Как да помогна на мама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да помогна на мама?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2554 пъти
Здравейте! Ще разкажа на кратко за какво става дума. Майка ми е прекрасна жена, която, както много жени, не е попаднала на правния мъж в живота си. Омъжила се е млада, след това съм се родила аз и общо взето е останала с баща ми главно заради мен, прощавала му е какво ли не, само и само да отрасна с баща си. Преди няколко години обаче, той замина да работи в чужбина с цел да не ни липсва нищо. Така се стекоха обстоятелствата, че разстоянието просто ги отдалечи като семейство и в последната година се проточи тяхната раздяла, която от няколко месеца вече е факт. След много мъки, караници и т. н. баща ми просто спря да контактува с майка ми и тя го преживя тежко, защото той постъпваше по отвратителен начин и дори не осъзнаваше какво прави. На нея просто й писна от всичко това и го преживя лека-полека. От 2-3 месеца той не контактува дори с мен, нито получавам някакви пари, нито нищо, а съм студентка редовно обучение, няма как да работя и просто разходите ни надвишават доходите. Виждам, че на мама това и тежи, а още повече, че остана сама. Аз вече съм голяма, имам си приятел и тя се страхува, че след време ще я изоставя и аз, което няма как да се случи. Постоянно изпада в депресии, мъчи се да не разбирам какво преживява, но на мен ми е пределно ясно. Адски много се притеснявам да не падне в някаква дупка на депресията. Искам да си намери свестен мъж, да опита поне, но тя твърдо отказва, явно се страхува, че ще се случи същото като с баща ми. Чувствам се безсилна да гледам как майка ми страда и се измъчва, постоянно сме без пари, броим си стотинките на края на месеца от една страна, а от друга тя никъде не излиза, отказва да си намери приятел, въпреки че изглежда страхотно и е харесвана. Не знам вече какво да направя.. Говорила съм с нея за тези неща, какво ли не се опитах да направя, но тя се е застояла на това положение и не мърда. Пребива се от работа, на която работи от години и стотинка отгоре не е получила, казах и да си намери нова работа, по-спокойна, по-високо платена, но не иска. Понякога се чувствам така, все едно сме си разменили ролите и тя е детето. Страхувам се, не знам как да постъпя да я убедя да направи нещо, за да прогресира в живота си... Единственото, което искам е да я видя отново щастлива и усмихната, уверена в себе си и знаеща какво иска...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: e7eccc978b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колкото и банално да звучи може да се регистрира в сайт за запознанства. Моята майка беше по същия начин- раздяла с мъж, с който е имала дълга връзка. Но в интернет пространството намери мъж с който и е добре :) Може би и при твоята майка ще се получи? Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cd4c21a14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 ти е дал добър съвет за сайта за запознанства. Наистина е хубава идея, защото може да намери човек по нейните изисквания. Има сайтове в които се търсят само за секс и такива които се търсят за връзка. Ако ще търсиш човек с майка ти с цел връзка нека се регистрира в сайта Elmaz, а само за секс е Gepime

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 828f8dc048
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Майка ти, отдавна е в дупката на депресията!

А ти, освен да даваш съвети на майка си, какво тя да направи - ти самата какво свърши? Защото то съвети, всеки може. / Това не те прави ' майката ', а точно ' детето с претенции за голямо '.
Как да излиза майка ти, като сама казваш, че си броите стотинките? Какви мъже и глупости на този етап, като на главата й в момента е - как да изкарате месеца?
Сериозно, остави майка си на мира, защото всеки път, когато й говориш за мъж - тя се чувства още по - сама. И неразбрана от теб. Тя е загубила усещането си за семейство. Ти това няма да го разбереш в момента. Това няма нищо общо, дали е обичала баща ти и т. н. Става въпрос за усещането/идеята за някаква цялост. Макар и измамна.
Разбирам, че го правиш с добри намерения, но не става по такъв начин.
Да си търси нова работа, тя? А ти? Знаеш ли в момента, как се намира работа? Я, опитай! Пробно само, за да разбереш.
Ако искаш да си полезна на майка си - спри с този натиск върху нея! На теория, и тя самата знае по - добре, какво трябва. Но животът, истинския живот, както и ти донякъде си разбрала сама чрез баща си - е друго нещо.
Не й натяквай за нова работа, защото така постоянно й казваш ' нямаме пари '. А тя това го знае. Но предпочита сигурното, особено, след като двете зависите само от тази заплата, отколкото риска. Който в тези обстоятелства - е пълна безотговорност да поема.
Знам, че не искаш да е така, но без да усещаш, ти нараняваш майка си много повече, отколкото я е боляло от баща ти. Знаеш ли защо? Защото не го осъзнаваш. Защото го правиш с усещането ' уж ' за нейно добро. ОСЪЗНАЙ СЕ! Не се прави на ' майката ', защото си само още повече ' детето ' по този начин.
Прегърни майка си и просто й кажи, че ще сте се справите. Не, когато тя промени това, това и това, защото СПОРЕД ТЕБ ще е по - добре. И приеми, че майка ти, прави в момента всичко, на което е способна. За теб.
Започни и ти да правиш нещо за нея. Млъкни за всичките си съвети. Които й натрапваш. Дай й спокойствие за миг. Повярвай ми, от това, тя има най - голяма нужда в момента. А не от мъж, от нова работа, от стреса на порасналата й само на думи дъщеря.
Която обичайки я - я убива!
Жал ми е за майка ти. Но два пъти повече за самата теб, защото ще разбереш всичко това, когато вече е късно! Сега - едва ли. Младостта има дързостта да не разбира важното. И това и е най - хубавото. Но и най - лошото.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 66e6bf13a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   " а съм студентка редовно обучение, няма как да работя"!? Нима като студентка редовно обучение ти е забранено да работиш? Стига да имаш желание. Щом имаш приятел, значи отделяш немалко време за срещи. Можеш да намалиш това време, и да поработиш малко вечерта, има и почава работа, в някой ресторант например. Няма срамна работа. Това което демонстрираш е лицемерие, много си загрижена, а не й помагаш практически, а само с думи, които нищо няма да променят.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 59ea4e38b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ех, как нападате. Помолих за съвети, а ми дадохте само критики.

Първо, с майка ми сме най-добрите си приятелки една на друга. Не сме като повечето майки и дъщери, да има разстояние и да се усеща, че сме майка и дъщеря, дори напротив! Изкарахте така нещата, все едно от сутрин до вечер и след това, аз непрекъснато й мрънкам и й давам съвети. Глупости! Правя го, когато си има трудни моменти, защото за мен това е подкрепа! Не смятам, че й вредя, дори винаги успявам да я успокоя и да я накарам да гледам напред! Винаги съм и подкрепа, както и тя на мен във всички аспекти на тази дума.

Второ- Не, не ми е забранено да работя, просто нямам нужното време да го направя. Уча медицина, от сутрин до вечер съм на лекции и упражнения, отделно имам да уча постоянно, така че дори и почасова работа не е възможна. Освен, ако не смятате за необходимо, един човек да не поспи поне малко?

Трето- Да, имам си приятел, но той учи същото, и на срещи НЕ ХОДИМ. Виждаме се 1 в седмицата, дори понякога и това не е възможно.

Четвърто- Сайтове за запознанства? Смятате ли, че в днешно време това е надежден метод да срещнеш свестен човек? Да, може би, но това е рядкост. В интернет пространството е пълно с хора, които се представят за такива, каквито не са!

Авторката

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cd64317f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   № 3 ти е казал цялата истина, макар и малко грубо. Аз само ще добавя, че не трябва да се притесняваш за майка си - тя прави това, което е длъжна да направи - да те отгледа и изучи, за да можеш да стъпиш на краката си и да поемеш живота си, и понеже силите й стигат само за това, тя не се занимава с глупости. Ти, от своя страна, явно имаш повече време и си позволяваш да мислиш за глупости - явно майка ти малко е прекалила с грижите. Мисли за себе си - как да се реализираш максимално бързо и да снемеш от плещите й грижите за теб - така би я зарадвала най-много от всичко. След това тя би могла евентуално да помисли и за себе си.
Една майка

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1e8c59e9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторке, вероятно вече си разбрала, че няма особен смисъл да търсиш съвети тук, хората по природа много обичат да дават акъл, но тези съвети не кореспондират с реалността в която си поставена, отделно че нерядко липсва и елементарна добронамереност, просто хората се озлобиха към ближния, няма страх нито от Бог, нито от общество, от нищо, затова и при по-елементарни ситуации и общуване се наблюдава повече негативизъм отколкото желание за помощ... Но както и да е, това е някаква моя констатация, може би не на 100% вярна, все пак и аз съм продукт на това общество:)
Та как можеш да помогнеш... На първо място задълбочи максимално контакта и подкрепата ти на майка ти, не го прекъсвай в никакъв случай, независимо от промените в средата, от отношение на други хора, вкл. на приятеля ти. Дай всичко от себе си жената да се гордее с теб. Ако е възможно изтегли от прословутите студентски кредити, с професията си в бъдеще няма да имаш проблем да върнеш парите, ако не у нас, то в чужбина ще бъдеш оценен специалист. Глад за лекари има и ще има в България и ЕС. Само така можеш да облекчиш финансовото бреме на майка ти. Въпреки всичко опитай се да възстановиш и поддържаш контакт с баща ти, дай му да разбере, че не го упрекваш, че животът си е негов, че го обичаш, така той няма да се чувства виновен /макар че реално си е виновен де/ и с радост ще ти помага, вкл. и финансово, защото едва ли иска да загуби детето си, просто е гузен. Стига да няма някое кофти влияние на някоя уруспия, която да се опитва да го отдалечи и от теб.
Ти на майка си мъж не можеш да намериш, но ако има по-малко финансои грижи и знае, че ти ще си винаги до нея, ще има повече самочувствие и сигурно ще започне сама да търси партньор, а може пък и да не изпитва необходимост, какво толкова, познавам такива хора, те са щастливи и сами, само с любовта на децата си.
Да се натрапи някой не особено подходящ човек в живота на майка ти не е панацея, не си създавай погрешни впечатления, че светът непременно е за двама, за предпочитане е, но не е императив.
Бъдете щастливи:)
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5e43022c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   При мен е точно същото положение без някой разлики.. Огрона прилика и те разбирам напълно :(

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: deb5626773
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе вие знаете ли какво е редовно обучение? Работата е почти невъзможна, ако искаш да го изкараш, както трябва. Била съм редовна студентка в Софийския, тежка специалност и знам какво е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0386f7e733
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Може да прозвучи грубо, но майка ти е решила така да са нещата. Ти си и дете.. и като всяка нормална в моите разбирания майка прави всичко за детето. Номер 3 е много прав... за съжаление..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker