Сигнал ли е това, че трябва да си тръгна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сигнал ли е това, че трябва да си тръгна?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2502 пъти
От две години съм с един страхотен човек, който възвърна вярата ми в любовта след мъчителна раздяла със съпруга мир от който имам две прекрасни деца. Та този страхотен човек, с невероятно чувство за хумор, с широка душа, с бърз и остър ум и още по-невероятен като любовник, успя да ме завладее и му се отдадох. Година и половина летяхме на облака на щастието. Независимо, че сме много различни като ценностна система, интереси, хобита, социална среда и т. н. ние сякаш взаимно се допълвахме и всеки път срещите ни бяха изпълнени с безконечни разговори, смях, словесни закачки и много много хубав секс, при който аз преоткрих жената в себе си и своята сексуалност, наслаждавайки се на незабравими скуирт оргазми, които до този момент дори не знаех, че съществуват! Той беше лудо влюбен, говореше за брак и за първичното за него желание да стане баща. Прие топло и сърдечно мойте деца, те също го обожават.
Единственото, което ни тежеше беше фактът, че той криеше от семейството си (патриархални хора от малко градче), че аз имам две деца, беше им казал само за едно (! ). Очевидно беше, че той се страхува от реакцията им, вчастност на майка си, която със сигурност не си е мечтала първородното й синче да се забърка с разведена жена с две деца. След почти две години връзка обаче в удобно създала се ситуация аз изплюх камъчето.
И от тогава, без да ми прави особена сцена за фаталното разкритие, той сякаш просто се промени и охладня. Започна да се вглежда в мен и да търси кусури. Спря да ме залива с комплименти и внимание и започна да се впечатлява от дребни неща като например, че съм оклещавяла, че косата ми била вързана, а не пусната и така не ме харесвал, че носът ми бил малко крив и т. н... Изведнъж всеки път когато аз изразявах различно мнение по някоя тема– нещо което преди време щеше да бъде началото на един интересен дебат – сега се превръщаше в раздор. Започна да се оплаква от липса на внимание (при положение че ние почти всеки ден се виждахме и аз жертвах от съня и силите си за да не се почувства той пренебрегнат покрай работата и децата ми), започна да се връзва за глупости, които преди би посрещнал с хумор. Усещах със сетивата си, че нещо не е наред. В един момент, след като няколко пъти говорихме, аз пожелах да се разделим преди тотално да сме убили любовта си по такъв грозен начин. Той започна да се извинява за може би неадекватното си поведение, да се оправдава с изнервеност поради липсата на работа и други подобни и с една дума успя да ме задържи до себе си. От тогава обаче горепосочените проблеми продължаваха да се повтарят, редувайки се с моменти на върховно щастие и демонстрации на любов. Аз все повече усещах обаче липсата на онова внимание, отдаденост и любов, на които се радвах до тогава и усещах, че не се дължат на това, че просто сме в друга фаза на връзката си. Усещах че той сякаш тласка връзката ни към края. Възможно ли е наистина той да се е размислил над факта, че с две деца аз не съм в крайна сметка най-добрата партия за него? Сигнал ли е поведението му, че той иска раздяла. Та той от 4 дена изобщо не ми се е обаждал, казвайки ми че ще се чуем като се прибере от бизнес пътуването си в чужбина.... Какво да правя? Да се боря ли още за любовта си или той наистина е преусмислил избора си и няма смисъл? Обидно ми е да моля за нежност, любов и внимание, при положение, че съм споделила вече тези неща с него, а той продължава да се заяжда за какво ли не... Сигнал ли е всичко това, че просто трябва да си тръгна. Истината е че след тези 2-3 месеца дразки вече се натрупаха толкова негативни чувства, че аз самата се уморих.... А толкова много го обичам

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9358f07277
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Предполaгaм че, след кaто си " изплюлa " кaмъчето, мaйкa му " подкопaвa ". Кaто кaзвaш че, се е притеснявaл дa кaже... вероятно е имaло зaщо, просто е трябвaло дa остaвиш той дa реши когa и кaк.
Опитaй дa не влизaш в спорове с него, бъди си кaто преди a дори и още по- милa и нежнa. Aко съм прaвa в предположението си зa мaйкa му, нaкрaя ще се умори от нaтяквaниятa и, пък и знaеш " зaбрaнения плод е нaй- слaдък". Колкото повече " нaбивa " тя, толковa повече нуждa от нежносттa и любовтa ти ще имa той.
Рaзбирaш зa кaкво говоря:) Не се откaзвaй тaкa лесно щом се обичaте.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9607d99df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен много си избързала, че си "изплюла камъчето" без да го коментираш с него. Той може да се е засегнал не толкова, заради споделената от теб информация, колкото от факта, че говориш през него за неща, които е по-нормално той да прецени кога да каже. И на мен някоя жена да ми спретне такъв "номер", еми и на мен няма да ми стане приятно.
Съвсем отделен е въпросът, че аз вероятно ще вдигна 1 скандал и след това всичко ще си продължи по старо му, а като гледам твоят възлюбен май бая навътре ги е взел нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 06da111acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен трябва да си директна - защо охладня, какво се случи, какви са причините, довели до това ти поведение. Аз бих постъпил така, просто защото мразя да живея в догадки, да чета между редовете и т.н.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e9f7115aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сигнал е било, още, като е казал, че Вие сте само с ЕДНО дете. Той какво е очаквал? Да изчезне другото ли?
Според мен, отървете се от тази връзка, ПРЕДИ да е успяла да смачка самочувствието Ви. Да, тя е изиграла своята ' роля ' след развода ' Ви, но вече се е изчерпала. И както се вижда - след емоционалната буря, вече и двамата ' проглеждате '. И постепенно, тя започва да се превръща в бреме. Претенции, от негова страна. Недоволство и от двете. И т.н.
Честно казано, не мисля, че сте постъпила правилно, като сте казала на майка му - истината. Първо, че това не е Ваша работа. Второ, че привидно сте се примирили с неговата лъжа, след като, след нея - сте останали заедно. Ако е било толкова важно за Вас - НЕ е трябвало да продължавате връзката си. Вместо да пренареждате ' пластовете ' на отношенията си пред майка му.
И двамата имате своите грешки. Но сте имали и любов. Преустановете отношенията си, преди да са стигнали крайността на грозотата. Ясно е, че ВЕЧЕ - няма смисъл.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1d4ebbbfe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   НИто съм женен, нито деца имам, нито съм на твоите години и все пак мисля, че знам какво да направиш. Утре приключваш тая връзка и "спираш да летиш в облаците" :) Мъжете сме такива.... е*е ни се, особено сме мили с децата на жените, щото така виждат бащата с нас и се доказваме колко сме зрели и отговорни. ако детето ни хареса, майката е в кърпа вързана.
Майка му това, майка му онова... глупости и оправдания (ако не са глупости, трябва ли ти мъж, дето се влия е на солидна възраст от майка си).
Той човекът щом и мил, чаровен с чувство за хумор и интелект, значи си е флиртаджия, знае какво иска и как да го постигне и има самочувствието да иска най-доброто за себе си.
Приемм го, човекът е възпитан и има социални умения и знае как да се държи в една връзка, знае и как да чу*а, и като му е омръзнало, вече не иска да полага усилия, а да си има нещо в кърпа вързано и толкова... докато не намери каквото търси.
Дано не съм прав, сори, ако навредя с мнението ми... ама аз това мисля
Успех :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d1f09205b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   На колко години е този човек? Ако е над 30 и има намесена "майка" - нещата са безнадеждни! Характер, хумор, секс - ала-бала, НО докато мама каже! Това ще продължи до 40, а и след това - докато мама е жива. После ще тича при тебе или при някоя друга да му бъде майка.

Иначе като всяка връзка и вашата е стигнала до период на криза, но кризите се преодоляват, освен ако няма някакъв хипопотам да рие постоянно...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8db8a1e1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен започнат ли двама души връзка, които имат 18 год. възраст, родителите им в никакъв случай не трябва да се месят! Всеки човек сам за себе си трябва да открие кой е подходящ и кой не!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 969db656a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката съм - искам да уточня, че изплюх камъчето пред неговата сестра когато за пореден път ме пита нещо за детето ми. И тогава просто попитах кое от двете всъщност? Защото ми писна да имам две деца, а да отговорям все едно че имам едно и така да ставам и аз съучастник в лъжата. Още от самото начало ме подразни, че приятелят ми не е бил искрен пред майка си и ни вкара в тази игра, но се опитах да уважа тактиката му. Той си знае хората и порядките им. Но това, че толкова се страхува от мненинето на майка си и мен ме притеснява. Та той е над 35 години!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7c3b70f536
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   не знам дали е време да си тръгнеш, но със сигурност е началото на края. дали за него връзката ви се е изчерпала и просто иска нещо сигурно докато намери следвашата, дали майка му влияе зле или нещо друго, не можем да знаеем. щом обаче отношенията охладнеят както си ги описала, щом търси кусури, не се обажда, за него нещата отиват към края си и по-добре и ти опитай да свикнеш с тази мисъл.
за двете деца и начина, по който си го казала на майка му и аз ще те критикувам: остави човека да реши какво и как да сподели с майка си. лично аз не виждам особена разлика между едно и две деца, но той си знае човека и ситуацията. може да е смятал по-нататък да й каже, може и изобщо да не е смятал да казва, а просто да си е спестил излишни коментари от нейна страна. може изобщо да не те е смятал за жената на живота си, може много варианти, не е толкова важно.
а да се бориш винаги ми е било много смешно - това да не е война??? можеш да покажеш на човека, че държиш на него, че го обичаш и толкова. от теб зависят само 50%, другото е в негови ръце. как ги виждаш тия военни действия? да мрънкаш и да настояваш за внимание води обикновено до обратния ефект.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8fbd8a686f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък не мисля, че авторката е сбъркала, че е казала на майка му. Мисля, че е сбъркала, още когато е приела тази лъжа. Трябвало е да му покажеш, че не ти е приятно да лъже и да крие положението ти. Как така това, какво и кога ще казва на семейството си е само негова работа? Да негова е, но ако авторката не познава близките му, и връзката им не е сериозна. В противен случаи, той повлича и нея в неговите лъжи, карайки я и тя да лъже. И в крайна сметка тя не е издържала и е признала. Още в началото, когато е изречена тази лъжа, става ясно, че твоя човек предпочита лъжите, и лесния начин отколкото да застане плътно зад любовта си. 2годишна връзка в която той мечтае да стане баща, а няма смелост да каже истината, хайде няма нужда. А след, като е казано вече за второто дете авторката казва, че не е правил особени сцени и проблемите им не идват от натякване за това събитие, а за съвсем други дреболии. Според мен всичко е ясно. Този мъж, се е влюбил в теб, но не е бил готов да те приеме в положението в което си. Самият той не е искал бъдеще с майка на 2 деца. Приел е децата влюбен е бил, но е чакал определено да му мине това увлечение, за да може да поеме по собствения си път. В момента в който, вече не остават пречки между вас и ти изплюваш камъчето, той вече започва да си търси недостатъци, поводи за караници, защото знае, че не иска бъдеще с теб, но му е трудно да се отдели. Не ти трябват такъв мъж, бягай далече. Видимо е, че ако той наистина те обичаше, не би те наранявал така. Не бъди наивна и не стои до него, само и само на него да му е по лесно, докато си намери идеалната за него. Колкото по бързо приключиш толкова по добре за теб. Ясно ми е, че ще е болезнено за теб но по добре така, отколкото да живееш в агония докато чакаш той да каже карай.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a19bbc2071
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   №6 - "На колко години е този човек? Ако е над 30 и има намесена "майка" - нещата са безнадеждни! "

Много ми хареса №4 - как си се съгласила да живееш с подобна лъжа? Аз имам едно дете и ако имам второ (живот и здраве) и мъжът до мен скрие едното прото няма сила на света, която да ме задържи при него. За мен детето ми е на първо място! Иначе все си мисля, че в една връзка хората трябва да са щастливи. Разбира е, че винаги има негативизми, но въпроът е дали въпреки тях се чувстваш щастлива. Аз бях така няколко години, до мига, в който установих, че не бях щастлива. Ти щастлива ли си?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0c981373f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не мога да повярвам, че си имала 'незабравими скуирт оргазми' и се имаш за сериозен човек, с който някой ще се занимава. Щом се занимаваш с подобни неща, карай си на скуирта с други любовници и давай по пътечката. На нас мъжете не ни пука за скуирта, що си се навила - оки, но - да очакваш сватба? Семейство? Децата да растат нормалнио?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a67e9e3470
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Съгласна съм до някъде с 10, но все пак проблем си остава като цяло в нашето общество, че се смята за голям проблем, когато мъж тръгне със самотна майка.
Проблемът не е толкова от морално същество, а заради 2 причини
- у нас самотната майка винаги е оставена финансово да се справя почти сама - страх ги е хората, че този мъж не може да си има свои деца, за да храни кукувичите, че жената НЕ иска други деца, след като има 2 бр.
Затова и той е крил бр. деца - с едно дете всеки ще си мисли, че Авторката ще иска още едно дете, но кой човек с 2 деца иска деца?
За родителите идва страх, че жената използва сина им, за да ? огледа децата и често и така се случва
- у нас жената винаги се приема за главната виновница за провала на една връзка, брак - просто сме патриархално общество. Жените, които на всяка цена си пазят брака заради децата или малодушие просто, не могат да разберат жени като Авторката - те са дори жестоки към такива „безотговорни“ в техните очи жени.
У нас една жена с 1 дете дори е руинирана, с 2 деца става само за жена или любовница на разведен мъж с деца или вдовец.
Живяла съм и в чужбина, там е малко по-добре, защото бащите са принудени да плащат тлъсти издръжки, но ако една жена няма поради някаква причина такава издръжка, и тя е обречена да стои сама или да си търси мъж с деца.
Това е пложението.
Имайте малко разбиране за този мъж, не че го оправдавам - за мен той е малодушен човек, ако го е страх толкова от мама, но идеални хора няма - всеки е лъгал за нещо някога в живота си, а неговата лъжа е благородна, искал е да не тревожи хората около себе си.

Аз не смятам, че това е края на връзката на Авторката. Нека мине малко време и се успокоят нещата, а след това Авторката да поговори с него за общото им бъдеще - да му каже, че не може да върне времето на зад, има минало и деца, да се разберат за въпроси като ще има ли още деца и тем подобни.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3b79fd7288
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много бързо взехте решенето, уважаеми дами, никой не обърна внимание на ей това "да се оправдава с изнервеност поради липсата на работа" - а то е фактор в нашето съвремие... Кво като е излъгал майка си, нали не е излъгал жената до себе си.. ТИ авторке обаче изплю камъчето казваш...! - дали не се е почуствал предаден, що не му каза, че обмисляш подобна постъпка преди да го злепоставиш пред родителите му? Свършите някоя глупост и после се чудите що охладнял.... Според мен не е краят на връзката ви, просто трябва като големи хора да поговорите и откровено да се разберете що така се случват нещата напоследък... А аз като мъж мога да ти кажа, че тотално бих се вбесил от подобна твоя постъпка, при положение, че съм ти обяснил ситуацията - теб не съм те лъгал нали.. ами явно си имам мотиви да спестя цялата истина пред родителите си - иначе щях да им кажа, че само временно се чукам с теб и няма значение 1, 2 или 5 деца имаш - а, за това помисляла ли си??

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8fbd8a686f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 10 съм. И аз само до някъде съм съгласна, с теб номер 13. Съгласна съм за отношението към самотните майки. Такова е, за съжаление. Веднъж станали майки те си остават такива до живот. И не само защото, мъжът избрал да застане до нея трябва да и помага да ги отгледа. Дори и децата да са при мъжът и, тя пак не се приема с добро око от близките на избраника си, а понякога и от самия него. Ако детето е едно, що годе може да те приемат, но когато са две, в повечето случаи дори самият мъж, да се е влюбил в теб, не му се иска ти да си бъдещето му, особено ако няма деца. Аз имам едно дете, и в момента очаквам второ. Аз за себе си още когато родих 1вото, бях решила, че ако имам 2ро, ще е от същия мъж, ако стане така, че не запазим семейството си ще оставя нещата такива, каквито са и няма да раждам повече. Ясно е, че след 2рото, не бих се навила на други деца. Така разсъждава и почти всяка майка. Просто времената, са много сложни, винаги мислиш, ами ако и с втория нещата не потръгнат, ти ставаш с 3 от двама бащи, и няма оправяне. Ето защо, когато жената е разведена с 2 деца, дори и да я приемат на сериозно мъже, който още нямат деца, то тогава се очаква от нея да им роди поне едно, но такива жени в повечето случай отказват(не винаги). Тогава мъжът е ощетен и е кофти, ако пък тя е съгласна мъжът пък, хич не му се иска да се товари и с нейните деца и чака да му мине влюбването, абе сложно е. Аз имам познати двойка, в която жената има едно дете, а мъжът няма. Жената не иска повече деца, и го е казала ясно. Но пък момчето е много влюбено, страхотни са двамата, но му личи че му е кофти понякога. Тя пък от своя страна казва, рано или късно, той ще си тръгне знам, той има право да има семейство, което аз не мога да му дам. Така, че и при авторката смятам, че нещо куца още от самото начало. Не знам, тя за себе си дали си е дала отговор може ли да му даде това, което му е нужно. И ако може, помислила ли е, че този мъж може да промени държанието си към другите и деца, и за нея да стане ад. Хубавото е, че си е показал рогата още сега. Та дори и още когато е излъгал за едното. На него така му се е искало, иначе аз не виждам логика да лъжеш. Единствената причина да излъжеш, е просто защото очакваш нищо да не се получи. Та как можем ние да казваме на авторката да се бори. като не знаем, тя какво е готова да даде в тази връзка. Но след нещата който са се случили, първо май трябва да помисли струва ли си изобщо. Защото днеска му пречи носът й, че е крив утре, като му родиш негово дете, може децата й да почнат да му пречат. Не е честно, но живота на самотната майка е труден, и често е несправедлив.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 969db656a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   съжалявам, ако прозвучи малко дискриминиращо, но целият проблем идва от тясната егоцентрична скроеност на мъжете! жените много по-лесно приемаме деца от предишен брак/бракове на партньора си, защото разсъждаваме че те са част от него и че приемайки децата ние се доближаваме повече до мъжа. Мъжете, обратно започва да ги тресе странен антагонизъм и в лицето на невинните дечица сякаш виждат бившия като свой съперник. Една позната с две деца се събра с мъж, който по тази причина искаше не просто 1, а 2 деца! Щом предшественикът му имал, трябвало и той! Можете ли да си представите! Та в този смисъл партньорът на авторката може наистина да се е размислил, след 2-та година обикновено всички изтрезняваме. Но ако наистина има любов, има и надежда. Авторката да не се отказва, да се опита да прояви разбиране към тези негови дилеми, да обсъди с него притесненията си и в зависимост от реакцията му да прецени. след като камъчето е изплюто, вече играете с разкрити карти. Ако видиш, че независимо от твойте споделени тревоги, той продължава тази по-хладна линия на поведение, просто си събера багажа и си тръгни преди да си наранила и себе си и децата. Но си дай някакъв срок, а не протакай до безкрай във времето, за да нямате грозен край.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker