Колко може да изтърпи една жена? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Колко може да изтърпи една жена?
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2644 пъти
Вероятно е банална, но понеже е моя, за мен е важна и искам да чуя вашите мнения и съвети и ще съм много благодарна на всеки.
Живея с приятеля си от няколко години, но от около една отношенията си като влакче в лунапарк - или се държи като от приказка или е най-ужасния мъж някога. Отношенията ни са й усложнени още повече понеже съм финансово зависима от него, а усещам и натиск от родителите си... понеже не желаят да съм тяхна отговорност, като чуят, че искам да се разделя с него ме нападат все едно аз съм снахата... и така съм в капан общо взето. Нещастна съм от толкова време, не знам колко съм влюбена вече, а няма изглед нещата да се подобрят.
Не знам дали в мен е проблема, не съм перфектна, но отдавна съм изгубила любовта на гаджето си. Не ми обръща внимание, не се държи добре с мен, не градим общо бъдеще, не се наслаждаваме на компанията си, не прекарваме време никакво време заедно, и комуникацията ни е под нулата. Повече от половин година нямаме редовен секс, като чуе думата "импотентен" много се засяга, а през останалото време не личи да се притеснява, че жена му е неудолетворена. Като започна проблема със секса влязох в този сайт и се втрещих колко момичета са на мое място и се отвратих от българските мъже, но да не се отплесвам...
Дори, когато се случи да е мил и внимателен си личи актьоркст игра и с цялото си тяло усещам, че не е искрен, което прави живота ми ужасен дори в добрите дни. Мисля, че не ме зарязва, защото му е жал понеже съм зависима от него или не му се изнася от хубавия апартамент, в който живее благодарение на мен (от наследство, не че мога да си го позволя иначе)
Никога не му пука, когато съм разстроена, разплакана, тъжна, разочарована. Не изпитва и най-малкия страх да изгуби любовта ми или да ме изгуби от живота си. След поредния ни скандал го накарах да се изнесе и той не страда особено... поне пари не ми отказва. Последното нещо, което ми каза, че съжалявал само, че не ме е бил системно и ме нарече боклук. Мъчно ми е, защпто не заслужавам такова държание. Добра съм, внимателна, търпелива, изключително рядко повишавам тон, никога не го излагам пред приятели и близки, а той мен всеки път. Сега, когато съвсем ми показа, че не му пука, избухнах и го изгоних, но преди това съм прощавала всичко - изневери, насилие, обиди, пренебрежение, липса на уважение и нежност, в продължение на година... никога не се извини, никога не каза, че ще се промени, никога не му е минавало през ума, че е в грешка... работи ниско платена и безперспективна работа, но в неговите очи е велик кариерист... няма реална представа за нищо около себе си, но това, че не оценя мен ми тежи най-много. скоро е рождения ми ден и вече дори не знам дали искам да го празнувам с него? да изисквам ли изненада за рождения ден? да го оставя ли сам да се сети и ако го направи да се съглася ли? ако не ме отрази да се измъчвам ли? да му давам ли още шансове? той никога не прави нещо специално да му се отсърдя, като му мине и на него просто се прави, че нищо не е станало... да се цупя ли докато се усети, че искам да се промени коренно? не знам защо въобще си мисля, че ще пожелае сдобряване, така като гледам май му е по-леко откакто не живеем заедно... Не знам дали го обичам, много съм наранена и изтормозена. Дори не ми пречи толкова да не бъде мой колкото да продължи живота си без да знае, че е унищожил моя. не изпитва грам вина от държанието си. сякаш всичките тези унижения са нещо, което е редно да се случва. искам реванш, но искам и душевен мир. докато не стана самостоятелна така или иначе ще трябва да играем на двойка, но не знам дали не е най-добре да си поплача доакто го няма и като се върне след лятото да си живеем просто като съквартиранти, като се познавам дотогава ще съм го забравила... има ли смисъл още да изисквам нещо от него или да оставя нещата просто да продължат естествения си развой?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5d44997cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпросът не е колко може да изтърпи една жена, а трябва ли. Потърси си работа, стани независима и тогава ще можеш да преценяваш много по-добре дали даден човек е подходящ за теб, без да имаш нуждата да ти дава пари и да те издържа.
Казваш, че имаш хубав апартамент - на първо време, ако не успяваш да си намериш работа можеш да даваш стая под наем примерно.
Обмисли си възможностите и спри да се държиш като жертва (как лошо се отнасяли с теб), ами намери начин да продължиш живота си без този човек, с който очевидно не си щастлива.
Успех!
Ж25

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 05189728ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изобщо не го чакай да се върне. Живей си живота. Никой не заслужава това, което описа за себе си. Всички мъже са такива, не само българските. Дори да се усети, че те губи, ще е мил към теб, само докато те спечели отново. После същото поведение.
Аз съм в подобно положение, но при нас не върви 3 години.
Спрях и аз да му обръщам внимание, просто ми писна да се моля.
Когато дори не му говорех, той се чудеше какво става.
Започна да ме кани на срещи (а ние живеем заедно), на кино, на кафе, излизаше от работа и носеше кафе да пием вкъщи, искаше да си говорим. Да, но всички тези неща изобщоо не ги правеше, когато си мълчах и страдах.. когато се опитвах да поговорим, той си намираше занимания, разни игрички.. Ходихме на пикник.
Всичко това липсваше, дори не сядахме да си говорим.
Правилно си го изгонила, да си гледа работата.
И аз знам, че при мен ще е хубаво, докато ме спечели пак, но този път няма да ме спечели напълно.
Бъди силна!!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 05189728ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   И освен това не ти е банална историята. Ако желаеш, можах да ми разкажеш още.. На имейла....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8adf8c2dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами като апартамента е твой и е голям - дай го под наем, намери си някаква работа дори и с малка заплата да си докарваш някакви пари и се изнеси. Зарежи приятеля си и си живей живота!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9af6d9177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не си длъжна да търпиш подобно отношение от никой щом не си го предизвикала с нещо... "Всички мъже са такива не само българските".... Много благодарим, разтреперах се от вълнение, стана ми едно такова мило, драго на сърцето.. Браво на коментар номер 2.... , а имаш ли някво обяснение що сме такива мъжете? .. м? - нека да ти дам жокер - някои от нас са просто тъпанари, други са задници, а аз лично съм си поставил за цел да не се държа ДОБРЕ и МИЛО с жените преди да започнем сериозна връзка! ... и знаеш ли защо - щото ВИ става безинтересно, щото внимателния и добрия го възприемате като нещо постигнато или като по малко мъжествен... Докато съм игнорирал или съм се държал безразлично с определена жена - нещата са наред- и това го правех пряко себе си, а всъщност ми се искаше да я погаля й да й кажа, че я уважавам и като личност, искам я като жена и ми е интересна като човек... да засвидетелствам внимание и да си кажа каквото ми е на сърце... Нарочно не го правих и ОМГ оказа се, че работи - тя беше по заинтересована да тича след мен... В момента, в който станах по мил и "свестен" - тя разбра, че съм зарибен с нея и всичко свърши.. Ето научих си урока - другия път насила ще съм ТЪПАНАР, щото така хем ВИ е по- интересно, хем мен по - малко ме боли....

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a77472198f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Твоят приятел не те обича по това което казваш ми изглежда така. Чудя се как си се примирила с такова отношение и защо не си размъдаш задника и не направи нещо. Разделете се изхвърли го от апартамента си да отива където искаш не контактувай с него както каза потребител по-горе намери си работа ако не работиш прави неща които на теб ти харесват и ти дават спокойствие радост и ти помагат да се отпуснеш. Прави неща които не си опитвала още но си искала почвай да живееж повече сложи край на тази абсурдна връзка. Родителите ти ме очудват предпочитат детето им е да е нещастно да бъде пребивано обиждано и унижавано но да стои с такъв човек защото се страхуват да не им се лепне. Не те познавам авторке но никой не заслужава подобно нещо дори в миналото да си им била тежест или да си била пасивна да не кажа като повечето деца коит разчитат изцяло на родителите си не ги разбирам и в никакъв случй не ги оправдавам тяхното поведение в никакъв случай не е родителско нищо такова не показват и аз лично бих си ограничила контактите с тях хем на тях да им е спокойно хем на тел.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2ccebdf6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила и аз съм в подобно положение - с единствената разлика, че не си мълча.. И скандали съм вдигала и какво ли не, няма оправия. Игнорирай го и ще видиш как ще обърне лопатата.
Когато крещях и на мен ми се крещеше.. когато се цупех ме игнорираше. Но ми писна от всичко и просто му казах, че не искам скандали повече, а само тихо и кротко да си тръгна. Обясних му, че не усещам подкрепа (не финансова, а морална) не му пука за проблемите ми и мнението ми и да видиш как се стресна. Само ми е странно като работи нископлатена работата как така те издържа.
И аз много съм плакала и съм се тормозила, понеже съм твърде чувствителна, но осъзнах, че просто има такива бездушни хора. За пример - баба му почина, аз плаках въпреки, че я бях виждала около 3 пъти. Той само обясняваше как такъв бил живота. Имахме коте, което умря. Аз тогава бях на хапчета. Имам чувството, че той и и един ден не страда. Винаги казва, че сълзите не били критерии и аз съм ревяла за щяло и нещяло. Да, не го отричам, но цялостното му поведение е все едно - аз съм краля вие сте раята. Много е неприятно, но пък аз съм си го избрала.
Успех.
Номер 5 - ако си над 27 години пиши, макар, че ми се струва, че не си повече от 20 :))

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9af6d9177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На повече от 27 съм, без значение какво ти се струва и как ти е прозвучал предишния ми коментар. Не се стърпях да си го кажа, защото наистина съм страдал заради свястното си отношение към определена жена... Номер 7 какво да пиша повече... ако нещо конкретно те интересува - питай..

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 14d4359b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Автора:

Прави сте, че не трябва да се изживявам като жертва, но в момента съм студентка редовно, а специалността ми е важна за скорошно заминаване в чужбина след завършването и няма как да работя и да уча едновременно, а да прекъсна не бих го направила дори нещата да станат по-зле. просто ми е много важно образованието в момента.
и коментара за чуденката с издържането - не се изказах правилно може би, исках да кажа, че претенциите му за кариера не се покриват със заплатата му и перспективите в професията, иначе за българския стандарт е почти завидно.
а защо го търпя ли.. защото в душата ми още живее онова влюбено момче, което правеше всичко за мен. дори понякога се усещам, че му се ядосвам за неща, които отдавна съм изгубила и отдавна не са част от характера му... истината е, че той не ме залъгва с нищо. аз съм тази, която се надява на чудо. не ме обича, знам, но толкова години и жервти съм направила за тази връзка, нямам си никой близък заради него, всичко правех за да му се харесам и да е щастлив и така си остана - винаги той на първо място. мъчно ми е, защото не ми се случиха нещата като искам. мислех си, че ом един път сме били щастливи винаги ще бъдем. и аз съм като едно от момичетата, които писаха - не се интересува от чувствата ми, мислите ми, дори да го игнирирам, сякаш му олеква вместо да се притесни. а и не харесвам такива игрички, измъзват ме. мечтая за мъж, с който просто да ни е хубаво, на този етап критериите ми паднаха до там, че стига да ми дава спокойствие няма да поискам повече. сигурно грешката ми е, че не съм забелязала, че е комплексар, който като се отнасяш с него като с принц се взима за такъв и очаква от мен винаги да търча след него... дори сега да се промени ще е до другия път. дори да се опита да ме спечели ще е заради взаимното удобство, а не от любов. само че, докато се осъзнае, че е толкова специален само в моите очи и никое друго момиче няма да направи за него, това което правех аз отдавна ще съм продължила напред... благодаря на всички за коментарите

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 631655c32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Без сърдене, нали::

Историята на авторката е пълна с противоречия, с измислици и е една превземка.. Явно се опитва САМА да се убеди в правотатат си, като ни натяква позицията си....
Мога да кажа: Приятелят ти късно се е усетил, ще за човек си и много късно се е изнасъл.. Не очаквай изобщо да се върне... Ако има поне малко самоуважение, няма да се унижава на една глазла, която явно нищо не може / щом като не работиш нищо и нямаш никакви свои доходи /... Просто имаш късмета, че си наследила едно семейно жилище... Или мама и тате са ти купили... Иначе си заникъде... Особено с тоя ти начин на мислене....
Никой нормален мъж няма да ти търпи поведение, пък дори и да живее в твоя дом, а той пък де е къща на олигарх в квартал Бояна...
Не става така авторке... Промени си поведение...

В моят дом са живели къде по-дълго къде за кратко 3 / три / жени интимни - приятелки... Никога при никаква кавга не съм си позволил да натяквам нещо във вразка с жилището или да искам да гоня накого...
За първи път ще гоня жена сега... И се чудя как да го направя...
Та... това че имаш жилище и приятелят ти жевее в него, не означава че той ти е придатък, че ти е домашното послушно паленци, вървящо след теб и скимтящо...
Разбира се че трабвя да те уважада, да се съобпразява с нуждите, с порблемите ти, но не и да ти кошче за здушевни отпадъци или изтривалка... Евала че сте се разделилил... Просто НЕ СТЕ един за друг...
Ако приятелят ти направи опит да се върне при теб ити иска прошка, знай че или НЕ Е искрен и ще те използва или просто е женски полов орган с извинение...

Един съвсем добронамерен съвет от мъж на 30 години:
Авторке, промени си светогледа... Гледай на себе си по-реално, по-земно. Не мисли, че някой ти е длъжен непрекъснато да те прави щастлива, да ти плаща и т. н...
Иначе ще се превръщаш всеки ден, малко-по малко в поредната кифла, която нищо сама не е постигнала....

Авторке, като ти прочетох последното мнение ти съчувствам затова че си се опитала да дадеш всичко от себе си, но нещата не са ти се получили.... ГОРЕ ГЛАВАТА! Приеми, че не сте били едни за друг.. На мен също ми се случи на два пъти... Мечтите ми за брак и семейство, с двете жени, ко4то наистина съм обичал, просто не се сбъднаха.... Не стана това което трябваше да стане... Но, сага какво??? Няма да умирам...

Живей си живота... завърши някакво смислено висше образование и стани финансово самостоятелна... Така освен социалният ти статус, ще се подобри и възможността ти за избор на по-качествени мъжки екземпляри...
Със здраве и нема да се плашиш...
Нищо лично в кретеката по-горе срещу теб не влагам... просто ти казвам, къде грешиш в отношенията си си мъжете..

един лъчен въпрос: Това първият мъж, в смисъл това първата ти интимна връзка в живота ли е?

не казваш, какво работи лившият ти приятел?

И още нещо: След като сама си даваш реална преценка на отношентията Ви и разбираш напълно, че ако изобщо се върне приятелят ти, това ще е заради неговият собстевн комфорт, а не заради чувства и любов към теб, Ти ТОВА ЛИ ВСЪЩОНСТ ИСКАШ???? Слино се съмнявам...

Като мъж ти казвам, когато мъж обича жената до себе си, то е до Нея непрекъснато или поне се страми да е така. Измъчва се, когато тя е студена и не споделя... Стреми се да я защита, да я пази, брани я, ревнува я... Просто си личи, когато мъж обича жена... Усеща се.... Щом това го няма при Вас, мащо изобщо си пълниш главата с кухи надежди и мечти за една непостижима любов в рамките на една изчерпана връзка??? Особене пък като имаш планове да отидеш в чужбина???

УСПЕХ ТИ ЖЕЛАЯ ВЪВ ВСИЧКИТЕ ТИ НАЧИНАНИЯ! В образованието, професията и в любовта... Има ш време за любови...

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 364a7545fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Подкрепям номер 10. Съпругът ми е от друг град, много по-възрастен е от мен и живея при него, управлявам и една негова фирма от сутрин до вечер, защото той още хиляди други неща върти и все няма време, понякога и като сме се карали понякога без да иска се е изтървавал, че ще ме бил изгонил. Това се случи 2-3 пъти, но мога да кажа, че много ме е заболявало от това. На моите години той също не е имал свое жилище например, да не говорим че дори все още е следвал, а аз съм завършила вече от доста години. Първият път като ми го каза това дори си събрах нещата. Много ми е обидно това отношение, защото преди него бях самостоятелна, работих и учих редовно обучение в СУ и се самоиздържах, а сега съм зависима от неговото глупаво жилище. Слава Богу, спря с този лаф, но вече и куфари съм си събирала, и съм събирала документи, за да му предавам работното си място. Съвет към всички хора - никога не жертвайте самостоятелността си дори в името на любовтта!
Колкото до другите неща - ами Авторката трябва сама да си реши до къде и колко може да изтърпи. Това важи за всеки един човек, решил да живее с друг човек. Винаги трябва да има компромис и от двете страни.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 0235ca211b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Запомни, че най-важната връзка в живота ти е връзката с теб самита, всички останали връзки идват и си отиват.
Увереността в себе си, себеуважението, вярата в собствените сили, личните ти стремежи ще ти помогнат да не се вкопчваш във връзката си като удавник за сламка. По - добре сама отколкото зле придружена. Късмет ;)
Ш23

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e981ad16c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ти луда ли си? ! Между вас е имало насилие, обиди, изневери и не знам какво си още, а ти още си с него? ! ОСТАВЯЙ ГО ВЕДНАГА! Ако ще на улицата от глад да умреш (което няма да стане), пак по-добре, отколкото да си с тоя!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8c2334b2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 5 - наистина си над 27! Мноого силен коментар! Ама много! Браво! Стига да има кой/по точно КОЯ... / да го разбере, а не да повтаря едно и също - като развалена грамофонна плоча, както например в темата "толкова ли съм наивен по отношение на жените" /и в много други теми тук/.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d7f0d4abc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 5 теорията ти е вятър под налягане. Хората са различни и понякога са на моменти. А ти как разбираш кой си в отношенията си с противоположния пол. Да не почнеш да страдаш от раздвоение на личността и един ден да се чувстваш празен и да се питаш кой всъщност съм аз и коя каква е подяволите. Малко трябва да четеш психоанализа и да я прилагаш към себе си и ответната страна. Решението ти е просто път със задънена улица. Повярвай ми.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9af6d9177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 16 - не съм убеден, че си разбрала първия ми коментар. Не е теория за всеобщо ползване, а споделих личен опит, базиращ се на недотам благоприятни за мен факти.. Какво раздвоение на личността?? Ясно си написах, че съм свестен и всеотдаен, но си поставям за цел да не го показвам преди да се обвържа сериозно с определена жена. "Коя каква е по дяволите" се питам още сега именно заради "хората са различни и понякога са на моменти"! Относно психоанализата - смея да твърдя, че се старая да се ограмотявам и скъпи дами ако имате свободно време препоръчвам да прочетете "Войната за вдигнатия капак" от Алън и Барбара Пийз. Може би не всичко е достоверно и може би не съответства точно на вашия случай, но дава някакъв мироглед и обяснение на мъжкото и женското поведение и защо ни е трудно да се разберем за определени неща - като мъже и жени! Не съм запознат с условията дали мога да поствам линкове, но ще опитам:
http://chitanka. info/book/1996-zashto-myzhete-ne-chuvat-a-zhenite-ne-mo
Номер 16 - ще се учим докато сме живи и както знаеш, че си отидем ненаучени ;) Не те разбрах за "решението ти е път със задънена улица"..? То ще бъде проба, тест, дано не го отнесе само някое момиче или жена, която не го заслужава - за това също съм си поставил цел.. да не прекалявам със свестните същества от женски пол.. Ще ми се да го приложа на отявлена флиртаджийка, която върти опашката само за да си начеше ЕГО-то и като разбере. че някой е хлътнал по нея - за нея е достатъчно, че е спечелила играта и се измъква по всевъзможни начини и с всякакви неадекватни обяснения - без да й дреме за човека от другата страна.. Макар, че този тип жени имат много обожатели и достатъчно мъже, които се въртят край тях и в този смисъл е трудно да се стигне до ситуация, в която тя ще ме остави да водя "играта"... , но ако все пак се случи - ще я разкатая!! .. И ако не съм аз - то все ще е някой друг - всеки си намира майстора рано или късно - както е казал поетът... Хубав ден и доскоро ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker