Защо живота е тилкова горчив? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо живота е тилкова горчив?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1727 пъти
Защо живота трябва да е толкова горчив?
Защо винаги приятните изживявания трябва да са много по-малко от неприятните?
Защо винаги трябва да преминаваме през толкова много перипети, за да намерим малко спокойствие и когато го намерим, да разеберем, че е само илюзия?
Питам се тези въпроси, защото от известно време виждам, че в съвместния ни живот с моята приятелка, с която живеем заедно вече 10 години и имаме прекрасна дъщеря на 5 годинки, се появиха доста трудности, които аз се опитвах да оправя, но просто от отсрещната страна получавах само празни обещания и временни решения на проблемите ни, за по 2-3 дни.
Всичко започна, когато започна работа след отпуската си по майчинство. Там се запозна с различни хора, предимно жени, които нямат семейства или такива, които имат, но само на хартия или пред хората. Започна все по-малко и по-радко да се сеща за НАС, не за мен, а за НАС, все по-рядко правехме нещата заедно, все по-често започна да казва АЗ отколкото НИЕ, все по-рядко излизахме заедно и тези неща започнаха да ми вадят очите. Опитвах се да разговарям по тези въпроси, но отговора беше винаги един и същ: "Внушаваш си! И си започнал прекалено много да мрънкаш. ", което разбира се беше вярно до някъде, но само до някъде. Мрънках, когато ми се натрупа, а за внушението, мислех че е параноя, но сега се оказа изтина.
Не е имало друг мъж между нас нито пък друга жена от моя страна, но моментът с другия мъж не е никак далеч.
Постоянно виждах, че искрата в очите й която се появяваше, когато ме погледне и усмивката на лицето й когато ме види, леко по леко започваха да изчезват и сега ги няма напълно.
Преди 3-4 дни говорихме много по тези въпроси и накрая си призна, че любовта е изчезнала, но така ставало със всички и че прекалено много ме уважава, както било при всички и щели сме да си живееме така, но защо това чувство, "както е при всички", не изчезва при мен? Защо я обиам толкова много, че когато пиша това сълзите не спират, защо толкова много ме боли? ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8c7df189d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти си свестен мъж, макар и мрънкало си свестен. Не ви познавам, не мисля, че мога да ти дам и правилен съвет. Мога само да ти кажа едно искрено съжалявам.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4013ff35bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да живота е такъв.. Изпраща много страдания и трудности.. Съдбата е благосклонна към едни към други не.. И все повече се убеждавам, че в днещният живот лошите хора получават по добър живот. Господ изпращал горчилка и страдания само на тези които обичал дали... Пожелавам щастие, любов и здраве и дано съдбата да е благосклонна и сладка за напред..

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 825ee80c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Нищо друго не мога да ти кажа, освен, че си мечтая някой ден да срещна мъж като теб! Единици са останали :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6f632875e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами да се изкажа и аз скромно:) Звучиш притеснен и имаш право най-вероятно. Много е тъжно да гледаш как любовта изчезва от очите на жената до теб, как приятелките и стават по-важни , а чата по лаптопа осмисля времето и у дома...
Честно казано, ако искаш приеми съвета ми, но малко неща можеш да направиш... Ако се скараш с нея - правиш скандали и досаждаш, ако си много загрижен ще си параноик, ако спреш да и обръщаш внимание - излизаш незаинтересован. Това те чака. Правилно си казал за мъжа - може и да няма в момента такъв, но някой колега към когото изпитва симпатии има 100 процента. Лошото е, че обкръжението и толерира това и е нормално за тях......
Ако трябва да съм честен имаш варианти, но просто ти трябват нерви, а незнам там как си. На жена ти просто и се иска да поживее след раждането, да изпита нови емоции, да се почувства желана.
Дай и ги - хубаво е да са приятни. Не бъди настоятелен, бъди това което търси. Спри и с разговорите просто и дай емоция - дали ще е екскурзии, туризъм в планината, палатки, кану, каквото и да е дай и нещо НОВО свързано с теб. Ново за което да говорите и да преживеете. Ако излиза често почни да излизаш с нея и приятелките и , но пак ти казвам не бъди настоятелен, да не се разочароваш.
Може нещо и там на психолог да отидете - помагало ..уж...
Това ти е активния ход. Другите са пасивни - да се осъзнае сама, да я хванеш като шава и да се осъзнае пак, да я хванеш и да си замине или да си замине без да казва защо....... Или да живеете като приятели.
Секса е мерило - ако е намалял, не е добре
В трудна ситуация си , трябва ти нерви и търпение и най-вече да разбереш какво и липсва във връзката ви.
А ако решиш, че и на теб ти липсва нещо фундаментално - еми живота продължава....
Хайде със здраве!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2dfa3caffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съчувствам ти... Мога само да те посъветвам - направи всичко възможно да излезете от рутината. Когато всеки ден минаваш по един и същи маршрут, рано или късно спираш да забелязваш колко се е променил... Така става и с хората, неминуемо. Ходете на концерти, излизайте сред природата, направете си екскурзия, ако може - само двамата. Успех

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d4008fa8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Животът с изключение на много малки моменти е предимно нещастие, но това не променя факта че ти трябва да взимаш решения в този живот, не в друг.
Не може тя да ти казва че била изчезнала любовта, че не знам си какво и просто да се примиряваш и да дрънкаш колко било тежко.
Тропваш на масата и казваш какво искаш, ако не да търси къде да живее или ти се изнасяш.
Другият вариант е и ти да го удариш през просото защото видиш ли и твоята любов я нямала.
Разбираш ли какво ти е казала тя реално ? Казала ти е че сте в отворена връзка. Мислиш ли че дори да няма никой, скоро няма да се появи с тези нейни откровения ?
Та ти докато седиш пред компа да се жалваш, тя ще си "изживее" своето и ще обърне няколко кревата защото ти вече не ставаш.
Трудно е, но нямаш право да оставяш нещата без последствия.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2ef7e4610c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   малко странен въпрос, но родителите й разведени ли са, как е отраснала? Защото моите са и не съм расла с тях, бабите и дядовците ми също са и като цяло това е изкривило мироггледа ми че вечна любов няма. може и при нея да е така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker