Нечистоплътен е, какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нечистоплътен е, какво да правя?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 8929 пъти
Имам връзка от 2 години с човек, с когото се разбираме прекрасно. Сериозен обаче е проблемът с хигиената му. Цялото му семейство е такова, в дома им е неописуемо мръсно. Паяжини, прах на топки, мебелите са в отпечатъци от пръсти, стените също, навсякъде кашони, буркани, мирише. Изумително е, че тези хора са образовани, възпитани и финансово добре, пък толкова мърляви... Приятелят ми ходи мръсен, с измачкани, избелели дрехи, обувките му винаги са кални, мързи го да се бръсне, да чисти ушите си, не се подстригва често, НО СЕ КЪПЕ ВСЕКИ ДЕН? ! Когато му направя забележка, той ми казва "това само ти го забелязваш, а на бас, че никой не би обърнал внимание". От началото на връзката ни усещам как буквално го измъчвам карайки го да се подстриже или да си оправи леглото. Превърнала съм се в досадница, която все нещо намила. Опитвам се да не съм зла, защото разбирам, че той така е живял и не е виновен за примера, който е получил от родителите си. От тези неща страдат и интимният ни, и социалният ни живот. Аз се срамувам... Две години се боря, изхвърлих доста от дрехите му, научих го кои да комбинира... само това успях за толкова време. Предстои да се изнесем заедно, но не знам мога ли, искам ли.
Как да го науча, БЕЗ ДА ГО ОТБЛЪСНА И ОБИДЯ като той е сляп за мръсотията, а мен мисли за откачена чистофайница???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 67

преди: 9 години, 1 месец
hash: 2c078c40d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чакай малко, ти си си избрала такъв мъж и още преди да заживееш с него, не само, че търсиш как да го променяш, ами и търсиш да обвиниш родителите му, позволяваш си да оценяш колко са мърляви. Извинявам се ама за каква се мислиш за жена без кусури ли? Защо си мислиш, че имаш право да променяш нечии начин на живот? Да даваш констатации, вижте колко неправилно живеят те, а колко правилно живея аз. Той и неговото семейство, като са мърляви ти какво правиш там?
Те са с правото си да живеят както си искат, ти си живей твоя чистофайнически живот далече от тях.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8f9ac662ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами то няма как да го научиш, ако той сам не пожелае да направи нещо по въпроса. Иначе мисля, че наистина е страшно досадно някой да ти мърмори за такива неща. Не си ли се замисляла, че може би просто не сте един за друг. Ти се нуждаеш от чистота и ред, а за него явно тези неща не са толкова важни (няма лошо, хората са различни, а и всеки си има недостатъци).

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0a36903695
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Може би трябва да му кажат и други хора мнение като твоето за да се навие да се вкара в ред. Аз примерно не гледам ушите на хората но незнам защо, ако на някого са мръсни го забелязвам, то понякога човек забравя да направи някои неща. Кажи му, че връзката може да не просъществува много така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 98090ef1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Имам връзка от 2 години с човек, с когото се разбираме прекрасно" - разбирате се прекрасно, а го намираш нечистоплътен!? Та това е най същественият проблем, щом е клошар, какво разбирателство може да има. Мърляча си остава мърляч, или само ти трябва да чистиш и да се нервиш с него, или го зарязвай навреме, докато ги няма децата. Като се появят и те, той ще стане още по мърляв, ще кепази и децата. Какво си харесала в него, какво положително има в него? Хигиената е най важна в живота на човека, другото са екстри.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6acca8f529
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами това е голям мъж с вече утвърдени навици, набивани с години - те няма да се променят. Учудвам се на търпението и желанието ти да търпиш нещо подобно. Най - малкото подобна мърлявост показва неуважение към човека до себе си.
Жюли

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 82585fe7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Като за начало почни да му лижеш гъзъ, като му хареса ще се зариби за хигиената по принцип

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 37caa357e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стани пънкарка и хипарка, и ще си ОК.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9b7737b1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Поговори с него и му кажи всичко, което мислиш за хигиената кажи му, че ако държи на теб ще се постарае да промени начина си!
Желая ти късмет и ако той не промени нищо значи не е човека! ;)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3598ab9b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Кво ти пука щом не мирише?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: ddbce8b835
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Раста му е майката.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ba350a0a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Такъв мърляв, ще ти вгорчава ежедневието непрекъснато.Такъв не става за семеен живот.Нали не искаш да си в някаква хаотична и мръсна обстановка и колкото и да се стараеш, мъжа до теб да е абсолютен нехигиеничен тип.Ами като имате деца, така ли ще са и те?Какви грижи ще полага за децата ви?Мръсни, мърляви, съсани, опърпани, с мръсни ръце и нокти, такива ли искаш да са и те?Изобщо ще си мърда ли пръста, като е толкова мързелив?Нали трябва да имаш равностоен партнйор, а не някой който не е подходящ за теб.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 21f0853188
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Жената си умира да контролира,управлява и да се изживява като фелдфебел-точно затова си с него.
Един свестен мъж,на който всичко си му е наред ще ти се стори скучен-няма какво да моделираш в него.
Така че явно ти харесва с мърляча,така доразвиваш управленческите си умения,искаш да се изнесете,добре,явно тогава на него ще му се е.е майката.А бе всеки да се оправя.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7040268330
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Мисля, че е добре да седнете и да поговорите сериозно за това и вашата връзка... Ако иска да бъде с теб, би направил всичко и би взел нещата по на сериозно :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e69e360d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Драга, нищо не можеш да направиш! Не се научихте - ако нещо те дразни, имаш два варианта:
1. Свикваш!
2. Сменяш гаджето!

Защо всяка жена на този свят си мисли, че мъжът до нея не е самостоятелно човешко същество, а бебе, нуждаещо се от нейното одобрение? Той пее ли ти постоянно да промениш това или онова? Лош или не - не е твоя работа да го учиш на нищо! Стига с този комплекс на колонизатора (не се чувства пълноценен, ако не насади на другия културата и разбиранията си)! Остави го да си намери "мърла" като него, а ти си намери чистофайник като теб и всички да бъдат щастливи. Трудно ли е? Не ми говори за любов, защото ако наистина го обичаше, нямаше да виждаш недостатъци и да искаш да го промениш. Ти обичаш идеала си за мъж, а не него. Осъзнай го навреме и спести нервите и на двама ви!

Ако новият ти е някой като Ейдриън Монк, ще имаш проблем със секса, но поне няма да се оплакваш, че не чисти, не се бръсне и т.н. Честно, дразнещо е да слушаш историите на такива като теб - онеправдани от живота и мъчещи се с несъвършенния си мъж. Кой те е заковал за него? Щом е лош, дай му свободата да намери някоя "некачествена" като за него!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a5644bbd71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз смятам, че подхождаш към него като мърмореща старица, а не като влюбена.
Трудно ми е да вярвам, че приемаш хубавото в този човек, а към недостатъците му си непримирима.
Ами ако утре останеш без него? Ако тогава дойде при тебе някой чистофайник, но пък с лоши душевни качества?
Тогава как ще се почувстваш?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 636d849599
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   По никакъв начин няма да го промениш. Тези неща се учат в семейството в първите години от живота на човека. Но наистина е отблъскващо и се чудя как си го харесала този човек. При мен има нещо подобно. Моят син се влюби отскоро в момиче, което живее в къща. Разбира се, проявихме интерес към къщата и я видяхме в google maps. И какво видяхме - един не поддържан, разхвърлян двор, със всякакви отпадъци, тухли неподредени и т. н. И сина ми като се върна каза, че това и в момента е така неподредено, не е било само в онзи момент когато е снимано. Е, направо тези хора ме отблъснаха още преди да съм ги видяла.
А на теб ти казвам - не може цял живот да се търпи такъв дразнител.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 42fd37ef14
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Направо съм изумен от авторката. Били му намачкани дрехите? Е че ти за какво си? То ако ще си пере и глади дрехите и ще си оправя леглото, за какво му е жена? Доста по евтино ще му е да си плаща на компаньонка за единия секс и отделно на чистачка да му чисти 2 пъти седмично. Аз не познавам мъж който да си оправя леглото, да пуска прахосмукачка, да бърше праха по пода, да се пере и глади и всички онези неща, които се учудваш, че приятеля ти не прави. Вероятно баща ти е мъж под чехъл и си свикнала да го гледаш с престилка на кръсна, докато майка ти е по кафенцата с приятелки или поредния любовник, но не си прави изводи по баща си за останалите мъже, малко са мъжете, които са домакинята в домовете си.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 16f83716e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Разделете се по - добре намери си някого с когото повече ще си подхождате, а той нека си намери някоя мърла като него

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 315fa23431
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Накарай някой друг да му го каже, но без да разбира, че си замесена. Ще се засегне и може да се пооправи. Иначе и моя мъж мраси да ходи на фризьор.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5b0d72cd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Разкарай го! Това са сериозни неща.Няма оправия.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d338eb2481
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Сериозно е - да, даже много! Аз съм разхвърляна и хаотична - не ми пречи да е разхвърляно. Мъжът ми държи на чистотата, но иска аз да я въдворявам. Искам само да ти кажа, че от моя гледна точка също е ужасно дразнещо, че непрекъснато мрънка за неща, които на мен не ми правят впечатление. Така или иначе - той се примирава с факта, че не съм чистофайница, а аз с това, че мърмори, въпреки че ужасно ме дразни. Заедно сме, защото си допадаме в останалите неща - ама по някой път - права си - не се търпи. Като много се ядосам и аз си мисля - не трябваше да се хващам с тоя мрънкалник, а да си намеря нормален, разхвърлян мъж - та много е възможно и твоят да си мисли същото за теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: a69f2a4009
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Леле номер 18 ти си копие на приятеля на авторката.
Въпрос към авторката - как изобщо си го харесала като е такъв мърляв? Не е възможно отначало да не ти е правило впечатление,че е нечистоплътен...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a49bf9a7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Номера 12 и 18 кефят на макс! :) Много сте прави даже - жените се разхайтиха неконтролируемо вече. Сигурно очаква от горкия човек и пари да й носи, и романтични изненади да й прави, и закуска в леглото да й поднася! А за капак - и да я оправя редовно и по задоволяващ я единствено нея начин...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: cfc82edc88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   №18, имаш странна представа за връзка... Ами да по-добре да си наеме чистачка - готвачка и секс компаньонка, защото ще им плаща. А сега получава всичко това безплатно. А аз познавам такива мъже, ама майките им не ги дондуркат до 20-30 години, че и след това. Майките на подобни екземпляри като теб и гаджето на авторката са виновни. А после и жените до тях, че не поставят нещата на местата им от самото начало. Подобно отношение като в Библията, в стария завет или в Корана, към жените го прилагайте, където ви мине номерът.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d887588dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Номер 18 ти не си добре. Аман от такива като тебе които смятат, че жената е прислужница и трябва да пере, глади, готви, лапа едновременно.

Към авторката, твоят просто така си е научен, но според мен трябва да се съобразява и с теб, ти с него също. Моят приятел не е мърляв и се поддържа, но у тях е пълна кочина, майка му нищо не барва по цял ден и е просто отврат наистина, не преувеличавам. Само, че когато той дойде в къщи знае, че след ядене чиниите се отсервирват, а не се зарязват на масата с дни, след бръснене мивката се измива от косми, след ставане сутрин леглото се оправя и че не се влиза с обувки защото оставя отпечатъци от кал по паркета. Така е в моята квартира, а у тях да си прави каквото си иска. Просто това е едно уважение към човека и неговия дом и принципи.
От моя страна и аз правя компромиси и така връзката е балансирана.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 07cd9ca905
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Отврат! Аман от мърлячи и миризливци. Аз с такъв човек не бих живяла, не бих градила семейство и изобщо не бих имала общо. Случвало ми се е да попадам у хора, като свекърва ти. Нито ям, нито пия. Мовек си личи какъв е по това, как се отнася към себе си, към външния си вид, вещите си. Говори директно с него, но на дали ще има полза. Той това е видял от родителите си. Мърлява работа.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 07cd9ca905
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Моя мъж пуска пералня, прахосмукачка и дори е чистил. Сигурна съм, че има още много мъже, които го правят. Това не им пречи да са бъзупречни, спретнати и ухаещи добре. Да ходят костюмирани, изгладени, чисти и прилично на работа. аз такъв мърляч не бих изтърпяла, семейството му също. И като гледам, как наскочиха някои да го защитават мога да си напрВя извод, колко обичат чистата вода и сапунЯ голяма част от хората.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: caf3bbe6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   N18 пропусна да кажеш, че жената също така трябва да го подмива, да му забърсва гъза, да му духа носа и да му чисти космите и мръсотите от ушите...
Авторке моля те не си го причинявай повече. Нека ти го кажа така -ти заслужаваш мъж, който да можеш да оближеш от главата до петите без да повърнеш. Нищо по малко от това!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1c867204c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ужас!!!
Мие ли си зъбите поне?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6b07017c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Изхвърляш му дрехите? Той ок ли е с това? ВЪобще той ок ли е ти да го променяш по отношение на хигиената и външния му вид? Ако е ок - продължавайте. Ако не е ок - късайте.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a2b2886b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Авторката съм. (на 27 години сме и двамата) На многото въпроси как съм го харесала отговарям: познавам го много отдавна и личностни качества са причината да съм с него. Винаги съм виждала, че е зле облечен, но впоследствие разбрах колко по-задълбочено е положението. Той, хора, е над нещата, ама буквално. Стои, до него купчини с дрехи, чинии със засъхнала храна, ама през ум не му минава, че е по-готино да ги няма. Гладя му дрехите, след малко ги гледам хвърлени на кълбо. Не го прави с лошо, просто няма навици, а заради това не уважава труда ми явно. Допитвам се до вас, защото вариантът раздяла не мога приема. Тооолкова трудно е на днешно време да си намериш половинка, ама истински близък човек, другар... Той е добър, умен, готви, но аз не мога да се зарадвам на храната, защото след това готвене кухнята е за ремонт.... и вместо да сме доволни, аз ПАК му се карам. Та той дори няма най-прост навик да затвори шкафа след като го е отворил. Вечно зеят вратички и чекмеджета. Бутне нещо на земята, не се навежда да го вдигне. Не почиства тоалетната чиния след себе си. Изприщвам се при мисълта, че ми предстои да прекарам живота си, ходейки след него като след малко дете.
С разговор не става, не ме разбира, виждам недоумението му, живял е в кочина цял живот и т'ва е.
Надявах се да прочета коментар от сорта "споко, и при мен беше така, но вече не е", но уви

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 42fd37ef14
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Аз съм №18
Значи виждам, че тука някаква агитка се е събрала, предполагам, че е една и съща личност писала по няколко пъти, защото не вярвам, да има чак толкова празвоглави жени. Та на въпроса, защо се учудвате, че най-нормалното нещо на тази земя за мен и останалите мъже е жената да чисти къщата, да прере и да глади? Вашите бащи ли правят това у вас? Едва ли. Аз ставам сутринта и отивам да работя, цял ден работя и абсолютно сам издържам семейството си. Сега нестига, че всички лежат на моя труд, ами остава да започна и да чистя, като се прибера и да гладя може би. А може би децата трябва сами да си изперът дрехите и да си ги изгладят. И каква е тая жена, която ти обяснява, че не искала да живее с даден мъж, защото щяло да им топки прах в къщи, ми като не искаш топки прах, го забърши тоя прах. Щом от сега се притеснява за топките прах, явно в съзнанието и това е мъжка работа и се ужасява като си представи, какви топчища от прах ще се появят. 90% от жените нямаше изобщо да го изтъкнат като причина, защото ще си го изчистят. И накрая да не пропусна, плащам на жена 2 пъти седмично да идва и да чисти в къщи. Тарифата и е 5лв. Демек за 5 лева работа, щом ви се вижда много, не ми говорете какви жени сте. Иначе свърши ми крема, парфюма, тоя месец не съм си купила никаква дрешка, дай една хилядарка да отскоча до Парадайс центъра. И след това да ми каже, че не съм се бил гладил или не съм бърсал пода. Добре че жени като авторката са единици и повечето жени си гледат семействата и децата да са с чисти и изгладени дрехи.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b72de8febc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   18, 34 разсъждаваш смешно! Мъж съм и ти го казвам директно. Авторката не очаква да пуска пералня, да простира, глади и да мие пода... Става дума за лична хигиена и елементарни навици. НИКОЙ НИКОГА не е толкова зает и изморен, че да не спазва нормална хигиена. За жалост щом досега не се е променил, няма и занапред да го направи. Или ще го търпи такъв, или да се разделят. Аз ако бях на нейно място бих си тръгнал.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d338eb2481
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   От номер 23
И аз, както писах съм над нещата - не ми прави впечатление. Нека ти кажа какъв е шанса да се променя - никакъв - старая се заради него - да не мрънка толкова, че ме изкарва от релси, но като не ми иде отвътре и е на сила - рзултатите не са кой знае какви.
Да те питам и аз нещо - какъв е шанса мъжът ми да спре да мрънка и да свикне с времето с творческия ми хаос? Срам не срам и аз мислих как да го променя, да не е такъв досадник. Ако и твоя отговор е никакъв - прави си изводите, а аз ще си направя моите.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 29584f4b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   №18/34 - ако ти си издържаш семейството, а жена ти стои вкъщи си е съвсем друг въпрос. Говоря ти като жена, която ходи на работа от 8 до 17, не си стоя вкъщи. Щом аз ходя на работа и мога след това да свърша куп неща вкъщи, значи и мъжът ми може също да свърши нещо. Тук не става въпрос за това той да поддържа изцяло къщата., децата, уроците им, разговорите с тях и т. н. Просто нещата вкъщи се разпределят по някакъв начин между двамата. Грешна ти е постановката от самото начало, защото ти виждаш в една жена само готвачка, чистачка и любовница, раждаща и отглеждаща деца., а ти я финансираш и тя си наляга парцалите. Не, благодаря! И да ти кажа даваш 5 лв., защото ти се хващат за толкова. Авторката се оплаква от липсата на елементарни навици у човека, с когото живее, на от това че той не перял и готвел или чистел. Не виждаш ли разликата?

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 07cd9ca905
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Мои коментари са 28, 29. Сходни понеже помислих, че нещо се е объркало с публикуването, а то се изисквало време да бъде одобрен коментара. Както и да е. На господина, който мисли, че да поддържаш домът си чист, струва 5 лева, да домакинствал и т. н мога само да му кажа, че толкова са му критериите. Мога да си представя колко се чисти у вас. И като гледам понятието " чистота" има различни измерения. За едни чисто е да минеш с парцала един път в месеца, да пуснеш прахосмукачка един път на месеца, да озбършиш прах един път в месеца и толкова. Ние с моя мъж работим и двамата. Не мога да си представя да се прибере по-рано от мен и да седи и чака аз да си дойда и от там нататък да се готви. Никога не съм го карала, явно някой хора им идва от вътре и не се чувстват унижени и по чехал или по-малко мъже, ако сготвят нещо, пуснат пералня и т. н Не е нужно да харчиш хилядарка за козмдтика. Нужна е чиста водичка и един душ на ден. Чисти дрехи и спретнат вид.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2969883922
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Изумена съм от коментара на номер 18. Бясна съм даже на такива хора. Вие не сте в ред бе? Как така за какво му е? Че като му трябва жена за чистене, гладене и пране, да си наеме чистачка и да плаща бе! Я сиктир... жената е длъжна да го прави, ако мъжът я издържа и тя си е в къщи, ама ако и двамата работят откъде на къде? Аз ще ти отговоря за какво му е-другар в живота се нарича- човек на който да споделя, с който да заспива и да се събужда, който да го подкрепя и той нея, а не да му чисти да го ебе. А ако тоя мъж няма нужда от такъв човек, си прав-да ходи по курви бе, ама по празниците ще е сам! Я се осъзнайте малко, никой на никой не е длъжен да слугува. Че тя ако ще му слугува, той за какво и е по тая логика. Защо пък той да не слугува на нея? Или пък защо ти не слугуваш на приятелката си? 100% си мъж! А ако си жена-сама си го слагаш и утре ще влизаш тука да хлениш "мъжа ми не ме уважава и не ще да ми помагааа... какво да правяяя". Такова мислене като на 18 номер, ме отвращава!
Ж27

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f92270185a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Ох съчувствам ти. И моят приятел е такъв, но не в такава крайна степен. От цялата история саво ще се измъчиш и в един момент ще ти падне пердето. Само ще се ядосваш и ще мрънкаш и накрая себе си няма да понасяш. Много трудно е да промениш някой.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ecda342a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Aвторке, изби ме нa смях кaто си предстaвих откровеното му недоумение, сготвил човекa, пък ти му се кaрaш:-)))
Имa десетки "женски" нaчинa дa му покaжеш кaкво и зaщо. Прaви сa някои мъже от коментaрите тaкa дa реaгирaт, може би не си дaвaш сметкa, че с нaй- доброто си желaние зa по- хубaво и чистичко, влизaш в ролятa нa възпитaтел и то от ония лошите, дето децaтa нaпук прaвят обрaтното, зa дa си извоювaт мaлко свободa.
Не кaзa кaк се държи, когaто е нa твоя територия, увaжaвa ли твоят дом, зaтвaря ли шкaфчетaтa тaм, отсервирa ли чинии и т. н? ! Aко отговорът ти е ДA, нямaш никaкъв проблем, тaкa ще бъде и в общият ви дом някой ден.
A в домa нa родителите му кaкво и кaк се случвa НЕ Е твоя рaботa!
Отворен шкaф- " мило, щях дa си удaря крaкa/ глaвaтa, остaвен е шкaфът отворен"- НЯМA обвинение, нямa обидa, нямa зaповед, нямa посочвaне нa виновник ( ти си остaвил шкaфa отворен).
Инaче съвсек по женски ти кaзвaм, че видът нa домa зaвиси единствено и сaмо от женaтa. Съвсем не знaчи товa, че единствено и сaмо тя чисти, дори може дa чисти основно той в същност, но тя е, която прaви домът чист, уютен, приветлив, желaн или не. Той ще следвa товa, което ти му подaдеш. С нежност, търпение и любов сaм ще пожелaе крaсиво и чисто, може би не зaщото зa него е вaжно, но ще му е вaжно, че нa теб ти е.
Можеш в рaзговор дa споделиш зa предстaвaтa ти зa общият ви дом, ( споделиш, не нaложиш кaто зaкон) след кaто си му изглaдилa дрехa я сгъни/зaкaчи, не чaкaй дa ги събере пaк нaкуп, тa дa му се скaрaш:). Ще си нaмерите злaтнaтa средa, стигa дa не нaстоявaш дa е изцяло кaкто ти искaш или рaзбирaш нещaтa. Все пaк кaзвaш, че се къпе всеки ден, тоест личнaтa му хигиенa е нa ниво. Освен другито aвторке, не зaбрaвяй, че зaбележките ти относно хигиенaтa в ЧУЖДИЯТ дом, може дa обидят и родителите му и ще стaнеш трижди лошa и зa тях, пък и зa него.
Тa нa въпросa ти, с повечко тaкт и чисто по женски ще постигнеш дa си подредите един чистичък и уютен дом. С досaдни нaтяквaния, мърморене и т. н. ще му писне и ще ти пожелaе дa си нaмериш по послушен. A, сегa се сетих още нещо. Теб кaкво те нерви в избелелите му дрехи? Той си се чувствa ок, ти си го хaресaлa вероятно в подобни избелели дрехи и непостригaн може би.
Съпругът ми е чистофaйник кaто мен, но също мрaзи дa ходи нa фр. сaлон- е, постригвaм го aз. Нaрочно съм го " въртялa " веднъж 2 месецa, зa дa не издържи нa дългaтa косa и дa отиде, aмa ниц. Aми не съм си и помислялa дa се кaрaме зa товa. Мрaзи дa си купувa дрехи, зaрaди съблекaлните в коуто трябвa дa се вре, че дa пробвa. A инaче мен ме чaкa с чaсове. Срaм не срaм, често му купувaм дрехи сaмa. Но не му се кaрaм или нaтяквaм, a предлaгaм под формaтa нa подaръци. Вечният въпрос " къде сa ми слиповете/чорaпите", вечният отговор " пaк тaм слънце, в гaрдеробът долно второ чекмедже". Твоят " проблем " е също толковa дребен и незнaчителен, кaто тези мои. Не издребнявaй, aми се рaдвaй нa момчето си, блaгодaри му следвaщият път кaто ти сготви, a дребните нещa ще се коригирaт с мaлко време и търпение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 93432169e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Номер 34, авторката съм. Разбирам идеално идеята на написаното от теб, ама ти не си разбрал написаното от мен. Разбира се, че ще чистя и готвя цял живот, от дете го правя и ама хич не ми тежи. Но ти тук отваряш друга тема. В твоят дом само ти работиш, а от 50 години в България масово жените работят наравно с мъжете. След цял ден работа и на двамата.. не е справедливо жената прибирайки се да започва да подрежда, а мъжът да лежи. Щом са равнопоставени на работа, са равнопоставени и вкъщи. Жените отдавна изкарват пари и си гледат децата, и чистят, и готвят, могат да сменят крушки и т. н. За какво ни е мъж ако не се включва и? Говориш от позицията на глава на патриархално семейство и си си прав.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3bf186fadf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Не, няма да се промени.. ама той е 27 годишен мъж как ще го превъзпиташ. То точно така ще стане както го мислиш освен ако не свикнеш и ти да живееш в мизерия, то и мен такова нещо би ме подразнило човек преди всичко трябва да помисли за себе си и да прецени как ще се чувства по добре. А на теб по добре ли ще ти е да вървиш подир гъза му, какво му е толкова трудното да намериш по прилежен мъж.. хора и характери всякакви.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0cfcb43c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Мноооого хбава тема! И искам да изразя съгласието си с номер 18/34 - спомням си за мрънкането на една колежка, мразела да мие чинии, мрънкала на мъжа си докато не и купи съдомиялна, а сега мрънка, че не можела да научи сина си и мъжа си да си слагат чиниите в миялната. Пие кафето си в пластмасова чашка, пак защото не обичала да мие, яде в пластмасови панички с пластмасови прибори - аз пък на това му викам мърла!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: b05b74bb0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Мили хора аз съм точно такъв мъж който пере, глади, чисти, бърше праха по пода, готви... ако искайте вярвайте, моята съпруга се връща, слага ръце на хълбока и се оглежда и започва, я да видим какво си правил ти днес, защо има паяк на тавана. Едновременно с това, не мислете че съм с леви ръце. В къщи майстор не е влизал, всичко е направено от ръцете ми дори и покрива на къщата. Понякога ми идва да крещя, да викам, да я хвана за косите и да я изхвърля навън, но повярвайте ми, това е характер/нейния/и няма да се промени. Тя просто си обича клюките, масата, цигарите и... да обсъди мъжа си, тоест мен, какъв съм калпазанин и т. н. Писна ми хора... писна мииии. Апропо в махалата ми викат пантофко, тоест мъж под чехъл, но всяка пък иска такъв като мен.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 42fd37ef14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Пак от №18, сега някой хора, май не четат темата а само коментарите, доколкото четох, човека спазва лична хигиена, НАЛИ СЕ КЪПЕЛ ВСЕКИ ДЕН. Доколкото разбирам, става въпрос за това, че не чистел и не се гладел и не бършел праха от пода и не си оправял леглото. Май тия, които ме нападат, изобщо не са чели темата. Аз просто казах истината, това, че тя не изнася на няколко жени, не прави мен лош, гаден и каквито още там епитети използвате по мой адрес. Аз просто казах това което си е. Всички "МАЙКИ", предполагам и вашите, още като сте били малки момиченца са ви възпитавали да чистите, перете, гладите и т. н. Повярвайте ми мъжките майки не правят това с момчетата! Казват на щерките си "момиче си, трябва да си подредена, да си почистиш, да се изгладиш.. и т. н. " Та това се възпитава от детска възраст. Както казах, ако ви тежи има чистачки и не вземат скъпо. Но да се учудвате, че мъж не въшел женска работа е меко казано смешно. НАТЪРТВАМ на "ЖЕНСКА" работа, защото в главата на всеки жител на тази планета има мъжка и женска работа. И в женската влиза, чистене, готвене, пране, гладене и всички онези неща, които авторката се учудва, че приятеля и не прави. Мъжката е да се отремонтират уреди в това число и абсолютно всички домашни ремонти, да се поддържа в отлично състояние семейния автомобил... и т. н. да не изброявам, защото съм сигурен, че колкото и да го отричате, много добре го знаете. Това, може да ви се струва по-лесното, но извикайте майстор, за да видите колко скъпо щеви струва мъжката работа и извикайте чистачка да ви пусне прахосмукачка, за да видите, колко е евтина вашата. Ако ли не вижте колко плаща входа ви на месец за чистачка, разделете го на броя чистения и ще имате представа горе-долу за надника, но определено ще е в пъти, пъти под стойноста на мъжката работа. Освен това, има сушилни с гладене, има преси за гладене, нещата вече са толкова олеснени, че не виждам защо мрънкате, вашите пра баби са перяли на ръка в студена вода а вие с перални и пак сте недоволни.

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: a2b2886b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   №48, не са много хората, които обичат да чистят и ДА СЕ чистят... но всички обичаме да ни е чисто. Когато не ти е чисто, а няма кой да изчисти, чистиш ти. Ако си затъваш в мръсотията, просто "щото това не е мъжка работа"... си мърльо. Вече няма мъжка и женска работа... а има човешки нужди. В Европа сме.. 21в е.
Плюс това, ако ще говорим за уредите вкъщи.. все по-малко хора могат да ги оправят. Всичко е с електроника, която трябва да учиш... не ти идва отвътре като простата механика и физика от едно време. Да не говорим, че в много случаи частите излизат по-скъпо от това да купиш нов уред и няма смисъл от ремонт. Вече и автомобилите се диагностицират на компютър.
И къде отива в съвременния свят цялата тая МЪЖКА КЪЩНА РАБОТА? (Изключвам живеещите в къща, те вероятно трябва да цепят дърва.. и т. н. )

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 188ca19ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   18/34/48, ако намериш машина на времето- марш в Средновековието или поне 100/200 години назад! Там ще паснеш! В съвременния живот- НЕ! Я да позная- нямаш приятелка (съпруга да не говорим), нали!?

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 188ca19ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   18/34/48, и макар, че си изостанал поне с 1-2 века нека ти ЦИТИРАМ историята и ти дам подробни ПОЛЕЗНИ ЗДРАСВНИ инструкции за лична хигиена! Пък пак имай наглостта да казваш кой точно не бил проел темата! Но няма да ти се връзват хората...

"Приятелят ми ходи МРЪСЕН, с измачкани, избелели дрехи, обувките му винаги са КАЛНИ, мързи го да се БРЪСНЕ, да ЧИСТИ УШИТЕ си, не се ПОДСТРИГВА често, "

"Хигиената е медицинска наука, която изучава взаимодействието в системата “човек – жизнена среда” с оглед правилното развитие, запазването, укрепването и подобряването на здравето и работоспособността на човека и осигуряването на активно дълголетие. Наречена е на името на богинята “Хигия” (древногръцка богиня на здравето) и се обособява като наука през 19 век.

Личната хигиена е важен дял от общата хигиена. Тя се занимава със запазване и укрепване на човешкото здраве чрез прилагане на хигиенни мероприятия, отнасящи се пряко до човека през целия му живот. Личната хигиена, представлява разделът от хигиенната дисциплина, който разработва, пропагандира и внедрява в живота правилата и нормите целящи запазване и усъвършенстване на здравето и работоспособността на индивидите и подобряване на физическото развитие и устойчивостта на организма му спрямо разнообразните влияния на средата.

Поддържане на чистотата на тялото
Поддържане на чистотата на тялото е съществена част от личната хигиена на индивида, чиито правила той трябва да усвоява и спазва от най-ранна детска възраст до дълбока старост. От грижите, които всеки човек полага за кожата си, устната кухина, зъбите и т. н., както и за личното си бельо, се съди за неговата хигиенна култура; от тях зависи до голяма степен и личното му здраве.

Хигиенни грижи за кожата
Кожата е важен орган, чиито функции имат голямо значение за организма. Тя предпазва тялото от мeханични, химични, термични, лъчеви и други влияния, от проникването на бактерии, от резките климатични промени в околната среда.
Посредством нервните окончания в нея човек възприема многобройните външни дразнения като усещания за студ, топлина, допир, болка и др. Тя е орган на обмяната, чрез който се отделят важни отпадъчни продукти. Чистата кожа взема участие в дишането – чрез нея в организма постъпва 0, 5 до 1% от необходимия му кислород и изхвърля около от 2 до 8% от образувалата се в процеса на обмяната въглена киселина; участва в процеса на топлоотдаването, в имуногенезата и в създаването на общия и специфичен имунитет на организма.
Немалко значение имат и бактерицидните свойства на кожата. Експериментално е установено, че съществува значителна разлика в бактерицидната сила на чистата и нечистата кожа. Броят на попадналите върху мръсните ръце микроорганизми намалява само с около 15% след 30 мин., докато тези попаднали върху чисти ръце загиват напълно за около 20 мин.
При недостатъчни грижи за чистотата на кожата в нея настъпват промени, които се отразяват неблагоприятно върху многото от функциите на организма. Запушването на кожните пори от олющени епителни клетки, пот, мазнини и други, предизвикват намаляване на кожното дишане с около 10 – 15%. Натрупаните материи стават среда за развитие на разнообразни микроорганизми и гъбички, причиняващи дерматити, фоликули и др. Болната кожа загубва повечето от защитните си функции и бактерицидна сила.
Натрупаната върху кожата нечистотия преминава и по бельото, запушва порите му и го прави непропускливо за въздуха, а при разлагането си придава неприятна миризма на облеклото.

Поддържането на чистотата на кожата става чрез къпане и миене.
Миенето на ръцете преди хранене е задължително, след всяко посещение на тоалетната и след извършване на дейности, замърсяващи кожата. Миенето на краката трябва да се извършва ежедневно, най-добре вечер, с хладка вода и сапун. Редовното им измиване допринася за намаляване на потенето и протриванията. За профилактика та потенето помага носенето на удобни обувки и подходящи чорапи.
При миенето трябва да се има пред вид температурата на водата, която влияе на кожата.
Студената вода предизвиква свиване на кожните съдовете. Ако това се повтаря често тя загубва еластичността си, става отпусната и се напуква. Честата употреба на гореща вода изтощава мастните жлези, в резултат на което кожата се изсушава и изпръхва. Изсушаващо действие има и сапуна, затова с него не трябва да се злоупотребява, особено при миене на кожата на лицето. За нея трябва да се използват специални меки сапуни, в които алкалната съставка е неутрализирана вторично. Употребата на спиртни смеси за почистване на кожата не е полезно тъй като намалява еластичността й. Полезно е подхранването на кожата с различни кремове – съобразени с типа кожа. Слънчевите лъчи са естествен стимулатор на кожата.

Грижи за косата – кожата на косата изисква редовно миене, защото е богата на потни и мастни жлези, които предизвикват бързото и замърсяване.
Нормалното хранене и растежът на косъма се подпомагат от подходящи физиотерапевтични процедури – редовно миене с хладко вода с 10-минутен масаж с ръце или четка за кожа и др. За запазване на косата допринасят редовния режим на живот, избягване носенето на стягащи шапки и др., затрудняващи кръвообращението на главата.

Грижа за ноктите – хигиенните грижи за ноктите на ръцете и краката имат голямо значение. Под тях се натрупват нечистотии, могат да се задържат яйца от геохелминти. Натрупването на патогенни микроорганизми в поднокътните пространства при нечистоплътни лица, които мият рядко ръцете си, може да стане причина за разпространение на стомашно-чревни инфекции – наречени болести на мръсните ръце.
Ноктите на ръцете трябва да се подрязват ниско, дъгообразно, веднъж на 4 -5 дни. Изрязването на кожните гънки в основата на ноктите не се препоръчва, защото нараняванията в тази област се явяват входна врата на инфекции и стават причина за развитието на болезнени панарициуми.
Ноктите на краката се подрязват право, за да се предотврати подгъването на краищата им и впиването им в подлежащите тъкани.

Грижа за устната кухина и зъбите – върху общото здравословно състояние на индивида влияние оказва и състоянието на устната кухина и зъбите.
Изплакването на устата след всяко хранене допринася за отстраняването на полепналите по зъбите и попадналите в гънките на устната лигавица остатъци от храна, чието загниване предизвиква неприятна миризма и създава почва за развитието на кариес.
Вечерното измиване на зъбите с четка и паста е извънредно необходимо, тъй като с него се отстраняват преди съня всички остатъци от храна – останали между зъбите, те се разлагат под действието на микроорганизми, обитаващи обикновено устната кухина, образуваните органични киселини атакуват зъбния емайли благоприятстват развитието на кариес. Повреди на зъбите могат да настъпят, когато зъбите се чистят с метални предмети, а понякога и от обикновени клечки за зъби, защото се травмират венците. Препоръчително е почистването на зъбите да става със специален за целта конец. "

 
  ...
преди: 9 години, 28 дни
hash: 25d461ad1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Авторке, точно така изглеждаше моят мъж преди да се оженим. Когато за първи път ме покани в апартамента си, още на вратата се вкамених. Такъв безпорядък и такава мръсотия не бях виждала през живота си, въпреки, че съм живяла като студентка в общежитие. Беше нещо страшно! Малко по-късно се оказа, че няма.... чаршафи. Спеше направо върху някакво одеало и се завиваше с друго. Без калъфи.
Знаеш ли как стоят нещата 15 години по-късно? По същия начин! Ако аз не вдигна скандал, ще ходи с една и съща риза на работа един месец примерно. Просто не се сеща да я смени. Аз съм тази, която му напомня да си изреже ноктите, иначе няма да се сети да го направи. Хубавото е, че се къпе всеки ден, а през лятото по два пъти, в това отношение е изряден. Но си облича след това непраните дрехи; а и не си ги дава, че да ги изпера. Ако остане сам за повече от седмица - което се случва, тъй като имаме и лятна къща, в която прекарвам доста време, апартаментът се е превърнал в кочина. Веднъж след по-продължително мое отсъствие беше поникнала гъба в банята. Два часа след като сме се настанили в някой хотел, когато пътуваме, стаята е заприличала на битпазар - мокри кърпи по леглата, чорапи и гащи навсякъде и т. н. Говоря за човек от семейство на университетски преподаватели, самият той с две висши образования, с престижна работа, добри доходи и прочее екстри. Но си е такъв. Такъв беше, когато се запознахме, такъв си и остана.
Ти си преценявай! Защото нали можеш да се досетиш кой чисти у дома... Аз му лъскам и обувките, защото ме е срам да вървя до някой, изглеждащ като клошар.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 27 дни
hash: a2b2886b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   Боже! №52, сякаш прочетох себе си след време! Ама абсолютно същото е положението, абсолютно! Не разбирам как може интелигентни, учили хора да не знаят кооолко важно е как изглеждаш (не говоря за красота, разбираш ме). Не случайно народът е казал "по дрехите посрещат... ". Колко по-трудно е мърляв да накараш хората да те зачитат и да се респектират от теб, че да се издигаш. Както и да е, коментари мога да правя до утре. Въпросът ми е той как приема твоето мърморене и напомняне... дразни ли се или е свикнал? И ти свикнала ли си или вече му се ядосваш по, да кажем, по-примирен начин? (Авторката)

 
  ...
преди: 9 години, 27 дни
hash: b72de8febc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Наистина не разбирам как може да има такива мъже. Аз примерно съм другата крайност, което пак не е добре. Разни хора, разни идеали... Ама наистина не мога да си представя как може да поникне гъба, е*ахти!

 
  ...

1-50 от 67
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker