Семейството му пречи на връзката ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123670)
 Любов и изневяра (30425)
 Секс и интимност (14594)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6687)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4762)
 На работното място (3314)
 Образование (7409)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19161)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Семейството му пречи на връзката ни
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1932 пъти
Здравейте! Ще започна директно с проблема. Моят приятел е на 24 години и както се очаква работи през седмицата и събота и неделя си почива. Ама НЕ! Майка му е с още това мислене, че всичко трябва да е домашно. За какво да се купува от магазина като сам може да си го направиш.. Добре, но тя всяка събота и неделя го буди в 8-9 ч. и го кара да вършат земеделска работа, за която няма смисъл. Всичко се намира по магазините и няма нужда от този труд напразно. Но тя не го разбира това. На приятеля ми изобщо не му се занимава, не работи лека работа, изморява се малко или много, болят го ръцете, кръста, но майка му това не я интересува. Откаже ли й се започват едни страшни караници, че той НИКОГА не й е помагал за нищо. За нея почивка няма, няма кафе с приятелки. Има само цветя, треви, домати, картофи, лук и т. н. На моя рожден ден го накара да си идат на село, за да посее лук, защото били много закъснели вече. Представяте ли си? А беше наясно, че имам рожден ден.. Отговорът и беше "Е какво толкова, ще се съберете навреме пак".
Да започна и със сестра му. В началото ми изглеждаше свестен човек, но не. Тя започна доста често да ходи с "приятелки" в една къща, на която ние двамата прекарвахме доста време ( имот, който приятелят ми е искал, но е писан на името и на ДВАМАТА ). Сякаш малко по малко се опитваше да ни изгони там. Винаги аз съм била тази, която я е чистила и подреждала, а тя е тази, която ходи, яде и пие на готово, оставя боклуци. А точно миналия ден чух от нея: и си оправяйте боклуците в къщата! Само защото веднъж не бяхме оправили след нас! Зимата ние се топлехме с дърва, а тя с ток. Накрая изкарваше нас виновни за сумата и искаше да я делят на половина. Тя не приема брат си като приятел, а като човек, който цял живот да й помага и да си дели всичко негово с нея.

Опитвам се да му помогна, но той сам ги е оставил да му се качват на главата тези двете. Попринцип като хора не са лоши. Лоши са с отношението към сина си. Син, който им върши цялата работи на всеки един, а накрая той е черния.
Искам вашите съвети. Как да постъпя ( да се карам с тях ли, да ги скарам, с разговор ли да бъде)? Може да изглеждат на пръв поглед неща, които да захвърля, но сме имали дни, в които цял ден сме били бесни заради тях. Не мога да издържа, защото моите родители са пълната им противоположност.
Благодаря предварително на тези, които отговорят :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 55ac4b3e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ами той, ако не харесва нещо може да се изнесе например, голям човек е.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 55ac4b3e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аз мисля, че след определена възраст съжителството с родителите е трудно.
А за това, че го кара да работи, няма как след като иска да яде, да си отглеждаш сам нещата е много добре, но ако не иска не е длъжен, но живееш ли с някого трябва да се съобразяваш с него, неможе да остави майка си сама да върши работата. Такъв е живота.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6ea3fd4d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ако имах избор, винаги бих предпочитал домашното.
от другото много болести идват.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4e158f3373
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мхм, след време и с купена от магазина сперма ще искаш да те заплоди сигурно? Щото всичко го има, и може да се купи, и няма смисъл от този труд...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f7b708ec3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Напротив! Има много смисъл от земеделската работа, ако имах възможност бих се занимавала и произвеждала с удоволствие. Добре, че поне свекърва ми от село има продукция, повярвай ми, мога да си купя и от магазина същите неща, НО НЕ МОГАТ ДА СТЪПЯТ И НА МАЛКОТО ПРЪСТЧЕ НА ДОМАШНИТЕ!
Тук проблемът е друг - че един голям, зрял 24годишен мъж е оставил майка си (а явно и сестра си) да го юркат и да му дават тон в живота. Т. е., ако това, което те искат не му е приятно ДА СИ ВЗЕМЕ ШАПЧИЦАТА И ДА СЕ МАХНЕ. Или не му стиска, или му харесва. Помисли над това.
И в двата случая - бъди подготвена да се налага да бягаш от това мамино синче. Освен, ако няма трети случай и той не вземе живота си в ръце.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 396f8aeeca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Даваш ли си сметка, че преди да се "намерят по магазините" тези неща са резултат на земеделска работа, от която според тебе няма смисъл?
А парите за покупки от магазините откъде ги купувате?
Стилът ни на писане не подсказва да тече синя кръв във вените ти, така че не разбирам твоето отвращение към земеделската работа.
Разбери, че светът не се върти около тебе и, колкото и примитивно да прозвучи, семейството на приятелят ти не е длъжно да изгуби една реколта, защото някоя принцеса не можела да си отпразнува рождения ден няколко часа по-късно, нитъ пък е длъжно да те прави равноправен ползвател на фамилните имоти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 83e2695e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А ти госпожице защо не отиде на нивата с любимия си, какво значение има къде ще прекараш рождения си ден щом си с близкия си човек? Ако не ти се занимава със земеделие можеше да купиш от магазина това онова и да спретнеш една софра за обяд - пак щеше да си от полза, а навярно биха те оценили по друг начин.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cc08bc9a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ама вие май изобщо не разбирате написаното от момичето! Той е на работа в делнични дни, а уикенда е посветил на техните. Кога да бъдат двамата? Идеята е, че семейството му не се съобразява, че той трябва да има собствено такова вече. Като се оженят и заживеят заедно какво? Тя ще си гледа децата, а той ще бачка нанякъде.. я с мама, я с шефа... Права е да се ядосва!
Моят съвет, момиче, е да не се караш с тях и да не обсъждаш изобщо. Те няма да те разберат, а само ще се настроят срещу теб. Твоите отношения са с Него, на него обясни яда си, но меко. Той трябва да е твърд и той трябва да сложи хората около себе си на местата им.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0672aa9de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А като толкова знаете дали на вас ще ви е приятно всеки ден да вършите по нещо? А? Или май само давате акъли

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker