Нужен ми е съвет - аз искам дете, а той не! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нужен ми е съвет - аз искам дете, а той не!
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1952 пъти
Здравейте от доста време искам да потърсим съвет но все не намирам куражда разкажа историята ми. Живея от 8 години със мъж много по голям от мен, проблема е че аз съм почти на 30 и искам да си имам детенце а той не иска донякъде го разбирам има две деца и единия му син е на моите години много пъти сме обсъждали темата деца и че ми е време да имам дете но той не иска. опитвахме да се разделим и аз да бъда със друг мъж но прекалено много се обичмe и не можем един без друг мислила съм да го ''направя'' с друг и да си го гледаме двамата но не мисля че е редно да отнема възможността на никой да бъде баща. когато му казах за мислите ми той каза че е това е едно много добро решение на проблема информирах се и как става чрез донор в клиниките но е всичко става със много време и много нерви. моля ви за съвет какво бихте направили на мое място. знам сега много хора ще ме упрекнат че сама съм си виновна но когтато обичаме истински няма възраст няма години и разлики 8 години живеем заедно а се обичаме както в първия ни ден един без друг не можем. не можем да ядем не можем да заспим един без друг. ще чакам вашите съвети. Благодаря ви предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: f614a1e326
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смятам, че той не е подходящ партньор за живота ти, съжалявам. Може да се обичате и да имате чудесни мигове заедно, но самият факт, че е готов ти да родиш от друг, само да не носи отговорност за детето ти е очеваден... Моят съпруг е с 23 г. по-голям от мен, имаме две деца вече заедно, а неговите деца от първи брак са малко по-малки от мен. Само като наближих 30-те сам заговори за деца. Моята приятелка е самотна майка, а любовникът ? е формално женен, но и тя като наближи вече 30 годинки той сам отвори думата да си направят деца, защото тя има само едно, а неговите са големи и сега дори действат по въпроса и се надявам скоро да имат бебче.
Не разбирам твоя човек, освен ако той не желае общо бъдеще с теб. Не става дума за детето само, а не е сигурен дали иска да остане с теб до живот, да бъде свързан с теб по такъв интимен начин. Ако те обичаше, самата мисъл ти да носиш дете от друг, би го убила - мисля, че просто си етап от живота му за него и няма намерения да бъде с теб до край.
Напусни го и не си губи времето повече с такъв човек - не е твоето бъдеще. Запази добрите спомени, но с него семейство няма да имаш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c4456a1deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Той не може, или не иска да ти направи бебе? Има голяма разлика!? Съгласен е друг да ти го направи!? А защо той не го направи, толкова ли е вързан? А как правите секс тогава, как живеете заедно? Много объркано го разказа, я уточни. Имаш мъж, а ще търсиш изкуствено осеменяване, що за логика? Двете му деца от него ли са?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 819694ffa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Миличка, аз няма да те упреквам, а ще изкажа мнението си.
Твърдиш, че много те обича както в началото,всичко било прекрасно, но замисляла ли си се, че ако любовта му наистина толкова години е истинска и силна щеше да поиска рожба.Все пак това е плод на любовта между двама души.Той имал деца, е и ? Като се обичате какъв е проблема да имате собствено.Какъв е смисъла да заченеш изкуствено, страх го е че ще има още едно дете и ще отговаря за него ли ( материално ) ? Не виждам никакъв смисъл да родиш дете от донор и да живеете заедно, ако сте семейство каква е тази глупост?Млада си още по-добре се раздели с този човек и намери подходящия, който ще бъде истински баща и с който ще имаш истинско семейство.
Просто съвет,решението си е твое. :))))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 64880135d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Болно ми е да ти го кажа, но ще се наложи да избереш. Кое искаш повече: този мъж или дете? Аз навремето избрах мъжа и до ден днешен сме заедно. Без дете. Засега не съжалявам, доволна съм от избора, запълвам живота си с куп други неща. Не ми липсва майчинството, дори се чудя как бих се справила покрай всичките си ангажименти и с дете. Вече излизам от възрастта, в която мога да родя, така че ще си останем двамата със съпруга ми. Единственото, от което ме е страх, е от самотата, която може би ще почувствам, ако той умре преди мен.
Причините мъжът ми да не иска деца за мен не са много ясни. И на него, и на мен това ни е първи брак. Той е интелигентен и успял човек, имаме добри доходи, имаме собствено жилище и голяма вила, наследници сме и на още три апартамента в София, т.е. имаме всичко необходимо да отгледаме, образоваме и обезпечим и 5 деца, ако решим. Но той не иска.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: eb30386a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   При мен историята е почти същата като твоята, но годините са ми доста повече. Той има едно дете и не ми е заявил в прав текст, че не иска друго, но през всичките ни години заедно направи така, че това да не се случи. Т и имаш още много години да срещнеш правилния човек и да създадеш дете с него. Не оставай с този човек, за да не съжаляваш горчиво някой ден!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b04e1a15f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Смятай колко държи на теб чичката, щом те праща друг да ти направи дете, а той не ще и да чуе. Ама така е то, като си мислите, че като си хванете мъж на годините на баща ви ще имате връзка със "зрял и улегнал" мъж...
Него го разбирам - има си младо гадже, има си и поколение, на което да си остави наследството, а това, че ти имаш желание да си имаш дете очевидно не е негов, а твой проблем.
Между другото, изобщо не намирам смисъл да го караш да ти прави дете, при положение, че сигурно е на поне 50 години, защото с тази средна продължителност на живота на мъжете в България (71 години) нищо чудно и да ти направи дете, това дете още в ученическа възраст да остане сираче, или пък още като студент да се налага да се грижи за болния си дядо, аааааа, баща исках да кажа...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4116201266
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям мнението нa н1. Обичaте се... явно не достaтъчно от неговa стрaнa. Пък товa, че е съглaсен от друг дa си нaпрaвиш детето, зa мен поне е явен признaк, че не я " виждa " тaзи връзкa още дълго време. Aз не бих си губилa времето, все пaк вече възрaсттa ти е тaкaвa, че нямaш времето дa чaкaш повече, пък и зa 8 години щом не е взл решение, то е ясно.
Имaм познaтa нa 35 години, допреди сaмо две - три години повтaряше, че не искa дете, че не се чувствa готовa и подобни, нaкрaя се окaзa, че човекът с който е не ще. Той си е рaзведен, имa си дете, и точно преди двa месецa я зaрязa. Сегa пък се оплaквa тя, че е можелa по- рaно дa приключи и дa си имa и дете вече. A сегa тепървa, нa 35 години ще търси половинкa, пък трябвa дa е желaещ децa....
Не бих чaкaлa!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7210d4e9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Еми мацка, проблемът ти сам си го докарала с този чичак. Какво правиш при него и кое е толкова възбуждащото да си с 60 годишен?

Оох как ли му идваш свежо свежо младо... на тоз дърт дядо :). Хехе.. не искам да звуча като грубиян.

Мисля, че ще трябва да потърсиш сродната си душа на години, близки до твоите, не до на твоят баща :).

Не ми пука колко бил секси, възбуждащ, мъжествен, сладък... щом ги правиш тези неща, значи не си мислила както трябва, а на момента... к'вот дое. Така ви е започнала връзката.

Дай нещо младо и свежарско, при дядото няма да има детенце и да иска :).

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 95bf1c42ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   кое му е доброто на решението??? той няма да бъде баща на детето ти, а кой ще се грижи за него, то като какъв ще го познава? ако заедно ще се грижите за него, защо не иска да е и биологичен баща?
иначе мога да го разбера защо не му се занимава с малко дете - човек на възраст, с големи деца, вече му е време да бере плодовете на усилията си, а ти искаш да се върне пак по времето на памперси и пюрета и да пее "Зайченцето бяло". и не си права - не е достатъчно хората да се обичат. с него просто се намирате в различен период от живота, искате различни неща.
доста се съмнявам обаче, че ако родиш от друг (донор или не), нещата ще бъдат както преди. най-вероятно той ще се отдръпне постепенно под благовиден предлог и ти ще си гледаш детето. не бих обвинявала човека, всеки може да иска или не дете, да има свое виждане за живота. твоят проблем обаче е, че се разминавате по такъв важен въпрос. доста помисли преди да вземеш такова решение.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 88a15c81d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   O, боже, на кой свят живеете бе хора? Ти си на 30, той на 40 сигурно, не можели са спят и да се хранят един без друг. Сигурно щото много те обича, затова не иска да си имате дете.
Сама се замисли, той е на 40 и не иска дете, кога ще пожелае на 50 ли? Когато ще му е време за внуци. Осъзнай се на време, човека не желае да поема отговорности. Не всеки изпитва необходимост да създава семейство, явно твоя човек е от тези хора. Трябва ти друг.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e2f2602855
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Как така не иска дете, а ако е от друг, тогава е съгласен? Нещо не схващам. Единственото, което ми идва на ум, е, че не иска да носи отговорност. И ако утре му скимне да те зареже да нямате общо дете, което да го спира. Аз лично не си представям да кажа на жена си "Аз не искам дете, затова ако искаш, върви си намери донор и забременявай. " Ако имахте проблеми със зачеването, разбирам, ама...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 341c480394
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Значи, вие сте заедно, живеете заедно и т. н. той не иска да ти направи дете, но е склонен да отидеш в някаква клиника и да се оплодиш изкуствено и след това заедно да гледате детето като ваше? ! Това е много, много странно... Номер 1 е права, че самата мисъл да имаш дете от друг (било то и донор), би подействала на всеки нормален човек меко казано много зле. Има ли някаква причина да не иска собствено дете и ако е така- каква е тя? Липса на пари, липса на време, нежелание да минава през бащинството отново, някакво притеснение, че ще е възрастен баща и няма да се чувства комфортно?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c5904725ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не разбрах, той просто не иска да ти направи дете ли, а е готов да го гледа после като свое? Това ми се струва странно. Разбирам просто да не иска повече деца - нито да ги прави, нито да ги отглежда и възпитава, но май не е такъв случая. Поясни.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c6676f4654
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Еми вероятно е над 50, нормално е да не желае повече деца. Всички много добре знаемюзащо е така. Ако те е обичал толкова много да ти е направил дете още през първите години, за мен той не те обича толкова колкото си мислиш ти, защото ако беше така щеше да помисли за теб!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f614a1e326
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 14, защо да не желаел човек над 50 повече деца? Той средно статистически има още над 30 г. живот, дори за пенсия ще трябва да работи още 17 годинки (защото на Запад пенсионната възраст е 67 г. и за него ще е и у нас толкова). За 17 г. си е отгледал отрочето спокойно.
Просто не иска да поема отговорност за живот с Авторката.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7210d4e9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз не знам вие малоумни ли сте, какви сте. Жената си обясни най-нормално "аз съм почти на 30, а той много по-голям от мен", което не означава, както някои писаха тя на 30, а той на 40, при положение, че си има и две деца, едно от които е колкото авторката. Той да не станал баща на 10. Пичагата е поне над 55-60г.

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: de858bef44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз Съм АВТОРКАТA: Честно Казано не мога да разбера добре защо не иска да има дете със мен или може би не искам да разбера. той официално е женен но не и със жена си от 20 години, казва ми че преди време си е правил операция и сега е трудно да има деца но според мен са оправдания ако го искаше наистина ще се намери и решение днес рочти няма невъзможно нещо медицината е доста напреднала. нам че е трудно да повярвате но наистина се обичате и за мен никога не е бил проблема във годините, той е хубав мъж и никой не му дава че е на 50 никога не сме имали проблеми които да не можем да решим, но този път е така, мисля си че ако забременея чрез донор всичко ще свърши между naс въпреки че той ми казва че ме обича и това няма да се промени най вече заради дете как да му обясня че искам наше дете ане от донор. мисля че ако той не се съгласи ще се откажа от най голямата ми мечта да стана майка, толко много го обичам че не мога да си представя живота без него.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a0421a2299
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   " мисля си че ако забременея чрез донор всичко ще свърши между naс въпреки че той ми казва че ме обича и това няма да се промени най вече заради дете" - тук е загадката, а ще ти осинови ли това дете? Ако се съгласи, значи наистина има здравословен проблем, но ако се опъне и не иска да го осинови, това значи, че иска само да те използва още известно време и може да си замине когато поиска.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker