Искам да живея с приятеля ми, но майка ми е против - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да живея с приятеля ми, но майка ми е против
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 3280 пъти
Здравейте. Много ми е тежко и затова искам и аз да споделя своята история. На 24 години съм и в момента завършвам висшето си образование. Остана ми да взема още 1 изпит, после малко стаж и съм магистър. Имам приятел от 3 години, но той живее в Германия, съответно се виждаме рядко. Първоначално той се прибираше до Бг, но сега започна да иска и аз да отида един път. Така и направих - с много увещания от страна на майка ми ( живея с нея, докато уча за изпитите ) отидох за 1 сед. Прекарахме си страхотно. Беше най - хубавата седмица в живота ми, както и неговата. Сега пак съм си в Бг и ми е много тъжно без него. Ние правим планове да живеем заедно, затова проверих в местния университет и установих, че с полагането на някои изпити, дипломата ми ще важи и в Германия. Това ни зарадва много и двамата. Сега, приятелят ми иска да отида пак при него и да си прекарваме времето заедно, докато стане време за изпита и започна да уча, но, естествено, майка ми е против. А тя е против, защото той е по - голям от мен с 13 години и щото не го познава. Аз няма как да ги запозная, защото той почти не си идва в България - 1 път годишно за 1 седмица. Иначе му няма нищо - има хубава работа ( инженер е ), от добро семейство е ( родителите му са лекари ), има собствено жилище и тн, отнася се също така чудесно с мен. С една дума, няма какво да не му харесва, освен това, че е доста по - голям. Друг проблем е, че е доста по - заможен от нас. Ние сме семейство от средната класа, а откакто баща ми почина положението се влоши. Той пък и свикнал винаги да разполага с много пари. Сега като ходих, ми купи билет и доста неща плащаше той, аз, естествено, не съм казвала на майка ми, щото тя ще откачи, ако разбере. Не ме разбира, че го обичам, а ми казва, че съм с него заради парите и други ужасни неща, което много ме натъжава. Понякога наистина ми писва и искам да замина при него, той също много го иска, но все се спирам, заради майка ми. Въпреки че ще съм щастлива с него, ще ми е болно, че тя ми се сърди и не ме подкрепя. Дайте ми съвет, как да подходя към ситуацията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: c6d93363bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе я наритай дъртата вещица по гъза и си хващай пътя! На 24 години вече дори не си на 18, че да продължава да ти дава тон в живота! СМЕЛО НАПРЕД! Иначе ще съжаляваш цял живот за нерешителността си сега.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f2ed834a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   м Както казваш, че баща ти е починал, ако е само с теб, нормално да не те пуска. Иначе ти сама взимаш решенията.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7a290ebae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Виж сегa, подкрепи- НЕподкрепи, ти си вземи твоето си реление зa твоя си живот, бъдеще и щaстие. Ще не ще, ще кротне с времето. От еднa стрaнa я рaзбирaм, може би се притеснявa дa злоупотреби с теб, но от другa знaейки, че е човек с положение все пaк... може би просто не искa дa си дaлеч от нея и дa остaне сaмa. Дaли в Бългaрия или Гермaния обaче, тя ще ТРЯБВA дa се рaздели с теб, зaщото нa теб тепървa ти предстои дa създaвaш семейство- свое си. Кaто дойде моментa, директно и кaтегорично и кaзвaш " Aз зaминaвaм! ". Без увъртaния и подобни, дa е нaясно, че нито ще спориш, нито ще отстъпиш, товa вече е твоят живот и сaмо ти ще прaвиш нaсетне изборите в него. Кaжи и, че когaто ВИЕ прецените, ще я покaните зa няколко дни дa се зaпознaе лично с момчето. Нaстоявaй нa AЗ/ НИЕ С НЕГО, зa дa не се съмнявa вече дори, че може дa нaложи своето си мнение/желaние. Товa не е липсa нa респект или неувaжение, но ти вече не си нейното бебе, a възрaстен човек, който продължaвa нaпред в животa вече извън крилото не, a обсегa нa родителят си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7a6858cfaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лично аз бих предпочел да бъда щастлив с жената която искам до края на дните си, стига и тя да го иска макар, че никога не се знае какво може да стане за напред и в мислите ни е съвсем друго. Дори и майка ми да не е доволна и да се караме и да ми се сърди пак бих отишъл при нея. Така или иначе тя ще трябва да го приеме рано или късно. Никога не бих позволил заради някой от семейството ми или който и да е да не бъда щастлив с жената която искам. Настъпва момента в който трябва да се отделиш от семейството си и да поемеш по своя път и само ти решаваш какъв да е той. Ако е грешен ще се поучиш от грешките си. Ако е правилен ще си хепи. Та на твое място бих отишъл при него :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 92f381ef4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мислех, че ти ще живееш с него, а не майка ти.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fba6a3a3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей! Аз смятам, че трябва да послушаш сърцето си. Ако наистина го обичаш, дай шанс на връзката си с него. Разбира се трябва да постъпиш и разумно. 13 години не са някаква безумна разлика. Можете да поживеете 2-3 години заедно, за да прецените как ще се разбирате и тогава преценете какво ще се случи по-нататък. От своя страна не бързай за сериозни крачки. Времето само ще покаже всичко. Само не слушай майка си. Независимо от това, че те е родила, това си е твоя живот и ти вземаш решенията как ще го живееш. Ако я послушаш сега, може би ще се питаш цял живот дали е било това правилно или не. Изживей любовта си сега и с този човек, без да бързаш за брак или деца. мисля, че това е най-правилното. Ако почувстваш, че си сбъркала, винаги ще се намери и друг път. Аз послушах родителите си и сега с ръка на сърцето си признавам, че съжалявам. Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c2ec450e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   След като си идва един път в година, ти ако отидеш да живееш в Германия - също ли ще си идваш един път в годината?
или иначе казано - до края на живота си, майка ти ще те види има няма 20-30 години и това е оптимистичния вариант...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 62c0dec450
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не си малка, оправяй си живота и заминавай при човека!
Аз родители никога не съм слушала. Ако съм си била главата за нещо, то е защото сама съм си го докарала, а не защото съм слушала някого. Ще се посърди майка ти, пък сетне ще и мине. Не е кой знае какво. За теб обаче е много важно да добиеш хубава квалификация и образование, а и не на последно място да си щастлива с човека, когото обичаш!
Успех и слушай сърцето си!

Аннабел

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3196ff74e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   То ще е грехота да изтървеш такава партия!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e4bc6b7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като няма финансови проблеми и държи на теб, може да си вземе една седмица отпуска (заради теб! ) и да дойде да се запознае с майка ти. Да й покаже, че уважава теб и нея и че можете да му имате доверие. Тя ти е майка и ще усети със сърцето си, че този човек те обича и ще се успокои. Друг начин няма, просто човекът наистина трябва да се запознае с майка ти на живо, във вашия дом. Така е редно и със сигурност ще помогне. Успех и пиши как се развиват нещата.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 713eb53a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Майката от една страна е права.. не иска да пусне детето си и това е нормално. Запознай ги по скайп или... откъде да знам. В 21 век сме. Има опции.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7f288085b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Как ще напуснеш мама? ! Ти луда ли си? ! Майките са преди гаджетата!!! Ами ако той те напусне и останеш сама в чужда страна? !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f6c36bfce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти си на 24. Вече би трябвало да си голям и самостоятелен човек. Трябва да взимаш сама решения за живота си. Естествено няма нищо лошо да се допиташ до майка ти, но само колкото да поискаш съвет. От там нататък тя няма право да ти забранява каквото и да било, след като няма да те издържа тя. Защо да ти даваме съвет как да подходиш към ситуацията? Имаш два варианта: 1. Стоиш цял живот до полата на мама, защото вероятно тя ще продължава да ти забранява разни неща като и позволяваш. 2. Порастваш и ставаш самостоятелен човек, отговорен за постъпките си. От тук нататък ти избираш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cc1b6c51ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ауу не мига да не се включа, как може майка ти да си мисли такива неща като това че си с него само за парите? Ми тя проститутка ли мисли че е отгледала? Това е обида колкото за теб толкова и за нея. Казваш й че не си дете, вече сама си носиш отговорност за действията и грешките и дори да сгрешиш, това са уроците на живота и че искаш да те пусне и да бъдеш свободна, достатъчно си голяма, образована. Приятелят ти си е твой избор, човек не може да казва на сърцето кой да обича. Има истории тук за това как дъщерята пренебрегва мъжа който обича, защото родителите са против и страда с десетилетия за тези си грешки. Кажи на майка ти, дори да сгрешиш, предпочиташ да си носиш последиците, отколкото да съжаляваш цял живот, че не си предприела нищо и да се чудиш какво ли е щяло да бъде. Успех и настоявай на своето! А това че има пари е супер, ще има и щастие

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fa3b2b21d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер едно, защо не нариташ ти своята дърта вещица по гъза? Едно от правилата на форума, е да не обиждаме!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1127bbcb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторката
По принцип, аз съм си взела решението да бъда с този човек. Въпросът ми беше, как да подходя към ситуацията - в смисъл, как по - безболезнено и с по - малко скандали да се разминат нещата. Иначе те са си говорили по телефона, а на живо хич и не искам да ги запознавам, щото тя винаги намира кусури на гаджетата ми и затова предпочитам да отложа този момент. Сега като не го познава, поне не може да изтъкне някой недостатък според нея. Иначе до номер 7, той се прибира веднъж годишно, щото когато е отпуска предпочита да отиде някъде на почивка на море, а не да се прибира в Бг, но аз мога да се прибирам и по - често, ако искам.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e87f20473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Давай смело напред. Седнете с майка ти и й обясни, че където и да отидеш тя ще си остане твоята майка. Все пак на тази възраст се очаква ти да си самостоятелна. Обясни и че дори да не се получат нещата с момчето ти ще се оправиш в живота, все пак нея няма да я има вечно. Рано или късно ще трябва да свикне с мисълта, че ти си порастнала.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c6d93363bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 15, с удоволствие бих я наритал, ако се опитваше да ми се бърка както майката на авторката се опитва!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker