Едно послание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Едно послание
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3399 пъти
Здравейте, пиша ви, защото искам да прочете това, което ще напиша и моля модераторите да ми публикуват темата, защото е съществена...
Първо бих се обърнала към всички самотни и свястни, чувствителни и срамежливи момчета и момичета. Искам да ви кажа, че проблемът не е във вас, а в повърхностините и егоистични разбирания на околните. Искам да ви пожелая да откриете себеподобни и да не се предоверявате, както ако останалото ви е полезно ще се радвам. :)
Винаги съм била с различни разбирания от останалите, винаги съм общувала с малко хора, от факта, че останалите са ми неприятни и не споделяме едни и същи възгледи за живота и света. Така аз пораснах и минах 20 - те, продължавам да съм такава и няма да се променя... Въпросът е, че винаги съм естествена по принцип и към околните и винаги си казвам каквото мисля, не ми пука какво ще си помислят за мен, не ми пука, че момчетата не харесват момичета като мен и че не се разбирам с момичета, на моята възраст, просто не споделям техните интереси. Аз знам, че има и много други разнообразни хора, от които съм срещнала само двама трима за съжаление и наистина се радвам, че има и такива :)
Просто осъзнах, че няма смисъл да се трупам с излишни неща като да се опитвам да разбера мирогледа на останалите. Имала съм моменти на отчаяние и т. н, но осъзнах, че аз съм свободна по този начин и се чувствам невероятно от факта, че не общувам с толкова хора, с които не съм си на мястото. до тук всичко е супер, но идва моментът на едното - но,
но защо тогава човек, който да кажем, че е с близки с моите разбирания, защо би отказал да приеме факта, че съм различна, защо отрича, че съм искрена или просто това е нещоневероятно за осъзнаване, че има останали и хоракато мен? !
Защо винаги в живота така се получава или просто е някаква закономерност или може би човек като си изгради погрешна представа и после трудно може да си я промени... Толкова въпроси се блъскат в главата ми...
Дано намерихте някакво послание в думите ми и ще се радвам на мнения или каквото се сетите и не мисля, че има нужда от сарказми обидни коментари!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: cd9451f8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм такава преди време се замислях дали да опитам да се променя, за да мога да се вписвам по-лесно в обществото, но в последствие реших да остана такава каквато съм и до ден днешен съм горда с решението си.
И винаги бих посъветвала когото и да било да остане себе си, защото в крайна сметка намираш хората които те разбират, оценяват и харесват такъв какъвто си.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cba343cd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поздравления мила и аз съм като теб, точно така много правилно си постъпила, за съжаление стойностните и качествени хора като теб едно че са много малко и друго не се толерират от "общата маса", жалко е че трябва да си лош нахален за да си вървежен. Много ми е странно когато някоя се омъжи за такъв тип, отначало, колко е хубав, готин, силен, вървежен и когато след време въпросният господин си покаже рогата се започва едно ама защо се омъжих за него, какво харесах в него и тем подобни. Въпреки всичко ще срещнеш правилният човек, не спирай да вярваш, радва ме че все още са останали такива хора като теб.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9ccfc1e538
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Темата ти наистина е смислена. И аз си задавам понякога тези въпроси. С какво се открояваш от останалите? И аз се откроявам, и аз не се разбирам с повечето момичета на нашата възраст и се чудя аз ли съм виновна или те просто са такива. Аз съм себе си и не бих направила нищо, което не искам, само и само да съм като останалите, но се чувствам самотна. :(

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3d95d092cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За кой/я става въпрос? :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9b167f13c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Напоследък тази тема стана популярна. Поздравление затова, че се приемаш такава каквато си. Аз също мисля различно от много хора, не обичам да преувеличавам проблемите си, смятам, че дори и да съм постигнал повече познания от моите връстници в някои области и да мисля по-различно.. има други, в които не съм кой-знае колко по-добър от масата. Може би ние имаме твърде силно желание да не сме: маминото детенце, онзи женкар, който иска само секс, кифла, която сменя партньорите като носни кърпички, човекът, който е живял 3 години в друга държава и не е научил местния език, онзи, на когото не му пука за училището.. примери могат да се дадат много. Просто имаме голямо желание да не сме негативният герой.
Може би по една или друга причина ни е страх да започнем нещо ново, с което не сме се захващали преди. И все пак докато сме млади и си оформим начина на мислене, се нуждаем от някаква сигурност, като например семейство, приятели, общество.
Първите ми опити с момичета бяха неуспешни и в един момент започнах да си задавам въпроса къде бъркам и започнах да чета повече, за да се опитам да разбера по-добре тези тип отношения.
Мисля, че е добре все пак да се опитаме да разберем другите и техния начин на мислене, но това не значи, че трябва да се нагаждаме да сме като тях или да ги убеждаваме да са като нас..

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 71427cf4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Нещо не рaзбрaх! Искaш дa ти излъскaме въобрaжaемия орел или сaмо дa ти потвърдим, че го имaш.
Aко си толковa рaзличнa от всички остaнaли, aко хорaтa около теб отричaт, дa си искренa... е, нормaлното би било дa си дaдеш сметкa, че собственото ти мнение зa теб сaмaтa е погрешно.
Със сигурност около ореолa ти имс и рогцa и едвa ли сaмо зa рaвновесие.
Ето нa мен изобщо не ми хaресa сaмонaдеяния ти тон. Изглеждaш сaмовлюбенa хлaпaчкa, ( недорaслa умствено) или по- вероятното, че обрaтно нa което твърдиш, всъщност много те интерисувa мнението нa хорaтa, тъй кaто ти сaмaтa нямaл още никaкви поводи дa си се възхитиш зa нещо, търсиш възможности зa бурни aплодисменти от други хорa.
Вземи дa се порaзвиеш умствено мaлко, открий си хобитa, постaви си цели и рaботи зa тях. Тaкa нямa дa имa нуждa дa убеждaвaш други, в товa което и ти знaеш, че не съществувa. Хубaво е все пaк, че всебоще се зaвъртa някой около теб, колкото дa ти кaже, че не си искренa. Оцени го и си вземи поукa, че скоро може дa нямa желaещи дaже и зa товa. Съмнявaм се дa ме рaзбереш... но е зa твое добро дa опитaш.
A, послaнието ти го схвaнaх от рaз, спокойно не допускaм около себе си, хорa кaто теб, мен ме кефят чистосърдечни, позитивни, контaктни хорa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f69046879f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споко и аз съм като теб :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3cb8ce2626
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Страхотно послание! Много бих искал да се запозная с човек като теб!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 15496f68a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ти в момента си във фаза, с която си щастлива със себе си независимо, че си самотна. Аз бях така преди 4-5 месеца, но в края на крайщата рано или късно се връща онова чувство на отчаяние, че просто сме сами. И това боли много.. сигурен съм, че знаеш. За разлика от теб обаче аз съм истински самотник (макар че грам не ми личи отвън - весел, готин), отвътре си рева :). Защото мойте разбирания са едни - а на момичетата други. Сваляме се, говорим си, държим се за ръце с някой понякога на срещи, тя остава повечко време независимо, че закъснява за някъде и все такива хубави работи. Но аз като й звънна пак за да се видим, това автоматично убива целия й интерес и оставаме на чат пат да си пишем. Това ми се е случвало 100 пъти и продължава да ми се. По цели нощи не съм спал, за да мисля какво може би съм направил. Отгорова е винаги един и същ - не знам. Но те просто спират контакт с мен и толкова. Как мога аз да се боря с такова нещо? Ти сама го каза проблемът не е в нас, а в тяхните изкривени разбирания за нещата. Сега в понеделник трябва да се видя с едно момиче което се връща в София. И говориме за тази среща с нея от 3 дни. Сега тя не ми вдига телефона от вчера. От къде да знам на нея не и ли хрумна да спре да говори с мен както са направили много преди нея?
Искам да кажа, че проблемът наистина не е в нас - защото аз изобщо не го виждам да е в мен. Но като ти го правят постоянно - си боли..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7190d1ab96
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки има свои собствени възгледи за живота и принципи, които отстоява. Аз също като авторката имам по-различно виждане за нещата. Понеже в темата е засегнато приятелството... ще започна оттам. Значи, има 2 типа хора, по които можеш да съдиш дали отношенията ви имат перспектива. Първият тип са хората, които се мислят за Богове и за умопомрачително умни. Никога не се вслушват в чуждото мнение, камо ли да го подкрепят. Те винаги знаят повече от другите и не приемат чуждите съвети и различния мироглед на хората... според тях, те са най-добрите и те най-добре знаят кое е най-доброто, дори да не те познават или да не са наясно с дадена ситуация. НИКОГА не общувай с хора като тип Номер 1. Те са много егоистични и отношенията ви няма да стигнат дълбочина.
Втория тип, са хора също със характер и силни принципи, но умеят да се вслушват и в околните. Колкото и умен да е човек, той постоянно се учи и израства. Тези хора дори и да не са съгласни в дадена ситуация и да не се стигне до взаимно съгласие, никога няма да ти наложат мнението си, а тихомълком ще си продължат да вярват в тяхната правота. Това са отворени хора, които обичат да разширяват ума си и да изслушват околните. Всеки контакт им носи израстване и разширяване на гледната точка. Понякога има промяна във възгледите, но тя е само защото човека е пораснал и възгледите са остарели и има нужда от обновление...

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7fa5d3a8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На прав път си. Има един момент в който казвайки Истината биваш отхвърляна и намразвана, но точно в същия миг ставаш приятел с Вселената или с Бог ако щеш-то е едно и също. Те за разлика от заобикалящите ни днес маса тъпоумни получовеци притежават интелигентността и ресурсите не само да те разберат, но и да те възнаградят после. Помисли си за това!!!
На прав път си!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: dca4d68157
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Смяташ се за различна, защото казваш каквото мислиш на хората и за това не се разбираш с тях. Според мен и себеподобен да намериш, той като ти каже истината в очите и тя не ти хареса и него няма да харесаш. Ти не си някакъв рядък екземпляр, много развит интелектуално и морално, за каквато се смяташ. Ти си си особнячка и трудно ще постигнеш щастие в живота, ако не се промениш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bb2e045b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 9, там ти се крие проблема, в думите ти - "И говориме за тази среща с нея от 3 дни. Сега тя не ми вдига телефона от вчера".
Естествено, че няма да ти вдига телефона. Как може да говорите три дена за една среща?! Така написано от теб става ясно, че си от мъжете тип лепка. Няма по досадно нещо от всеки ден разговори за едно и също нещо. Явно доста досаждаш на момичетата за да бягат от тебе. Вероятно и излъчваш сигнали, че отчаяно търсиш женско внимание. Не знам някоя да е привлечена от отчаян мъж за внимание тип лепка.
Не само за жените е отблъскващо, а и за мъжете подобни жени. Никога не съм гонил бройки, това са комплексарски изпълнения, но реално от такива лепки момичета и жени съм бягал не веднъж. Случвало се е да имам интимни отношения с такава и винаги после съм съжалявал. Само като видя как се сипят смс-и и обаждания засрамващи урагана Катрина, и се чудя как да изчезна някъде. Трудно е да им кажа, че искам да сме само приятели без да наранявам, защото са обсебени до крайност.

Трябва да се прави разлика между интерес, любов и обсебване. Постъпват така хора, които са доста несигурни в себе си поради различни причини. Обикновено това са хора, които имат тежко детство, по сериозни емоционални и др. проблеми /то вече кой ли няма?!/ и се опитват да съберат парчетата от отслабения си "Аз" чрез някой друг. Но това всъщност е невъзможно. Вътрешните проблеми трупани с годините не могат да се решат от някой друг. И когато първоначалната еуфория, бушуващите хормони преминат, а това винаги се случва, тогава се виждат доста по-ясно нещата и от двамата. В повечето случаи всеки обвинява другия. А това явно е доста разпространена човешка черта.
За всеки случай причината е в теб, щом казваш - "Това ми се е случвало 100 пъти и продължава да ми се".
Няма как над 100 пъти всички жени/момичета да са всичките до една виновни, а ти не. Поне няколко от 100 е трябвало да са дали различен резултат.
Математика и логика, нали си учил? При непрекъснато повтарящи се едни и същи крайни резултати. След като се сменя променливата всеки път, а ти си единствената константа непроменяща се в уравнението - тогава кое всъщност е отговорно за тези еднакви резултати?

Донякъде подкрепям авторката, с някои неща е права, но в някои доста греши. Бих дал съвет към авторката да се размисли над това което казва - "винаги си казвам каквото мисля, не ми пука какво ще си помислят за мен".
Липсата на такт в разговорите с хората изобщо не е за хвалене. Всъщност е доста лошо нещо. Още по-малко е за хвалене липсата на разбирането какво причиняват думите ти над другите хора, как ги нараняваш. Още по-малко пък от това е за хвалене, че не те интересува как и колко ги нараняваш.

А и това, че винаги казваш каквото мислиш в Япония например винаги се е смятало за доста детинска постъпка. Там например заради тази черта доста се чудят на европейците. Там те считат за зрял човек, когато можеш да контролираш езика и държанието си, не и преди това.
Не говоря, че трябва да си лицемерен и да се мазниш на някой, който не понасяш. Говоря за това да се държиш учтиво, да премерваш думите си, да не нараняваш излишно хората около теб с тази "искренност", която всъщност не е нищо повече от липса на възпитание и егоизъм. Хората около теб имат свои чувства и няма по егоистично нещо от това да не ти пуска за тях дали ги нараняваш. Нима мислиш, че хората около теб няма да те наранят, ако винаги си казват каквото мислят?

Просто избягвай да контактуваш с хората, които не понасяш и толква. А хората от които се интересуваш и които са ти важни още повече трябва да ги пазиш. Да не напомням, че в много случаи истината доста боли и ако не се съобразяваш ще нараняваш близките ти хора в много случаи. Така можеш и да губиш хора, може и доста да отблъскваш хора, които иначе биха те харесали. Изобщо не е добре хората винаги да знаят истината какво си мислиш. Това не е лицемерство да не показваш всичко и да се съобразяваш. Лицемерството е съвсем друга бира. Лично според мен си изпусната и трябва доста работа с тебе, ако не е твърде късно. Аз също доста греша и наранявам хората около мен, но поне се опитвам да ги пазя . Аз лично не искам да имам около мен хора, които не могат да си държат елементарно езика зад зъбите. Има още какво да кажа относно останалото написано от авторката, но ме мързи да пиша повече по темата. :)
Ето бях искрен, казах каквото мисля без да се съобразявам с никой също като авторката. Резултата както подозирам не е приятен. Но не си ми близка авторке да те пазя, а и искаш мнение. Получаваш го!
Между другото все пак те предпазих от всичко, което си мисля, повярвай ми.

"Защо винаги в живота така се получава или просто е някаква закономерност" - Защото ти го правиш така да бъде. С държанието си, с действията си и.т.н. и от там идва тази закономерност. Докато не спреш първо да търсиш грешките и причините в другите, то никога няма да избягаш от тази "закономерност". Човек как ще се развива, търсейки грешките в другите и бидейки сляп за своите.

K-Man

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7190d1ab96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 6 - Във всяка тема присъстват хора като теб. По повод написаното от теб, искам само да вметна, че наистина има много благородни и с чиста съвест хора, които са на изчерпване. Сега, не можем да съдим каква е авторката, НО искам да кажа, че всеки човек има две лица - добро и зло. Както има Рай и Ад, така и злото и доброто присъстват във всеки един от нас и в света, който ни заобикаля...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 15496f68a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Добре де К-ман разбирач си явно голям. Хайде отговори ми на това:
Като тя каже, че е свободна събота (а сега е сряда примерно), и 2 дена си пишем по фейса, като тази среща се споменава само като си казваме неща от типа "много е дълго за писане, в събота ще ти разправям" и такива подобни. И дойде ли петък, на нея автоматично спира да й дреме за срещата и спира да се интересува и хоп губим връзка за 3 месеца, Щото после пак ще пише първа... Айде сега да те видим?
И ти ако го смяташ за нормално значи евалата само да ти кажа.. Ей писнало ми е от хора с такова мислене просто.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a05c78772e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Здравейте, отново ви пише авторката. Смятам да пиша на всички коментирали, но в момента нямам нужното време.
Искам конкретно да се обърна към K - man, чела съм другаде доста ваши коментари, с които съм била съгласна, но тук не съм. Не знам как съм прозвучала, може би малко хаотично и набързо съм нахвърляла мислите си като съм разгледала проблемите по повърхностно. Сърцевината на написаното от мен е, че отдавна съм загубила вяра в хората, което е подкрепено с голям брой примери - постъпки, липса на разум, липса на съвест, липса на каквито и да е ценности и морал, липса на нещо добро и т. н и т. н. Не съм от хората, които се възхваляват, даже напротив, много пъти ми се е случвало ако се наложи да общувам с хора било то колеги в работата или просто познати, да не съм съгласна с една думичка от това, което казват, но съм си замълчавала. Жалки са ми, разсъждават така сякаш са абсолютно празни отвътре. Не съм такава, че да искам признание, просто исках да споделя с някои трезвомислещи, а аз знам, че има такива останали, че разсъждавах с течение на годините и стигнах до изводи, които на много от масата не им изнася... До преди време страдах, че съм самотна, че все са против мен колкото и добре да се държа, а те всъщност ми се качваха на главата и ме мислеха за глупачка... че ми се подмазват, че ме търсят като съм им нужна за каквото и да било и после ме забравят все едно не съществувам, не мерси, стига толкова... И вие, които побързахте да ме оплюете първо си дайте равносметка как живеете и как се държите? ! Евала, ако си харесвате жалкия живот! И най - интересното е, че даже се мислите и за прави със своето лицемерие, алчност, егоизъм и лъжи, мн. лъжи, лъжи във всяка сфера на живота... и не не мразя никого, просто това си е самата истина. Не ми трябва да съм учила психология за да мога да си изградя образ по това човек как се държи или как се изразява и пише... Не казвам, че всички са такива, но да кажем са много. Само съжалявам за това, че останалите с бистър ум хора, заради такива всезнайковци се променят и се затварят срещу всичко и всички. И да вярно е, че самотата е много лошо нещо, по простата причина че сме създадени да сме в контакт с други хора и да изпитваме обич към тях... Просто исках да споделя, че аз знам каква съм и не ми пука какво ще кажете за мен... а относно това, че с истината НАРАНЯВАМ околните - ами не ги наранявам - те са толкова безчуствени и безхарактерни, че ме мислят за смахната...
Има много още за писане и само истинките ще ме разберат какво точно се опитвам да кажа с думите си...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bb11b97cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   K - man, не знам на колко години си, но много повърхностно разсъждаваш. Не знам дали ще ми одобрят другия коментар, но аз пак да го кажа - с какво да ги наранявам тия хора около мен, като те са толкова безчуствени и бездушевни, че нямат даже срам да го проумеят... ти ако не си осъзнал в какво общество живеем и как от ден на ден деградира все повече, колко много лицемерие, подлост, алчност и егоизъм и лъжи и само лъжи, хора без срам, свян и съвест. И ще ми казвате, че не съм права и даже ще ме плюете... Не се имам за повече от никого, но ме отвращава това, което наблюдавам, аз просто съм реалист! И естествено, че няма да мога да налея акъл на никого. Жал ми е само за всички онези млади хора, които са отритнати от стадото и страдат напразно и напразно се повличат по някого или нещо. Аз не търся от никого признание и много ясно луд ще е този, който не е заблуден като останалите.
ПП. Радвам се, че има и такива, които ме разбраха, това е най - важното...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bb2e045b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Коментара ми изчезна, но предполагам номер 16/9 си го видял и прочел. Пак ще повторя най-важното.
Никой тук не те познава какъв човек си и няма как да гадаем как се държиш с жените и къде бъркаш. Но ще ти отговоря на въпроса.

За да разбереш ще обясня семпло. За по лесно разбиране сравни го с гладът. Когато не си виждал от дълго време важен за теб човек, ти си гладен за компанията му и вниманието му. Една жена има нужда от вниманието на мъжа, който харесва/обича, както и ти като един мъж, но има разлика. Разликата е, че когато общуваш често с една жена чрез телефон, скайп, фейс и др. тя си получава "храната", вниманието. Много от жените могат да бъдат на такава диета дълго време. Докато на теб като типичен мъж освен да ти изостри апетита общуването чрез фейс, скайп, телефон и др. не може да направи. Не помня кой :) , но някой беше казал - накрая резултат дава срещата на тяло с тяло.
Още когато често си пишеш чрез фейс и др. ти губиш тръпката. Много от момичетата/жените търсят така наречената "тръпка", което е друга тема какво е точно това, да не навлизаме, че много дълго ще стане, но това не е любов. Ти ставаш твърде предсказуем и разкрит. Също жените обичат и те да гонят макар и не толкова явно на вид.
Но от това което пишеш се виждат грешки в отношението ти с жените. Трябва сам да се самоанализираш и развиваш. Честите разговори са основна грешка, трябва да се държиш като мъж, в който да се влюби, а не като някаква приятелка. Попаднеш ли в кръга на приятелите спасение няма.

Авторке, много добре си се изразяваш, не знам защо мислиш, че не се. И да, както казваш има много хора, които са използвачи, лицемери и.т.н. Нищо ново под слънцето, такъв е света. На колко години трябва да си да проумееш това и да спреш да хленчиш? Нима този факт значи да отписваме всички хора около нас? Не мисля така. Има много случаи, в които е така както казваш, околните са виновни малко или много, но има случаи, при които не стоят така нещата и хората са виновни сами за положението, в което се намират. Не случайно има поговорка "Каквото сам си направиш... Никой друг не може да ти го направи".

Това изобщо не е вярно, което казваш, че не ти пука какво ще кажем пишещите тук за теб. Правиш се на непукист и това се вижда твърде ясно.
Най малкото изобщо нямаше да си правиш труда да пишеш тема тук казвайки, че ще се радваш на мненията на хората, ако всъщност изобщо не ти пука от мнението им. Също се афектираш твърде лесно от коментарите, както се вижда. Заемаш отбранителна поза и нападаш подобно на притиснато в ъгъл зверче. Виж само какви чувства има в това което си написала, макар и не много оправдани. Гняв, защитна реакция и повтаряне поне 3 пъти, че не ти пука.
Дали само нас четящите се опитваш да убедиш в това или и себе си. Това изобщо не е държание на човек, който не му пука.
Виждам, че реагираш подобно на статуя, която е наред, ако никой не я побутва. Статуята е напълно в покой, ако никой не я закача, тя се чувства добре и е в равновесие. И подобно на статуя малко да те бутне човек с думи и започваш да се клатиш заплаштелно опитвайки се да запазиш равновесие.

Все пак няма как всички хора около теб да са безчувствени и безхарактерни. Явно не са така открити, не дават гласност на чувствата и емоциите си. Разбира се, това не означава, че нямат такива. Не можеш да вникнеш по надълбоко в някои хора. И да, ако наистина винаги казваш това което мислиш, то нараняваш, това е неизбежно. Вероятно дори не подозираш, че го правиш.
А накрая какво точно значи думата "истинските" и какъв смисъл вкарваш не става точно ясно. Истински в какво? Кое е истинско и кое не е? Всички хора, дори и най-честните в даден момент не са искрени и казват лъжи и пред другите и пред себе си и в чувствата си. Плюс това е невъзможно човек да е винаги и във всяка ситуация искрен, колкото и да му се иска. Сигурна ли си, че винаги правилно слагаш табелката на даден човек дали е истински или не? Хората се променят с времето. Ще откриеш, че хора които си ги имала за "истински" след години вече са доста по различни и обратно.
Не са така прости нещата черно и бяло - "истински" и не. Само тинейджър би могъл да расъждава като теб, в трудната възраст. А годините ми нямат значение, но вероятно са твоите по две. За всеки случай аз съм минал от там където си ти сега. Бунтарски период, където света ми е крив и всичко ми е несправедливо гаранция съм имал повече от теб :) . Бунтарски прояви най-различни съм имал срещу несправедливата "система" и бунт срещу целият свят, дори съм бил с предупреждение за изключване заради такива прияви и какво ли още не. Съмнявам се, че ти си направила като действия и една десета от това, което аз съм направил. За радост всичко това минава с времето. Трудната възраст и казват не случайно. След време ще мислиш по различно, все пак ще пораснеш.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9743dbed6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 9, да не би да си много настоятелен. Аз отрязах едно момче, защото доста досаждаше. Бъди по-загадъчен. Не се натрапвай прекалено. Карай по-полека. Ако има да се случи нещо, то ще се случи.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3d95d092cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Знам коя си, хахаха! Ти, ако си различна, ние другите трябва да сме хеликоптери. Мисли си, че си "различна". ;)

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5fa5116e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Отново авторката:
Отново към K - man: Опитах се да обясня по задълбочено нещата, но пак нищо не разбрахте. Нито ще убеждавам вас или когото и да било в нещо. Това, че съм натъртила някои неща, не означава, че се правя на велика или пренебрегвам чуждото мнение. Аз пиша тук, не за да се покажа и някой като вас да ми повтаря колко съм незряла и тн. , а да споделя с хора, с близко до моето положение. И да уточня нещо, това че казвам, че хора са безчувствени, не означава че имам предвид, че НЕ показват чувства. Означава, че те са безчувствени и без съвест, безнравствени и да не винаги човек си показва истинското лице, често и човек се променя, но аз в момента наблягам на това, че има хора осъзнати от по - ранна възраст и не ми казвайте, че като сте на еди си колко си години сте на взприятия мн по - зрял, на мен вие ми звучите като тийнейджър с тези разсъждения. И да има истински хора, които са си просто истински, но вие няма да ме разберете какво имам предвид... Няма да се опитвам да се отбранявам, да се заяждам с някого или да оборвам нечий светоглед. Годините не са гаранция за това, че някой ще си избистриума, даже може да се постигне обратния ефект. И да ви кажа още нещо - не знам дали сте психолог и се опитахте да ме опишете каква съм всъщност, но не успяхте, не можете да вникнете в това каква съм всъщност, радвам си че си изградихте ваша си представа за мен.
И на вас и на всички като вас мога само мога да кажа поздравления, че си харесвате съъществуването и успех с общуването с хората около или като вас.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a2d6452dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторке, живей си според твоите разбирания и бъди в хармония с тях. Това е най-важното, а че някой щял нещо да си помисли за теб-ами да си мисли. Не живееш, за да угаждаш на хората в крайна сметка.
И да- обществото е деградирало, неуважаващо, консуматорското мислене и простащината, посредствеността доминират.

Вие израстнахте във време, когато всякакви ценностна система и стандарт за това що е добро рухна-любов към родината, семейството, уважение към традициите, възрастните, към труда, към учението, към честността, почтенноста, морала, секса стана спорт и т. н. И това е резултата-заменяне на ценностите с дрънкулки и фалш, оскотяване, липса на мотивация и безпътица при много млади хора. Не че преди всичко е било супер-имаше си някои нередностти, но сега е страшно.

Щом така се чувстваш свободна и имаш душевен комфорт -чудесно. Казано е -"Истината ще те направи свободен".... Вероятно ще намериш човек, който да оцени това, а който се притеснява от това- негова си работа. Повечето хора вървят по установени модели на поведение и мислене, особенно на твоята възраст и за това на някои им е трудно да приемат, че има някой, който мисли по различен начин и не се подчинява на тълпата.

ж46

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a086eedbd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   №22, ти ако си безмозъчен е друг въпрос... нима ме познаваш за да ми се присмиваш? ! Първо се замисли за живота си, дали притежаваш поне малко нравственост, тогава се занимавай с мен.
Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a086eedbd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   А на №6 бих казала, че хората като теб са на път и под път... Не те познавам за да знам какъв си, но и не искам да се занимавам с хора като теб... Само ще ти кажа, че нямаш грам умствен капацитет...
Нямам нужда да обяснявам, на когото и да било каква съм в същността си... Колко сте жалки само...
Поздрави... авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e190f506de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Тия, които нападат и говорят празни приказки без да познават човека нещо много бързо утихнаха с коментарите, носещи негативизъм :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 05a618f889
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Нищо не си осъзнала, просто си прочела някоя книжка по въпроса.
Поредната тийнейджърска тъпня.
29, скрий се!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 02d926353d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Поздравления на авторката, много вярно си го написала, това сме ние, Различните, никой не ни разбира, но ние не се даваме лесно... а и както чета има други като нас, само така, напред и да не ти пука какво ще кажат слабохарактерни личности като този номер 6 ;) Аз съм за теб!! Споделям много сходни разбирани и мироглед.

От една Различна :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b467f9f829
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Аз така седях в компания, където не се вписвах. Правех се на такъв какъвто не съм. Взимах и наркотици. Всички се оказаха боклуци и простаци, а аз не съм такъв. Добре, че се махнах от там.
Човек трябва да бъде себе си. Светът почита оригиналното. Сега подбирам хората, с които седя на една маса. Повечето хора са едни и същи. Спортувам, уча, чета книги и търся любовта на живота си!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b467f9f829
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Аз така седях в компания, където не се вписвах. Правех се на такъв какъвто не съм. Взимах и наркотици. Всички се оказаха боклуци и простаци, а аз не съм такъв. Добре, че се махнах от там.
Човек трябва да бъде себе си. Светът почита оригиналното. Сега подбирам хората, с които седя на една маса. Повечето хора са едни и същи. Спортувам, уча, чета книги и търся любовта на живота си!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e190f506de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Номер 32 нито съм чела книжки по въпроса, нито съм тийнейджърка, всичко съм натрупала от суровия живот навън, но хира като теб, които не са видяли нищо ще кажа, има време, но едва лу щр осъзнаеш някога думите ми...
Номер 33, искрено се радвам, че има момичета
, които все още са различни, знай, че бих те подкрепила макар да не те познавам :)
Номер 34, радвам се за теб, че си погледнал живота от друг ъгъл, че си намерил кое е съществено и все напред :)

Поздрави, авторката :)
ПП: Просто всеки се в вглъбил в ежедневието, в посредствеността на работата, в парите и стремежа към луксове и тн. че често се забравя какво е доброта, какво е състрадание и подкрепа, какво е да си искрен и да обичаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker