Да остана или да си тръгна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да остана или да си тръгна?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2173 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 19г. С приятеля ми (24г. ) сме заедно от 10 месеца. Миналата седмица проведохме доста сериозен разговор- обясних му, че след като завърша трябва да си намеря сериозна работа, искам да живеем на квартира само двамата, да уча задочно и да сме заедно спокойни, щастливи ибда не се съобразяваме нито с моите, нито с негивите родители. Той обаче е твърдо решен, че не желае да се изнесе от тях, ако искам да птода да живея у тях-няма проблеми, но иначе-не става. За мен това би било прекалено сериозна стъпка и не искам да го правя, а той не намира разликата. Каза ми, че в моите планове той няма място и не знам дали е искал да се разделим, или да ме накара да се откажа от мечтата си за самостоятелност и да се примиря да живея както до сега. Обича го и не искам, а и не мога да захвърля всичко ей така, но се чувствам недоразбрана и смвтам, че ако сега не се застъпя за мнението си, никога няма да го направя. Знам, че за да живея на квартира, трябва да се разделим, а не искам, защото не ми е само гадже, а и най-добър приятел. Не знам какво да правя, моля дайте ми съвет, искренно ще съм ви благодарна! Дано историята ми бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: f38b4fefbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на твоето мнение! Мисля, че трябва да се изнесете и да си живеете двамката без излишносто вмешателство на родители и на роднини. Това не означава, че не трябва да поддържате връзка с тях! Напротив, правете го, но знаейки, че вие двамата си живеете отделно.
Сега друг е въпросът, че приятелят ти не иска да живеете отделно и чесно казано не го разбирам. На твое място ще направя избора си и колкото и да ми е тежко ще се разделиме. Съжалявам, че съм толкова директна, но ако сега не проявиш решение и твърдост на характера след време той пак няма да те разбере и няма да оцени мнението ти за други по сериозни въпроси.
Изнасяй се и ако толкова много му липсваш и те обича, той ще те потърси. Ако пък не, означава че е тъп инат и че не може да разбере че и ти имаш собствени мечти и желания и в такъв случай, нямаш какво да правиш с такъв тип. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6e0743a259
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен както ти каза, сега ако не се застъпиш за това, което ти искаш винаги ще отстъпваш пред него или който и да е друг. Щом не иска да се изнесе да не го прави. Ти следвай твоя път и твоите мечти и желания. На 19 си и ще срещаш много нови хора готови много повече от това да се изнесат от тях заради теб. Не е лесно да загърбиш нещо знам го, но сега ако не рискуваш след време ще се чудиш "какво щеше да бъде ако.... ". Пожелавам ти успех в решението и за напред в живота.

23год.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ae90377d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   100% си тръгни. Пише ти една препатила жена. Ще съжаляваш, ако останеш. Явно той е мамино синче и няма да се промени. Какво бъдеще имаш с него? Не си го причинявай цял живот да живееш в чужда къща, където няма да те уважават, защото за него явно мама е на първо място. Така ще си минат годинките и после освен нерви, няма да имаш друго на лице. Знам, че ще ти е много трудно да се разделиш с него, но помисли- ако той наистина те обичаше нямаше ли да те последва?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d34d0850f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ехее, че той на 24 все още ли живее с родителите си, че и не мисли да се изнася?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c69e9cd744
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Обясни му, че искаш да сте в си само двамата и не искаш никои да стои между вас. Той може би не иска промяна, защото харесва да му бъде на сигурно при мама и тате, но всеки човек в един момент трябва да поеме по пътя си - опитай да му го обясниш. От историята ти разбирам, че той е на 24г. и все още живее с родителите си, което лично за мен е малко.. незряло, но все пак - всеки човек прецяня сам за себе си! Не може цял живот да чака на готово от техните, все пак е голям мъж, този момент все някога ще дойде, просто е въпрос на време - според мен! Успех, мила! Пиши ни, като се разберете, какво ще правите.. ;)

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 89826f141d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е, за чий да се мести, като мам и тате могат да му плащат сметките и да го хрантутят?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0e0e945e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В една връзка са нужни компромиси. Ако за теб това е важно той трябва да те разбере и да опитате да намерите решение на проблема. Така и двамата ще сте довлни. Другия вариант е единият от вас да направи компромис, ако искате да запазите връзката си.

 
  ...
преди: 9 години, 28 дни
hash: 1f3b434306
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Сериозно сама си прецени кое е по-важно за теб и действай, при мен е ясно кое съм избрала. В интерес на истината от тогава насам само по-хубаво ми се случва, но няма да ти насаждам моите идеи. Голямо момиче си, сама решаваш.

 
  ...
преди: 9 години, 27 дни
hash: 72fc22d46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На мен ми изглежда, че ти нямаш място в неговия живот, а не той в твоя. Нещо ми намирисва, че тоя човек не си представя бъдещето с теб, щом не желае да се изнесе и ти казва, че няма място в живота ти, при положение, че го каниш с теб... я му тегли една българска и бягай по-далеч. Какво очакваш в бъдеще от него, щом иска при мама и тати? Остави ги да си се обичкат с мамчето тогава и си намери стабилен и зрял мъж, който е пуснал фустата на мама вече. На 24г. мама... срам и ужас

 
  ... горе^
преди: 9 години, 25 дни
hash: b648805889
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За всичко има време, много си се разбързала. На 19 като заживееш на семейни начела, на 25 ще ти е омръзнал до болка такъв живота и ще се чудиш къде да кръшнеш, че да се почувстваш свободна. Като искаш самостоятелност - пробвай. Ще видиш, че не е толкова просто колкото изглежда. Но защо трябва да задължаваш него да се включи в твоята самостоятелност? 10 месеца не са голям срок за 1 мъж да вземе такова решение - може да се окаже, че не иска точно с теб. Все пак си доста малка за нещо като брак. Да живее с мама и тате на 24, разбира се също не е похвално. Изнеси се сама, бъдете си гаджета и ако до 1-1. 5 години той не предприеме нищо, го разкарвай. Пък до тогава и на теб може да ти хрумнат много други идеи за живота. Та ти си само на 19!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b9c6aa5db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   На квартира!! Аз направих тази грешка майка му да не остане сама, и години вече се живее в пълен ад с нея. ..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker