Ревността съсипва всичо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревността съсипва всичо
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2184 пъти
Започвам да пиша поредната банална история пред хора, които не познавам, но се надявам да ми помогнат. Имам (или поне имах, не съм много сигурен) приятелка. Господи, кой не би искал да я има! Влюбен съм до малоумие в нея, това всеки ми го казва. Може би са прави, може би не. Все още не живеем заедно, но всичко е чудесно. Или поне беше. Пътувания, излети, разходки, секс, планове за съвместен живот, планове за деца... Преди няколко дена ? предложих брак. Тя беше изключително щастлива, аз също. И всичко си беше наред до снощи. Проблемът на моята приятелка, или по-скоро годеница е, че е ужасяващо ревнива. Ревнува ме от всичките ми приятелки (приятели от женски пол, не се заблуждавайте). Постепенно почнах да губя връзка с хора, които ценя. И по тоя параграф не знам какво да направя, но не в това е въпросът. Въпросът е, че живея на квартира с други двама младежи и единият ме беше помолил да пиша на наша обща позната и да я поканя на гости с някои други приятели. Моята девойка нямаше как да фигурира. Ден-два по-късно беше влязла в чата ми и беше прочела кореспонденцията ми с сругата девойка и нещата отидоха на зле. Защо съм я лъгал, какъв е тоя парцал, изневерявам ?. Най-ми стана приятно като ми сподели, че ме мрази и че съжалявала, че не ми е изневерявала. Да ми връщала ли пръстена и куп други такива. А най-хубавото е, че това всичкото се разви в тъп чат, защото тя не искала да се чуем, и защото имало вероятност повече никога да не си говорим. Сега просто нямам представа какво да правя. Девойката има сериозен проблем с ревността, който трябва да се реши скоро. Както излиза и аз имам проблем от любовно естество. Намирисва ми на раздяла, а хич не ми се иска. Ако можете, дайте ми съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: d55d17fcaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти обаче си адски нахален, ей!! Брех, как хубаво си подреждаш нещата с '' приятелките''ти и интересно щом са ти само приятелки, що пък така да не може да присъства и гаджето ти? Хайде отговори на този най елементарен и тъп въпрос... Леле това някои хора като вземат да лъжат и мажат, че чак сами си вярват!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 347ce34a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ревността е проблем между доста двойки и това е просто отчайващо....Естествения и първи метод, който трябва да предприемеш, е да разговаряш с нея. Ако между вас по принцип се водят диалози с лекота, това ще е напълно благоприятно. Трябва да знаеш дали тази девойка не е имала връзка в миналото, в която са я мамели и сега е на нокти за всяко твое действие. Винаги ли е била ревнива, или стана внезапно ? И искам да ти кажа, че ако наистина тя не успее да прогледне за постъпките си и съветите, които и дадеш, това ще убие живеца във връзката ви и раздялата е неизбежна. Има хора, които просто отказват да приемат нечия истина освен тяхната собствена и се инатят допоследно. Ти я познаваш най-добре и можеш да прецениш дали ще те изслуша и вникне в това, което казваш :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7fea7f9753
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Принципно бих ти казала да поговориш с нея, но знам че няма да чуе и думичка от това, което ще й кажеш.Дори и да те изслуша няма да ти повярва.Казвам ти го защото аз съм долу същата като нея.Ревнувам от всичко, дори от най-глупавите неща.Оценям това като недостатък у себе си и за връзката си.Но не е никак лесно да се преодолее.Това е проблем на психична основа, породен от множество неща.
Трудно се живее с хора като нас, дори на моменти е невъзможно. трябва да имаш дяволско търпение и нерви...но така или иначе накрая нещата се провалят, защото то си е ад.
Колкото и да съм ревнива, аз обаче поне изслушвам човека до себе си.Намери начин да говориш с нея все пак. Дори и мен са успявали да ме убедят, че греша, така че пробвай и ти:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2f982db395
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не виждам надежда. Нещата са изтървани преди доста време. Моят също беше доста ревнив, но още в самото начало поставих ясни граници, които до момента не е нарушавал или поне не съм го хващала. За мен е признак на нетърпима наглост да ровичкаш из чуждото лично пространство, а после да вдигаш скандал за нещата, които си открил, но ти си знаеш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2d9fa34866
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Обясни й положението, че твоя приятел те е накарал да пишеш на това момиче и прочие.. Но ако изобщо не те изслушва и някакви такива, изобщо недей да избързаш с брак. Вие дори не живеете заедно, а вече имате такива недоразумения.. Трябва да ти кажа, че човек опознава другия едва когато заживее с него- на почивки и екскурзии всеки може, но друго е, когато ежедневието ви е свързано. Всъщност доста двойки се разпадат именно на този етап от съвместно съжителство, когато задълбаваш в живота на другия и откриваш недостатъци, с които не можеш да се примириш (или можеш, тогава преминаваш на следваща стъпка-брак).
Според мен не е трябвало да и предлагаш, а кой знае, може тази караница да е за добро.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a908490349
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей,
Пише ти жена на 27. Не искам да те отчайвам, но тази нейна ревност едва ли се е появила изведнъж. Предполагам, че си я е имала и преди и ще си я има цял живот. Така, че по-скоро проблема е твой щом предлагаш брак на човек:
1во който не познаваш достатъчно добре и
2ро с когото нe сте живели заедно.
Нещата са много розови докато сте гаджета - както каза ти излети, секс, планове. Само че истината лъсва когато се опитате да живеете заедно. Не си написал на каква възраст сте, но не знам защо ми се струва, че не сте на повече от 25.
Много добре си помисли дали искаш да прекараш живота си с това момиче и дали искаш такава параноична жена да е майка на децата ти.
Това което казваш - как е реагирала за такива глупости и то по чата вместо да седне да поговорите като бъдещо семейство са ми много смешни. Представям си някакво истерично момиче, което си скубе косата и хвърля годежни пръстени. Тя цял живот ще е така. Днес ще е това, утре ще е някоя колежка от работата ти , утре - класната на децата ви. Не мога да си представя да живея в такъв ад. Въпреки, че съм жена никога не съм ревнувал никой от приятелите си. За мен това е излишно хабене на енергия и показва адска комплексарщина. Но имам много приятелки - ревнивки. Винаги се защитават с клишето : "Как някой друг ще вземе моето" , което за мен е много глупаво - нито някой е твой , нито пък ти си нечия собственост. Но това е мое мнение, на никого не го натрапвам. Само знам как бих постъпила ако някой тръгне да ми вдига скандали от ревност, особено без да ми потърси обяснения преди това - вратата и това е .
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1592d35bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разрешаване на проблем с ревност, който да се реши бързо - просто няма такова нещо! Проблемът е у човека, който изпитва ревност - ниска самооценка, това е . Изисква първо да осъзнае, че има проблем и после да работи върху това да си повиши самооценката. Няма да ти казвам за колко време се случва това, ако изобщо се случи. Избързал си с предложението за брак. Патологичните ревнивци са болни и трябва да се лекуват. Избирай какво искаш и на какви компромиси си готов и доколко си струват.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f55fb4a06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз не съм много ревнива ,но честно ти казвам ,че и аз да бях видяла чата щях доста да се ядосам.
Сигурно не си и казал тогава ,защото е щяла да вдигне скандал (предполагам ) ,но пък ето пак излиза ,че лъжата винаги ама винаги към лошо.
По-добре си кажи истината навреме другия път.
А ти трябва много много да говориш с нея ,за да се опита да промени се промени и да спре да ревнува много.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 654a095cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Щом иска да се разделите заради такава тъпотия и не иска дори да се видите да и обясниш и да се разберете като големи хора значи работата е ясна. Тя не те обича! Ти като я обичаш толкова много би ли се разделил с нея толкова лесно? Ако отговора ти е не, значи я обича истински... Прави си изводите тогава тя колко те обича, ако изобщо те обича...
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 249f552cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дефинирай накратко причината за "Моята девойка нямаше как да фигурира." и ще ти дам много точен отговор дали източникът на цялата драма помежду ви е тя или си ти.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 00bf8dd440
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Бягай далече, ревноста не се лекува. Това е чувство, което руши всичко. Повярвай ми, имам достатъчно житейски опит. Успех!!!
Ж 40г.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a6c535c995
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   A зaщо другaтa можелa дa дойде , a " твоятa" не? И мен би ме обидило товa. И определено бих се зaмислилa. Рaзликaтa е , че тя ти е вдигнaлa скaндaл и си чaтите , тоест имaш възможност зa попрaвкa/ докaзвaне нa нещо....зaсегa. Aз бих попитaлa веднъж , не ми звучи достaтъчно логичен и искрен отговорa , не би имaл възможносттa дори зa скaрвaне.
Aми aко се случи обрaтното? Тя с приятелки и някои приятели мъже , но ти нямa кaк дa фигурирaш тaм и после някaк рaзбирaш зa товa , кaкво ще си помислиш , кaк ще се почувствaш? И дa ти рaзясня нещо , не е ревност нейното , a си зaгубил доверието и , което е по- лошо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a6c535c995
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   A зaщо другaтa можелa дa дойде , a " твоятa" не? И мен би ме обидило товa. И определено бих се зaмислилa. Рaзликaтa е , че тя ти е вдигнaлa скaндaл и си чaтите , тоест имaш възможност зa попрaвкa/ докaзвaне нa нещо....зaсегa. Aз бих попитaлa веднъж , не ми звучи достaтъчно логичен и искрен отговорa , не би имaл възможносттa дори зa скaрвaне.
Aми aко се случи обрaтното? Тя с приятелки и някои приятели мъже , но ти нямa кaк дa фигурирaш тaм и после някaк рaзбирaш зa товa , кaкво ще си помислиш , кaк ще се почувствaш? И дa ти рaзясня нещо , не е ревност нейното , a си зaгубил доверието и , което е по- лошо.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e059a90e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами раздяла - естествено, иначе се успокой няма да ти изневерява след като,ако сте скъсали понеже жената има даста сериозни свой проблеми и ще й трябват години, докато намери подходящ. Иначе ако си имаш друга, заради която те ревнува си стой с другата - разбираемо е. Успех в живота и ако имаш нагативни емоции спрямо няма да посочвам хора недей ги изразява. Жената едвам се справя САМА камо ли с тормоз от други хора щото вероятно има проблеми със споделянията.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a0cc65d1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ами аз съм като твоята приятелка. Познат ми е този начин на мислене и тази психика. Моят приятел не ми изневерява-проверено е. Но ми беше писнало от разни леки момичета, които са около нас, и които се държат прекалено фриволно с него. Аз самата нямам приятели мъже, извън общите ни приятели. Много често знаем, че приятелство не се получава между мъж и жена, защото рано или късно единият започва да си въобразява нещо. Със сигурност и някоя от твоите "приятелки" има симпатии към теб, за които ти не знаеш.
Моят приятел, който уж не е ревнив като мен (лудата му приятелка), не ме ревнува, тъй като нямам повод. Ако започна да излизам с мъже и да се държа свободно, и той ще започне.
Е, сега , не мога да отрека и това, че съм си въобразявала много глупости. И накрая се оказва, че не са верни.
Моят съвет е, ако момичето е свястно и си заслужава, задръж я. Сигурно и на теб не би ти било приятно тя да излиза и да е близка с приятелите си -мъже.....
И не на последно място, мога да кажа, че много често такива като мен и приятелката ти сами си вкарваме филмите в главата, но от друга страна, вие, мъжете, често имате заслуга в това, ние да сме неуверени и да се съмняваме.
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 457c282f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Тя ревнива, ти пък малко флиртаджия - огън и вода, много ще се пръщи и ще се вдига много пушек.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8abe02764a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Никога не съм разбирала защо хората ревнуват до такава степен.. ако обичаш някого и му имаш доверие, не би трябвало да изпадаш в такива крайности. Предполагам, че правиш всичко за приятелката си и тя не е имала причина да се съмнява в теб. Ако не иска да ти даде шанс да си поговорите и да й обясниш как всъщност стоят нещата, по-добре е да прекратите връзката си. Очевидно ревността й е продиктувана от самата нея, от някакви комплекси, тя не е уверена във вашите отношения, има някакво болезнено собственическо чувство, което само ще се засилва занапред. Когато си толкова влюбен и дори се замисляш за брак и семейство е много трудно да сложиш край. Но замисли се- с времето този проблем ще се задълбочава. Как така няма да имаш жени приятелки? Ами като живеете заедно и вече сте женени, нещата ще са още по-трудни. Тя ще те следи, ще проверява телефона ти постоянно, ще се вманиачава в някакви дреболии, ще иска да знае по всяко време къде и с кого си, ще ти чете електронната кореспонденция и всякакви такива налудничави неща, само защото ще си мисли, че след като си неин съпруг, има право да го прави. Е,да, ама не. Всеки трябва да има лично пространство, дори и женените хора. Как ще съжителстваш с такъв човек и ще се обясняваш за най-дребното нещо постоянно или пък ще се лишаваш от хората, с които ти е приятно да прекарваш времето си. Това за мен не е здравословна връзка. Направи си услуга и забрави за нея. Може би тя не е твоето момиче, колкото и да я обичаш. Потърси подкрепата на приятелите си и на семейството си, за ти олекне и да можеш да я преодолееш. Всичко се преживява, просто е нужно време. Тук не говорим за някаква мимолетна връзка, а за обвързване за цял живот. Не се заробвай с такъв човек, защото само ще страдаш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f5b22e19a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Моята девойка трябваше да присъства, но ? се наложи да пътува извън града. Това се има предвид под "не можеше да фигурира"

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f5b22e19a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да уточня - нямам друга, не искам и да имам. Искам точно тази жена, на която предложих брак. Точна тя искам да е моето семейство. И точно заради това търся съвет как да оправя нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 91f52cd8e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Просто разговаряй с нея,обясни й това,което пишеш и на нас.Докато ти спечели доверието...Повече разговори помежду ви...

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1592d35bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Значи тя ревнува и ти държи сметка в случая за чата, обаче съжалява, че не ти е изневерявала? ! Е, това какво е? Искам да ти кажа, че голяма част от ревнивците всъщност излизат от себе си и прехвърлят своите мисли или действия върху партньора си. Те изневеряват и понеже го правят, смятат че и партньорът им също би го направил. Бих говорила с нея и определено бих поставила граници. Ако не е съгласна - пътя и толкова. В края на краищата никой не е ничия собственост и не можеш да се лишаваш от важни за теб приятелства заради гаджето си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f83e118043
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   И аз съм адски ревнив и в началото с приятелката ми й бях откраднал всичките пароли от фейсбук и скайп. В последствие разбрах едно.. Че не изневерява и не лъже, но е правила грешки с момчета. Имаше някакъв с който е спала за една нощ на купон и му е писала да си останат само за това, че е наранена от мъжете и не иска връзки, но той не искаше да повтарят. Друг който му е правила свирки за една нощ, отказала му е секс и после само го режеше. Други разни бивши и вече 1 година от връзката ни тия неща не могат да ми избягат от главата и понякога й го натяквам, не мога да приема, че приятелкат ми и евентуално бъдеща жена е имала подобни афери, а гаранцията да хвана друга и да е по-зле дори е никаква, така че тази прословута ревност е пречка и на мен ще ми пречи цял живот. Не нога да приема ников момиче поради нея, аз я ревнувам й от бившите й, някак си не ме кефи да ходи до мен и все някога някой с приятелкат си компания да я сочи и да каже тая я ***х прави ми тва и тва, искам бижу до себе си, но днес в 21 век няма шанс, ако случайно не е лесна няма да имам и шанс за нея (говорим евентуално за някоя друга), или в секса ще е слаба работа

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a908490349
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 6 съм..
Не мога да разбера автора. Ами като точно тази жена искаш, какво се оплакваш тогава. Това с ревността ще си остане така и когато станете на 70 години. Тогава ще ти вдига скандали защо си загледал съседката над вас - защото тя е на 68 или... Това си е част от характер, темперамент и още много комплексни фактори. Факт е, че ревнивите хора си остават цял живот ревниви, дори и нито един повод да й дадеш тя пак ще си ги намери (защото всеки гледа нещата от свойта си камбанария). Хората пък които не са ревниви и се е случило да им изневерят, пак няма да станат ревниви, а ще станат по-мнителни и внимателни (което е много далеч от ревност). Така, че като толкова много твърдиш, че искаш да създадеш семейство с нея приемаш я с всичките й недостатъци и спираш да мрънкаш по форуми.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aeb247ace1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   авторе, проблемът на девойката с ревността няма да се реши, тя си е такава. всъщност тя проблем няма, ти обаче имаш. и да ти каже, че ще се промени, ще е ден до пладне.
така че имаш 2 варианта: решаваш, че си ок да те дебнат и следят, като чат-пат ти вдигат скандали, отиваш при нея, посипваш си главата с пепел и обясняваш, че нещата не са каквито изглеждат или я зарязваш и търсиш по-нормална.
малко офф за тези, които обясняват колко са ревниви и как не могат да си представят как половинките им са имали и други преди тях: абе хора, толкова ли сте комплексирани, че не вярвате, че можете да сте по-добри от предишните??? все пак хората са с вас, а не с предишните си, нали? не ги карайте да размислят от глупости ;-)
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f5b22e19a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Благодаря, за мненията, измежду тях имаше някои доста ценни. Мисля, че изчерпахме темата и повече няма какво да се каже. Останете със здраве и още веднъж благодаря за отделеното време

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9e31d86d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ревността е болестно състояние . В една връзка двама души трябва да се разбират ,да си имат доверие ,да се изслушват . В една връзка не е хубаво да има ревност -това означава ,че партньорите си нямат доверие ,а това е най -важното . Доверието крепи цялата връзка . Авторе ,колкото и да я обичаш бягай ,защото ревността не води до хубава и стабилна връзка . Но ако обичаш приятелката си наистена пък остани с нея -примери се с ревността и -остани с нея . Успех в решението ти :)

П.С жена съм

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker