да ми даде съвет. Оценявам го повече, отколкото си мислите!

Сега искам да направя някои лични обръщения.
Номер 4 - Какво трябва да означава "и ти не си цвете за мирисане"? Естествено, че ще търся и ще изисквам постоянно внимание, след като такова не получавам. Не мога да го виждам една събота в седмицата за два часа и да съм доволна и щастлива. Много се извинявам, но се опитвах да не подхващам с него темата за това, именно за да си има той неговата свобода. И го наричам "мрънкане", защото вече не се издържа така. Извинявам се много, щом съм толкова нагла, че чак да поискам да видя човека, когото обичам. Ако това означава "не си цвете за мирисане", значи да - такава съм!

Номер 6 - прав/а си относно обръщението, което наричаш "лично на теб". Бях всичко това, което описа, преди да се обвържа с него. Но откакто се събрахме реших, че няма полза от инат и упоритост - просто не е необходимо в любовта. За мен идеята на любовта е да се отдадеш изцяло на някого, да му се довериш, да му се посветиш и да не го ограничаваш - както направих аз с него. Кажи ми... Как сега да се върна към старото си Аз? Как да забравя, че го обичам?

Номер 8 - той ме защитава пред майка си и пред всекиго, който каже или се опита да каже нещо лошо за мен. Но в случая, не е там идеята. Виждала ли си някой от онези хора, които... постоянно мрънкат за нещо, все недоволстват и не могат да започнат деня си пълноценно, без да се скарат с някого... някой от онези енергийни вампири, с които не се излиза на глава? Ех, тя е от тях. Просто колкото и да не искаш да ги чуваш, опяването им някак се набива в главата ти. Оттам си вадя и извода, че тя има нещо общо.

Номер 11 - ти явно си мъж. Само че... Тактиката опитах да я сменя, но резултатът беше не нулев, а направо отрицателен. Да започна отначало - каквото и да правя, той няма да дойде с никакво предложение или пръстен, защото ясно и категорично не веднъж ми е обявявал, че той няма намерение да се жени. Само че аз си въобразявах, че това ще се промени, ако се задържим повече от три-четири години заедно. Другото, което е... Както съм написала по-горе - кажи, ако обичаш, как да не мрънкам, когато го виждам по два-три часа една събота в седмицата? ! И, ако искаш ми вярвай, но последния път, когато се видяхме беше преди ТРИ СЕДМИЦИ! И не, няма да ходя аз да го виждам, защото той живее в друг град, майка му /която, потвърждавам отново, ме изгони/ живее в онази къща, той е човекът с колата - не аз, а пък и, в крайна сметка, все ми се струва, че аз съм жената и че той трябва да идва да вижда мен. Колкото до борбата за него... Достатъчно пъти съм му показвала и доказвала колко го обичам и как съм готова да направя всичко за него, а единственото, което съм получавала е било "и аз те обичам, но си държа на свободата".

Говорих с него преди два дена и той отново не потвърди, че сме скъсали категорично, просто сме били разделени. Когато попитах защо, какво съм направила, къде е моята вина /боли ме да се унижавам така, дори когато ви го пиша/, той отвърна "никъде, ти нищо не си направила - ти си чудесна! Аз просто искам да бъда свободен. Искам да си добре. Намери си друг, който да може да ти осигури това, което искаш и заслужаваш. Аз не мога. " После попитах кога е спряло да му пука, кога е спрял да ме обича, а той отново - "Обичам те и винаги ще те обичам, но искам да бъда свободен. Не съм готов за такава връзка. " След година и половина заедно, той реши, че не е готов за "такава" връзка - да не ви казвам, че това не е първия път, в който се виждаме през такъв дълъг интервал от време и цялата ни връзка се е крепяла на въпросните събота и неделя, през останалото време - разговори по телефона. И никога не е бил ограничен. И му го казах - казах му, че и с мен има всичко това, а той отвърна, че не съм разбирала, че искал да остане за малко сам, че искал да си почива, когато му се почива, да излиза с приятели, когато му се излиза и изобщо - да прави каквото, когато и колкото си иска /от което, отново казвам, никога не е бил лишен/. А аз къде съм? Просто не разбирам тази неправда - защо заради егоизма на някого, трябва аз да страдам? Защо, след като вложих не просто сърце и душа в тази връзка, вложих ВСИЧКО, всичко... Може и по-горе номер 1 да е прав/а, че има и доза инат в поведението ми, но си го обяснявам с това, че адски го обичам. Колкото и странно да звучи, на мен ми е добре, когато сме заедно и винаги съм твърдяла, че той е човекът за мен. Но явно все още съм твърде наивна, дори глуповата, за да вярвам, че той би могъл да промени тези недостатъци заради мен, след като многократно ми е показвал как аз съм последна дупка на кавала във всяко едно отношение. Да, не съм безгрешна и да, по дяволите, въобще не съм перфектна, но знам, че направих и невъзможното, за да се чувства той добре, да го направя щастлив и да му покажа любовта си, но изобщо не разбирам какво се обърка и как да постъпя. Не, и след като не ми казва направо "не те обичам, не искам да бъда с теб, искам да прекъснем всякакви отношения", а той твърди, че искал свобода, която очевидно аз не му осигурявам, а продължава да ми звъни поне два пъти дневно, да пита как съм, как е минал денят ми, да се държи така, сякаш нищо не е станало. А когато се опитам отново да повдигна темата... Не му се говорело сега, трябвало да затваря, имал работа за вършене. Казах му, че постоянно се опитва да избяга от темата, а той ми отвърна, че му било тежко и трудно да говори за това. Някой ще ми обясни ли, много ви моля, как така сме разделени, а се държи по същия начин? Защо?

Сега вече разбирате ли дилемата ми? Разбирате ли защо ми е толкова трудно да се откажа от надеждата си - защото той все още ми дава такава, или отново се самозаблуждавам и съм, както казва майка ми, с психика на малтретирана жена?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 дни
hash: 2ed15d74dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей, 6 съм. Казваш, че за тебе любовта е пълно отдаване...да, така е, но когато е взаимно, и от двете страни. Когато е едностранна...тогава не се получава.

Питаш "как да си върна предишния Аз, как да спра да го обичам"? Това, ако наистина го искаш, става със съзнателно решение, решаваш - правиш го; пускаш го да си отиде. Което не значи да спреш да го обичаш...

Сега, след като прочетох какво си написала, само едно мога да те посъветвам от моя гледна точка: ти си продължи живота напред, но не прекъсвай отношенията си с него, останете приятели.
Разбира се, ако така го чувстваш. А ако чувстваш, че трябва да преустановиш връзката, направи го.

 
  ...
преди: 10 години, 10 дни
hash: c24efb8800
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От номер 2: да, сега е по-ясна дилемата. Разбирам те, че искаш просто да се отдадеш изцяло на любовта, но е много важно да го направиш с подходящия човек. Той ще бъде този, който иска и прави същото за теб.
При теб, за съжаление, не е точно така. Ти нямаш никаква вина за това, нито пък си го заслужила. Просто не се е получило.
Твоят човек в момента е по-"силната" страна. Този, на когото му угаждат и който решава какво ще стане във връзката. Проблемът е, че не може да застане като мъж зад решението си и те измъчва.
Като човек, който е бил от двете страни, ти давам моя съвет: трябва да си по-силната и да продължиш напред, защото той няма да се върне.
Ще те разиграва, докато срещне някоя друга и тогава вече ще те остави. Нужно ли е да се мъчиш дотогава?
Съжалявам, ако ти звучи грубо, но според мен, това е истината
Ж25.

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: 66fc1afff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От Авторката: Страшно сте мили - особено във вторите си изказвания и вярвам, че е така, защото вече сте абсолютно наясно как стоят нещата от моята страна и сте влезли в положението ми. Дори вярвам, че улавям женска солидарност! :D За което съм повече от благодарна. :)

По всяка вероятност сте прави - може би е време да продължа. Още не знам дали ще останем само приятели или ще преустановя всякакви взаимоотношения с него, но обещавам да го направя възможно най-бързо.

Ех... Май това беше. Благодаря ви за съветите, благодаря за отношението към мен, благодаря за всичко! Пожелавам ви да сте щастливи във всяко едно свое начинание и никога, ама никога вече да не ви се налага да изживявате любовни разочарования!

Още веднъж... Много ви благодаря! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker