Той е луд по мен, но аз не чувствам нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е луд по мен, но аз не чувствам нищо
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2672 пъти
Напоследък съм самотна, но това не означава, че ще се хвърля на врата на първия срещнат.
Дори да е най-големия красавец, с пари и от добро семейство.

Не го обичам. Не го харесвам. Не ме привлича С НИЩО. Води ме на скъпи места, пръска сума ти пари, като казвам сума ти, имам предвид.... МНОГО ПАРИ. Богат е и то много, цялото му семейство е такова и родителите му са с някаква синя кръв, кралска жилка или нещо такова.
Абсолютно всичко би дал за мен, очевидно е. Угодява на всяка моя прищявка независимо каква. Казвала съм му, че каквото и да прави, няма да ме купи, а той ми отговаря, че не съм предмет за купуване, а го прави от нежност и обич.
Единственото, което събужда в мене е чувство, че му дължа и трябва да му върна с нещо, а мразя да се чувствам така.
С нищо не ме е очаровал, не е нито културен, нито учен, никаква ерудираност, има съвсем различно възприятие за нещата в живота... никви общи интереси... Няма почти никаква обща култура, а е добър в области различни от моите.
Не искам да се правя на много умна и всезнаеща, но той... няма никва жажда да научи нещо ново, нищо не го интересува освен да си прекара добре и.. естествено да ми угажда. Общо взето имам усещането, че не е особено умен, а е на 26... А аз това искам, да ми скрие шапката с акъла си.
Освен това физически изобщо не ме привлича въпреки че с нищо не е отблъскващ, просто не е мой тип.
Говори ми за брак, за деца, къщи по морето, на полята и всякакви такива. Аз имам съвсем други планове за бъдещето - искам да започна висше, да се отделя от семейството ми, ДА НАПРАВЯ НЕЩО СЪВСЕМ САМА, за разлика от него, да бъде успешна и ЧАААК тогава да раждам деца.
Въпреки че сам си изкарва парите, няма висше нито нищо... Къде на двайсет години ще раждам деца, да не съм ненормална! Не искам да обиждам майките на тези години, но първо искам да сИ устроя живота като хората и чак тогава за семейство да мисля.
Постоянно ме натиска за брак и не може да разбере, че нямам никакви симпатии, никакви! Често му отказвам на почерпките, защото просто нямам желание и липса на морал, за да бъда от онези момичета.
Какво да правя, как да го разкарам? Няма да ме остави на мира просто така.
Ж, 18

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 99f51fcdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че сама си си виновна щом се срещаш с него и го използваш така. Всяка жена от класа иначе знае, че мъж се отблъсква ПРЕДИ да си се възползвала. И сега не е късно, просто си намирай извинения да не го виждаш и така с времето ще му омръзне да те преследва. Ако не помогне му кажи в прав текст, че не го харесваш и искаш да не се виждате повече.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a2bc543f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А ти защо изобще си се хванала с него? Не вярвам да те води по ресторанти насила... Какво има да умуваш и да питаш - отрязваш го и толкова! Казваш му, че не искаш да те търси вече, че няма да излизаш с него. Преставаш да му вдигаш телефона и да отговаряш на мейли, скайпове и фейсбуци, и толкова!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a548e5e26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти вземи го остави и след известно време ще съжаляваш като е казал Оскар Уайлд.
В днешно време младите хора си въобразяват, че парите са всичко, а когато остареят, вече го знаят със сигурност. — "Портретът на Дориан Грей"

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 341edd8886
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Омг, момиче, нямаш никакъв акъл! Някои жени се питат как и откъде да си хванат приятел като тоя, а ти се оплакваш! Дори и да намериш момче, което наистина ще хаесаш, след време любовта просто си отива, поне с този ще бъдеш подсигурена на старини!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 36cdf42ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не разбирам изобщо какъв е проблема. Толкова оплаквания, сякаш те държи насила при него, а ти сама му позволяваш да събужда в теб това чувство, че му дължиш нещо. Защо изобщо си започнала връзка с него, защо приемаш всичките материални неща, които ти дава, след като не го искаш? Ако беше по-голяма, бих те посъветвала нещо като номер 1, но ти си само на 18. Няма начин да изкараш цял живот с него, да не се влюбиш 1 ден в някой друг. Твърде си млада, за да претегляш нещата, да мислиш за семейство и материалното благополучие на това семейство - на 18 любовта винаги е по-важна от всичко.
Много е просто - при следваща покана за излизане отивате в най-обикновено квартално кафене и започвате разговор. Казваш му самата истина - че нямаш чувства. Не е нужно да му казваш, че не е на твоето интелектуално ниво, но можеш да обясниш, че нямате общи интереси, че не те вълнуват местата, по които те води и т.н.т. и просто не виждаш бъдеще с него. Можеш и да добавиш, че нямаш намерение да раждаш по-рано от 30, както и че не си се наживяла и искаш да пробваш с други мъже, да изживееш нещо по-различно - така може и малко да му паднеш в очите и по-лесно да го откажеш от себе си. Задължително бъди категорична, не позволявай да помисли, че той е направил някаква грешка, че неговото поведение те е подразнило и нещата могат да се поправят. Постарай се да види, че вината е изцяло в теб, че ти си лошата. Трябва малко безчуственост, иначе има да прави опити за събиране дълго време. То пак ще има опити сигурно - и подаръци, и изненади, но не ги приемай по никакъв повод от тук нататък.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2e10281a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Всички коментари са прави. Да не те е отвлякъл или какво? Ти си пълнолетна вече, ама момент... на 18 деца и брак. Знае ли ти истинските години? Моя съвет е щом искаш висше ако знаеш някакъв език, отиди да учиш в чужбина. Освен че няма да го виждаш (ако имаш късмет), пък и можеш да се уредиш успешна кариера и да работиш спокойно. Ето така може да постигнеш нещо. Зависи какви са твоите цели и амбиции. Следвай мозъка и сърцето си. Щом не искаш богаташ, а искаш някого с акъл ще намериш такъв стига и ти да си такава. Учи, образовай се, за да постигнеш нещо както ти искаш. Там някъде го има... а този въобще не осъзнавам, защо си се хванала с него щом не го обичаш нито го харесваш. И по-точно само излизате или ти е приятел, имате ли интимни отношения въпреки че ти не го обичаш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: def037178d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че е най-добре да му кажеш истината в очите-точно, кратко и ясно. Заяви му, че нямаш абсолютно никакви чувства към него и че не искаш да имате повече взаимоотношения. Не разбирам защо изобщо си се съгласявала да излизаш с него, щом не ти допада. Така му даваш напразни надежди. Остави човека да намери своята половинка в живота. Не трябва да го оставяш да си харчи парите заради теб, а ти да стоиш и нищо да не правиш. Така излеждаш точно като използвачка. Не го обичаш, но въпреки това излизаш с него. Според мен не е достатъчно само това, че му отказваш почерпките, трябва да бъдеш директна, но и внимателна. По думите ти личи, че дори не ти допада като човек, тоест дори не можете да си останете приятели, така че е време да сложиш картите на масата. Едва ли той е чак такъв какъвто го описваш, но е ясно, че не твоя човек. Чесно казано не ми се вярва да е толкова "луд" по теб. Може би наистина се опитва да те спечели по някакъв начин с парите си, за да те вкара в леглото и после да ти каже "чао". Но в случай, че наистина е сериозен, трябва колкото се може по-бързо да му обясниш ситуацията. Все пак това са сериозни неща. Ти не си достатъчно зряла нито за семейство, нито за деца, а да не говорим, че го няма най-важното-любов. Няма какво да го лъжеш. Покажи му, че ти не си от онези момичета и че не може да те купи с пари. Най-вероятно ще продължава да те търси, но след като ти го игнорираш, ще му омръзне да ходи след теб като куче, изгубило стопанина си и ще се насочи към някое друго момиче. Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 814455511f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз си търся такова богато гадже, запознай ме и той ще те остави.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 228e222df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Oт авторката :

Благодаря за коментарите!
Всъщност сега като препрочитам колко зле съм си написала историята и се чудя как не сте ме засипали с негативни коментари.
Всъщност аз вече живея в чужбина от доста време (между другото не съм изгубила българското в себе си) и го познавам от близо 5-6 години. За първи път събудих интереса му когато бяха на 13-14г. Вероятно защото съм по-развита от останалите до известна степен, а и му започна да ме опознава, какво чета, любимите ми занимания и т. н.
По някаква необяснима причина за мен ми е неудобно да го одрежа напълно, защото бащите ни са много добри приятели и не знам как би го приел, а също и те. Ужасно държат на връзката си.
Един вид той ме почака, за да порасна и сега е решил, че е времето за бъдеще заедно и така нататък. Въпреки че имаше приятелка, с нея не се разбираха особено и някак си е планирал бъдещето си с мен доста дълго време.
На въпроса защо съм излизала с него. По общи събирания на семействата е нямало как да го избегна, а иначе сме излизали няколко пъти сами и не е било лошо.
Проблема ми е, че (може да не ви се струвам свръх интелигентна и умна но ) не намирам общ език с връстниците си, през всичките ми години съм могла да си намирам приятели, но не много близки. Някак си не споделят моите интереси и нямаме какво да си кажем.
Реших, че като по-възрастен ще имаме теми, които да обсъждаме НО съм сбъркала.
Мисля, че е защото се чувствам много самотна. Имах много тежък период последните месеци. Дори сега да му кажа, че не искам общо с него, семейството му много ще се обиди, а той... ще използва всичките си средства, за да... се съглася на предложението му. С краткия ми опит мога да видя, че е влюбен, наистина е влюбен. Междувременно аз обичам някого, с когото не мога да бъда, но е хубаво чувство да си желан....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: def037178d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Виж, може би, точно заради това, че не му се поддаваш, си му интересна. Хубаво е, че се оточняваш, авторке, но не мисля, че нещата, които каза променят кой знае колко ситуацията.

"По някаква необяснима причина за мен ми е неудобно да го одрежа напълно, защото бащите ни са много добри приятели и не знам как би го приел, а също и те. Ужасно държат на връзката си. "

Какво от това? Нима ще излизаш с него, без чувства, заради това? Какво означава "не знам как би го приел, а също и те"? Въобще какво те интересува какво ще си помислят? Не искаш да си с него и това е...Не може да бъдеш с човек, към когото нищо не изпитваш..Баща ти ще те разбере. Те могат да продължат да поддържат връзка и без ти да се занимаваш с въпросния, който се предполага, че е влюбен с теб. Това не трябва да пречи на отношенията им. Ти не си виновна за нищо...Не определяш в кого да се влюбиш и в кого не..

"Един вид той ме почака, за да порасна и сега е решил, че е времето за бъдеще заедно и така нататък. Въпреки че имаше приятелка, с нея не се разбираха особено и някак си е планирал бъдещето си с мен доста дълго време."

Какво означава "той ще ме почака"? Вие изобщо говорили ли сте на тази тема? Казвала ли си му, че нямаш чувства към него? Как така е решил да те "чака", ако знае, че от отсрещната страна стои човек, който е безразличен към него? Това случайно да не го решва той? Или не му пука? Все пак мисля, че не си била достатъчно директна и твърда с него. Не може той вече евентуално да планира общото ви бъдеще, а ти нищо да не казваш. Да не си безгласна буква забога? Може би наистина е влюбен, не го оставяй да си мисли, че има и минимален шанс за това, защото едва ли ще се откаже. Просто всичко ми звучи прекалено необмислено, объркано и глупаво. Ти си на 18 години и някакъв, който уж е влюбен в теб, ти говори за семейство, а ти не го обичаш и нищо не смееш да му кажеш? Звучи абсурдно....моля те, трябва да говориш с него. Второто, което е...споменаваш, че е имал приятелка? Какво искаш да кажеш с това? Че се е забавлявал с нея, докато ти "пораснеш"? Осъзнайте се....според мен и двамата не постъпвате правилно..Ако наистина те обичаше, нямаше да бъде с друга(или тогава не е бил влюбен в теб?) и щеше да се интересува от собственото ти щастие. Не може да планира такива неща сам. Един нормален мъж би трябвало да разбере, че една жена няма чувства към него и да я остави, но този явно е решил да си прави, каквото си иска..без да му пука за теб...или греша?

"На въпроса защо съм излизала с него. По общи събирания на семействата е нямало как да го избегна, а иначе сме излизали няколко пъти сами и не е било лошо.
"
Добре, не може ли просто да се държиш приятелски към него, без да му даваш повод да си мисли, че може да има нещо повече между вас? Глупаво е да спрете да общувате заради това...макар че ти каза, че изобщо не го харесваш, нали? В такъв случай най-добре го отбягвай..Когато можеш пропускай такива общи събирания и не излизай повече с него, щом нямаш желание. Просто не виждам причина да го правиш. Защо си усложняваш живота? Дръж се дистанцирано...може би си въобразява, че и ти изпитваш нещо към него и затова продължава? Крайно време е да се изясните.

"Проблема ми е, че (може да не ви се струвам свръх интелигентна и умна но ) не намирам общ език с връстниците си, през всичките ми години съм могла да си намирам приятели, но не много близки. Някак си не споделят моите интереси и нямаме какво да си кажем.
Реших, че като по-възрастен ще имаме теми, които да обсъждаме НО съм сбъркала. "

Това, че не намираш общ език с хората на твоята възраст, не означава, че задължително ще намериш с по-възрастни хора. Това не е до възраст. Ще обсъждате това колко е влюбен в теб, това ли? Сигурна съм, че ще намериш хора, с които да имате общи теми на разговор рано или късно. Дотогава не е нужно да се хвърляш на всеки, който ти обърне малко внимание. Нали целта е приятелите ти да са хора, с които ти е приятно да общуваш и да се забавляваш? Като не става, не става! Той трябва да те разбере. И да не го направи-негов си проблем. Няма как да си с него просто ей така.

"Мисля, че е защото се чувствам много самотна. Имах много тежък период последните месеци. Дори сега да му кажа, че не искам общо с него, семейството му много ще се обиди, а той... ще използва всичките си средства, за да... се съглася на предложението му. С краткия ми опит мога да видя, че е влюбен, наистина е влюбен. Междувременно аз обичам някого, с когото не мога да бъда, но е хубаво чувство да си желан.... "

Разбирам те! Знам колко ужасно е да си самотен, но не трябва да бъдеш с някого само защото си самотен. Трябва да ИСКАШ да си с него! От какво ще се обиди семейството му? От това, че не го обичаш ли? Не ме разсмивай...какво е това негово семейство? Това не причина да се "обиждат". Звучи много смешно. Ти кавкво трябва да направиш в случая? По-добре ли ще е да си с него и да си нещастна? Да си гледат работата. Явно семейството му има много грешна представа за живота и поглед върху нещата. Не може всичко в този живот да става така, както иска синчето им. Трябва да разберат, че има много по-важни неща от парите-чувствата, любовта, здравето, семейството(но с човек, с когото искаш да създадеш такова) . Той да не е крал? Направо не мога да повярвам! Каквото и да направи, за да приемеш предложението му..просто не се поддавай. Нека разбере, че няма да стане на неговото! Всеки човек мисли за собственото си щастие, ти помисли за твоето и се освободи от него! Ще дойде и точния човек за теб! Съжалявам, че не са споделени чувствата ти с човека, с когото искаш да си, но това е още една причина да не се занимаваш изобщо с този, който те обсебва. Сега ти е добре, чувстваш се поласкана, но после това ще ти дойде в повече и ще искаш да се отървеш от него...но представи си, че нещата са стигнали по-далеч и ти си го допуснала, защото си била самотна..Тогава какво ще правиш? Приключи всичко, докато нещата все още не са претърпяли развитие. Надявам се всичко да се подреди! Успех! :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8d77e0d211
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Благодаря за коментара, много!
Прав/а си. Наистина имат доста различни представи за живота, което ми е малко отблъскващо.
Убедена съм, че понеже съм била прекалено малка, е бил с нея само, за да не бъде сам. Но те не се разбираха, караха се пред хората, а и тя имаше син..., което няма много общо, но както и да е. Дори пред нея е казвал, как аз съм щяла да го обичам повече, а аз дете на 13-15 години какво да си мисля, страняла съм, защото ми е изглеждало налудничаво.
Семейството му са от онези, които си мислят, че е по-добре да си женят децата за деца на близки приятели.
С нищо не са намекнали или казали, че ще ме отвличат, за да ме женят за него, изобщо не е такъв случая макар че съм се изразила зле.
А пред тях само говори как щял да ме отвлече, да избяга от всички с мен, как повече нямало да ме видят и как съм щяла да бъда само негова, да му родя много деца. И преди, когато бях по-малка ги приказваше, но повече внимаваше. Сега е по-дързък.
Мисля, че беше глупаво от моя страна изобщо да приема поканата му за среща... Знам, че е.
Все пак ще си запазим приятелските отношения надявам се. .. Съжалявам за безмислената тема.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: def037178d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От номер 13

"Убедена съм, че понеже съм била прекалено малка, е бил с нея само, за да не бъде сам. Но те не се разбираха, караха се пред хората, а и тя имаше син... , което няма много общо, но както и да е. Дори пред нея е казвал, как аз съм щяла да го обичам повече, а аз дете на 13-15 години какво да си мисля, страняла съм, защото ми е изглеждало налудничаво. "

Интересно ми е въобще каква връзка са имали, при такова положение, но както и да е. Чудя се с какъв акъл ти е говорил такива неща, докато си била още толкова малка? Добре си правила, като си страняла от него, но явно той няма достатъчно разум, за да проумее какви тъпотии е говорил (и продължава да го прави).

"Семейството му са от онези, които си мислят, че е по-добре да си женят децата за деца на близки приятели. "

Може би, защото ги познават и им имат доворие? Но дори и децата им да се оженят за хора, които не познават, какъв е проблема, ако се обичат и има хармония и разбирателство между тях? Всеки човек сам решава за кого да се ожени и за кого не. Честно казано съм доста учудена от начина им на мислене.

"С нищо не са намекнали или казали, че ще ме отвличат, за да ме женят за него, изобщо не е такъв случая макар че съм се изразила зле. "

Хм, дано да не е такъв, но имам чувството, че има лек натиск от тяхна страна. Права ли съм!? Дори и да имат такова намерение, просто няма как да те принудят да се ожениш за човек, с който не искаш да имаш нищо общо. И нямат право!

"А пред тях само говори как щял да ме отвлече, да избяга от всички с мен, как повече нямало да ме видят и как съм щяла да бъда само негова, да му родя много деца. И преди, когато бях по-малка ги приказваше, но повече внимаваше. Сега е по-дързък. "

Това ми звучи като някакъв тип обсебване по-скоро. Едно е да е влюбен и да иска да те спечели, а съвсем друго да планира общото ви бъдеще, без дори да сте заедно? Трябва да слезе на земята. Нима той си мисли, че контролира нещата и ти ще си до него, когато той поиска? Звучи ми като голям егоист.

"Мисля, че беше глупаво от моя страна изобщо да приема поканата му за среща... Знам, че е.
Все пак ще си запазим приятелските отношения надявам се... Съжалявам за безмислената тема. "

Да, наистина, не мисля, че си постъпила правилно, но станалото-станало. Не е нежно да си запазвате приятелските отношения с него, ако не желаеш. Но ако имаш такова желание, естествено, че можете! Стига да е разбран човек, макар че не ми изглежда особено такъв. Говори с него и се разберете! Няма за какво да се извиняваш! Надявам се да съм помогнала! Ако има още нещо, пиши! След това, ако искаш, сподели как са се развили нещага! Късмет! :)
"
"

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8d77e0d211
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Вярно е, има някакъв натиск от страна на родителите му. И си пада егоист, въпреки че съм ''малката му принцеса'' и така нататък. Но ме кара да си мисля, че е по-скоро влюбен, а не обсебен, защото иначе би се опитал да ми посегне? До сега не се е опитвал да ме насилва за нищо... Продължава да ме търси всеки ден да излизаме, кани ме да отидем на хотела им, по почивки, насам натам... Не е лоша компания, но искам да ме заинтригува с мозъка си, не с пари, както вече казах.
Не мисля, че ще се задоволи с просто приятелство... Само ме е страх да не прибягне до екстремности... Благодаря за коментарите, но мисля, че вече няма смисъл да пишем по тази тема.
Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker