Нямам неговите възможности - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121259)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нямам неговите възможности
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2011 пъти
Здравейте :) От няколко месеца се срещам с едно момче. Той е страшно добричък, забавен, възпитан и се разбираме прекрасно. Обаче има един проблем който ме притеснява. Става дума за финансовото ми положение. Никога не съм крила, че съм бедна обаче се притеснявам как ще реагира като разбере.. Той е доста богат, има голям и хубав апартамент, свикнал е да живее добре, макар че никога не е парадирал с това..

Никога не сме повдигали темата за положението ми. Не съм го водила вкъщи защото имам чувството, че като види как живея ще ме зареже. Ще се радвам да чуя съветите ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: f925f60d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Що за глупости? Той да не мислиш, че не знае, че ти си бедна?
Вярвай ми, един заможен човек знае колко ти струва облеклото и тем подобни и си е преценил, че не му е важно. Освен това за такива хора парите изобщо не са тема вече. Все пак те съветвам да споделиш своите опасения и да се изясните от сега. Мисля, че по-ценно за него ще е ако имаш качества като трудолюбие, самостоятелност, учиш се добре, обличаш се чисто и се поддържаш, а колко пари имат родителите ти е все едно. Той мисля, че си е направил много добре сметката, с кого излиза.
Не е необходимо да го водиш у вас неподготвен. Между другото, ако е чисто и подредено няма да има никакъв проблем!!! Хора, които са израстнали без фин. проблеми са пътували и доста и е виждал какво ли не, освен това не пада от Марс и бъди сигурна, че приятелите му живеят в панелки и тем подобни.
СПОКО!

П.П. Сладко е все пак, че си се притеснила за това, но съм убедена, че накрая ще ти каже да не го занимаваш с глупости и ще иска да продължите с живота си като до сега.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cbf139f474
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Замисляла ли си се от къде произлизат думичките "богат" и "беден", каква е тяхната етимология? Сигурен съм, че не си.

"Богат" идва от "Бог" - това човек изпълнен с Бог или с божията благодат. Това е човек благ, изпълнен с доброта и оптимизъм, раздаващ се.

"Беден" от друга страна идва от "беда" - това е човек изпълнен с беди, с трудности, с кошмари, с лош късмет...

Бедността и богатството са начини на мислене, на светоусещане. Настройка на психиката. Те нямат нищо общо с финансите, макар че съвременните хора са ги отъждествили с тях. Колкото и "беден" да си, ти можеш да излекуваш психиката си. Как? Например като изразходваш само 70% от приходите си (колкото и малки да са те, винаги има хора по-зле и от тебе, и винаги можеш да се "свиеш" още малко...). От останалите 30% половината (т.е. 15%) спестяваш, а останалата половина - раздаваш като благотворителност... Няма да навлизам в психологическия механизъм на процесите, които чрез това просто разпределение ще предизвикаш в психиката си, нито ще описвам защо е необходим всеки от тях, но ти гарантирам, че ако спазваш тази схема ще станеш Богата, независимо от финансовото си състояние.

Звучи просто, но за да го направиш се изисква голяма духовна сила, която не се съмнявам, че притежаваш.

Как ще реагира приятелят ти - №1 много хубаво го е казала! Бих допълнил, че ако той не те възприема такава, каквато си, то вашата връзка е на практика безсмислена и колкото по-бързо бъде прекратена - толкова по-добре.
Смисълът на съвместния живот, на любовта и на семейството е ДА СЪГРАДИТЕ, да създадете нещо заедно, а не в това кой колко и какво е получил/наследил от родителите си.

С две думи - не си го слагай на сърце! Подхвани внимателно разговор и си излей душата. Ако не срещнеш обич и разбиране, така или иначе краят е въпрос на време...

Успех! И каквото и да стане - знай, че е за твое добро.
Ray

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 463da928aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще бъда кратък - притесненията ти не са основателни. Няма нищо срамно в това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 49282beceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мене няма за какво да се притесняваш.Както казаха по-горе,той е преценл,че това не е важно за него и няма да реагира никак.Може да поговорите все пак за това. :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e85e1cecb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "Бих допълнил, че ако той не те възприема такава, каквато си, то вашата връзка е на практика безсмислена и колкото по-бързо бъде прекратена - толкова по-добре.
Смисълът на съвместния живот, на любовта и на семейството е ДА СЪГРАДИТЕ, да създадете нещо заедно, а не в това кой колко и какво е получил/наследил от родителите си. " Подкрепям с две ръце.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker