Днес ми липсва в нея онова, което преди ме дразнеше - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Днес ми липсва в нея онова, което преди ме дразнеше
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3457 пъти
Говореше за всичко, по много, постоянно задаваше въпроси или се кискаше прекалено неприлично. Исках малко почивка от всичко това, малко тишина. Ядосвах се, че е такава и колко пъти не съм я слушал или нарочно пуснах музика много силно, за да не ме залее с поредния порой от думи.
А сега, не мога да повярвам, че го пиша. Сега това ми липсва. Сега ми е прекалено тихо вкъщи.

Тя ми звънеше постоянно. Ако не можеше да каже защо ми звъни, ми казваше „Аз само да те чуя за малко” Това ме побъркваше. Чувствах се преследван, обсебен. Започнах да си изключвам телефона и като го включех имах по 10 пропуснати от нея и още няколко смс-а, но задължително поне един. Побъркваше ме. Нали ще получи смс като си включа телефона, какво е звъняла десет пъти, за бога. Мислех, че е някаква маниячка.

А сега хващам телефона по няколко пъти на час и се чудя дали да не й звънна „само да я чуя”

Имаше ужасни навици. Понеже се нанесе при мен, аз имам свой апартамент, тя се опита да ми превзене пространството. Още първите дни започна да домъква някакви цветя. Когато й казах, че не ги искам в дома си, тя само се усмихна и каза, че дома ми имал нужда от украса.
Сега поливам някакво цвете, което тя не си взе. И не само, че го поливам, ами изчетох де що има информация за него, за да мога да го поливам правилно. И на всичкото отгоре се ядосвам, че не иска да цъфти.

Тя все искаше да гледаме някакви тъпи, романтични комедии и се заливаше от смях, обсъждаше героите, буташе ме на някой момент и казваше „Гледай, гледай го, как може? ” (примерно) А днес аз гледам такива филми и ми е скучно да ги гледам, защото го няма нейното „превод в ефир” и даже веднъж-два пъти си поплаках на такива филми.

Хиляди нейни недостатъчци ме ядосваха, дразнеха. Направо бях станал друг човек, заядлив. А сега всички те ми липсват, сега седя и си мисля колко хубави неща имаше в нея. Как обичаше да танцува, докато готви. Как се смееше сладко, когато й разказвах нещо. Как ме хващаше за ръка като малко дете и ме дърпаше примерно към някоя сергия или някоя гледка. С каква ненаситност тя обичаше живота.

Не беше някаква красавица, дори напроотив беше леко пълна и не ходеше с високи токове и къси поли, въпреки че и така съм я виждал, когато съм я молел. Не, тя намъкваше кецовете си и хукваше нанякъде.

Пееше ужасно фалшиво, но заставаше на средата на крръчмата и започваше да пее с цялото си сърце. Беше ме срам от нея, сега си спомням, че хората всъщност й се радваха. Тя беше свободна и го демонстрираше постоянно.
И това ми липсва. Може би не успях да издържа на темпото й, може би вече годините ме бяха направили неузнаваем циник, който мрази хората, които обичат самото живеене и преливат от енергия. Не издържах на нейния позивитивизъм. Но след като тя си тръгна, а го направи така неочаквано и решително, че още се чудя как успя. Нито звънна повече, нито нищо. Само ми писа тогава и тогава да съм си вкъщи и две нейни приятелки дойдоха да й съберат нещата.

Не, не си правя илюзии, че ще се върне. Исках само да излея някъде всичко, което чувствам, защото ми тежи. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2e08c51499
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ами да... винаги оценяваме някого, когато то загубим... За съжаление....

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0084ba7a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Измислица.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d7625b0409
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   За съжаление винаги е така. Не ценим нещата, които имаме, а когато ги загубим си даваме сметка какво съкровище сме имали! И сам си знаеш, че тя няма да се върне, но поне можеш да съхраниш спомените за нея и понякога, когато болката отмине, ще изплуват в главата ти и ще те карат да се усмихваш. А и знае ли човек, може би някой ден ще срещнеш и друго специално момиче...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8bb0f85cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, историята ти ме развълнува. Би било хубаво тя да я прочете.
Пустият ни акъл, дето все ни идва от после. Не си единственият, който оценява някой след като го загуби, но животът продължава. Оппитай се да си изкарш правилните изводи и следващият път да не ги повтаряш.
Макар че много трудно човек преодолява себе си, все ни се иска да поправим другият, а обикновенно ние самите сме за поправяне.

Написал си прекрасна изповед, удоволствие беше да я прочета.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ffad35454f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много съжалявам! Уви, хората винаги разбират колко много се нуждаят от нещо, когато го изгубят. Но сигурно нещо е станало, че така внезапно да си събере багажа и да си замине.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ed54c1e2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами да ти кажа и аз си поплаках сега на историята ти :) Не мога да повярвам, че това го пише мъж, защото аз не вярвам на мъжете, но явно съм попадала на такива, за които аз да плача и да се раздавам, а те за мен-не. :) Обади и се. Тя е наранена, не е спряла да те обича!!! Ако чувствата се заличаваха толкова лесно и аз сега щях да имам щастлива връска, а не ад, в който живея, само и само, за да съм с него! Обади и се и кажи всичко, което си написал, или и копирай историята и и я прати! Не можеш да си предствиш колко е искала нежност от теб и колко е искала и ти да и се обадиш 10 пъти ей така да я чуеш! Чакам да видя какво си направил, действай! Не се отчайвай като мен, защото ще се промениш ти самия от толкова болка, а мисля, че не е нужно :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4a7ab5949a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре, че те е зарязала. Не виждам причина да искаш да я върнеш, при положение, че от твоя страна няма НИКАКВА любов. Когато обичаш някого, го обичаш заедно с НЕДОСТАТЪЦИТЕ му. В случая, нейните "недостатъци", ако изобщо мога да ги нарека такива, защото това не са недостатъци, а част от нейния характер. Ти не си я харесал от самото начало, самозалъгвал си се. Не знам какво си правил с нея, но е добре че сте се разделили. Не мисля, че с саможивник като теб се живее лесно... дано следващите ти приятелки да мълчат като пукали, за да те дразнят още повече с недостатъка си да не говорят много...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6e11d864fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Когато е била с теб е била другата ти правилна половина, авторе! Сега къде е... може би живее с пълни обороти и прави друг някого щастлив. Оставила е само едно цвете, за което да се грижиш, а в теб една празнина. Върни си я, ако е наблизо, ако не-приеми следващата с нейните недостатъци, може пък да ти е за урок, а може с раздялата ви да си я направил по-щастлива....

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 60ae6b873c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Защо не се опиташ да си я върнеш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dc14a9a062
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не знам измислена или не е твоята история, но много ми хареса

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bae566a0f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 2)
Измислица е друг път, когато го изживееш...тогава се включи !!!!!

НИРО

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0caae4722a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Тоалетната хартия става безценна, едва когато забележим, че липсва

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2afcb064bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Когато някой е далеч от нас, сме склонни да го поставяме на пиедестал. Я си представи, че се върне и започне отново телефонния терор? Представи си всяка вечер от живота ти някой да е "коментатор" на филма?! Не, не казвам, че не я обичаш или че не трябва да я обичаш, а просто да приемаш реално нещата - тя е човек с недостатъци, също като теб. Нито тогава, навремето, е била по-черна от дявола, нито сега е ангел.
Между другото, не знам какво е станало между вас, но предполагам, че все пак има някакъв шанс да се съберете. Помисли... От теб зависи!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d88f67d738
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Хаха, еми няма пълно щастие. :) При всички е така, споконо. Сега някой друг сигурно боготвори това, което ти не си оценил. Прави си сметката следващия път. Успех и много щастие ти пожелавам! :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f36c0265e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   нормално е да ти липсва човек, с когото си бил заедно. опитай се обаче да си дадеш сметка дали наистина е било любов или навик, дали ти липсва като елемент от обкръжението (просто защото сега си сам) или защото я обичаш. когато някой липсва, е доста лесно да си припомниш предимно положителните страни на общуването с него, но когато сте заедно, го виждаш в неговата цялост - и хубавото, и лошото. така че може би в момента я идеализираш леко.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71a82377e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Н. 16 е прав. Според мен ти липсва компанията и се чувстваш самотен и имаш нужда от половинка, а не точно от жената, която описа. В момента, в който се върне със всичките си несъвършенства, ще искаш да бягаш пак. Ние хората можеме да толерираме някои несъвършенства, други не понасяме, така според мен и си намираме подходящи партньори - с чиито несъвършенства успяваме да живеем, дори да им се радваме. Имала съм приятел, с когото като съм му се дразнех постоянно, а когато бяхме разделени ми липсаше (сега разбирам, че ми е липсвала идеята за възка, такава, каквато я искам. Сега съм с човек, с когото когато разстоянието ни дели съм ок, но когато сме заедно съм луда от любов. Със сигурност мога да ти обещая, че втория вариант е за предпочитане ;)
Просто си намери някого, с когото ти е приятно да съжителстваш. Не е твоя вината че си се дразнил на жената, просто явно не е била човка за теб, нормално е да не си пасваме със всички. Успех - с намирането на подходящата и със спасяването на цветето!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1c5f8764fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Разбирам те. Бях на твое място допреди време, но сега въпреки, че спомените са останали дълбоко в мен- не боли вече!
Всичко ще отмине, въпреки че няма да я забравиш. Ще дойде друга която ти пожелавам да оцениш навреме.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 566f44b5ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Ние хората имаме гадния навик да идеализираме другите, когато не ги виждаме често и да ги демонизираме, когато се виждаме прекалено често.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d88f67d738
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   А цветето какво е? Нямаш ли някой друг познат/а да ти даде насоки как да го гледаш?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a0a849593d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   6, не мисля, че тя вече има чувства към него, ако той се е държал толкова неадекватно в тази връзка. Признавам си, и мен ме развълнува тази история и поздравявам автора, наистина е трогателна. Дано ти мине по- бързо, защото явно наистина те боли и се разкайваш. Но приеми това като урок как трябва да ценим хората до нас, докато не са решилинда си тръгнат и да търсят щастие на друго място.
Аз наскоро така си тръгнах от моя бивш приятел, без предупреждение... просто дълго търпях подобно пренебрежение. Сега ни най-малко ме вълнува дали въпросния човек съжалява и си чука главата, защото аз изстинах напълно към него. След подобно поведение човек се чувства изтощен и като му падне пердето, вече е късно и чувствата ги няма.
Та, авторе, пожелавам ти занапред само щастие и да внимаваш повече в отношението към дамата, която ще застане до теб. Цени я, когато трябва, обичай малките неща в нея, дори недостатъците й.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 710d85ef16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Наистина ужасно разтрогваща история .. От това, което прочетох мога да разбера, че я обичаш ужасно много ... но си бил сляп за всяко подобно нейно качество :) Няма да е зле да я поканиш да излезете на кафе, обяд, вечеря, разходка, кино .. поговорете, кажи и това, което каза на всички нас, може би ще те разбере, и ако изпитва същото към теб .. има шанс да се съберете, още по-щастливи от преди ^^ Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3d754eb506
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   След като е изпратила приятелки да й вземат багажа, значи я боли и не иска да те вижда. Това значи, че още има надежди да си я върнеш, но трябва здравата да се постараеш. Не е сигурно, обаче, че ти го искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker