Къде си, татко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Къде си, татко?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2770 пъти
Добра вечер и от мен, милинки. Искам да драсна няколко реда, за да ви споделя мъката, която ме е съсипвала ден след ден в нещастното ми животче и ме превърна в развалината, която съм днес. На 24 години съм. Сменяла съм немалко мъже, но винаги са подхождали към мен като непотребна вещ или парцал. Отраснах без бащина ласка и това страшно много ме удари по самочувствието. Превърнах болката си в лошо и пренебрежително отношение към мъжете и заради това никой не ме възприема насериозно. Дори една връзка по-трайна не съм имала досега. А така силно желая най-сетне да намеря мъжа- закрилник, в който да открия закрилата и подкрепата, която винаги ми е липсвала от собствения ми баща. Понякога се питам: "Къде си, татко? Защо ни изостави преди години и реши да имаш друго семейство? С какво другите ти деца заслужиха повече от мен да растат и с двамата си родители? " Много ми е мъчно хора, като бях тийнейджърка не го усещах толкова, но сега разбирам колко голяма е всъщност травмата. По-сериозните мъже само като разберат от какво семейство произхождам и веднага ме игнорират, все едно съм заразна. Адски е обидно. Посъветвайте ме как да подхождам към мъжете, за да може някой и мен да ме вземе насериозно. Годините си летят...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 858a28c180
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Има всякакви хора - добри и лоши, но не ми се вярва мъж, който се грижи за едни деца да не иска да се грижи за други. Родителите обичат всичките си деца Просто питай майка си, защо си нямала контакт с бащата, защото често така се случва - майката заради развода и новото семейство прави всичко възможно, за да настрои децата против бащата или да попречи на всякакво виждане.
Но както и да е било - просто отиди, виж се с него и говори. Конфронтирай го с твоето чувство и го питай защо е било така. Имаш право на това, но остави предубежденията си у дома, а изслушай първо него съвсем обективно и после си прави заключенията.
За мъжете - не смятам, че не искат връзка с теб заради семейството ти - що за глупост е това? Днес половината свят е с разведени родители, а 70% от децата са извънбрачни. Сигурно майката ти е втълпила непрекъснато, че баща ти за всичко трябва да е отговорен в живота ти, но истината е, че отблъскваш мъжете със собственото си поведение и най-вече с нереалистичните си очаквания.
Разбери, че един мъж иска от една жена също подкрепа, също внимание и партньор в живота, а жените които само търсят силен мъж да ги носи през трудностите на живота просто остават сами или попадат на изроди, които ги заблуждават, че са тези мъже. Жестоката истина е, че всеки отговаря сам за живота си и нито баща ти, нито мъжете са ти виновните.
Баща ти е виновен, че не се е борил достатачно за теб, но това са минали неща. Сега ти си възрастна жена, сама искаш да бъдеш майка- баща ти няма власт над теб

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5545d0d484
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Точно, това момче, което ти изглежда като дете може да се окаже мъж който да те подкрепя и закриля или да ти даде това което търсиш. Н1 ти го е казал много правилно, че мъжете искат подкрепа. Ако и ти не се грижиш за него, то господ ще ти го вземе. Предполагам, че ти гледаш мъже/момчета със самочувствие до небесата и свалячите и ( трябва да знаеш, че не си единствения дивеч за тази порода ). Успех и дано да намериш това което търсиш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3b5b45a6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   От кой град си?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c7f1d03b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако баща ти има щастливо и сплотено второ семейство, моля те - недей да търсиш причината у него, нито у себе си. Търси я у майка си! Няма нищо по-отвратително от жена, която след "голямата любов" и след като роди първото си дете започне да се държи пренебрежително и непочтително към мъжа си - като към парцал, който й е виновен и длъжен за всичко.
Казвам ти го като мъж, вкусвал обилно подобна гнусна каша.
Не желая и да си спомням за предишната си "жена". Не я считам за човек изобщо! Ще кажеш: "Ами къде си гледал, като си я избирал?" - там е работата, че тя не беше такава! Тя се промени, след като роди. Нищо вече не беше същото, а аз от любимия й съпруг се превърнах най-долната отрепка (в нейните очи) без да съм променил у себе си или направил нищо конкретно. Жалко за синчето ни, което пък по някаква ирония на съдбата се роди с моя ум и с нейната хубост, а не обратното :) Не бих посмял да потърся какъвто и да било контакт с него преди да навърши пълнолетие, понеже дъртата вещица ще откачи само ако разбере.. Абе откачена "жена"!
Сега си имам ново семейство и две деца. Всичко е хармония, любов и разбирателство. Изобщо не мога да повярвам какъв ужас и какви унижения съм търпял преди, само и само... в името на какво? В името на това да не остана далеч от детето си... Е, останах! И да ти кажа - изобщо не съжалявам.
Психическият тормоз, моето момиче, липсата на любов и тенденциозното злонамерено отношение към някого са много по-страшни, много по-подмолни и по-унищожителни за психиката, отколкото физическия тормоз и всякакви побоища. Само който не го е преживял, само той не знае!
Сегашната ми жена просто и през ум не ми минавало да я ударя. Просто няма за какво! Онова нищожество два пъти яде големите шамари и пак бих го сторил, ако ми се мерне пред очите. Някои хора просто си го търсят със свещ.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2f0d908713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   "А така силно желая най-сетне да намеря мъжа- закрилник, в който да открия закрилата и подкрепата, която винаги ми е липсвала от собствения ми баща" - няма такъв млад мъж, следователно търсиш нещо невъзможно. Сериозните мъже не те игнорират заради произхода ти, а заради нещо друго - разбери какво е то и го премахни (най-вероятно е някакво самосъжаление, което прозира и от историята ти). За да си конструктивна, търси грешката в себе си, а не в тези около теб. Никой не иска мрънкаща лепка върху себе си. Успех!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 559bf96ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ето това ще бъде все по голям проблем във връзките ти. Никой мъж няма да се зарадва на това : -" Сменяла съм немалко мъже, но винаги са подхождали към мен като непотребна вещ ". А как искаш да се отнасят към многократно употребена жена? Не описваш в какво населено място живееш, но ако си в малко градче, по добре го смени и отиди в по голям град, където не те познават и там се покажи като сериозна жена. В малкото градче, вече си си направила лоша слава, едва ли сериозен мъж ще се върже. Защо не мислите и си задавате въпросите, които сега ви вълнуват, а като млади момичета подражавате на пропаднали кифли, а после се чудите, защо ви смятат втора употреба и не ви ценят. Всяка стока си има цена и тя се поставя от търсенето(т. е., от купувача), а не от този който се предлага. На младини сами си подбивате цената, за която после само мечтаете. Жалко е, но е факт. Не сте само вие в това положение. Човек започне ли да се продава евтино, после няма как да бъде високо ценен. Такъв е животът, което сами си дробим, това и ще получим.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b2ce19b94d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няма такова нещо като "по-сериозните мъже като разберат от какво семейство съм, веднага ме игнорират". Игнорират те, защото ти си се комплексирала заради това, а не защото е така. Разбираш ли? Игнорират те, защото ти явно влизаш в ролята на жертва, търсеща своя рицар-закрилник. Е, повечето сериозни мъже не желаят да бъдат рицар-закрилник, а искат нормални връзки с равнопоставеност.

А знаеш ли колко жени, които произхождат от нормални семейства ,също не могат да си намерят сериозен мъж? Това е цяло изкуство за една жена.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f5e1ad781b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм мъж на 24 и съм от семейство на разведени родители. Макар да съм с образование и професия, винаги съм приеман несериозно, след като се разбере за този факт. Такава ни била съдбата.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 59c28b5526
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не разказвай за семейството си и не търси стабилните мъже в барове и дискотеки

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b1a54c3037
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не вярвам на това, че мъжете те игнорират, щом разберат, че баща ти ви е оставил. По скоро те игнорират заради теб самата, а ти си мислиш, че е заради баша ти. Моя баща пък не ни е оставил, но за сметка на това ни пребиваше, ноето не е по малко лошо. Не съм имала гадже с което да съм имала проблем заради баща ми. Дори смятам че съм щастлива в любовта. В мъжете съм търсила обратното на моя баща. Имам една приятелка, която като теб е останала без баща. Баща й си има друго семейство. Майка й я е отгледала. Ей тази приятелка според мен има големи проблеми с мъжете. От омразата си към баща й я избива да унижава мъжете и естествено те я напускат и тя страда. Вече е над 30, търси си мъж, но намери ли си започва да му отмъщава все едно той е баща й, започват проблеми, караници. Разделят се и тя страда. Но тя не го осъзнава това. Аз го виждам като страничен наблюдател. А между другото майка й е голям звяр. Може и баща й да е идиот, но не го познавам. И мъжете изоставят децата си заради жените. Като не са щастливи с тях и чао. Така са повечето за нещастие.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a8e5fc50b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами да ти кажа моят баща не си отиде, а остана, но каква полза, като целият ми съвместен живот с родителите ми премина в слушане на постоянните им скандали и не само.
Не мисля, че на децата на разведените родители се гледа с някакви предразсъдъци. Може би наистина трябва да промениш отношението си към момчетата. Късмет :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 31a5288079
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аторкаат я се стегни и горе главата за всеки влак си има пътници.
От къде си?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d2ecfb49e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз не обичам да давам съвети, защото това е много трудна работа, както и "споделянето", което започва изажършва по-скоро насаме. Даже не мисля, че интернет като цяло може да замести истинския живот, защото човек, който е някъде там, как може с него да си в реалността, дори и само като непознат с когото нещо споделяш - може и да опознаеш човек от няколко реда за да дадеш какъжто и да е съвет, но чак след като го почувстваш и опознаеш наистина. За мен тожа не може да е истински живот, но пиша тук защото явно нямам такъв живот и аз.
Аз също не съм цъфнал и вързал.. Не знам дали жсичко трябва да търсим в "детството", но моето какжото си е не знам дали и трябва да го "пипам". Защото при този самоанализ мога ли да пресъздам детството, че наистина да намеря там нещо... Това май Фройд почва да го прави.. не съм сигурен, но това според много други в тази област не е наша работа. Там са едни тайни, който май не бива да ги пипаме, може би както една рана-както са ми казвали "не я пипай". Аз пък плачех за майка си, болеше ме, ... но това са думи... Даже спомен не знам дали е останал, само думи. Исках да ходя при баба ми, не на детска градина, но там ми беше мъчно за майка ми... Не може и няма смисъл да се разказва така с думи. Затова е реалността, която сега е толкожа объркана в моите очи - като опознаеш някой, ще можеш ли да го обичаш и той теб... Всъщност май не такава любов събира някои хора... Ами да по какво чоовек например си избира "булка" или "жених"... тожа си ни е в природата - искаш най-хубавото... Може и да не е така...
И ето сега аз нещо написах - една теория, а къде е тук живота? Ами ако си останем накрая само с интернет-"отношения"? За какво ще пишем? Само за спомени и за политика?
Какво ако получиш утешителен отговор или съвет...? Рабира се, когато интернет е нещо като поща или телефон... или пощенски гълъб... Само средство, по бърза удобна поща, а не живота.
Защото наистина да обичаш някого означава да го обичаш когато го опознаеш целия, ако това е възможно и ако той се разкрие наистина също ако е възможно...
На мен всъщност целия ми живот от сутрин до вечер не знам дали ж него има някакво разкриване такова смело пред някого... В това има страх за съжаление и много други неща сигурно - а защо пък трябва да е толкова сложно? Някои казват че семейния живот не е най важното нещо...
Аз никога не съм работил по нормалния начин - например 5 години да ходиш на работа и да свършиш нещо което наистина е работата - например някой трябва да направи обувките на хората, някой трябва да направи дрехи или трябва да се оправя на хората водопровода... Години наред се мъча в област която, не знам ще има ли за някого освен за мене полза... Опитвам се да си обясня някакви огромни и световни въпроси... или да видя в себе си някакви грешки... Могъл ли съм презтези околодесет години да свърша нещо по-... стоплящо някого или донасящо му вода...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3b5b45a6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От къде си за да ти сгрея душата? ! :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 38a4d28124
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Определено не си срещала мъже до сега, а просто същества от мъжки род.
Първо : момченцата предпочитат момичета, които да не ги натоварват, да не ги карат да се замислят много, още повече да съветват и т. н, това е невъзможно спрямо факта, че ги вълнува кръчмата и да ударят някой друг гюбек например, защото е много по-лесно. / говоря масово /
Второ : недей да се впускаш в дълги обяснения, да разкриваш живота си напълно, да говориш за мъката и травмата си, защото това отблъсква момчетата, те не са мъже все пак и нямат особен житейски опит ( е, имат опит по дискотеките и лигавщините, но това е друго )
Трето : тези неща се споделят със много близки хора, например добри приятели, на които имаш доверие, знаеш че ще те изслушат и няма да побягнат / от фактите.... /.
Не търси вина у хората, затова че не искат да те чуят, че не искат да се товарят с твойте спомени и т. н. Важно е да знаеш, че не е правилно / ако го правиш, разбира се! / да почваш например...
" Аз съм Милена, израстнах без баща, имам травма, никой не ме разбира... мразя живота си, КЪДЕ СИ ТАТКООО, защо ни истави " - по този начин естесвено, че ще ги отблъснеш. Да разкажеш живота и проблемите си на някого, означава да имаш пълно доверие в този човек и да знаеш, че е заинтересован.
Не бързай, недей да разкриваш всичко в неправилното време, пред неправилни хора. За всяко нещо си има време, вярвам че е трудно да носиш този товар в себе си, но все пак това си е твоят личен товар, а останалите носят своя собствен, нека те опознаят добре, нека нещата се развиват... когато всичко се задълбочи, ще имаш възможността да СПОДЕЛИШ„ но не и да се оплакваш или да се изкараш жертва и да търсиш съжаление, защото това не е добро.
И не те обвинявам, казвам го ХИПОТЕТИЧНО ако изобщо е така / в случая ти/, и споделям моята ЛИЧНА гледна точка.
Всеки човек има различен живот и носи различни спомени, емоции, травми и преживявания в себе си, но всички тези неща трябва да останат зад нас, в миналото - а пък целта ни е да живеем в настоящето и да се съсредоточим върху бъдещето, просто приемаме нещата и ударите, горчивата истина на живота и се стремим само напред, защото открехнем ли вратата назад и ако прекалено се тормозим и измъчваме от миналото, ние ще му дадем свободата да бъде тук при нас, в настоящето и да оказва влияние върху емоциите ни, върху начинът ни на живот и мисленето ни.
Eunice

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 88a3135b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Твоя си е грешката. Особено, ако си намерила човека, който ще те цени като най-голямото цвете, но си го загубила заради своето...неосъзнато състояние. Много момичета на тази възраст го правят - не знаят какво искат и губят много...МНОГО!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3e88b778e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей, авторке, така и не сподели от къде си :)
Ще ти напиша нещо и аз,
и аз съм на 24 год и съм расла без баща, но съм приела факта, освен това се различавам от теб по - това, че не позволих на боклуците(само такива се въртяха около мен) да ме измамят и използват, стоях настрана и се запазих, изградих си ценности, силно и независимо момиче съм, боря се колкото мога,
силно вярвам, че ще успея да се преборя за любовта си, аз вярвам само в нея, единствената и за цял живот. Знам, че няма да е никак лесно, но така било писано... :)
ПП. И забелязах нещо, сякаш хората подушват, примерно при мен цял живот се въртят някакви мизерници, а свестните момчета бягат
с всичка сила. А аз никога не съм била комплексарка или мрънкаща или нещо от сорта...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 14d8b4d2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ето един човек, който наистина може да ми влезе в положението. Споделих си мъката тук, защото напоследък ми се насъбраха много проблеми. От една година бях силно влюбена в едно момче и убедена, че е взаимно. В него виждах опората, която винаги ми е липсвала. Тамън бях сигурна, че ще получи и той ме отряза с думите, че не бил готов още за сериозна връзка, още бил малък, не знаел какво ще излезе от него и тем подобни. Не съм вчерашна и знам, че така се отговаря, когато не желаят връзка точно с теб. Адски ми е болно, а като разбрах, че сега е с друга, за която е хвърлил немалко усилия стрела ме прободе в сърцето. Опитвам се да не се издавам и да показвам незаинтересованост, но въобще не се получава. Докога ще страдам не знам. Тази рана няма да зарасне никога и ако не взема час по-скоро мерки да се лекувам, ме е страх да не посегна на себе си. Отчаяна съм. Болно ми е, защото нямам истински близки хора, които да ми дадат съвет, а само няколко приятелки, които пред мен се правят на много загрижени, а научих, че ме обсъждат и се радват за болката ми задкулисно. В днешно време на никого не може да се вярва.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2228eb4184
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз от 16 годишна живея без родители.. просто така се получи. Не са ме изоставили, а живеят в чужбина. С баща ми никога не съм била близка и не е взимал пряко отношение в изграждането ми като личност. Мисълта ми е, че не си единствената, която е в тази ситуация.. има милиони деца и ще продължава да има. СПРИ ДА СЕ САМОСЪЖАЛЯВАШ и се вземи в ръце. Твой си е пробшема и твоя е грешката, че позволяваш на мъжете да се държат така с теб. Ако ти не започнеш да се изграждал сама като силна личност., и баща ти и майка ти няма да могат да ти помогнат!
А за мъжете.. явно не знаеш къде да търсиш правилните :)
Ж. 19

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker