Не мога да го мразя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да го мразя
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2049 пъти
Здравейте!
Объркана съм и не мога да си събера мислите.
Два дни изминаха откакто го помолих да не ме търси повече. Два дни и въпреки, че си обещах да започна на чисто не мога. Обичам го все така.

Нашата история започна след като завършихме гимназия. В училище не бяхме близки, но след като завършихме станахме приятели. Излязохме веднъж на среща, знаеше че го харесвам. Но дали се уплаши тогава не знам. Срещата се провали. Това спря комуникацията ни за около година. След това отново ме потърси и отново станахме приятели. Още по-близки от преди. С всяка година пораствахме, споделяхме, смеехме се и се шегувахме заедно. Никога обаче не заговорихме за любов. И така аз завърших висшето си образование. Той вече работеше. Решихме, че можем да опитаме да спим заедно един път. Опитахме. Не се получи, а той ми сподели че ме приема като сестра. Въпреки, че бях влюбена до уши, останах до него като приятел. Не мога да си представя света без него.
Общувах с други мъже, опитвах се да намеря подходящия. Убеждавах се, че с него не може, защото той не искаше обвързване. Ала подходящия винаги намирах в него. Затова си мълчах. Бяхме приятели. Само че след известно време той охладня. Вече не общувахме толкова често. Не споделяхме. В един момент ме обвини без причина, че го наранявам. Дори не знаех с какво. Нарече ме "нещото което го наранява, искал да се освободи от оковите". - Добре, казах аз. И допълних, че съм си изгубила времето с него. След това го блокирах от скайп. Измина месец. Не беше първият път в който се карахме. Но беше най-жестокият. Знаех обаче, че ще ме потърси. И знаех, че този път ще сме заедно. Усещах го. Да, потърси ме. Потърси ме и отново сякаш нищо не се беше случило. Проведохме сериозен разговор. Сподели ми че си няма приятелка. Отново заговорихме за среща. За интимни отношения. Но този път поисках повече. Поисках да станем гаджета. Исках сериозно обвързване. Защото не сме вече тинейджъри. Искам той да е мъжът до мен. Но той ми отвърна с "Аа не знам". След като го попитах "Какво те разколебава? ", последва отговорът: "Не изпитвам такива силни чувства просто. Не мога да те обичам на сила. " Тези думи се забиха като острие в сърцето ми. Не се забравят лесно.

Добре, ако наистина не ме обича, защо ме търси? Защо не си хваща гадже? Защо предлага да опитаме да спим отново? Уморих се да се надявам. Затова го помолих да не ме търси повече. А той ми пожела щастие. Така историята приключи. И вече 2 дни го няма. Изтрих телефонния му номер за първи път. Дали е край не знам. Знам, че живота не може да продължава повече така. Когато сме заедно искам да ме обича. Но винаги се сещам, че съм просто приятел за него и това ме убива. И въпреки всичко не мога да спра да го обичам. Защото никой друг не е него. Защото с друг не мога да говоря по същия начин. Не мога да се шегувам или да се карам, така както с него.
Казват че след голямата любов, идва омразата. Ядосах се, затова че ми каза, че не ме обича. Да, почувствах се ужасно. Но все така ми липсва. Не мога да го мразя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: c3a0f8802c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правилно си постъпила - винаги трябва да изискваш това, което заслужаваш. И той е постъпил честно, бил е откровен, макар и с риск да те нарани. Не виждам смисъл да се измъчваш. Излизай с приятели, с други мъже, с когото и да е. За да не мислиш за него.. :-) С времето нещата ще се подредят! Желая ти щастие.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3488903275
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката: Благодаря! :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3aa86aed48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тежко е, но времето лекува. Наистина си постъпила правилно, като си му казала да не те търси повече- за теб това ще боли много повече, отколкото за него, а и ти няма да имаш шанс за нормални отношения, ако вечно той е около теб и ти го търсиш във всеки мъж, с който започнеш да се виждаш. Дай си време да ти мине, а след това дай шанс на себе си за нова връзка и взаимна любов. Дано получиш това, което искаш :))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 23fd688bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм бил в позицията на бившия ти приятел. Също като него така и не можах да изтрия от съзнанието си едно бивше мое гадже, към което така и не изпитах силни чувства (и моето беше малко обич насила), но пък изключително много държах на нея, обичах я по-скоро както баща обича дъщеря си.
Разделихме се в един етап от живота ни, след това я потърсих и опитахме отново, но пак не се получи. Сега сме разделени и поддържаме изключително редки контакти, и макар да знам, че тя все още ме обича, аз също не бих започнал сериозна връзка повече с нея, понеже просто я обичам като дъщеря, а не по начина, по който на нея й се иска. От там смятам, и че идват проблемите ни с различията в характера, които така и не можахме да изгладим, а може би ако се обичахме еднакво (независимо дали по нейния или по моя начин) нещата щяха да са по-различни.
Та в общи лини, смятам че затова те търси - защото просто иска да е сигурен, че ти си добре и си щастлива, но може би не иска нещо по-сериозно, защото знае, че не те обича по този "другия" начин.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3488903275
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Мили хора, много ви благодаря! Радвам се, че в коментарите се включи и мъж. Нуждаех се от странични мнения. Особено се радвам на позитивните коментари, които прочетох от хора, които никога не съм срещала. Благодаря ви. :)

П. С. Към номер 4, ако четеш: може ли да те попитам, в твоя случай имахте ли разлика във възрастта, с твоята приятелка?

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 06240635e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма "химия" от негова страна, защото си му прекалено близка. Затова съм казвала хиляди пъти на приятели, че ако не се получи химията отначало, остава приятелството или нищо. При мен се е случвало много пъти гаджета или мъже да ме питат защо не искам сериозни неща и аз винаги казвам, че насила не става. Ако не ти идва от вътре - това е! Нито искам да се насилвам, нито да наранявам, нито да ме мразят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 23fd688bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм номер 4, и ще ти отговоря - имахме 1 година разлика във възрастта. Тя беше по-голяма от мен, но не вярвам това да има някакво значение.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4cce2e3124
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Защото никой друг не е него. Защото с друг не мога да говоря по същия начин. Не мога да се шегувам или да се карам, така както с него.
Слънчице това не е вярно и не е валидно за цял живот и всяка следваща любов е по силна и по прекрасна!
Просто продължи напред, защото ти заслужаваш /всеки заслужава онази истинската и споделената любов /и повярвай ми ти ще я откриеш.
Аз имах подовен случай в живота си но аз бях на мястото на приятеля ти и мога да ти кажа само едно има няколко вида любов/не се натъжавай от тези факти не го казвам за да те нарраня/просто когато приемаш някой като приятелче, като брат или като сестра ти си загрижен за него и го уважаваш и обичаш по онзи приятелски начин, а любовта и емоцията на едно влюбване е нещо различно и тези неща са несъпоставими защото около човека в когото си влюбен обикновенно витае химия загадъчност и страст. Няма как да има загадъчност и трепет в едно приятелство.
Така че просто продължи напред смело и не се обръщай, не сравнявай никой с него и бъди щастлива!!!
Ели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker