Кое е правилно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кое е правилно?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2347 пъти
Здравейте!
Отдавна чета този сайт, най-вече, когато имам нужда от съвет или да се отърся от проблемите си. Аз самата съм писала няколко пъти тук.
Преди да започна, искам да помоля редакторите да публикуват написаното колкото се може по-скоро. За което ще съм им много благодарна.
С приятеля ми живеем заедно от две години, двойка сме от две и половина, а се познаваме от близо три... И се познаваме. Имаме както общи, така и различни интереси, мисли, възгледи и тн. Правим много общи неща заедно, но и много заради другия, което поне на мен не ми пречи. Работим и в общи линии вечерите е времето, когато се виждаме и събота и неделя.
Но доста често се караме в повечето случаи за глупости. Аз лично в свободното си време ходя на народни танци, а от скоро и на водна аеробика. Той пък ходи с колелото до работа. Заедно излизаме и ходим на кино примерно. Когато сме с мои приятелки (той само две харесва, а другите не) идва понякога. Аз се радвам, че е с мен и споделяме тези мигове заедно. Той, разбира се, няма нищо против да излизам сама дори и да се прибирам късно. На мен това ми е странно. Той познава моите приятели, но с неговите не иска да ме запознава.
И тук започва интересната част:
Живеем в голям град. Преди това учех в по-малък, откъдето е той. Премести се при мен, в големия град, т. е. заряза приятели и близки заради мен. Сега уж обсъждаме семейство и деца. От това ми е болно и гадно, но пък с времето (последните месеци) си създаде нови и започнаха малки проблеми. Както казах, той няма нищо против да излизам без него, но ПОЗНАВА приятелите ми. Аз неговите приятели/=когели/ само съм ги виждала и това (но и не ги одобрявам като поведение, това обаче не е толкова важно). НЕ иска да излизам с тях, защото били само мъже, но познава техните половинки, даже като е бил на гости на колеги и те са били там, но аз нямам тази чест... Не искам да съм нахална, разбирам, че ако са мъжка компания нямам място там (не че на мен ще ми пречи това), но никога не ме е питал дали искам да отида с него. Аз си ходя на танци два пъти седмично, а когато се видя с приятелки рядко закъснявам след 22ч, освен ако съм с него. Той закъсняваше няколко пъти, когато излизаше с тях. Естествено се карахме, защото на всичко отгоре и телефона не си вдигаше... Както и да е, разбрахме за това, да се прибира до 00:00ч. два пъти месечно, а иначе да се прибира не по-късно от 22ч. Това важи и за двамата, не само за него. Но сега се появява едно дразнение. Защото когато излиза аз си стоя вкъщи, а когато аз съм навън, той си е вкъщи. Обясних му, че все още нямаме деца и отговорности, че да се редуваме така и бих предпочела да синхронизираме излизанията си, за да имаме повече време заедно. Той не искаше да се съгласи, защото така не му харесвало и не виждал смисъл. После уж обеща, но пак не го прави. Това много ме ядосва.
Трябва ли да се дразня, че не иска да излизаме с неговите приятели от време на време, така както излизаме с моите, че не си синхронизираме излизанията (все пак още нямаме деца), че трябваше да има уговорки за излизанията (едва ли не като малките деца)...
Кое е правилно, моля за съвет!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2bf7569e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Работата е ясна той си е намерил друга и тя е от неговите "приятели", намери начин да разбереш това.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 66af18b41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не ми се струва нормално нищо от това за, което питаш! Имате много странни отношения...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0f81f3ef63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не разбирам как може възрастни хора да си поставят определени часове за прибиране, звучи много инфантилно. Като гледам ти си настояла повече за това и е възможно по този начин да си ядосала и отблъснала приятеля си и дори сега да играе "по правилата" най-вероятно му кипи и в един момент ще реши да ти направи напук... Не всички са така, но много хора като започнеш много да им натягаш за нещо направо полудяват и правят точно обратното. Може би е по-свободолюбив (особено като е дошъл в големия град и му е интересно сега да опознава обстановката) и иска сам да прави разни неща. Не значи задължително, че не държи на тебе, а че най-вероятно му трябва повече пространство и затова не те запознава с колегите/приятелите - там е НЕГОВОТО местенце. Има хора, които и във връзка се нуждаят от нещо само тяхно си, било то занимание, групичка, място. Сега няма как да знам със сигурност, но от това, което прочетох, приятелят ти ми прилича точно на този тип хора и аз, ако бях на твое място бих му давала пространство и бих се примирила, че ще има някои хора, които ще си бъдат стриктно негови приятели.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ce69e87430
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен ми направи супер грозно впечатление вашият график с прибирането и според мен това не е правилно.
Съгласна съм, че трябва да се правят компромиси в една връзка и че и двамата трябва да се съобразявате един с друг ама момчето да има вечерен час все едно е малко дете леле...

Ти не одобряваш държанието на приятелите му, което означава че не ги харесваш особено дори да споменаваш, че не е толкова важно и според мен може би проблема е в теб (донякъде). Аз не мисля, че ще ти е много приятно в тяхната компания щом не ги одобряваш и приятелят ти явно смята така, той те познава добре и знае какво би било твоето държание и т. н.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0a8aacb120
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сами си създавате проблеми и ограничения. Правилно е всеки да може да излиза когато си иска и да стои навън доколкото часа иска. А това, че не иска да излизаш с неговите приятели го прави, защото знае тяхното мнение за теб, а то не е положително и не иска да те нарани.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 398b44a9a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тъпа работа... зарязвай го!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3c86c18d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Във взаимоотношенията между хората няма правилно и неправилно - всеки както си го разбира. Фактът, че нещо те дразни, е достатъчно показателен, че за теб НЕ е правилно. Имаш два варианта. Или правиш компромис със себе си, или му казваш кое не ти харесва във връзката ви и... чакаш той да направи компромиса. Средно положение няма. В крайна сметка лично според мен проблемът ви не е чак дотам сериозен и с малко желание нещата ще се наредят.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 11b9095e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   от авторката: Благодаря за коментарите! Точно, защото смятам, че цялата тази ситуация с ограниченията, забраните и тайните е грозна, затова пиша и моля за съвет... Объркана съм и не знам какво да правя, така че да не нараня нито себе си, нито него... Просто ми се иска да не ме игнорира, да не ме изключва от живота си, да не бъде безразличен към болката и мъката ми, да е честен и откровен с мен. Така както аз съм с него.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4f6c0d0f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   от авторката: В отношенията си с половинката не са само любовта и обичта. Освен това комуникацията е важна, взаимното уважение и компромиси. Понякога обаче има сблъсък на морални норми, мнения и интереси. В диалога с половинката си, установих, че има такива разминавания. Сериозни разминавания, които пречат на развитието. За мен не е нормално и морално мъжът/жената да се прибира след полунощ, да не се обажда, че ще закъснее, да не познаваш приятелите (харесването няма нищо общо с познаването). За него пък е условие (дори не го приема като компромис) часовете за прибиране, изолирането, безразличието. Да, коментарите тук казват, че тези уговорки са грозни и съм съгласна донякъде с това (но само донякъде), но тогава е ясно кое е правилно. Досега не съм се разделила с него, защото го обичам, не си представям живота без него, а и нямам смелост да го направя. Но едва ли още дълго ще се колебая, след като разбрах, че ползата от разговорите ни за него са нулеви, че приема като условия това да познаваш приятелите му и да искаш през ноща да спиш спокойно. Благодаря на всички за коментарите, те показват и това, което мисля аз - бъдеще няма, щом не се опитваме ние сами да си го направим :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ce69e87430
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към 9 - Огромна част от хората във връзките си не могат да си представят живота си без човека до тях ,включително и аз мислех по този начин ,защото той беше станал част от същността ми . След като се разделихме в началото може би бяха първите два месеца бях толкова уплашена от факта ,че няма да мога да се справям без моралната му подкрепа и не знаех как ще успявам да се справям занапред.
От тогава минаха две години и половина и през това време опознах себе си още повече , открих че съм много по-силна и че не ми трябва задължително някой ,който да ми помага за да се справям и прочие . Споделям го само ,за да се замислиш над думите ми ,а би ги осъзнала напълно едва след като се разделите (евентуално).

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4de644012c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Никога не съм разбирала това да живееш с някой, да ти е половинка и всеки да си излиза поотделно. Не ми е нормално, ДАНО никога не го имам за нормално.
Това, че не те запознава с приятелите си, е доста съмнитeлно.
Имам някакво странно усещане, че те е използвал, за да се премести в по-голям град, с повече възможности. Дано не съм права!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: acbed4551c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мила, той би следвало да се прибира при теб, защото му харесва, защото го иска, защото твоята компания му е приятна и, защото си прекарвате добре, а не защото... има вечерен час. Същото важи и за теб.

Самото условие и достигането на връзката ви до този момент, подсказва, че тя няма бъдеще и се е изчерпала. Съжалявам, че съм толкова крайна, но това говорят фактите.

Никога не бих подложила, нито себе си, нито партньора си, на такова смятане и задълбаване. Дори, го смятам за унизително. Или искаш да си с някой или не, какво има повече да се обсъжда? Ако човекът до теб се чувства не добре или искаш, или не искаш да промениш поведението си. И двете позиции са отговор на въпроса в основата. Както имаше един лаф "липсата на отговор, също е отговор".

Успех, търси следващия.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6284495c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   След като вече установихме колко е нелепа ситуацията с вечерния час и графика ви за излизане и отделно за споделяне на свободното време, продължаваме напред :) Както казаха и другите, не можеш да поставяш ултиматоми и ограничения на един човек, за да прекарвате време заедно, ако той иска- ще го направи всичко възможно, независимо дали ще се вижда с приятелите си или не. Трябва да има баланс между двете- не може по цял ден, всеки ден, да си с половинката си, човек има нужда и от други контакти, с хора, които са му близки и които също споделят интересите му. Разбирам че нямаш нищо против нито ти, нито той да се виждате с приятели, дотук добре. Очевидно те притеснява факта, че той не те взима със себе си, когато излиза с неговата компания. Аз, лично, не виждам кой знае какъв проблем. Аз съм в подобна ситуация, само че ролите са разменени. Не живея с приятеля си, но сме заедно вече от близо година. През това време, съм го запознала с няколко от приятелките си, но контактите с тях са били много кратки, и то съвсем умишлено. За мен, тези хора са от два различни свята, познавам достатъчно добре и него, и тях, за да знам, че няма как да си допаднат и да си паснат. И двете страни са еднакво важни за мен и не смятам, че трябва да прекратявам отношенията си с никого, затова гледам да контактувам с тях по отделно. Може би не е най-правилното решение, но така се чувствам добре, никой не е обиден и пренебрегнат и никой не е принуден да "търпи" другия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker