Готик стил - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Готик стил
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 3475 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години. Още от 8-9 годишна възраст ме влече така наречения готик стил, може да се каже емо стил, но има голяма разлика. Емотата са силно депресирани, режат си вените, пушат трева.. , а готик хората не го правят. Всъщност само се обличат така, даже малко по-различно. Абе направо пишете готик стил и ще ви излезе. Та още от 8-9 годишна съм адски привързана към този стил, но всичките ми приятели ми казват, че така не е добре за мен, нямало да ми отива, техните ще им забранят да се виждат с мен и проче. Е, нищо че са на 14 и може и те малко да са по-самостойни от родителите им, ама все тая. На мен ми става много неприятно като чувам приятелите ми да ме обезкуражават, все пак искам малко подкрепа от тях, а и е хубаво да се пробват нови неща, които те влекат. И аз винаги съм се влияела от чужди мнения. И още от както бях в детска градина се отличавах, мразех рокли, тъпите кукли и такива неща. Но се влияех от другите и сама се принуждавах да правя нещо, което не искам, даже понякога го правих подсъзнателно. Сега не се влияя от мненията на приятелите ми толкова, но идва проблема с родителите... Майка ми чуе ли за такива неща веднага ме смъмря за това, че харесвам такъв стил и такива хора, и че искам да им подражавам, и на психолог ме е водила. Но поне баща ми е по-добре. Казва ми, , щом искаш нещо толкова силно, направи го, но ти самата ще разбереш последиците ако сгрешиш'' Поне се радвам, че той уважава какво искам. И тази ваканция която идва съм решила да спра с всичките тези глупости, да бъда себе си, да се държа и обличам както искам, и даже напук ще отида така на рождения ден на една приятелка, тъй като ми разправяше как баща и ще ме изгони само заради това, как още повече ще ме помисли за луда и проче, но той самият не е в ред, говоря главно за нервите му... Вече съм решила да спра да бъда тази, която не съм, и като го сторя ще видя кои са ми истинските приятели, като им кажа, , това съм аз, истинското ми аз'' и колко наште ме обичат, като ме видят да ходя към тях така... Това беше жалката ми история, благодаря че сте я прочели, и продължение може да има.... Доскоро!
Анабел

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: f9dddda373
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз харесвам готик стила, слушам такава музика и нося такива дрехи (извън училище, когато се събирам с приятели, също харесващи готика). Никой не може да ме спре да бъда такава, каквото съм. В готика има нещо тайнствено, мистична красота. И това ми харесва, това ме влече. Нося черни дрехи и черен лак за нокти – някои съученици го приемат за странно, но това съм си аз. Не ходя предизвикателно на училище, затова не виждам нищо лошо в облеклото ми. Това съм аз, моят начин да се изразя. Весела съм, усмихната, слушам тежка музика и нося черни дрехи – и такава се харесвам! Затова бъде себе си, без да се притесняваш какво мислят другите!
" Как можеш да ходиш с такива дрехи?! Изцяло в черно?! А си весела. Грозно е." – това ми го каза момиче, което не разбрах рокля ли носи или потник. Всеки има свой стил.
Ж 14

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7cc14bc53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво е да бъдеш себе си, а не като всички останали, но първо се научи как да пишеш, имаше повече правописни грешки от дете в трети клас. Като например, че не съществува дума ''наште'', а се пише ''наще''. Буквата Щ е сбор от Ш и Т, затова е създанена, а не да ги пишеш тях двете заедно, но това е най-малкото. Обърни си внимание, защото на една матура ще те отрежат за 5 грешки. Така остави това, сега за стила. Има много готини готик момичета, но пък малко момчета ги харесват. Аз като бях между 12 и 15 годишна възраст бях емо, имах такава прическа и дрехите ми бяха в този стил, харесвах кубинки, тениски с групи, разни рокли с влаове. Да, обаче като станах на 16 осъзнах, че да бъдеш себе си не винаги е било печелившо и ти ще го разбереш много скоро. Като бях на 14 си казвах, че никога няма да се променя, заявих на всички че това съм аз, класа ме обиждаше и мразеше, но аз си се харесвах и си ходех така. Сега обаче съм на 17 и се чувсвам зле, че момчетата ме гледат все едно съм урод и реших и се промених, имам си тези дрехи, но си промених прическата, ходя с клинове, с платформи, с нормални блузи и сега тези които ме мразеха ми викат.. оо сладурано, оо мацка... и аз помня как се държаха и не им обръщам внимание, но виждам как хората ме гледат и ме уважават, а преди в градския транспорт ме бутаха и викаха.. еееейй изрод режи вените.. и съм ревала по улиците, а сега ме заглеждат. Хората за жалост приемат по външен вид, съжалявам че си се родила в тази държава, в чужбина щяха да те приемат, според мен трябва да ги сплашиш. Има едно момиче, което е много богата и учи в частно и техните са фотографи и постянно и правят готик фотосесии и има кубинки като на групата ''KISS'', имат шипове и огромна платформа, ходи с черни дълги плитки, рокли с обърнат кръст, черен грим и бели лещи и все едно няма очи, понякога носи и много светло сини лещи почти бели и ходи и говори за Сатаната и е страшна, има много приятели, защото е богата, но пък никой не я закача, защото ги е страх, че ще ги проклене или урочаса. Начинът е да ги накараш да се страхуват, за да не смеят да ти се подиграват.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4023341fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мила, на твоите години слушах доста твърда музика и бях започнала да се обличам така, но не ти препоръчвам и ти да го правиш. Сега няколко години по-късно се питам - къде ми е бил акъла? Готик облеклото отблъсква, така че слушай си каквото си искаш, но се обличай нормално. Не подражавай на никого, бъди себе си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f183898eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво, че не се повлияваш от другите. Може и да има коментари, на хора които ти казват че си луда, че са глупости, но не ги слушай. Бъди каквато искаш. Не слушай странични хора. Хората трябва да осъзнаят, че всеки има право на избор - избор да бъде такъв какъвто иска. Знай, че не е възможно да те харесват всички. Каквато и да си, винаги ще има хора, кото да не одобряват какво правиш, какво харесваш, как се обличаш.. НО ще намериш и хора, с които да си паснеш. Бъди себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f0f3f6db33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не си истински свободен човек, ако постоянно се влияеш от мнението на хората. Бъди такава, каквато искаш! На твоята възраст се напиват като свине някои и се правят на важни, но ти трябва да се чувстваш зле, задето си различна, така ли? И приятелите ти са едни приятели и половина! Следвай сърцето си и зарежи предразсъдъците, момиче!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 61a523fc1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 2-3 г. ще ти мине и ще си по чалга заведенията. Познавам такива шматки, къде ходеха с гримове, рибарски мрежи, кубинки, корсети...и има мина доста бързо, станаха като тези с/у които УЖ се бунтуват. На 14 си и просто търсиш внимание - ще го получиш в тази субкултура и после ще започнеш да го търсиш на друго място. Като цяло "искам да бъде себе си" и "че искам да им подражавам" са противоположни неща. И говорейки за готик - Fields of the Nephilim, Bauhaus, Sisters of Mercy...нещо? Едва ли, ти просто искаш да парадираш :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d3398ebf29
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Аз съм момче, значително по-голям съм от теб и принципно се кефя на (някои) готик момичета. Така че, ако искаш, мога да ти дам някой друг съвет.
Първо, хубаво си помисли какво искаш. На такава възраст си, в която интересите и вкусовете се менят бързо. Сега мислиш по един начин, на 18 ще мислиш по друг, а на 22 – по коренно различен. Знам го от собствен опит. Баща ти много добре ти го е казал, затова – вслушвай се в съветите му. Не прави нещо, за което след време може да съжаляваш.
Второ, има голяма разлика от готик до готик. И не мисля, че сравнението с емо е подходящо. Много лесно се преминава границата от красивото до гротескното. Според мен, в България (а и другаде) много малко готик момичета успяват да изглеждат добре. В стремежа си да подчертаят готик визията, стигат до крайности. Получава се нещо като чалга стил, но в готик вариант. Лично на мен ми харесват по-умерените и класически елементи, така че ако човек не знае какво е готик, да не забележи нищо екстравагантно в момичето. Категорично не харесвам неща от типа на: необичаен цвят на косата, екстравагантна прическа, много грим, пиърсинг, татуировки и т. н.
Няма нищо лошо в това да искаш да си по-различна от другите. Но не прекалявай. Щом този стил ти харесва – добре. Ако питаш мен, заложи на начина на обличане (но с мярка) – характерните цветове: основно черно, в по-малка степен лилаво, синьо. И някой друг аксесоар (например: пръстен, медальон). Сама прецени, но внимавай. В никакъв случай не съсипвай косата и лицето си.
Успех и умната!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 619f206b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами.. горе-долу си близко до истината. Прави това, което те кефи пък правилните хора ще дойдат при теб! ;]
Иначе си има и малка опасност. Ако решиш да не си същата, или си намериш приятел, който не е окей с това. Или пък си намериш приятел като теб, ама след време решиш, че ти не си окей с това.
Но.. няма значение. Човек се учи от грешките си.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1806e1a368
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че си поредното момиче на течението "аз съм по- различна от всички други". Eми аз съм момиче на 16- слушам рок и най- вече гръндж и се обличам, както пожелая. Аз лично съм "ЗА" свободното изразяване на хората, но мисля, че си прекалено мълка, за да изглеждаш толкова фрапантно- изчакай още две- три години, защото тогава вече мвоже да не си искала да изглеждаш така и единственото нещо, което ще си спомнят хората за теб ще е "страшната с кожените дрехи и шиповете". Най- малкото пък, че пир момиче на твоята възраст това ще седи смешно. Повярвай ми, че никой като види снимка на себе си на 13-14 не се смята за готин, макар че тогава му е харесвало. Аз се хващам за главата като се видя перди две- три години и се чудя "Какво по дяволите съм си мислила". При всеки е така. Изчакай още малко и се вслушай в съветите ми. А за приятелите ти наистина е кофти- щом не те възприемат да си е*ат майката. Чао!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fd7e4f7ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Няма нищо лошо и ненормално в това, докато си тийнейджърка да пробваш различни стилове и да търсиш разбиране в някоя субкултура! И аз съм минала през това и много мои приятелки. Сменяли сме си стила според това как сме се чувствали, пробвали сме много неща - така намираш себе си. А ти си точно на тия години сега. Най-вероятно две годинки след това ще запееш друга песен, после нешо друго ще ти хрумне. Нормално е, майка ти да свиква. Може да е шок за нея, но това е да си подрастващ, ако те ограничава прекалено, после ще й излезе през носа, защото след като имаш по-голяма свобода тия ти желания ще избият с пълна сила. А е много по-добре докато си малка да откриеш себе си, отколкото на дърти години да си неориентирана и ненаживяла се. С такива репресивни родители стават най-големите проблеми, от лични наблюдения го казвам. Ей сега мои познати наркомани, алкохолици и сякви такива на по 20 и няколко години вече, защото като тийнове техните са ги държали вързани, не са научили границите си и кое е лошо за тях и сега вече големи и отвързани така да се каже, правят мизерии.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 613bf7e535
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Е и? Кажи ми с какво ще стане по-добър живота ти ако почнеш да се обличаш като вещица в нервен срив? Ще се промени ли нещо? Най-много наистина да загубиш приятелите си, защото повечето сериозно ще решат, че си мръднала. И защо си мислиш, че има само два стила, на феновете на розовите роклички и готик? Можеш да си готина и без да се правиш на такова чудо. Никой не е казал да носиш розово и да се държиш като малко момиченце. Като не ти харесва този стил не го следвай. Намери своя, но без да се правиш на нещо избягало от психиатрията, защото с този вид хората наистина ще те мислят за ку-ку и с право ще странят от теб. Като видя човек облечен така и го съжалявам. Мисля, си че нещо в живота му непоправимо куца и той отчаяно се опитва да привлече вниманието към себе си чрез подобни дрехи. Тъжно!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 732bcf3142
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Миличка бях така, като бях на 12 и реших, че искам нещо по така. Е, направих го, но всички спряха да говорят с мен, мислеха ме за откачалка и осъзнах, че не ми е харесвало, а съм искала да съм различна. Всеки иска да е различен, нормално е... Аз не го исках истински, но ако ти искаш може да започнеш по полека, примерно по-тъмни дрехи и десени, по-тъмен грим. Повярвай ми ако вземеш да се боядисваш крещящо, да си правиш пиърсинги и да се държиш неадекватно, ще си навлечеш проблеми. Всичко, което е прекалено крещящо не е красиво! Успех и смело напред!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: eaa6ce0610
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Моето мнение е да слушаш родителите си и приятелите си. Знам, че ти си искаш твоето, но след време ще разбереш защо са ти го казвали :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c61e43736a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не е лошо да си какъвто си... Но какво става при мене... Аз едно време слушах бийтълс, куийн, после лед цепелин... Но в гимназията (сега съм на 32) хората с които се запознах слушаха метъл.. Аз не но те... а и брат ми по едно време беше слушал метъл... Т. е. много му влияе на човек т. е. на мене това другите какво слушат, следователно тожа не е "какъвто съм". По нататък попаднах под други влияния... За съжаление накрая.. т. е. сега даже нямам близки хора от които да се повлияя... Това всъщност въобще не е най-добрия вариант.
А пък един от най-чувствителните хора стана скинар тогава - и мисля че стана защото не го приеха по-"нормалните" и чувствителността му се превърна в една грубост. Не знам сега къде е. А аз в какво се превърнах, пак една такава странна смесица... Обаче има нещо такова че съм всъщност може би и притесняващ се от хората... например не знам дали бих последвал някакъв импулс да излезна на вънка гол... Това значи ли че не съм себе си? Не знам. И това да си себе си защо да е свързано с това което на всички показваш - не може ли тайно- само на един човек, възможно ли е такъв да срещнеш, който след като се разкриеш и те опознае, разбере... :) тука се вижда колко ми е всъщност неискрено писането тука май... Всъщност пред кого пиша? Пред себе си? Пред някакво малко момиче?
странна работа е съвременната действителност заедно с "комуникациите"
Или пиша "пред всички"-тайничко се надявам че това е нещо велико :)
Интересно е когато всички тези стилове - скейтъри, йотери, гангстери, метъли, както и по натам в живота, например партиите и псевдо религиите (не че няма истинска) се съберат на едно място - настава много смешно нещо - всеки е "себе си", някои групово :) весело става особено в парка :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 551c616697
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Защо слушаш другите? На пук на всички ще кажа, че трябва да бъдеш такъв, какъвто ти желаеш, а не това, което другите искат! Но го направи само ако наистина ти харесва стила, а не само защото искаш да си различна и да станеш част от "готик обществото". Неприятно изненадана съм колко много значение има за хората чуждото мнение!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a3f35c25dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Душичка, върна ме в тийнейджърските години. Когато аз бях на твоите години имаше много субкултури и съответно всякакви такива странно облечени хора (аз самата бях готикчийка). Няма лошо, просто на вашата възраст не добре разбирате границите при обличането и много често вместо да е авангардно, се стига до кич, в търсенето на някаква индивидуалност. Това ще се изчисти, важното е да не се прекалява, както много точно е описал №7.
Сега, понеже Готикът е свързан с по-мрачните окраски на живота, а и се родее с Романтизма от 19-ти век, естествено е да предизвиква мнителност у другите. Така е по принцип с тъй наречения Ъндърграунд. Единствено мога да те посъветвам да не се вживяваш много-много. Все пак това е начин за един млад човек да премине през периода на меланхолията, търсенето на индивидуалност, място в света, но най-важното е да не се увличаш прекалено в това. Носи си дрехите, слушай си музиката, но общувай с хората, не се дели от тях като различната, неразбраната. Това отблъсква. Друга крайност е също момичета, облечени като чалга певачки - прозрачни клинове, платформи и вечерен грим за училище :))) При всички случаи външният вид изпраща послание, което си носи позитивите и негативите. На един готик фест човек ще се облече по един начин, но в ежедневието трябва и да се спазват с някои общи правила, които важат за всички - метъли, готи, чалгари. Не можеш да отидеш на училище с корсет например, нищо, че минава за готик облекло, както и с леопардови дрешки, като любимата поп-фолк певачка.
№2, не се изказвай неподготвена, защото се излагаш. Няма "наще", има "нашите" или "наш`те".

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c66112d0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Няма дума "наще", а "наште" се използва в стихотворения, разкази, прочие. Прието се пише "нашите". Ако обичате не поправяйте авторката грешно.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4ba3a295e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Готик стилът отблъсквал? Ми не. За всеки влак си има пътници бе, момче на 21 съм, обличам се напълно нормално, даже спортно, но пък страшно много се кефя на момичета с такъв стил и като цяло алтернативни.
Обличай се както ти харесва на тебе, авторке, да не ти дреме.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7fc77a7081
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Върна ме малко назад :) Когато бях на 15 и аз реших, че ще робувам на стила музика който слушах / блек, дарк, готик, депресив... метъл/, като цяло си падах по супер извратени банди, та както и да е. Купих си абсолютно всичко - тениска на всяка бадна, суичъри, чанти... и разбира се, гривни, нашийници и т. н, гримирах се доста странно, много наблягах на черното нали, та в крайна сметка изглеждах като някакво чучело!
Наскоро гледах снимки и се смях със глас, въпреки че от друга страна си изглеждах страшно! Като някаква обладана, ужас!
Бих те посъветлава да не го правиш, да не се заробваш по този начин, но и на мен ми говореха, но не чувах... изборът си е само и лично твой :) Помисли добре, но знай че действително вече не е модерно, особено емотата... И по-скоро носи музиката в себе си, дълбокооо, чувствай я, НО не със облеклото си, а със сърцето си, просто я съхранявай там и се наслаждавай.
Eunice

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a55c094fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравей! Аз също съм на 14. Обичам да слушам гръндж и се обличам черно ( понякога ) Бъди себе си! Повечето хора не могат да те възприемат, защото те не знаят какво е да си себе си. Те винаги са някой друг, и не осъзнават, че това да си себе си те прави идеален, защото не могат да бъдат като теб! Не знам дали ще си сменя мнението, но искам да пробвам нови неща, и не ми пука, че другите не ме възприемат. И моят баща е така. Той ме подкрепя, а майка ми.. тя просто ми позволява да го правя. Благодарна съм! Искам да ти кажа, че ти опознаваш себе си. Това е твоят момент да бъдеш каквото си поискаш! АЗ те подкрепям!!! Дори и да не те познавам, аз вярвам във възможностите ти! ПОДКРЕПЯМ ТЕ! ?? Вярвай в това, което искаш да си!
- Теди

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: dc13772ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Добре виждам, че има доста готици тук, което е супер. Тъй като аз обожавам този начин на обличане искам да попитам за магазини от където да си купя черни дрехи по възможност на нирмални цени. И тъй като обмислям да си взема New Rock, ако някой от тук е носил, нека сподели мнение (удобни ли са, струват ли си парите и т. н. )
Иначе авторке обличай се както ти харесва, слушай каквато музика те кефи и въобще недей да се съобразяваш с някакви комплексирани и нах-вече консервативни хора. Бъди себе си и живей така, както намираш за добре.
М14 :))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0b6562659c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Номер 23, интернет е най-добрия ти приятел, ако става дума за дрехи :д OLX има прекрасни неща, при това може и в твоя град. Има и много модели New rock и Demonia, иначе продават в "Metal heaven" яки и евтини, сравнително, неща. И само да спомена, че готик музиката не е метъл, не знам защо така сте решили. Слушайте каквото искате, обаче готите оригинално слушаме The cure, Joy division, Souxie and the Banshees, Sisters of mercy...
Ню уейв, като цяло. През 80-90 те години на ХХ век българските готи са слушали Нова генерация, Клас, Мъртви поети - потърси ги. Не е задължително да ги слушаш, но се образовай, между метъли и готи има разлика.
И към авторката, и към всички останали - "алтернативно"?черно. Има една шведка, Mixi Pix, потърсете я в гугъл - доста готик е момичето, само цветовете на дъгата носи. Ако имаш усет, всеки цвят е готически.
И, авторке, emo и goth нямат общо. Потърси в tumblr "trad goth", да видиш класическия готик какво представлява. Емо-то е съвсем, съвсем раьлична субкултура.
Аз държа косата си къса и топирана, като на Robert Smith от The Cure, имам към 7 чифта кубинки и нося главно чорапогащници и къси тесни панталони с широки vintage ризи, имам един любим нашийник със шипове.
Като грим можеш и дриго освен черно да включиш, малко златно или червено не пречат :33
И да не ти пука за другите! Само не се татуирай толкова малка. И, между другото, на твоята възраст съм :д обличам се така, откакто бях на 10.
Та, късмет!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8561bee30d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Номер 13 Това че си в черно с кубинки да кажем не значи че изглеждаш тъжно въпрос на мнение и стил :) така е готите има нещо за да са такива Травма или друго в живота и но това не ги прави да изглеждат тъжно даже е по добре да си различен е талант :)).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker