Дилема между двама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дилема между двама
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2335 пъти
Здравейте!
Реших да пиша тук, защото напоследък съм много объркана и не успявам да достигна до решение. Както подсказва заглавието, колебая се между двама мъже - единият вече е бивш, а другият е настоящ.
С бившият се разделихме преди повече от година. Преди това аз бях инициатор на няколко ''мини раздели''- като за около месец, за да поосвежим връзката и да осъзнаем какво сме един за друг. За 4 години сме изживели и хубави, и лоши моменти.
И макар все още да изпитвам нещо към него, просто такава любов не може да изчезне ей така.. с едно щракане на пръсти, не очаквах да ме потърси отново. Пишем си от време на време.
Все още не сме се виждали с бившият, защото винаги изниква нещо и се разминаваме. Аз уча, далеч от родния край, и нямам възможност да се прибирам често.
Новият ми приятел е наясно с това и го приема спокойно, защото и при него се получи сходна ситуация, и е гузен. Бившата му (на новото гадже) не беше си изнесла багажа от тях и бях принудена повече от 3 месеца да й гледам вещите. Наложи се да приложа натиск, за да ги изнесе или поне прибере в кашони. Отделно и с нея поддържат приятелски отношения, и се виждат 'служебно'- работят една и съща професия, и тя има нужда от консултации.
Знам, че може да направя грешка, ако се видим с миналото. Имам нов човек до себе си, когото обичам и уважавам. Той е добър към мен, старае се да ме изненадва, да ме кара да се чувствам добре, когато сме заедно. Разбира се, като изключим лошото начало - с нещата на бившата, всичко е наред. Единственото, което не ми допада, е че е нерешителен. Може би и аз притежавам това качество, затова не го приемам в другия. В някои ситуации съм доста колеблива и гледам да пренебрегна себе си, но да не нараня чужд човек. Заедно сме от 11 месеца и тъй като ми предстои дипломираме, искам да заживеем заедно. В момента аз прекарвам повече време у тях, но все още не съм си пренесла багажа. Той се опитва да отклонява темата, когато го питам за нашето бъдеще. Разбирам, че е много рано за подобно дръзко решение, но аз искам да знам какво ще се случи с нас от тук нататък. Не може да продължавам с това - да ходя у него, а да се чувствам като на гости. Пък и не желая да си губя времето с ''пясъчни кули''. Бившият в това отношение винаги е казвал как ще се стече живота ни и е градял планове за съжителство и по-късно семейство. Млада съм, само на 23 г., но усещам, че мога да живея с някого, а новият ми приятел се ''изприщва'', когато заговоря за ''НАС'' в бъдеще. Сякаш го е страх от развитието на връзката или просто иска времето да нареди пъзела. Усещам, че държи на мен, но е нерешителен. Затова се поддадох на старите емоции.. на обещанията за дом, семейство... за наше местенце, което да градим с любов, уважение и разбирателство. Бившият беше готов да ми го даде, но съдбата ''реши'' да ни раздели. Дали за добро, дали за лошо, но се надявах тази страница да бъде завинаги затворена, а сега чувствата, емоциите отново ме връхлитат. Не знам на къде да продължа. Бившият ми беше първият, първата моя любов, толкова много го обичах, и сякаш все още имам в сърцето си ''закътано местенце'' само за него. От друга страна не желая да си пропилея шанса за нещо по-добро, за нещо по-различно, може би по-истинско, но дали ще си заслужава... Дали новото момче е готово да сподели следващите години с мен, защо се колебае, защо не желае да обсъждаме бъдещето си, така както със стария си говорихме, и планувахме ли, планувахме.... Може би сегашният се страхува да не стане както със старата връзка - планове и накрая нищо... Или пък не е убеден, че аз съм жената за него, че той е готов да се завърже сериозно и сега му е идеално - аз си идвам у него като на гости, след време си хващам чантичката и вкъщи. Без сълзи, без драми, без събирания на багажа.... Не знам дали си заслужава да се връщам назад, но не знам дали си заслужава да градя новото начало с основи, които след време може да се срутят и всичките усилия, желания, средства, ще отидат напразно.
Вие какво бихте направили на мое място? Явно някои биха ме посъветвали да си намеря трети, но това ще ме обърка още повече. Има трето момче, което е влюбено в мен, но аз не го харесвам, не го искам. Не съм готова и да зарежа сегашният, защото ще го заболи. Но не съм готова и да седя в незнание, и да се надявам той да реши какво ще правим от тук-нататък.
Благодаря Ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9f509cbbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом имаш колебания между двамата, значи и при двамата нещо ти липсва и се чудиш кой ще е по-малкият компромис :-)
А ми се струваш доста млада, да правиш компромиси.
И какво трябва да значи: "Не съм готова и да зарежа сегашният, защото ще го заболи. " Само заради това ли си още с него?
Обикновено времето дава отговор на въпроси като твоя - т. е. просто изчакваш, без да променяш ситуацията, докато настъпи моментът, когато ще си убедена как искаш да постъпиш.
Ако обаче сегашното положение ти е нетърпимо - говори с настоящия си приятел, сподели му, дай му възможност да премисли нещата, виж как ще реагира, какво ще предложи - един вид прехвърли проблема на него. Един истински партньор приема твоите проблеми като свои и търси решение... може и той да ти поднесе такова, въпреки мнението ти, че е колеблив и нерешителен.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9a38d67081
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Остави момчето и си чупи главата с бившия. Очевидно ти е още в акъла и не можеш да го забравиш. Със сегашния си, а мислиш за другия, но същевременно искаш на този да му сложиш "веригите" и да се намъкнеш да живееш у тях защото така ти харесвало. Да, но на него не му харесва защото освен всичко друго, ти няма достатъчно доверие (и има защо). Остави пича да се наживее, а ти си се занимавай с бившите, докато си научиш урока - нова връзка не се започва, докато не си наясно с чувствата си. Един бивш е такъв, когато е част от миналото ти във всяко едвно отношение.

Живи и здрави

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 02b0fe122d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката :
Благодаря за коментарите. Прави сте и уважавам , и приемам мнението Ви. Искрено се надявам скоро да разреша ситуацията.
Не бях го споделила, но има проблем между мен и настоящият, който сякаш не мога да преглътна. Имам много ангажименти напоследък. Винаги, когато съм имала възможност, съм ги отлагала, за да мога да излезна с приятелят си и да не го принуждавам да ''висим'' вкъщи.
Напоследък, обаче, ми се насъбра работа за вършене- имаме стажове в училища, трябва да пиша разработки, отделно да уча и за други изпити, домакински задължения у тях, и не е невъзможно в близките 2 -3 седмици да ''поема''въздух и да си позволя дълги разходки с любимия.
Той проявява разбиране, ноо...веднага звъни на една негова приятелка - бивша колежка, с която са много близки. Първоначално го приех нормално, и аз имам такъв приятел, като брат ми е . Но тази жена сякаш иска да го откъсне от мен. Той се кълне, че са просто приятели и точка. Когато аз имам възможност да излизам, на нея й е неудобно да се мъкне с нас, но когато той й каже, че е сам...тя веднага се навива и му прави цял списък с обекти, които искат да посетят. А моят нали е добричък, и все повтаря колко самотна и нещастна (тя е стара мома, на 40 г, няма приятел), и решава да й ходи по гайдата, когато аз му кажа, че просто днес няма как да излезнем или ще е за не повече от час-два. Знам, че е глупаво да се държа като бебе и да му се цупя. Той има нужди, а аз не мога в момента да ги удовлетворя така, както друг път
Не знам дали си втълпявам, но това ме вбесява. Говорим си, но той изкарва мен виновна - че си въобразявам, че проявявал разбиране, но не могъл да се затвори вкъщи, че само си изкарват добре без нищо повече и т.н. Въпросът е защо тази мацка, когато аз мога, не желае да излиза с нас, а кога той той е сам, веднага му се ''увива'' около шията?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6d733ef40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Дори тук (където е напълно анонимно) не си искрена, нищо не казваш за това какво те свързва със сегашния и какво те раздели с ПЪРВИЯ. Имам усещането, че ще завъртиш доста мъже през оная си работа, после привидно ще си седнеш на г. за, но курвенското ще си остане на преден план т. е. ще се задомиш с някой мухльо колкото да имаш дете и покрив, а после пак ще пишеш тук за поредния любовник. Само предполагам.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f543da6240
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Интересна история имаш според мен трябва си дадете малко почивка с сегашният приятел. Щом имаш още чувства към бившия си, а това, че настоящия ти е нерешителен не съм напълно съгласен просто може просто да не е сигурен как ще се развие връзката ви. Последно на колко години е твоя приятел?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker