Това ли е да живееш с някого? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Това ли е да живееш с някого?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 4041 пъти
Здравейте! С приятеля ми сме от 3г заедно, преди 4-5 месеца заживяхме заедно. Аз съм студентка, той работи (не ме издържа той). Та искам да попитам като цяло семейните, нормално ли е аз да чистя, пера, да готвя, когато ядем вкъщи и накрая да не получавам никакво отношение? Постоянно за всичко съм му виновна, ходи с моята кола на работа, не дава пари за гориво, тате я зарежда.. Преди се държеше мило с мен, а сега гледа как да се скара с мен, заяжда се постоянно за разни глупости.. Дори и не ме кара да се чувствам желана от него по никакъв начин. Не искам кой знае колко, а само малко по-нормално отношение.. Говорили сме много пъти, според него съм луда. Лошото е, че съм твърде мека и не мога да се сърдя дълго.. И да поясна, че нямам проблем с това да върша домакинската работа, просто се чувствам така сякаш ме използва, след като поне не се държи добре с мен... Това е.. :D

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: fcdd3fa956
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам, че ще го кажа, но по мои наблюдения мъжете масово са егоисти в съвместния живот и се държат все едно си им длъжна да си им слугиня, секретарка, бизнес партньор, модел, порно звезда. майка и робиня. Когато решат, че не си достатъчно добра в някоя пт ролите пък мрънкат, натякват, обиждат и т. н.
Дори и да се справяш добре често те третират като част от мебелировката, все едно си залепена като тапетите за стената и никога няма да им избягаш.
Обикновено се усещат чак когато ги напуснеш или усетят реална опастност да те загубят.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e218baa5b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не авторке това не е да живееш с някого. За да ти хареса животът с някого трябва да си го постигнеш. Трябва да намираш удобните думи, време и начини да му кажеш и обсъдите, какво не ти харесва. Знай обаче че всичко прекалено работи срещу теб. Знаи също че добрият съвместен живот се постига за по дълго време не за няколко месеца.
В неделя Кобилкина се разясняваше по тв. Каза нещо като, жени не трябва да се сърдите за мръсните дрехи разхвърляни около пералнята или спалнята, кажете на мъжа до вас, скъпи, благодаря, че си ги оставил в една и съща стая. Другото което каза е че жените са виновни за финансовия неуспех на мъж си, те не мрънкали достатъчно в следствие на което той не търсел достатъчно нови методи за изкарване на пари.
Длъгото сърдене не помага, особено ако продължаваш да стоиш в дома му и да переш и чистиш. В такъв случай, като се сърдиш, той какво губи и чувства, чувства се ок, слугинята не си отишла, а мрънкалката се сърди и мълчи, кеф.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 20b8026b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Точно това е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b1346c4ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, това е да живееш с паразит, използвач, готованко както искаш го наречи. Някои от нещата, които казваш, за съжаление важат и за моето съвместно съжителстване с моя приятел. Аз вече съм решила за себе си, че няма да допускам такива неща повече. И също си прощавам задето съм била толкова глупава, било е от липса на достатъчно самочувствие, самоуважение. Все още не съм обмисляла раздяла. В момента чакам той да се осъзнае, но това е характер и поведение т. е. не се променя. Има редки случаи, в които това се случва, и един вид аз на това разчитам. Колко наивно, нали? Ако не се получи, просто ще остана сама и няма да си хващам партньор, докато не намеря активен и всеотдаен мъж, който потенциално може да бъде мой съпруг някой ден. Затова не се примирявай с това положение, защото после ще става по-зле дори. Той те манипулира с това чувство за вина, което ти налага и тези спорове.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 103b0f2148
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Никой не те кара насила да живееш с този човек. Хубавото е, че си го опознала така, ПРЕДИ да се ожените, да създадете деца. За мен има едно единствено решение, което да е добро за теб - зарежи го.
Ти него никога няма да можеш да промениш. Имаш един живот, използвай го да си щастлива.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: da2ba33e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Точно!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6917b1e871
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така е като си избрала мъжа си да е мило и нежно момченце - сега виждаш резултата. Другия път си избери мъж който не се преструва на много мил.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9fbb23ab80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами ти защо се гърбиш сама с домакинската работа?
Щом живееш с някой, работата по къщи е колкото твоя, толкова и негова. Като яде и цапа чинии, ще трябва и да напазарува, да приготви яденето и да си измие чиниите. Като обитаваш една къща, ще трябва и да я чистиш. Кой е длъжен да ти слугува, само защото си развяваш нещо отпред? Той ходи на работа, и аз ходя.
А като не е на работа, е на училище.

Вие сами доброволно се съгласявате да слугувате на мъжете, смятате го в реда на нещата. Ами не е...

Ето и ти казваш: съгласна съм да върша всичко в къщи, само да се държи добре с мене - груба грешка.
Уважавай себе си! Като отказва да върши домашна работа и не се държи добре, пътя и довиждане.
Ама мека си - стани по-твърда.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 534c2ede03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Трябва да се разделите, щом се държи така няма смисъл да продължавате.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d037b6685e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всички трябва да разберете, че така се случва в началото, а понякога остава и за напред, когато двама души, които не са цял живот заедно прекрачат определена граница на близост. Когато сте гаджета или дори по=сериозно, но не живеете заедно прекарвате по няколко цхаса или максимум по няколко дни заедно и после си отивате по домовете. За тези периоди повечето хора могат да се стискат и да си показват "рогата", още повече че ограниченото време дава един стимул да се изживее и всеки гледа да се държи мило. Когато заживеете 24/7 заедно обаче, 1во няма вече разделението с теб и без теб, което той превръща съответно във време за положителни емоции с теб и после си излива квото има в къщи примерно и 2ро вече изчезва някак си резервацията да покажеш себе си, имам предвид приемаш другия почти за даденост и се показваш със добрите и лошите си страни. Не го оправдавам, може просто да е нахален и мързелив, но с почти всички е така като заживеят заедно в началото.
S. A. D.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5c586e6e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Абсолютно нормални отношения са това. Това е връзката. Останалото са феминистки брътвежи. Дори го показах на приятелката си, за да свиква и да си знае мястото.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2b826245b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Не не е нормално. И аз живея от толкова време с мъжа ми. Аз се грижа като цяло за домакинството, той ми помага. Понякога, когато съм изморена или болна, той поема всичко и се грижи за мен. Когато той е на работа до късно, аз му приготвям храна и изчиствам. Помага с пазаруването. Носи торбите, плаща. Един лев не е на аванта от някъде, да не говорим от родителите ми.
Много е мил, целува ме, говорим си как ни е минал деня всяка вечер. В семейството сме равни, никой не се държи грубо, а ако сме нервни не си го изкарваме един на друг. Смятам, че това са нормалните взаимоотношения. Ако не си щастлива, напусни го. Имаш един живот и едка късичка младост. Не прави саможертви, там където няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7d8be3a6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Божеее... Абе колко много истински мъже са самотни, които биха направили абсолютно всичко за една жена, а ти да търпиш този мухльо, който очевидно само те използва...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4dbab66725
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не е баш това... сам трябва да зарежда колата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6fc59c2c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ами... намерил е каквото е търсел точно в теб.
И луда си, щом търпиш всичко това.
Има семейства с такива отношения и така си живеят - единият да вменява вина на другия и да е постоянно на гърба му.
Щом пишеш тук, явно съзнаваш, че нещата не са както трябва.
Все още брак нямате, та помисли си, колко би издържала на това унижение?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 04e4b38dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Да живееш с някого е както си го направиш. Най-добре седнете като големи хора и се разберете за финансите - кой какво ще плаща, колко, кои разходи са общи, кой лични и до колко парите и нещата ще са ви общи. След това се разберете за домашните задължения - кой какво ще прави, кога и как. В неделя заедно ли ще чистите? Ако той работи по цял ден, а ти не, дали ти ще чистиш сама, пък той ще изхвърля боклука и ще пазарува, щом е с колата... След това се разберете за свободното време, това че живеете заедно, не означава че разполагате с времето на другия, нито пък факта, че живеете заедно означава, че прекарвате качествено време заедно. Разберете се дали ще вечеряте заедно, да излизате заедно ид а правите неща, които сте преавили преди. Също така за гости...
Тези неща изискват компромиси, но ако не седнеш и не обясниш на човека отсреща нуждите си и не разбереш неговите, ще ви е трудно, особено в началото. Ако ти доброволно му даваш колата си и чистиш, той може да си мисли, че колата не ти трябва и имаш достаатчно време и предпочиташ като жена да домакинстваш сама. И после ще му дойде като гръм от чсно небе, че всъщност ти правиш компромис или жертва.
Комуникацията, говоренето и разбирането са изключително важен момент от съвместното съжителство. И аз едно време си поревах, после попрочетох няколко книжки и след година и половина и доста разговори, сега всичко си е наред.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6d4fef65f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Еми домакинската работа се разделя по равно от всички живеещи в една къща, не знам дали си го чувала това. Твоят хубостник не го свиквай още от сега да му слугува някой, че после няма отучване. И без това мама сигурно така го е научила от малък всичко наготово, заеми се с превъзпитаването му, понеже ти ще живееш с него следващите години.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 993eb8a8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Мили дами, вие хубаво агитирате за равноправие в домашните задължения, но задавате ли си въпроса, ако един мъж сам ще си готви, чисти и пере, за какво му е да живее с жена? За да му мрънка по метода на Кобилкина от коментар номер 2, ли? :D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b4e4323195
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   И с моя бивш съжителството беше абсолютно същото, затова се изнесох и вече не сме заедно. Не че чакам принц, ама малко от малко отношение да виждам. Успех ти желая, каквото и да предприемеш!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6d4fef65f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   #11, ако наистина това е връзката, тогава защо една жена би искала изобщо да е във връзка? Какво печели тя от това? Ми ще си намеря някой "приятел с екстри", хем да ми е приятна компанията му, хем да си го чукам, да прекарваме по няколко часа заедно и после чао - всеки от където е. Ще си живея иначе сама и ще си чистя моят хаос и ще си пера моите дрехи.

Има само един мъж на този свят, на който бих чистила и готвила, и това е баща ми - така както той ме е гледал и ми е сменял памперси като съм била бебе. На никой друг не съм длъжна.

Не знам защо си мислиш, че като си във връзка жената ти е длъжна, само защото си мъж. Никоя жена със самочувствие и самоуважение няма да го търпи това.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 351775471a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Точно за това се карахме с моя мъж снощи... Той много работи и наистина няма време за вкъщи, аз го виждам това. Но не е там работата.
Защо няма мило и нежно отношение с мен -ето това не го разбирам. Толкова ли е трудно това? Дори като си легнем не ме прегръща или целува... Това да не би да изисква особено време и усилия. Какво- аз толкова грозна и противна ли съм или не заслужаваща внимание? Казах му, че искам комуникация... и взехме да си говорим, но разговора ни приличаше на работно събрание, после му казах, че само вербална комуникация не е достатъчна между хора, които са семейство-трябва емоция, тръпка, ей такива неща. Той ми казва-"Аз знам ти какво искаш, искаш романтика, сладки приказки, секс ама аз нямам настроение пък и както знаеш не съм по приказките, не ми се занимава, искам да спя и т. н.... "
Егати дървото. Казах му, че утре вечер ще си сложа до мен в леглото онова дърво/пън дето стои до камината и ще си пусна радиото. Същото ще, няма да има разлика-все едно ще е както и когато той е легнал до мен.
Никой не може да ме убеди, че за ОТНОШЕНИЕ към най-близкия човек се иска много време или титанични усилия от негова страна. Ама като не му идва отвътре какво да го правя.... Да съм се омъжила за романтик и любвеобвилен мъж.... а не за работохолик и пън.
Тайно си мечтая да имам до себе си човек, който да ми опонира на душевните копнежи. Но няма да е в тоя живот явно.

Трудно ми е да те посъветвам, но ми се струва, че много мъже в съжителството си са такива.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f9461d8969
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Зависи дали е живял преди с друга.. Ако не може и на него да му е трудно.. Но все пак вие сте млади, не сте тръгнали да се жените, ако не издържаш в такива ситуации, кажи му, че ще го напуснеш, ако той се опита да те спре, те обича, ако не остави го и намери, някой свестен, който ще те цени.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e6fa4d855f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Добрите жени обслужват качествено и с ентусиазъм мъжете си!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fcdd3fa956
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Добрите мъже обслужват качествено и с ентусиазъм жените си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e6fa4d855f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Истинските жени обслужват качествено и с ентусиазъм мъжете! Мъжете просто им го позволяват!

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9ac34dcb22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Мила, просто това не е твоят мъж. Ако живеете заедно само от няколко месеца и той вече се отнася така с теб, представи си какво ще е след години! За това, опитала си и си видяла какъв човек е. Защото най-добре можеш да опознаеш някого като заживееш с него. Е, сега знаеш истината за приятеля си. И щом не ти харесва това което виждаш, има два варианта. 1. Не му се даваш и лека полека го караш да поеме и той част от общите ви задължения, да си плаща за бензина и т. н.
2. Да се разделите. Вариант 3 не ти го препоръчвам, това е да се примириш и да търпиш, ама колко можеш да изтърпиш такъв живот? 1 година? 2? 5? Ами ако имате и деца... с две думи това го забрави освен ако не искаш да те мачка цял живот. За това ти си реши дали искаш да се бориш за връзката ви и лека полека да го вкараш в релси или просто не ти се занимава и го зарязваш. Преди години и моят мъж беше същия. Мама го научила, че прането, чистенето и готвенето са женска работа, ама забравила да му каже, че трябва да помага ако жена му работи на пълен работен ден. И да видиш колко трудно оправих щетите, ама човек просто разбра, че няма как да съм на работа от 9 до 18 часа и междувременно да съм изпрала, сготвила и изчистила. И за това сега не само помага, ами и май домакинства повече от мен. Обаче от теб си зависи, а и от характера на мъжа също. Ако е разбран човек ще види, че така не става и ще почне да помага, ако обаче е тип "Бай Ганьо" не ти завиждам, защото каквото и да правиш, няма да се пребориш. Така, че ти си знаеш, обаче запомни едно, това което си описала НЕ Е да живееш с любим човек. Любимите хора се обичат, подкрепят и си помагат. А не гледат да прецакат другия, нито пък гледат на него като на прислуга или банкомат.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 99e0628f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   миииииии не. не е. зарежи гамена и търси друг

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c8c89c027e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Изобщо не е това. Аз като заживях с моя, с ебях притеснила, че ще е като при вас - ще му слогувам, а той ще ме пренебрегва. Оказа се точно обратното - помага ми във всичко, даже повече той мие чинии, отколко аз и не защто го карам, а защото той така иска. И внимание не ми липсва. Е, имаме си и някои проблеми, но те са на съвсем друго ниво. И сме така повече от 7 години. Времето не променя отношенията към по-лошо, ако хората са свестни и се обичат. Поговори с него, опитай да промениш нещата, но ако не стане, просто намери човек, с когото да ти е спокойно и приятно да живееш. Има много светни мъже, просто не винаги имаме късмета да попаднем на тях.
Успех, мила!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e6971e8503
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   :) върна ме назад...

в началото и при мен беше така. може би, как да го кажа - има период на напасване на ритъм, навици и т. н.

Забелязвам и често, че мъжете се изразяват по друг начин. Смисъл... примерно той вижда колко се стараеш и това му пави впечатление, но го показва по начин, по който ти не знаеш, че означава това.

Говоренето (не дудняте, сърденето и мрънкането), а говоренето като между добри приятели - винаги има ефект. Изяснявате се просто.

Колкото и да ти се струва странно, дебелашко, просташко и т. н. на мъжете трябва им се говори като все едно му представяш доклад - кратко и ясно.
Те не разбират нашия начин на изразяване. Като кажеш да речем "Ох, е писна ми, човек, въобще не искаш да оцебиш какво правя за теб. Идваш, сядаш си пред телевизора и въобще не те интересува" Една жена ще те разбере идеално, а от един мъж в отговор ще чуеш нещо от типа "Телевизора ли сега ти е проблем? "

Затова ясно и кратко:
Ела да ми помогнеш с масата. Ела да ми помогнеш с простора. Отнеси това в мивката, моля те. Ще събереш ли масата. Ще ми е приятно ако ми правиш комплименти.
Отиди до магазина за това и това.

Прочети книгата "Жените са от Венера, мъжете от Марс"

Знаеш ли, че бях стигнала до развод, защото не намирах за нормално да се качим в колата след като сме излезли от хипермаркета и аз на качване съм казала "би било хубаво да се разходим малко на въздух" и той газ и по най-краткия път към вкъщи. Лелеееее, откачах. Главата ми ги раждаше велики: от той не ме слуша, до той не ме обича вече, срам го е от мен и т. н. глупости.

Сега си знам. Искам разходка? Чудесно!
- Мило, завий към центъра, искам да се поразходим.

Успех мила.

А на въпроса ти - не, не е това. Това е само малка част от това приключение. Получаваш и други бонуси - кои хубави, кои лоши :)

На мен ми харесва да съм семейна, да имам човек до мен, да споделяме заедно радости и несполуки. Бракът и съвместното съжителство определено имат своя чар.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f46d82a19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Аз съм чувала,че двама души за да разберат дали любовта им е силна и ще оцелее, е когато заживеят заедно,много мои приятели така са се разделяли по самата причина че не се разбират под един покрив :/

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7aff23c6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   1-во финансовата част
Аз съм омъжена от няколко месеца, но живеем заедно със съпруга ми от година и половина с много притеснения се пренесох, задавах си въпроса сега като отида в тях как ще бъде сметки, общи разходи и т. н, но бях приятно изненадана посрещна ме с изречението "парите ми са тук", ако имаш нужда от нещо вземи си, вече знаех отговора на въпросите ми, естествено и моите отидоха на същото място, нямаше делене на моите пари и твоите и така е до ден днешен, според мен и така трябва да бъде, така че НЕ ти си длъжна да поемаш каквито и да било разходи все пак живеете заедно, което означава, че и той трябва да положи усилия!
2-ро домакинската работа
трябва да има баланс, както ти така и той да поема задълженията вкъщи, ние също сме имали спорове за това кой, какво трябва да свърши, но когато очакваме гости аз съм в кухнята а той поема останалата част без да му казвам каквото и да било, според мен трябва да се сеща и сам. Ти не си му слугиня - не това е изписано на челото ти!
Според мен си прекалено добра в отношението си към него, трябва да бъдеш по твърда, ако те приема само като "жената която трябва да готви, чисти, пере и т. н. " да ме извинява, но не те заслужава, всяка жена има нужда от внимание и мила дума, а такива мъже които са свикнали всичко на готово да си седят при мама и тате те да им принасят. Ако това е примера в неговото семейство, той трябва да разбере, че ти не си майка му, а неговата половинка към която трябва да изпитва уважение!!!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3d7252efdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Номер 34 - къде го немари ти този, който хем те е взел в дома си, хем ти е дал парите си, хем ти върши домакинската работа?
Мисля, че такива хора изобщо няма, а и да има, рано или късно си дават сметка, че са се прецакали.
Според мен няма грешно и правилно обаче, всеки да си живее както иска, но нека не създаваме деца преди да сме живяли 2-3 г. заедно, а сме си видяли буквално и кирливите ризки

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7e7d80e61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Номер 35, не съм номер 34, но понеже и при нас положението е подобно, ще си позволя да ти отговоря.
Делим си домашните задължения и никой не се чувства "прецакан". Има неща вкъщи, които единия е по-склонен да върши и такива, които върши предимно другия. Но определено участваме и двамата. Номер 34 също е писала, че мъжът и помага с домашните задължения, а не че изцяло е поел да ги върши вместо нея, както си го интерпретирал/а.

Откакто сме се събрали под един покрив твои и мои пари няма - имаме общ бюджет, общи планове, общи разходи. Където отиват моите пари, там отиват и неговите. Смятам, че това е напълно нормално за едно семейство. Обратното - семейство с отделни бюджети или дето си дели сметките, ми се вижда честно казано доста странна форма на съществуване.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9fbb23ab80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   35, в едно семейство, ако то е такова, няма дома Ми, парите МИ, домашната МИ работа. Няма твойто и мойто.
Има нашето.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a4882a6527
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Останало е вярването, че жената трябва да върши домакинската работа. Това е било далеч по практично, преди 80 години, когато за жените просто нямаше работа.
В моя дом майка ми се занимаваше с домакинската работа, поради две причини.
1 - Баща ми не е особено добър готвач.
2 - Баща ми работеше по 60-70 часа на седмица, а майка ми по 25.
Но това бе през работната седмица. Когато бях прекалено малък, за да помагам с готвенето, майка ми и баща ми готвеха заедно, като винаги майка сервираше и нареждаше масата, а баща ми се захващаше с миенето. В последствие всички заедно цялата домакинска работа - чистене, пране, миене.

Но иначе да живееш с друг човек, особено в малък апартамент не винаги е лесно. Живял съм в къща с друг човек, където буквално не се засичахме с часове, но съм бил и в стая с двама други. Основните проблеми идват от липса на лично пространство и понякога от простотията на някой от съквартирантие.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7aff23c6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   От номер 34 до 35
Заедно сме от 2 години и половина, а живеем под един покрив от година и половина. Не съм и предполагала, че ще се преместя да живея в другия край на България, просто така се случи. Завършила съм инженерна специалност, работя във фирма, която е водеща в България, бих казала, че заплатата която взимам е доста прилична, да не кажа че за провинциален град си е направо висока, така че не само той ми е дал парите си, така и аз давам своите, затова в нашето семейство няма мой и твой, а общ бюджет с който разполагаме и двамата, когато и с колкото е необходимо. Да помага ми, но това не означава, че върши всичко той, прави го когато сам пожелае, пък и място в кухнята той няма, така е по добре за мен. И живи и здрави сме в очакване на първата ни рожба, за разлика от сватбата, за която нямахме никакви намерения, то детето е повече от желано и планувано. Подписа в обредния дом не дава повече любов от колкото е имало, можеш да опознаеш един човек много бързо, без да е необходимо да минават години. Нашата история е малко като приказка (запознанството) с която не мисля, че е редно да ви занимавам все пак темата е друга. Просто искам да кажа, че мъжете трябва да поемат своите отговорности и задължения, никоя жена не е длъжна да ги търпи, ако няма разбирателство по добре всеки да поеме в своята посока! Ще дам само един пример, за мен не е нормално да отиде двойка (която живее заедно) да пазарува в магазина и накрая на касата мъжа да се чуди на къде да се завърти, за да може жената да плати сметката, а той уж се бърка дълбоко, но не щеш ли не може да си намери портфейла, такива мишки за мен не са мъже, заради такива гледки съм на мнение, че в едно семейство разделение на мое и твое не трябва да бъде допускано, а ако се случи то това не е семейство.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9fbb23ab80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Той МИ помага за мене не е правилна постановка на въпроса. Кой на кого помага в едно семейство?
Няма мойте пари и неговите, няма мойте задължения, и неговите. Всичко е общо, и средствата, и работата, и задълженията. Не сме в пещерната епоха да отива мъжът на лов, да се бори с мечката и да я убие, и да осигури храната за семейството, и това да е неговото задължение, а жената да върши домашната работа и да гледа децата, и това да е нейното задължение.

Стари модели, останали само в умовете на някои хора, само там. Почне ли един мъж да смята парите и да вика,
че на него заплатата била по-голяма, и за това не бил длъжен да върши домакинска работа край, оттече ...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: edd8af1448
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Представи си като имате деца един ден..... Бягай на време...
Аз живея с моя от 3 години - аз чистя и пера , а той помага за готвенето и каквото и друго да поискам помощ...
След време ще имате деца ще ги гледаш сама ще переш чистиш готвиш на работа ще ходиш и той пак няма да е отговорен и според МЕН на всичкото отгоре от сега виждам че ще почне да ти изневерява ;) Дано не съм права де... Виждам , че споделеното е от 3 месеца дано се е пооправил или да си се махнала от него :)
-Ема

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker