Имам чувството , че той е пречи на развитието ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам чувството , че той е пречи на развитието ми...
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2686 пъти
Здравейте.
Никак не ми е приятно да го кажа, но историята е следната:

Живея с приятелят си от 2 години.
Аз съм с две години по-малка от него, но работя от малка и съм човек, научен на труд и дисциплина. Не оставам без работа, а от няколко години имам хубава и постоянна такава. Заплата ми е нормалната за страната - 500 лв.

Той има 3 висши образования ( не се шегувам) и през цялото време, за което се познаваме и сме заедно , е без работа.
Постоянно търси в Jobs.bg, но от никъде не го викат или ако го викнат, то работата се оказва тоталната подигравка.
Бяха го викали дори за без пари. Наистина жалка история.
Регистрира се в бюрото по труда, но и оттам нищо.
Родителите му са много заможни, но не му помагат изобщо. Нито финансово, нито с контакти.

Аз съм човек, който иска да изгради нещо собствено. Събирам от години за собствен бизнес, правя планове и се занимавам с много странични проекти.

Той бездейства и играе на компютърни игри по цял ден, докато аз съм на работа.

Обичам го много , но имам чувството, че се превръщам в негова бавачка, в някой, който едва ли не е длъжен да се грижи за него. Той прави все по-рядко мили неща за мен, като в летаргия е . Става ми все по- трудно и финансово, защото макар и апартаментът да е собствен, сметките трябва да се плащат стриктно. Храната за двама ни също е доста голям фактор, защото той не яде каквото и да е . Продължавам да следвам и мечтата си...

Като цяло, започвам да се чудя къде се набутах и дали не бъркам в изборът си на партньор в живота.
Може би е моментно състояние, но някак ми се прииска да споделя.
Благодаря ви за изслушването ! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: b0431623ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами много ясно - след като техните са заможни, доскоро са го дундуркали те или някакви наети бавачки. Той не е научен на труд и сам да си постига целите. А накрая, като са видели накъде отива работата, са му затворили кранчето и да се оправя сам.

3-те висши са хубаво нещо, но някакви практически умения в някаква област? Да не забравяме, че на днешно време и дипломи се купуват много лесно, та нищо чудно трите висши (или поне 1-2 от тях) също да са дело на мама и тате...

Като си пада по компютри да започне нещо в IT-бранша? Дори като приемащ обаждания в някой кол-център. Ако има качества бързо ще го повишат, а там заплатите са доста добри.

Иначе, ако си падаш по децата и смяташ да си всеотдайна майка - можете да продължавате да си живеете и така! Просто ще си имаш още едно дете вкъщи :) Бълха те ухапала!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0b8b5e367e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оставам с впечатление че си борбен и креативен човек! Колкото и да го обичаш, жестоката истина е че такива хора Не се променят! При мен беше така, имах много планове много идеи за бъдещето както в личен план, така и в план който включваше и двама ни. Но уви, тя беше момиче което никога не е работила и винаги е разчитала на родителите си! Колкото го дондуркаш толкова по зле ще става а човек има ли желание ще намери и начин да постигне целите си! От няколко месеца съм сам и вече работя усърдно по малък проект които се развива успешно!
Предцени ситуацията и реши какво да бъде бъдещето ти, защото ти и само ти можеш да промениш света около теб-стига да пожелаеш!
Разбери какво ще ти носи щастие и ще те прави усмихната-това е най важното!!!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5cafe86a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Mного хубав коментар №1!
Но иначе - 500 лв е направо подигравка. Наистина. Освен, ако не си на държавна работа и работиш по-малко часове (учителите примерно работят на 6 часа, макар че те се равняват на 8 и повече, заради работатата с деца). Но, ако не е потърси друга възможност. Зная каква е ситуацията в БГ, но тя е и такава, защото никой не уважава собствения си труд. Като минат 10 човека и кажат: Няма да ти работя 8 часа за тия пари, ще видиш как на 11-тия ще му предложат други условия. Но просто безработицата е огромна и работодателите го използват.
Виж, говори с приятеля си, или постъпи като техните - наритай го да се оправя (звучи грубо, но така се става силен) и като си намери работа и е способен да поделя равноправно живота си с теб да се върне.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9560f25927
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да бе, той и бай димо от село имаше толкова и няма шега но умря като алкохолик :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f0a4fe6001
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не бих била с някой който няма работа или поне да е за някакъв период бих го приела. Просто това не е мъж за сериози отношения, ами ако ти си без работа какво ще правите двамата, не става за семейство. Човек който търси работа намира. Д а тръгне и сам да си търси, то в джобс-а сигурно само ги разглежда нищо друго.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b399e75959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Важното е, че го осъзнаваш а сега намери начин да се освободиш от този човек като грижа. Звучи грубо, но наистина много те дърпа назад. Не го заслужаваш. Никой не го заслужава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 62be551521
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако не му биеш шута докато е време ще ти висне на врата едно голямо бреме :) Говори с него и му постави ултиматум да се хване на някаква посредствена работа, докато намери призванието си, така хем ще носи кинти и ще помага с бюджета, хем ще видиш става ли "чеп за зеле" от него. Хора без опит никъде не искат защото, дори и за елементарно нещо не са се доказали. Като иде на интервю го гледат и питат: "Ок, имаш 3В, а какво можеш? " Отговора е "нищо" или "цъкам на игри" :D

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5dfe4a9bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Съгласен съм с номер 1, този човек е свикнал да получава всичко наготово и сигурно в момента си мисли, че някой ще го хване за ръката и ще го направи някъде директор. Типичното мамино синче, което и до магазина не може да отиде само.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cfb0b7b425
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Не съм съгласен с коментар номер 1. Никой не си купува 3 дипломи. Купува се една с която директно да се пласираш някъде. Възможно е интелигентен човек, който е изкарал няколко висши образования с нужния за това труд, да изпадне в летаргия и да си лежи вкъщи. Той просто няма мотивация, преценил е какво му предлага реалността и че не си струва усилията му, затова и не си дава никакъв зор. Това е вид мироглед, при който човек се чувства измамен, ако се труди, но по-големите облаги от труда му ги обира някой друг, а на него е отредено цял живот да върти колелото като хамстер, просто за да може да живее. Ако пък е и от заможно семейство и знае, че го очаква наследство, това действа още по-демотивиращо да ходи да чука камъни някъде. Такъв човек може да работи здраво, но трябва да е убеден че си струва.
Не одобрявам единствено това, че се проснал в ръцете на жената, която го издържа с нейните 500 лв. Иначе напълно го разбирам. Аз имам само 2 висши образования и двете изкарани с труд. Първото не ми послужи за абсолютно нищо. По-средата разбрах че съм на грешното място, но въпреки това останах до края, което като цяло ми отне 5 години. След това една година не правих нищо. На 25 години започнах отново като студент в друга европейска държава и паралелно работех за да се издържам. Втората ми специалност ми беше по сърце, завърших по нея бакалавър и магистър, но тях ги броя заедно за 1 висше. Това ми отне още 6 години. След толкова учене и след натрупания житейски опит, мотивацията ми да работя е много ниска. Почти 10 месеца живях на социални помощи. Можех да си намеря работа и по-бързо, но не си давах зор. В момента работя в същата държава от около почти 2 години. Спестявам минимум по 1000 евро на месец, а ако се напрегна и не харча за глупости мога да стигна и до 1500. И не съм доволен. С тези пари тук не мога да направя нищо. Държавата ми взима половината от заплатата за данъци и осигуровки, а всичко тук е ужасно скъпо. За собствено жилище не може да става и дума. Цените са астрономически и всичко е с кредити за по 20-30 години. Въпреки относително големите ми спестявания в сравнение с хората в България, положението ми е като на тази жена с 500-те лева. Във всяка една държава 99 % от населението е обречено да се блъска докато грохне за да не остане на улицата и да има какво да яде. Единствената разлика с България, е че тук оцеляването на безработните е гарантирано. Е да ама кой е луд да пълни кацата, като може да гребе от нея.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2a162fb39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   щом се чудиш за такова нещо, най-вероятно си права. не знам в каква област са трите му висши, но да не си намери никаква работа за толкова време не е нормално. това означава, че или няма никакви практически умения и трудови навици, или има високи критерии и избира много, или просто не му се работи и си намира оправдания. при такава супервисока квалификация или е мързелив, или няма елементарни социални умения да намери реализация.
по въпроса за родителите му съм съгласна с номер 1 - най-вероятно са осъзнали, че са възпитали паразит и са му спрели кранчето с надеждата, че ще се научи да се оправя сам, само че той си е намерил друго кранче.
на въпроса какво да направиш: щом пишеш в сайт, явно положението не те устройва, а и никак не е леко и проятно да дърпаш сам колата и да знаеш, че не можеш да разчиташ на човека до теб. явно още сте млади, но представи си някой ден да имате дете, ти да си в майчинство - как ще се справяте, кой ще издържа семейството? всеки може да има трудни периоди, но не трябва да стават постоянни. моят съвет е: дай някакъв разумен срок за промяна и ако няма такава, по-добре се разделете. това, че човекът не пие, не се дрогира, не ходи по жени и стои вкъщи, не значи, че е добър избор за съвместен живот.
Ж43

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4eaa367df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На негово място ще се хвана дори и за 300 лева като охрана, но да взимам някакви пари, докато си намеря по-добра работа. Не му ли е скучно да седи по цял ден вкъщи? Мисля, че щом имаш идеи за някакви проекти, той също трябва да мисли заедно с теб. Трябва да гледате в една посока това е!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 84fa9ad204
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами като го издържаш... Той е мъжът все пак, а ти жената. Май сте разменили ролите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 811798b998
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не пишеш на колко години сте, но ще ти дам един съвет. Ами много просто - ще се върнеш един ден и ще кажеш, че вече си безработна, ще му обясниш спокойно каква е ситуацията и че трябва да го измислите заедно какво да правите занапред. Трябва да видиш реакцията му, какво ще последва. Ако се промени към по - добро, значи има надежда. Или просто седнете и поговорете, кажи му, че се лишаваш от неща, заради него и т. н.
Виж какво ще последва, ако няма промяна, тогава вече ще трябва да действаш както намериш за добре...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0f72f9e010
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Съгласен съм напълно с 9. И аз търся жена, която да бачка, а аз да домакинствам и така да се каже, "работя върху себе си". :D Освен на майтап, авторке, съвсем сериозно мога да ти кажа следното. Във всяка къща си има по "нещо". Ти си го знаеш твоя и поне от 2 години си се съгласила да го търпиш, и удоволствието да имаш любим човек до теб го заплащаш по този начин. Можеше и да е по-лошо, например да е бройкаджия, тиранин или пияница. А можеше и да си си сама, и тогава щеше да пуснеш тема колко страдаш от самотата си. Каквото и да пишем ти по-добре от нас виждаш точно как стоят нещата и решението е твое.

"Не му ли е скучно да седи по цял ден вкъщи? "
Нали играе по цял ден, бе! :)

"Май сте разменили ролите. "
Еми нали живеем в модерни времена - равноправие на половете, еманципация... нормално е и ролите да се разменят. :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a2c5b07229
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Най-вероятно приятелят ти е с големи претенции, мързелив и пълен мрънкач. Чудно ми е какво си му харесала? Разбирам в началото да си се заблудила - образован, от богато семейство, явно е прикривал и това, че не е мъж, а ревльо или пък си е бил същият смотаняк и ти си си казала - "Хем богат, хем ще ме слуша". Няма лошо, но се е оказало, че и да те слуша, за нищо не го бива. Играе игри по цял ден... Че той на колко години е? Ти не живееш с мъж, а със смешник. По-добре да си се хванала с някой, който поне емоции и секс ще ти доставя, ако ще да е най-големия мързеливец и лъжец. Въпрос на време е, да тръгнеш да си търсиш любовник. Та, ако искаш нормален живот, намери си мъж, който се справя с трудностите, ако не цял живот ще се нервираш с този и ще се криеш с любовниците си.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2a162fb39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   9, ще коментирам това "Възможно е интелигентен човек, който е изкарал няколко висши образования с нужния за това труд, да изпадне в летаргия и да си лежи вкъщи. Той просто няма мотивация, преценил е какво му предлага реалността и че не си струва усилията му, затова и не си дава никакъв зор. "
а интелигентният човек не си ли е направил предварително труда да се ориентира в ситуацията на пазара на труда - какво е търсенето, какви са заплатите, в какво е добър и с какво може да се реализира? или викаш 3х4 години само е учил без да се интересува от ситуацията и изведнъж като е завършил и се е огледал: яяя, ама то не било каквото си представях!
значи или не е чак толкова интелигентен, или му липсват други умения. ама като има кой да го издържа, за какво му е мотивация, я по-добре да си играе игри вкъщи!
от 10

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 96957ed906
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравей авторке.
Била съм в твоята ситуация и затова мисля да ти дам съвет.
Аз издържах мързелив мъж 2 години и половина.
За това време той имаше различни оферти за работа, дори от свои близки (баща му, негов приятел), които той отказваше. Не можело така, довчера да били равни, а днес да им е подчинен.
Никоя работа не беше достатъчно добра за него.
Уж търсеше, но винаги така, че да не намери.
През това време аз го издържах, плащах му кредитите, сметките, цигарите и глупостите, а те не бяха малко.
Все щеше да започва работа, бизнес или някаква далавера и ей сега щял да вземе пари от нея и т. н. и т. н.
Накрая не ми издържаха нервите.
Бях станала емоционална и физическа развалина покрай него, а той по цял ден играеше игри.
Докато не го напуснах не мръднах нито милиметър напред.
Като знам каква е разликата между такъв и нормален (или пък амбициозен) мъж ти го казвам директно - напусни го.
Да, влюбена си и ще страдаш за кратко, но после ще имаш шанс да си извоюваш живота който искаш и в бъдеще да имаш хубаво семейство и деца.
Въпреки моите кански усилия и работа, колкото и пари да изкарвах (а те не бяха малко като се има в предвид обстановката и че бях все още студентка) покрай него никога не ми стигаха, ама никога.
Той е паразит, хич и не му пука от какво се лишаваш ти заради него. Никой няма да ти даде медал затова и никой няма едно благодаря да ти каже.
Силно предполагам и че имате немалка възрастова разлика (както беше и в моя случай) и че той ти е от първите сериозни връзки?
С такива хора решението е само едно - разкарай го.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f94326f58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   обратната страна на медала "еманципация"

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9204bc19a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Просто човекът се нуждае от мотивация, не съм съгласен, че е мързелив, че не става за нищо и прочие, това е някакво елементарно тълкуване на нещата, ако беше такъв нямаше да има 3 висши, това е огромен труд, повярвайте ми. Според мен той не знае с какво да се захване, страхува се от провал, просто трябва да бъде мотивиран, да му се вдъхне увереност и ще тръгне нагоре. Може би, авторке, трябва да го постреснеш, да му дадеш даразбере, че така не може да продължава вечно, но и да му покажеш, че го обичаш и вярваш в него, че искаш да се развивате заедно.
И между другото това като цяло си е някаква форма на еманципация, не трябва жените да роптаят срещу мъжете, които си стоят вкъщи, докато те работят, защото те самите се бориха със зъби и нокти да получат възможностите, които получават мъжете в работата си, ами така изземват функциите на мъжете и е нормално някои от мъжете да се окажат достатъчно слаби или просто да тръгнат по тази плоскост и в крайна сметка да приемат ролята на жената във връзката, т. е. да се грижат за дома, докато жената изкарва парите. Интересно е, че много успели жени твърдят, че еманципацията не е довела до нищо добро, но пък самите те не биха заменили кариерата си за място до печката с децата наоколо...
Ами това е живота, авторке, това твоето не е на 100% еманципацията за която говоря, по-скоро твоят човек има нужда от разтрисане и визия за нещо ново в професионален аспект. Успех!
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9ec374ce30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Който иска да се развива и да е добре, намира начин, който е мързелив, намира оправдания. Единият тип търси възможности - за собствен бизнес или нещо друго, а другият - поради липсата на лидерски качества и други личностни характеристики, не е способен на нещо повече от това да бъде обикновен работник. Затова при втория тип хора се получава така - или работят къртовски труд без особено развитие, или предпочитат да стоят на помощи, тъй като така поне не им се налага да работят. Само погледнете поста на номер 9, който се опитва да убеди себе си, че заобикалящия го свят е виновен за това, че не е успял да има кариерата, която е искал. Дълъг пост с много оправдания.
И също до номер 20, приятелят на авторката не е домакиня, така че те въобще не са си разменили ролите, тя е мъжът, и тя е бавачката, както сама е пояснила.
И до авторката - авторке, не поощрявай толкова много своя приятел, и не се самозалъгвай, че нещата ще са по-добри, защото една връзка никога не става по-добра откакто е била в началото и когато е имало пеперудите в стомаха. Скептична съм към мненията от сорта на номер 20, защото вдъхване на увереност и мотивация работи в детска възраст, тук говорим за уж зрял индивид. Мотивацията идва отвътре, не идва от външни фактори и други хора. Това, което другите хора могат да дадат е единствено подкрепа, но не я бъркайте с мотивация. ''До всеки един силен мъж стои силна жена ' 'не означава, че жената го ръчка като сополиво бебе, за да успява, а означава, че и жената, и мъжът работят за своето бъдеще и връзката си т. е. имат еднакви приоритети в живота - дисциплина, упоритост, всеотдайност и тн. Аз лично не съм чула и няма и да чуя сигурно за случай на човек, който до 30 години е бил развалина, и виж ти изведнъж става най-способния и работещ индивид. Бих казала дори, че някъде около 20-годишнината на някого, вече може да се прецени този човек дали ще бъде успял или не. Личи си по заниманията, които има, приятелския кръг, хобитата и с какви дейности се занимава.
Авторке, направи си услуга и си намери един активен млад мъж, с когото да се чувстваш добре.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2ff161e27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Мотивация му трябвало да работи! Хах
Остави го гладен и жаден, ще му дойде мотивацията много бързо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 093fad2165
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Приятелят ти още не е пораснал и никога няма да порасне и да поема отговорности. За съжаление има такива мъже. Може и дете да му родиш и пак нищо няма да се промени. Не си губи времето с него и просто го остави. И да си известно време сама, пак ще си намериш приятел. Но не си отваряй очите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker