Да оставя ли всичко?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да оставя ли всичко?!
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1878 пъти
Ще започна така: родителите ми са разведени от много години. Винаги са се карали и съдели. Цял живот съм била по съдилища. Какво делят представа си няма, защото очевидно не мен! В момента родителските права са на баща ми, но мама ми предлага да се преместя на общежитие в друг по-голям град и може би, и тя да дойде, но аз не искам да съм с нея. В момента уча в добро престижно училище, но имам проблеми със съученицитее си. Не, че ме мразят, но и не ме харесват особенно. престижно училище и съм с добри оценки, , да не кажа много добри(5 и 6). Е, поне никой не ме обижда, но въпросът ми е: да се преместя ли? Вече не знам! Питах за съвет няколко човека и те ми казват или да го направя, или че не могат да проценят. И аз не знам какво да правя вече. Какво да избера? А не искам да се карам с баща ми, но ако отида май така ще стане. Страх ме е, че няма да ме иска повече, че ще помисли, че избирам нея! Какво да правя, не знам! Моля за съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2ccd28579e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом попечителството е на баща ти, очевидно майка ти е човек, на когото не може да се разчита за нищо. Твоето нежелание да си с нея го потвърждава.
Харесваш училището си и се учиш добре. Може би отношенията ти със съучениците на са идеални, но то на кого ли са?

Заключение: Изобщо не се връзвай на акъла на майка си! Продължи нещата така, както ги харесваш и както ТИ ги искаш. Тя цели само да ти висне на врата и чрез теб да може да манипулира баща ти. Така ще те забъркат пак в тяхната абсурдна история!

По начина, по който пишеш, оставам с впечатлението, че ти остават само няколко години до пълнолетието. Стисни, зъби, дочакай го, а после зарежи (отдели се напълно) и от двамата си родители! Това е най-добре и най-здравословно за тебе. Пък после, ако ти искаш, можете да продължите да поддържате някакви все пак отношения - къде по-далечни, къде по-топли...

Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 21242a3b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, от информацията, която даваш, моят съвет е стой си, където си и си завърши средното образование.
Защо мисля така - първо майка ти явно не се справя сама добре, след като очаква ти да вземеш стая в общежитие, за да дойде да живее при теб. Отделно е безотговорно да натиска за такава коренна промяна при положение, че знае че там, където си в момента се справяш добре. Мисля че това и сама го усещаш след като казваш "но аз не искам да съм с нея". Просто се чувстваш виновна да и откажеш, а и може би местенето ти се представя в идеалистична светлина, като възможност с магическа пръчка да си разрешиш проблемите. Не става така - ако сега ти е трудно в нов град и на общежитие трудностите ще са в пъти повече. Проблемите със съучениците не са външни, а са в теб - т. е където и да се преместиш, докато не си решиш собствените противоречия и проблеми, ще продължиш да се сблъскваш със същото.
В същото време баща ти е осигурил условия, за да посещаваш добро училище и да поддържаш успех. Предполагам, че и сама осъзнаваш, кое обективно погледнато е по-добре за теб. Гледай да завършиш с добър успех. А по-нататък вече можеш да кандидатстваш в университет в или извън страната и да направиш голямата промяна, ако се чувстваш готова за нея. Това обаче трябва да е лично твое решение, а не опит на родител да си реализира чрез теб стремежите и амбициите.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dc59129184
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   изборът е труден, но избери човека, не се поддавай на суетата, образованието е важно, но не е всичко!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0e400d211d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   щом сама казваш, че не искаш да си с майка си, какъв е проблемът? вероятно някакво чувство за вина, но явно е неоснователно.
проблеми със съучениците винаги има, всеки на тази възраст е преминал през тях. образованието обаче е важно, така че си завърши училището, още повече, че се справяш добре. баща ти явно по-добре се справя с попечителството над теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker