Роднините му не са българи ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Роднините му не са българи !
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2124 пъти
Здравейте! Момиче на 17 години съм и съм от заможно семейство, което е едни от най-богатите в града ни. Уча в ГПЧЕ и тази година завърших с 6. 00. Сега предполагам, че ще си кажете : -Абе, тя е някакъв мутирал, зъбат зубър! Не, изобщо не е така. Смея да твърдя, че съм едно от най-красивите момичета в училище. Чаровна съм и имам много хубава усмивка... не го казвам само аз, но и всички около мен. И като всяко нормално момиче на моята възраст основният проблем са МОМЧЕТАТА и по-точно едно определено....
Преди 2 години се запознах с НЕГО, който е с 3 години по-голям от мен. Той живее в съседният град и срещите ни се оказват голяма пречка. Родителите му не разполагат с никакви средства, дори са с 3 заема и той не среща никаква подкрепа от тях. От година работи и им помага с каквото може...
Той се държи с мен невероятно и аз го обичам с цялото си сърце и душа. Вече 1. 8 месеца сме заедно и нито веднъж не е повдигнал въпроса за секса... Знам, че и той ме обича... виждам го и го усещам...
Всичко между нас е окей, но основният ми проблем е, че баща му не е българин/майка му е българка/. Всички казват, че е помак, но доста се съмнявам в това... наблюдавайки братовчедите му по бащина линия съм направо ужасена!
Започвайки връзка с въпросното момче родителите ми бяха твърдо "ПРОТИВ", но след няколко седмици се съгласиха с думите : "Сега си влюбена и не виждаш това, което ние. Обичаме те и ще уважим решението ти... само да не съжаляваш след година! "
Точно така и стана. От няколко седмици приятелят ми се събира с някакви от неговият квартал, а те са просто отвратителни... най-долните, най-пропадналите, най-най... Когато му кажа, че не ми е приятно да се събира с тях той ми отвръща с думите: "Израснал съм с тях. Аз не правя разлика.. няма значение какъв си, а как се отнасяш с хората. С мен те се отнасят добре и аз се отнасям така с тях. " Разбирам, но уважението си е уважение... яденето и пиенето на една маса съвсем друго!
Преди седмица се бяха събирали и случайно попаднах на клип, който съдържаше някакви отвратителни сцени. Приятелят ми, човекът, който толкова много обичам играеше някакъв мазен кючек с още по-мазен циганин...
Споделих на мама и тя ме посъветва да го поставя пред свършен факт и да го накарам да избира. А днес споделих всичко на баба ми, а тя по най-спокойният начин ми каза, че това момче изобщо не е за мен и още в началото се е изумила как нашите са позволили такова нещо и най-доброто за мен е да приключа тази връзка. Каза ми, че и задълбочавайки връзката си няма да мога да живея сред тази цигания, защото съм свикнала на съвсем друг начин на живот. Сподели ми мнението си и добави, че той никога няма да може да се откъсне от близките си... каквито и да са те...
Трудно ми е да реша, защото това е първото момче в което се влюбвам, което обичам...
Бих помолила тези, които ще прочетат историята ми да споделят своето мнение и да ми дадат съвет как да постъпя в тази ситуация.
Предварително ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: d147d0eb6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   послушай баба си. бабите ни са живели много и са видели много и знаят кое как е в живота по-добре от нас.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 885bc7d3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Очевидно момчето ти е под нивото на 'най-красивата и богата в града". И преди да ме обориш, ще ти кажа, че нямаше да споменеш заемите на родителите му.
Намери си момче на нивото ти, да си се глезите и да сте перфектни заедно.
Остави на нас, момичетата от обикновени семейства, с обикновена външност да обичаме обикновените момчета, които ни правят щастливи.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4e7f154bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен просто си свикнала с него и като гледам как се чудиш дали да го зарежеш... определено не става въпрос и за нещо толкова сериозно между вас.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 80d806300e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Вече 1, 8 месеца сме заедно"...
"Роднините му са цигани, ама той не"

Какво да се коментира тук извинявай?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d33546d03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съветвам те да се откажеш от него, защото ако се съберете по цял ден ще слушаш вкъщи някакъв неразбираем език, а и също така ще те принудят насила да спазваш техните обичаи и традиции, а може би да говориш и техния език. Това че майка му е българка не променя факта, че няма да се опитат да те направят като тях, защото все пак баща му на въпросното момче все пак е доминиращия във семейството, аналогично циганските обичаи и традиции.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 38473060d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   най-вероятно майка ти и баба ти са прави. ти си влюбена и просто си била сляпа за различията между вас, а те явно са сериозни. за съжаление само любов не стига за успешна връзка се искат и други неща: общи интереси, сходно образование, социално положение, сходни принципи и разбирания за живота.
обърни внимание, че не визирам материални неща, а говоря за различия във възприемането на света, избора на среда, контакти, а с въпросното момче явно сте на съвсем различни вълни. за съжаление не съм оптимистка за връзката ви, с времето ще ти правят впечатление все повече и повече детайли, докато се разделите.
Ж42

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ca22b2e129
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако родителите ти, със сърцето си не те подкрепят, значи интуицията им подсказва нещо. Довери се на родителите си, те винаги ще ти мислят доброто. Дори и сега да ти е трудно, след време ще ти олекне.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 19ba172102
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз не видях конкретен аргумент защо не искаш да си с него. Това, че играе мазен кючек и че е помак (дори не си сигурна), не са аргументи, които ме убедиха, че не е редно да си с него. По-скоро вашите ти влияят на мнението.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bd476ac267
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля че приятелят ти, май си има две лица. Ако, както се подрзбира, има и циганска кръв, представи си, че ако един ден се ожените, на какво ще приличат децата ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b9a2b4f9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката:
Приятелят ми не е от циганите /ако мога да го нарека циганин/, които сме свикнали да виждаме по улицата. Не е черен, не говори цигански и техните не приличат на роми. Родителите му работят и в своята работа са се наложили като специалисти и заемат отговорни позиции. /Не разполагат със средства, защото всичките им пари отиват, за да погасяват заемите/
Бих казала, че той е много симпатично момче /не защото сме заедно/. Прекалено е бял с руса коса и синьо-зелени очи. Предишните му приятелки са били все българки и явно те не са откривали някакъв особен проблем в това, че не е чист българин. Разделяли са се поради финансовото му положение, тъй като той не е имал възможност да им купува подаръци и т. н.
Проблемът е там, че роднините му са почти типичните цигани... а аз този факт няма как да го пренебрегна, а и не само аз. Предполагам, че след време нашите ще се възпротивят и може би трябва да приключа тази връзка, докато все още не се е задълбочила.
Благодаря на всички, който са се постарали да напишат коментар. Всеки един ще ми бъде полезен. :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 89a0c08152
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И какво като е играл кючек?
Как можеш дори да си помислиш да го караш да се отдели от най-близките му? !
Изглеждаш ми като надута, богата глезла, която се среща с не толкова заможно момче и се притеснява другите какво ще си помислят за нея.
По това което си написала май момчето трябва да помисли дали да продължава да се вижда с теб, а не ти!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f1c8dee479
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Според мен изобщо не си отивате. Намери си някой, който ще подхожда както на теб, така и на семейството ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f1c8dee479
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не е късно да го зарежеш. Малка си, а и дори не сте го правили. Животът е пред теб. Щом вашите разполагат с толкова средства, дори и да го зарежеш няма да се забавят новите ти любови. Красива си, умна си, имаш достатъчно пари, какво толкова се чудиш? Действай!!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f5f5c84595
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не мога да преценя от написаното човешките му качества както и твоите, но ако ще го зарязваш нека да е заради тях, не заради какви са били роднините му и произходът му.
Моят братовчед се влюби лудо в една циганка от заможните и хубавите, но роднините му не му я дадоха, защото бил рус и бил българин, а после искаха Мерцедес и 10 хил. лв. Той се отказа от любовтта си и от 10 г. е сам. Смятай, колко глупави са тези неща.
Бяхме тръгнали да я крадем -), но той не искаше така да има булка, което е жалко - така бихме уважили традициите на семейството ? и те нямаше да имат против

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d62418b765
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Мило момиче, намираш сили и се разделяш с него. Ти си едва на 17. Чест прави на родителите ти, че са позволили тази връзка изобщо, но е дошъл момента, в който да се усетиш и да си научиш урока - изборът е твой. Това че е светъл, не означава, че не е циганин. С такива оправия няма - вие сте от абсолютно различни светове и това няма как да се пренебрегне. По- нагоре са ти писали, че едва ли не няма значение. Има и то огромно. Послушай баба си и хора с по-голям житейски опит. В противен случай ще стигнеш да същите мисли и изводи един ден, но по трудния начин. Повярвай в този случай не си струва!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8033593f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Хора, разберете едно нещо... помаците не са цигани или турци. Помаците са българи, които през 17 век са помохамеданчени насилствено, защото на Османската империя са и трябвали войници за войната за Крит срещу тогавашната Венецианска държава.

Що се отнася до манталитета, той не зависи от раса, пол, възраст, националност и т. н. Мога да ви дам примери за лош манталитет сред всички нациоланлости.

Изявления като "Той е помак" или "Той е турчин" ме изкарват извън равновесие. Той или е добър човек или е лош човек или образован или необразован. От други критерии няма нужда...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 19eb57b110
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Послушай баба си, сега си влюбена и въпреки това забелязваш циганията около твоя човек, а какво ще стане след време, когато чувствата поизбледнеят? Бъди умна и прекрати тази връзка, ще боли, но ще е за добро. И между другото има много светли цигани и макар външно да не приличат на цигани, са си цигани по душа... Младо момиче си, не съсипвай живота си.
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d62418b765
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   До №17 - авторката не знае дали е помак. Знаем какви са помаците. Вярно е, че навсякъде има мърша, но тук говорим за средата, в която този човек е израснал и която го е формирала. А това, че не приемаш изявленията, които делят хората по етнос означава само и единствено, че нямаш никакъв опит от общуване с такива. Всичко има значение, когато избираш човек за връзка. Финансовото положение не е важно, защото пари се печелят, но другите неща, включително и етнос са важни. Поживей сред цигани, турци или помаци, поработи заедно с тях, но там където са мнозинство, и пак ела да поговорим...

№16

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b4f98348a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От авторката :
Как бихте постъпили вие, ако ви се налагаше да се разделите с такъв човек?
С течение на времето ще се отдръпвате или ще седнете, ще си поговорите и вие ще изтъкнете причината поради която желаете да се разделите?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 403ba57751
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Моля те направи разлика между циганин и помак! Аз също съм помак но никои до сега не ме е сравнявал с цигани! Сигорен съм че ако ме видиш няма да познаеш въобще какъв съм понеже съм израснал в среда в която и ти! аа и още нещо не бъди такъв расист ВСИЧКИ СМЕ ХОРА!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fa70149133
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   По редно е да продължиш живота си без него. Колкото и да се обичате, различията ви са видими. Като започнем с това, че ти си имах достатъчно средства, а техните имат няколко заема. Ти си красива, той-не. Нищо не разбрах за характерите ви освен това, че той се държи добре с теб.
За някой хора религията, расата и цвета на кожата нямат значение, но в нашата България имат.
Виждам, че си се влюбила в бедно помаче/ромче/ и това ти прави чест, че дори и човек с възможности ти си предпочела бедното, а не скъпото, газарското и прочее.
Ако продължиш връзката си с този човек, това ще бъде най--голямата грешка в живота ти. Понякога само любовта не стига, защото идва момент, в който тя се изчерпва и ти остава само уважението, а в този случай и то няма да ти остане.
Бъди смела и не позволявай любовта да те заслепява!
Трябва да бъдеш горда с твоите родители, защото са ти позволили на толкова крехка възраст да вземеш решение, посъветвали са те, но са те оставили сама да си трошиш главата и да откриеш грешката си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ad31eacafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Явно си се осъзнала, затова ще те посъветвам да слушаш сърцето си.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: dcf0ff89c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Мило девойче с "хубава усмивка", аз също съм от заможно семейство, но никога не съм делила хората на такива със заеми, на помаци и други. Повярвай ми, най-добрите ми приятели от години са с ограничени за БГ възможности. Другите, които са с големи финанси и които мислят като теб имат приятели само за парлама. Много такива познавам. Не знам от чак какво заможно и интелигентно семейство произхождаш, че да не правиш разлика между помаци и цигани. А като сте толкома заможни и с предубеждения, мила ми принцесо, следващия път като ходите на почивка в Родопите, се оглеждай за много руси и синеоки помашки цигани, че може пак да се влюбиш. Аман от разглезени лигли като теб.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b26f9e259c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От Авторката до 23:
Здравейте! Да, споменах, че родителите му са със заеми, но това не означава, че според мен бедността е фактор, който ограничава контактите ми. Част от приятелите ми са хора, който от доста време живеят в лишения, за да си изплатят заемите или чисто и просто да преживяват по някакъв начин.
Бъдете сигурна... убедена, че моите приятели не са за "парлама"! Едните живеят в лукс, а другите в постоянни лишения... и в единият, и в другият свят съм открила хора, на който мога да се доверя!
Семейството ми е достатъчно заможно, щом по някакъв начин успяваме поне 2 или 3 месеца от годината да прекарваме извън страната... на екскурзии, разбира се.
Също така е и достатъчно интелигентно, щом са ме научили да отстоявам позицията си и да изразявам мнението си.
Явно не сте ме разбрала правилно. Никога не съм търсила в някой, в когото да се влюбя. Когато се запознахме с въпросното момче не знаех абсолютно нищо за него и за семейството му, в последствие ми стана ясно всичко, но прекалено късно...
Влюбвайки се човек не чува никой около себе си и единственото нещо, за което мисли е ТОЙ! Надявам се, че ще ме разберете.
Госпожо, госпожице, не знам и аз, бъдете спокойна... десетки пъти съм ходила в Родопите и още не съм се влюбила! Нямам и намерение да го правя. Само ще Ви кажа, че от помак до помак има разлика, от циганин до циганин има, а също така и от българин до българин!
През цялото време, през което съм била с НЕГО съм била най-щастливият човек, но наблюдавайки обкръжението му и това, че един ден ще се наложи аз да общувам с тях... не ми се мисли! Обичам го, но след време ще съжалявам за решението, което съм взела....
С момчето не сме заедно от седмица, но поддържаме връзка и понякога се чуваме по телефона. Решихме да си останем приятели, защото колкото и да сме различни ние се обичаме... а чувствата към един човек не си отиват за ден-два.
И само да вметна, че не съм нито глезена, нито лигла... просто мисля за себе си и за бъдещето си!
Със сигурност не бихте искали дъщеря Ви да излиза с циганин... затова не Ви го пожелавам!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 883d14208b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторката лично на мен ми направи впечатление на интелигентно и здраво стъпило на земята момиче. В крайна сметка живота си има логичните закономерности - нито тя ще свикне с циганията около приятеля си, нито той ще превъзмогне средата си. Истински пълноценна връзка може да има само между хора от една среда, с еднакви възприятия за света, с еднакви интереси. Пък и не виждам защо се хванахте за кючека, той си е показателен, лично на мен също не би ми било приятно да гледам как приятелката ми друса мазни кючеци сред циганки например. Приказките "как любовта е питала" и другите подобни приказки ги има само в приказките, едно нормално българско момиче никога не би се чувствало добре в сред цигани.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a7ae69e460
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Момчето трябва да си помисли дали да излиза с теб а не ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker