Не издържам вече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не издържам вече
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1797 пъти
И така да започвам. Момиче съм на 17 години, след 2 седмици правя 18. Моят проблем е свързан със семейството ми, особено с майка ми. От както се помня тя никога не ме е подкрепила за каквото и да е, нито веднъж не ме е прегърнала, нито веднъж не е казала че ме обича. Да, отгледала ме е и вечно ще съм и благодарна за това.
Но за нея винаги са били най-важни парите и мнението на хората.

Баща ми, горкият, не се прибира по цял ден, за да работи. Дава й цялата си заплата и ако си вземе дори и 10-20 лева за себе си се започват скандалите. Все пак това са негови пари има право да вземе от тях.

В 11 клас карах платен стаж 2 месеца и другата седмица ще ми преведат 300 лева. Тя като разбра за това само тези 300 лева са и в устата. Започна се с "Цял живот съм ти давала пари, дай и ти на мен малко. " или " Хайде не бъди толкова стисната дай 150 лева. " Бих и дала, не съм за тези пари, но да не ми намекваше, че цял живот и тя ми е давала.

И сега най-големия проблем. Бях си хванала приятел. Колкото мен е. Баща му е влах, а майка му е наполовина циганка и наполовина българка. Сега ще кажете излагаш се с тоя циганин, няма ли други момчета. Е, за мен няма! Така че си спестете обидите. Обичам го! В началото мама много го харесваше и ме пускаше навсякъде с него, но след като разбра ми забрани да се виждам с него. Но аз не можех да се откажа от него и се криехме така в продължение на 6 месеца. Той ме обича ужасно много и много пъти ми и е казвал, че няма да ме обвинява ако избера родителите си пред него. Преди няколко дни някаква жена й се обадила и й казала че ме е видяла с някакво момче и майка ми веднага решила, че това е той. Започна да ме обижда и бие. Какво са щели да кажат хората, щяла да срамува, не я интересувало за мен дали го обичам тя нямало да го позволи никога.

Обмислям като стана пълнолетна да се изнеса. Няма да живея с приятеля си, а на собствена квартира. Просто не издържам вече.

Моля Ви, посъветвайте ме как да постъпя. Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: a3724e5fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много добре си решила да се изнесеш. Тук можеш да помолиш приятеля си за помощ, но 300-те лв. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ГИ ДАВАЙ НА МАЙКА СИ, ЩЕ ТИ ТРЯБВАТ.
Няма да имаш проблем и да продължиш образованието си - намери си работа следобяд или вечер.
Прочети книгата „Отровните родители“ в читанката, мисля че твоята майка е такъв родител, баща ти също, защото е пасивен, но като родител е съотговорен за теб и семейството си, а практически е абдикирал от отговорност, което го прави поне 50% виновен.
Но да не ти дреме - след навършване на 18 г. можеш да си се изнесеш и НИКОЙ КОПЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ТИ КАЖЕ, МОЖЕШ ДА РАБОТИШ на пълен работен ден без проблеми и усложнения.
Аз самата се изнесох на 19 г., със завършване на Средното - още на другия ден - но и на 18 г. да се изнесеш не е проблем. Имам и такива приятелки, работа за сервитьорки много, а и бакшишите са добри - едно легло с всичко допълителни разходи в СОФИЯ е 200 лв., ако си в Провинцита за 100 лв. ще си намериш някакво легло, освен това училището ти няма начин да няма общежитие.
Има квартирки всякакви, а и можеш да предложиш 100 лв. месечно за легло при някой приятел. На мен баба ми е предлагала да живея у нея и да помагам с домакинството например - като момиче ще ти е много лесно да си намериш дори такъв подслон.
Важно е поне в началото да не поддържаш контакт и с ДВАМАТА си родители - баща ти е инструмент на майка ти и веднага ще ? каже, къде си и тем подобни.
БЯГАЙ СЪС СВЕТЛИННА СКОРОСТ - При мен това беше НАЙ-ДОБРОТО решение в живота ми!
Днес нямам и 30 г., но съм постигнала всичките си мечти. Дори не ми се налага да работя повече, а го правя за удоволствие и когато искам, постигнах и мечтаното за мен образование, имам над 10 г. стаж, връзките, които идват с толкова години работа и изобщо нямам никакви проблеми, включително с родителите си, които посещавам понякога по празниците и понякога им се обаждам по телефона!
успех

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9d2aed0e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ти си си написала решението. Изнасяш се. Обаче нали знаеш, че като се изнесеш вече ще трябва и да си отговорна за последиците и ще трябва сама да се грижиш за всичко. И сметки и наеми и храна... та добре си помисли, защото без стабилна работа и без пари няма как да стане, а вземеш ли веднъж решение да се изнесеш, връщането назад ще е доста трудно и да не кажа унизително. Така, че не хуквай през глава, ами добре си помисли дали ще се справиш сама с всичко. За това, най-добре преди да скочиш в дълбокото, запиши висше в друг град и кандидатствай за общежитие. Така поне подслонът ще ти е подсигурен и ще видиш как е. Пък после като завършиш и си намериш стабилна работа ще мислиш и за живот под наем. Да, знаеш не е лесно да няма на кого да разчиташ, ама човек се научава да си прави сметката и да се справя.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 230972aa7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изнеси се и щом обичаш приятеля си не позволявай никой и нищо да ви раздели

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2dc26c15bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако съм на твое място, също бих се изнесла, час по-скоро! Майката трябва да е най-близкият ти човек, трябва да се чувстваш сякаш си нейното богатство и съкровище, което да осмисля живота й, а не виновна, че цял живот те била издържала. Ами това е нейно задължение! Нали затова те е родила, да се грижи за теб и да ти осигурява всичко необходимо, да е твоята опора в живота. Не мога да повярвам, че е толкова алчна, да иска да вземе парите ти, за които ти си се трудила, първите пари, които си изкарала в живота си. Вместо да те насърчи и да те поздрави за това, да те накара да се почувстваш пълноценна. Не, не й давай, в никакъв случай. С тези пари можеш да помогнеш вкъщи, ако имате финансови затруднения, да платиш някоя сметка или да дадеш част от тях на баща си, но лично на нея- категорично не. Съчувствам ти, че си попаднала на такава майка, която сякаш не е щастлива, че изобщо те има, но човек не може да избира родителите си. Изнасяй се от там и хич да не ти пука! Когато усети липсата ти, тогава ще разбере всички грешки, които е допуснала с теб и дано да съжали за тях. Не бъди груба, не се дръж неуважително, просто заминавай и това е. Поддържай си връзка с баща си, нека той да не бъде изкупителна жертва на глупавото и егоистично поведение на майка ти и като поживееш малко сама, като си намериш работа, нещата ще се оправят. В никакъв случай няма да те съдя за приятеля ти, това, че е от ромски произход нищо не означава. Всяко правило има своите изключения, не всички роми са еднакви, те също са хора и заслужават човешко отношение. Аз познавам едно момче, което е от същото потекло, искам да ти кажа, че той е в пъти по-мил, съобразителен, добър и качествен човек, от много български момчета. Да, ако беше българин, щеше да ти е по-лесно за пред семейството ти, но казваш, че го обичаш, бори се тогава за връзката ви и ако някога се разделите, не допускай да бъде заради майка ти и нейното неодобрение. Успех, мила, и горе главата!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 89f1b7ce1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какво да ти кажа начи ако не се обедините със баща ти и да напрайте нещо не ви виждам какво ще правите. Като иска пари какво ги прави ? Иска да си купи нещо или и трябват за всекидневните нужди? Тея 300 леа си ги скрий ако трябва да не ти казвам къде ама не и ги давай освен ако не виждаш че вашите нещо закъсват. Относно приятеля щом го обичаш ходи си с него тайно и аз понеже съм момче майка ми вече е по малка от мене и не може да ме бие :Д Нит с пръчка нито с нищо. Ако и ти си по едра само да ти дойде цап един и ае :Д

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 08360d7e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Само две неща ще ти кажа. Изнасяй се колкото можеш по- рано и не давай и стотинка от тези 300 лв. на майка си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: db0304a7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря Ви много за разбирането! За парите ще им дам определена част от тях, защото имат малки затруднения със сметките. За изнасянето - в училищено ми има пансион, там ще отседна. Като цяло надявам се кано се изнеса да ? зойде акъла в главата. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker