Какво е това? Любов ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е това? Любов ли е?
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2600 пъти
Имам приятел от година, познаваме се от преди това. За него мога да кажа само, че е ПРЕКРАСЕН. Обича ме, разбира ме всичко от което имам нужда. Проблемът е в мен! Само да кажа, че ние сме от различни градове и понякога се налага да сме разделени за по-дълго време. И така.. Обичам да си говоря с него по телефона, мисля си как ще е при мен какво ще правим, повтарям му, че го обичам(така ми идва), липсва ми, когато съм с него не му слизам от главата, постоянно искам да го целувам, да го мачкам, да го гушкам, все едно не мога да му се насладя... Иии проблемът: всичко това истина ли е? Все си мисля, че не го обичам или че не го обичам достатъчно. че ми липсва по навик, че говорим по навик.. Все си мисля, че като се видим и вече няма да искам да го гушкам, няма да ми е приятно, а същевременно не спирам да мисля за това как ще сме заедно и какво ще правим. Какво е това хора? Измъчвам се адски много, А ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО ИСКАМ ДА ГО ОБИЧАМ ДО "БЕЗ ДЪХ", ИСКАМ ДА ЗАПАЗЯ ВРЪЗКАТА СИ! Защо ги мисля тия неща? Обичам ли го? Истина ли е това? Не искам да го губя, страх ме е, че правя всичко по навик, а може да не е така и да си погубя връзката... Обичам гооо.. как да спра да ги мисля тия неща? КАК? !? ... Всяка вечер плача, чувствам се виновна.. и разговарям с него и се успокоявам. Ако не го обичам ще се чувствам ли виновна за всичко това, ще ревнувам ли, ще ми става ли гадно като се караме, ами ако пак е по навик? Аз съм на 22, той е на 25. Имала съм две сериозно връзки преди тази и не съм се чувствала така. Помогнете ми моля ви. ИСКАМ ДА СЪМ ЩАСТЛИВА..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 450ca901ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Любов е бе душа :)
М21

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cf0ed77884
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз мисля, че е от разстоянието и от факта, че има по-големи периоди от време, когато не се виждате.
Според мен, не се измъчвай - изживей си нещата, както ти идва отвътре и времето ще покаже дали е нещо истинско или не.
Ж25

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8d0896957c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Излез от филма и не търси проблеми там, където ги няма!!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 0747080d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Любовта желание ли е? Мисъл ли е? Страх ли е? Навик ли е? Телефонен разговор ли е? Гушкане ли е? Възможно ли е любовта да има име? Възможно ли е безкрайното и съвършено да бъде сведено до дума, характеристика и ограничено до искане? Защо непременно трябва нещо да е "без дъх" и да бъде запазвано като все едно е притежание? Можеш ли да запазиш слънцето? Можеш ли да задържиш океана в шепата си?

Когато искаш нещо, очевидно го нямаш. Иначе нямаше да го искаш. Искам да съм щастлива = не съм щастлива и преследвам идеята за щастие. А всяка идея е просто мисъл и релано живееш в мислите си, а не с това, което е. И така унищожаваш това, което е. Опитвайки се да го запазиш, го унищожаваш. Този страх от загуба те прави губеща. Това желание за вечна и абсолютна сигурност те прави несигурна, защото това е илюзия. Любовта не е нещо статично, не е нещо, което може да бъде характеризирано, запазвано или гарантирано. Тя е жива и постоянно се променя и трябва ти да се променяш заедно с нея, всеки един момент. Няма рецепта, няма метод. Това не е търговия "прави това и ще получиш еди какво си".

Питаш как, търсиш помощ отвън. Как може да ти помогне някой отвън за нещо, което е вътре в теб? Как може някой да почувства теб по-добре от самата теб?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6b5963e9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Напоследък младите хора изпитват силен страх да не се прецакат в живота и всичко превръщат в сметка, при едни материална, при други като авторката морална. Така не се живее истински живот обаче. Колкото и да го мислиш и премисляш, няма как да го измислиш. Живота се живее днес, сега, чувствата, емоциите, желанията ни, не можем да ги контролираме за утре или за след години. Кой ще ти гарантира, че след 10 години любов, брак, деца няма да срещнеш друг и всичко да се промени за часове? Не си прави сметка без кръчмар, живей днес и сега, утре и после като дойдат ще ги мислиш, когато дойдат.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cdbaae1d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Браво, 4. Свалям ти шапка за написаното.
Все едно аз го казвам едно към едно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 201cdb53d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4 е прав/а. Хората често предпочитат да се чудят дали са щастливи и вечно да търсят щастието, вместо просто да се наслаждават на щастието, което в действителност имат и което през цялото време им е било под носа. За съжаление трябва да загубят това, което имат, за да осъзнаят, че са го имали.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a68e2a9814
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От авторката: Благодаря ви! Ще продължавам да следя темата.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0747080d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм 4 (пак):

Авторке, продължаването да следиш темата означава, че продължаваш да очакваш някой отвън да оправи нещо, което е вътре в теб. Невъзможно е. Решение няма да намериш, защото проблем няма. Единственият реален проблем не е това, което търсиш, а самото търсене. Търсенето предполага, че знаеш какво търсиш, а ако знаеш, значи вече си го намерила и то е минало, следователно мъртво, приключено. Няма как да търсиш любов и истина, защото любовта винаги е нова, винаги е непозната и не може да бъде намерена. В това е красотата на живота.

Пишеш:

"Иии проблемът: всичко това истина ли е?"

Ако ти се каже "да, истина е" или "не, не е истина" - какво значение има това? Може ли истината да е 2 реда написани във форум? По-истински ли ще са чувствата ти, ако ги потвърди словесно някой, който ги няма и изобщо не е в твоята ситуация?

"Все си мисля, че не го обичам или че не го обичам достатъчно"

По какво разбираш дали е достатъчно? Може ли любовта да бъде измерена? Може ли да измериш неизмеримото? Любов ли е да стигнеш до извод "обичам достатъчно" и значи няма нужда от повече?

Ако си разбрала казаното (действително, а не теоретично), няма да останеш и 1 секунда тук повече, а ще живееш без самосъжаление, а щастливо и свободно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 306d0655b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Споделих всичко това с него, той също е на мнение, че е от разстоянието.. В действителност аз не знам защо пиша тук, просто се чувствам виновна спрямо него с тези мисли и не знам кал да постъпя.. Не знам как да докажа пред себе си.. Мисля си вече, че си "налягам парцалите" и само си мисля, че има чувства, а то няма.. Той не заслужава това.. А в действителност искам да съм с него.. Имам чувството, че не знам какво чувствам и не знам какво правя.. Засшужавам само упреци, адци виновна се чивствам!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0747080d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От 4:

Извинявам се, ако е прозвучало като упрек. Не беше това целта.

Мисля, че Интернет и специално тази форма на споделяне тук, не е начинът да търсиш съвети. Никой не може да даде истина на друг. Истината сама идва при теб, когато си готова за нея.

По същия начин не можеш да отидеш при любовта. Тя идва при теб - когато си свободна от всички идеи за правилно/грешно, вина, упреци, желания, идеи как искаш/трябва да бъдат нещата и всичко. Всичко. Ако не си свободна, когато дойде, ще я пропуснеш, защото ще си твърде заета да я анализираш, измерваш, преследваш, да я обсъждаш и да търсиш одобрението на други, които на драго сърце ще ти дадат съвети.

Замисляла ли си се защо някой дава съвет на друг? Защо някой прави нещо за друг? Защо даваш пари на бедния или храна на гладния? Защото много го обичаш? Не - Правиш го, за да избягаш от болката, която виждаш, когато го погледнеш. Защото не можеш да останеш и да го гледаш. Това не е действие на любов, а егоценризъм, бягство от това, което е с цел личен комфорт. Да продължим да си спим видоизменяйки истината в удобна за нас красива илюзия.

По същата причина тук ще намериш хора, които ще ти дадат съвети, за да успокоят егото си, да получат удовлетворение от благодарности - хора, които бягат по същия начин, по който ти самата бягаш от това, което е. 99. 99999999999% от хората прекарват целия си живот по този начин.

Не слушай мен, не слушай никой. Няма път към любовта, няма "как". Повече няма да ти пиша. Не искам да съм ти патерица. Свободният човек ходи сам, не с патерици.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3fb354f060
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ОТ АВТОРКАТА:
Благодаря ти номер 4 за отделеното време, за мъдрите съвети и за влиянието.
Аз разговарях дълго с моя човек, за това което ви споделих и разбрах, че имам един прекрасен човек до себе си, щом мога да му споделя такова нещо и не само.. ами и той да ме разбере и подкрепи и да ми каже "Не се притеснявай! Всичко ще се оправи! Аз съм с теб и те обичам! "... Разбрах, че няма да намеря толкова истински човек за себе си.. Затова или спирам с всичко това и се наслаждавам на това, което Бог буквално ми е изпратил или трябва да бъда сама и нещастна, без човек до себе си, който ми дава това, което ми дава той.. Така че спирам и започвам да се наслаждавам на щастието си!!!! Дано никога не спра да мисля по този начин, който в момента пиша.. Дано ми е дошъл акъла в главата и се науча да обичам и да разбирам и усещам какво всъщност е любовта..
Благодаря на всички и ви пожелавам моето щастие!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker