Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво да правя?
преди: 9 години, 11 дни, прочетена 2477 пъти
Здравейте! Имам приятел от 3години. Обичаме се много, имаме тръпка, сексът е страхотен. Но имам един проблем. Той е с 10 години по-голям от мен. Аз съм на 21. В момента работи като букмейкър. Бил е професионален спортист, но приключва кариерата му. Сега той от години е без работа освен това да е букмейкър, но с тази работа няма постоянни доходи. постоянно някакви пари се бавят. Често се ядосва и това не е добре за нервите му и здравето му. Много пъти му казвах, че трябва да промени нещо, да започне работа или да отиде в чужбина да работи. Той казва, че не е толкова лесно колкото аз си мисля, че не знам как стоят нещата за чужбина, че трябвали пари за заминаване. А аз знам, че можвш да теглиш заем, който после връщаш. И така той казва, че с времето всичко ще се нареди. Говорили сме си за семейство, за това да живеем заедно, за деца и т. н. Притеснява ме как ще градя нещо с човек, който не иска или наистина не може да работи или да си намери някаква работа. Вече и аз не знам. Вярно е, че в по-малките градчета, от каквото сме ние няма толкова работа, но все си мисля, че може да се намери все някъде. Той си изкарва някакви пари от това букмейкърство, но не знам колко точно и няма как да стигат за издържаме на семейство дори и аз да работя. Обичам го много и не ми се иска да се разделяме, но вече започвам да се ядосвам. Предлагах му заедно да работим в чужбина или той да отиде за малко, казах му, че ще го чакам, което наистина е така. Той казва, че ако отиде ще ходи със семейството си или с мен да градим там семейство. Но той има приятели и роднини в чужбина-в две държави, които могат да му помогнат. Защо не иска?? ! Не мога да си обясня и се ядосвам, че нещата можеха да са много по-различни. Моля ви, дайте ми съвет. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 дни
hash: 2a540566a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   То мързелът по хората ходи. Явно му е най-лесно да седи на стола, да си чука по дисплея и да си говори с клиентите. Я да се хване, пък да вземе земя, да я обработва, да изкарва пари с физически труд. Нали е бил спортист. Би следвало да не му е проблем физическият труд. Ама нали знаеш приказката - "Моем да работим, моем и да не работим. Като ми се приработи, седам и чекам да ми мине...". Май-май и твоя убавец е на тоя принцип.

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: fc375c32a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За пореден път се убеждавам, че това ваше поколение е толкова мрачно, тъжно и потърпевшо. На 21 годишна възраст аз и моите набори си гледахме кефа, не пречупвахме всичко през призмата на кинтите и евентуалните бъдещи ползи и може би за това мога да твърдя че сме имали чудесно детство и запомнящи се млади години. Сега се чудя да ви съжалявам или да ви оплаквам, като най-трагичното в цялата схема е това, че дори емоционалните ви словоизлияния приличат на цитати от учебник по микро икономика. С такова мислене никога няма да изпиташ някаква емоция за повече от час, защото винаги това усещане на щастие ще бъде заменено с желание и лакомия за още и още.
Само си представям гледката как една 21 годишна току що прохождаща в живота девойка, дава акъл на 31 годишен мъж, а той се обяснява и оправдава пред нея, пълна трагедия.

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: c76aec67f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Към 2. Кой ти каза, че ние не си гледаме кефа??? Цели три години повярвай ми, това сме си гледали и може и да продължи още доста дълго. Просто споделям, че той няма никакво развитие, а за един човек това е важно, за да се изгради като личност и един ден като погледне назад да не вижда само години изпълнени с един кеф. Човек може да си прави кеф като същевременно се и самоусъвършенства.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 дни
hash: 0e9a1887c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 2

Не съм за алчността, но човек, който може да си размахва карантиите и да си прави удоволствието, трябва да умее и да издържа семейство.
Имам чувството, че половия нагон за теб е най-важния фактор и всичко останало са дреболии.
Ами добре. Опитай се да караш само на секс и гладен корем. Без ток, без вода, без квартира.
Иди на някоя тревиста полянка и наблюдавай колко ще я караш така.
Като минат 2-3 дена през глава ще бягаш и от секс-партньорката и от всичко.
Мъжът за това е мъж, защото трябва да развива всичко в себе си. И физика и ум и грижовност към близките и чест и достойнство.
А ЕДИНИЯ полов нагон - не може да бъде белег за мъжественост и фактор за щастие.
То е все едно да сътвориш торта само от яйца. Без съпътстващите продукти- захар, аромати, брашно.
От такава "торта" ще се зарадва само кучето и котето, но не и човек.

 
  ...
преди: 9 години, 8 дни
hash: fc375c32a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   От 2:
Мило момиче, в постовете ти постоянно пишеш за него, но не пишеш нищо за себе си. Колкото той иска секс, толкова и ти предполагам. От друга страна говориш за това той колко трябвало да направи за теб, но не пишеш ти калво можеш да направиш. Можеш ли да заделяш пари колкото него? Бас държа че не можеш. Трябва да разбереш че никой не ти е длъжен с нищо, както и никой не е длъжен да те отглежда и да ти покрива разходите. Разбери че светът не се върти около теб и се старай да намалиш тези натрапчиви и тревожни мисли.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 дни
hash: a7a31766a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "Трябва да разбереш че никой не ти е длъжен с нищо, както и никой не е длъжен да те отглежда и да ти покрива разходите. Разбери че светът не се върти около теб"
M

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 дни
hash: cd403c8f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна с номер 2. Защо винаги трябва да се разчита на мъжете да изкарват повече пари, в крайна сметка всичко се случва в този живот.
Този мъж след време може да го няма в семейството по една или друга причина(не пожелавам на никого това), тогава какво правим с ниския си доход? Как си отглеждаме децата? Не че ще умрат от глад, но дали ще можем да ги отгледаме подобаващо? Дали ще можем да им дадем начален старт в живота(това е много важно)? Как ще се чувстват тези деца, лишени от елементарните неща, необходими за живот, няма ли да станат асоциални странейки от връстниците си, поради липса на тези елементарни неща?
Иначе съм съгласна с номер 4 само с това, че един мъж трябва да се развива, но това важи и за нас жените.
Относно авторката- знам че те дразни това, че е човек, който не се развива и един вид не можеш да разчиташ на него в трудни ситуации. Да съгласна съм с теб, но погледни първо себе си и тогава имай изискване към партньора си. Дали той може в трудни ситуации да разчита на теб? Ти развиваш ли се по някакъв начин?

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: d5c41470e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   до 2
„На 21 годишна възраст аз и моите набори си гледахме кефа, не пречупвахме всичко през призмата на кинтите и евентуалните бъдещи ползи и може би за това мога да твърдя че сме имали чудесно детство и запомнящи се млади години. “

Ами не знам ти от кое поколение си, но днешните МЛАДИ ХОРА сме израстнали в мизерии заради нагласата на предишните поколения и искаме по-добър начин на живот поне за децата си. С право Авторката си прави сметка вместо да начука деца от този мъж и ОХ, гъзец.
Не е проблемът в мързела също, а в липсата на квалификация и ЖЕЛАНИЕ за преквалификация и квалификация.
НО човек един живот живее, една жена от един мъж може да роди (в идеалния случай) и с един иска да направи семейство, така че трябва да избираме.
Аз с такъв мъж също не бих се чувстала добре и сигурна, за семейство да не говорим.
И не става дума за меркантлиност, а за реализъм и желание за по-добър живот и БЪДЕЩЕ за децата ни. Животът на жената не е лесен, да не говорим, че мъжките професии са двойно по-добре платени. Ако мъжът не иска да изкарва пари, тогава какво бъдеще ще има това семейство. Ами майчинството? Ами бременности? Кой ще те храни тогава?

И да, може миналите поколения да сте мислили само за задниците си и да сте разчитали на родителите си да ви купят и построят домове, да ви дондуркат цял живот, но днес вече не е така. Младите живеят масово в Столицата или друг голям град САМИ, сами ТРЯБВА да се издържат и да си купуват жилище, а и днес стандартът на живот е по-висок и не се изчерпват очакванията с киснене пред ТВто на салатка и ракийка и да си пърдим по цял ден у дома.
Днес хората искат да пътъват, да имат модерни уреди, да притежават кола и апартамент, да плащат за добро образование на децата си, а в случай на болест искат достъп до най-добрите медикаменти и така нататък. Всичко това струва пари. Разбирам чудесно Авторката. Моят баща беше подобен на нейния приятел и никога не се промени. Живяхме със заплатата на майка, мизерно и във вечни притеснения за обикновени сметки за ток, караници, дори за сметката за вода от десетина лева се притеснявахме. Пестяхме от неща като къпане, храна, прахме на ръка, защото нямахме достатачно дрехи за смяна, а и пералня нямахме... изобщо мизерии.
Затова и внимателно избирах съпруга си. Материалното не противоречи на любовта, а точно обратното.
Когато бедността влезне през вратата, любовта отлита през прозореца. Когато жената се чувства сигурна и подсигурена с мъжа, тя се отпуска и има желание и за любов, секс, деца, прави планове за бъдещето. Аз като жена изкарвам доста добри пари за България и дори според представите на някои хора мога да издържам семейство с тях НО мъжът ми изкарва в пъти по-добри пари. Не мога да си представя да съм с мъж, който не изкарва никакви пари или по-малко от мен. Влюбила съм се в мъжа си не заради парите, но ако нямаше стабилен доход, никога нямаше да съм с него, да създам семейство с него и деца.

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 584948df1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторката
Благодаря на номер 8! Точно такива виждания имам и аз за живота. Никога не съм искала мъжът ми да ме издържа и да си клатя краката по цял ден. Напротив. Аз уча, даже работя от време на време. Имам желание да науча поне 4-5 езика. Да отида в чужбина, там също да поработя. И като цяло да се развивам. Много съм съгласна с номер 8 за това, че вече времената са други и не може изцяло да разчитаме на родителите си за всичко, а и аз не искам. Искам един ден да изкарвам толкова пари, че да мога да се грижа за тях, не че те няма да могат сами, но да им дам поне малка част от това, което те са дали на мен! И няма как да се измери в пари, разбира се! Но една екскурзия например за родителите или когато им е нужно нещо аз да го осигуря ще ме накара да се чувствам пълноценно! Те цял живот се блъскат заради децата си и заслужават такива неща! И не съм казала, че приятелят ми трябва да ми е длъжен. Никой с нищо не ми е и да, помагала съм му винаги и съм го карала заедно да отидем да работим. Не съм като някои, които чакат всичко поднесено на тепсия. Готова съм на всичко, за да градя нещо с някого, но когато виждам, че и той има същото желание и амбиции. Винаго съм искала да бъда напълно независима от който и да е. Но с времето разбрах, че това не е много правилно. Искам да си изкарвам пари, но както е написала и номер 8 няма нищо лошо в това мъжът да изкарва повече и според мен тогава всичко ще е наред-жената се чувства пълноценно като личност, а егото на мъжа не е засегнато-той изкарва повече. Но е от значени, че жена му работи и се развива по някакъв начин, а не стои цял ден вкъщи или по моловете и салоните са красота. Далеч съм от такъв начин на живот! Но явно всеки има своята гледна точка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 дни
hash: 5f9b59538e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че идеята на номер 2, както и на номер 7 е малко по-различна. Не става въпрос мъжът да е лентяй да лежи по цял ден, а жената също да изкарва пари и то достатъчно, за да се грижи за себе си. В живота всичко се случва и е възможно един ден мъжът, не дай Боже, да не може повече да изкарва пари. Тогава, ако жена му е разчитала само на него, какво правим? Номер 2 е прав/а като казва, че доста хора направо си пропиляват една значителна част от живота заради алчност. На прима виста се сещам за 3 момичета, които познавам и които от алчност си кукуват сами, вместо да си живеят като нормални хора. Просто няма как да изкарваш 500-1000 лева на месец и да искаш да караш S-класа.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 дни
hash: be77945654
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не мога да разбера, искахте жените феминизъм, сега този ти бил, , длъжен" да изкарва пари, , защото е мъж"? Това не е ли върха на сексизма по вашите стандарти? Доколкото знам, високоплатените професии са отворени и за жени. Учи за зъболекарка, счетоводителка, програмистка, мениджърка, вземи заем и си отвори бизнес (ако щеш фризьорски салон или гримьорна). Съгласен съм, приятелят ти явно няма перспектива, ама какво ти влиза това на теб в работата? Ами ако някой мъж, който изкарва някакви доходи, те види, хареса те и после каже, , Тя няма стабилна работа, аз съм много по-добър от нея, притрябвала ми", според теб честно ли ще е?

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 4a8ce5c594
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Aвторке, не бъди меркaнтилнa. Съберете се, роди му 1-2 децa. Ще рaботиш нa две, aко ти остaвa време нa 3 местa. С кеф кaто се прибереш, ще сготвиш, пуснеш перaлнятa, докaто любимият гледa мaч или друго по тв- то, ще почистиш. Децaтa ще нaхрaниш/изкъпеш/преспиш. Ще имaш дaже време дa поспиш 3-4 чaсa може би. Сутринтa дa не зaбрaвяш дa остaвяш нa любимият пaрички зa кaфенце и от време нa време ново Aдидaсче.
Ееех, щaстлив живот, кaкво си се зaпритеснилa пък ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 дни
hash: d5c41470e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От 8 до 11 и Авторката

Първно, номер 11, кой е искал феминизъм? У нас никога е нямало феминизъм, а комунистите са използвали разни идеологии, за да направят още през 70те години българката багеристка, кранистка, машинистка и НАЙ-РАБОТЕЩАТА ЖЕНА В СВЕТА. Да, мили дами, на Запад жените не работят като вас и 2/3 от жените или не работят, или са на половин работен ден, защото е прието мъжът да изкарва пари за семейството, а жената да си гледа деца и семейство.
Не казвам, че това е пътят, но освобождавайки нашите мъже от ВСЯКАКВИ отговорности, ние възпитахме плюнки и мамини синченца - българките не загубиха от еманципацията отгоре надолу (организирана на държавно ниво демек), но загубиха БЪЛГАРСКИТЕ МЪЖЕ. Защо? Ами отрече се Патриарха на всяко ниво и бащата загуби стойност и авторитет - пропи се, замайчи се нашият мъж, стана на плюнка. Жените сме самостоятелни и независими материално - защо са ни такива плюнки и съответно доста си стоят и сами.
И така малкото ИСТИНСКИ мъже у нас не могат да се оттърват от женско внимание, а масата лутащи се нищоправковци стоят фрустирани пред компа и се оплакват от жените.
Истината е, че такива като приятелчето на Авторката с лопата да ги ринеш. Поне нейният има минимална амбиция... някаква, но е пълно с мъже и над 30 г., които все си намират оправдание да не работят изобщо. Унизително му било да работи за 600 лв. Познавам мъже, които и за 800-1000 лв. не си мърдат пръста, защото в чужбина се били изкарвали повече, но нито ходят в чужбина, нито у нас се хващат на работа, докато жените им превиват гръб по цял ден за 450 лв. и после въртят и домакинство, градини, деца.
Аз на такива мъже се нагледах. Дори преди беше по-зле, че и масово през 90те години нашите бащи пиеха. Поне сега повечето не пият толкова, но пък съвсем загубиха мъжете у нас трудови навици и идея изобщо какво да работят и какво могат. Нищо не могат!
Аз безработна жена не познавам. Може да работи като магазинерка за малка заплатка, може вестници да продава, входове ще чисти, но не познавам безработна жена. Семейства, в които обаче ЖЕНАТА изхранва ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО са много. Дори мои най-близки роднини са попаднали в това положение. Не, мерси.
Хайде, като жена си стой с нехранимайкото, но защо обричаш и децата си на този живот? Дори скоро моя приятелка ще роди от мъжа си, които на 37 години няма нито един ден трудов стаж. Отидоха и в чужбина, където тя отново го издържа и той отново си намира оправдания да не се задържа на работа или да работи на черно „като го викнат“ (с две думи да няма редовен доход).
За какво ти е такъв мъж изобщо?
Дете можеш да си родиш и от сперма по интернет или от семенната банка. Бащинството е много повече!
И не е само заради доходът, а такива мъже нямат редовно ежедневие, шматкат се наляво-надясно, събират се с кой знае какви хора и непрекъснато правят „бизнеси“. Нехранимайковци се казват такива на български. И какво бъдеше можеш да имаш с такъв мъж?
Какъв баща ще е на децата ти и какво ще ги научи?
Днес вече се връща патриархалното у нас и има в големите градове добре живеещи семейства, в които жената или не работи, или го прави за удоволствие и съответно има време да си възпитава децата, да се грижи за образование, здравословен начин на живот и тем подобни, докато ти ще превиваш гръб за ГОЛОТО ОЦЕЛЯВАНЕ.
И какво ще си постигнала накрая?
На 40 г. ще се събудиш със синове-готованковци и нехранимайковци, ще се чувстваш стара и употребена, но няма да имаш избор и ще си киснеш с този мъж.
На младини имаш много отворени врати, много избори, но на 40 г. хем си млада, хем си здрава, хем ти се живее, хем знаеш, че просто е трудно и да не кажем невъзможно да си намериш мъж, тепърва да се развеждаш и тем подобни. Отгоре на всичко животът ще те е белязал и ще си станала на парцал и за какво? За да не работил ТОЙ , да не се напрегне, горкичкият, да не си развали тенът и тонусът за деня.

И Авторке, 10 езика да научиш, в 10 държави да отидеш да живееш, знай едно - това не ти е гарант за успех и щастие. Не можеш да избягаш от себе си и грешките си. Така масово нашите момичета на Запад не само мият чинии и берат плод и зеленчук, но и се въргалят с разни утайки (араби, турци, безработни югославяни, наши нехранимайковци), защото ти език ще научиш, но езикът в саответната държава не е квалификация.
Остави ти нехранимайкото-спортист, с когото си се захванала. Той все някога ще се изтарикати и ще почне да печата пари, а и явно има мама и тати да го хранят, но ти самата се замисли за своята квалификация и ТИ какви трудови навици имаш и колко пари сама изкарваш, защото с работа чат-пат е малко при теб като „присмял се хърбел на щърбел“.
Това, че казвам, че мъжът трябва да работи не значи, че жената не трябва! Просто мъжките професии са по-добре платени, а и те са склонни на рискове и са по-често предприемачи, но това не ни освобождава от отговорност да работим също, Опичай се!

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: fc375c32a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От 2 последно.
Съжалявам те, за това ще ти отговоря за последен път.
Мъжът с пари ще изисква от теб. Ще иска да си уравновесена, да си умна, да знаеш какво и как да говориш и не на последно място да гледаш неговия интерес преди своя. Ако мислиш че някой човек с кинтище ти позволи да му чупиш сстойки, да му държиш сметка или да го питаш колко любовници има, то значи много се лъжеш. Така като гледам не можеш да направиш нищо от изброените, както очееидно не можеш дсе погрижиш сама за себе си, така че сега кой е виновен? Разбира се че приятелят ти на който не му стига че се е комплексирал заради лошо финансово съсъояние, ами му се налага да търпи дете с претенции но без покритие. И последно те питам: Защо не го зарежеш щом не те устройва, ами е нужно да си правите живпта труден? Бас държа че е заради липса на избор. На хоризонта просто не се е пояеил мъж с перфектната фигура, с минимум мезонет и дебел портфейл и само заради тези ти болнимечти цял живот ще обвиняваш мъжете до теб.

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: fc375c32a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От 2 до 8.
Хайде сега освен партньорите ви, родителите ви, виновни са и предишните поколения:)
Изобщо сте толкова неблагодарни, че няма на къде повече.
От сега мога да ти кажа че нищо добро не ви чака в живота с толкова негативизъм и глупост. Искаш да си скръстил краката и ръцете, да играеш цял ден видеоигри, да набиваш хамбургери които вашите да ти плащат, да ти плащат обучението за да може един ден от теб да стане човек и накрая пак всички са ви виновни. Все някой ви пречел за нещо, иначе сте ебади яките стойностни хора, нали? :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 3ba960a58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   16. Абе вие жените, що се са ви проблемни парите. Щом не му се работи в чужбина добре, за какво го караш на сила човека. Те парите с труд никога не стигат. Аз имам едно дете и живея с приятелката ми на квартира, работим и двамата, парите все не стигат. Но се оправя ме все някак и сме доволни че имаме семейство. То ти ако смяташ да чакаш да имаш хиляди и да не ти липсва нищо, то това не е пороблема в партньора ти а в теб.

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 4b131800f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 8, ти ако си работила преди да излезеш в майчинство и си изкарвала пари, самото майчинство няма да ти е никакъв проблем. Не знам защо много жени си мислят, че ей сега ще дойде някой и ще им осигури живота. По филмите може и да го има, ама в реалният живот не е така.

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 584948df1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторката до 2
Ти не разбра ли, че аз не търся мъж пари? !? ! Търся човек, който е амбициозен и умен. Когато притежава тези две качества, той ще има желание да се развива като личност. Не става въпрос за суми!!! Не мога да повярвам колко си повърхностен. Никой не говори за коли, имоти и така нататък. Аз говоря да градя нещо с този човек заедно!!! Заедно да си купим например апартамент или къща с общи средства... Не мога да повярвам какви хора от мъжки пол са останали в наше време..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 дни
hash: be77945654
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От 11 до 13. Тези глупости си ги говори на мъжете, които срещаш (явно са някакви мутрета, пропаднали типове по дискотеките, алкохолици и тем подобни). Аз работя на 1200 лева чисто в София (начална заплата), с перспектива след години да стане над 3000 лева, отделно помагам в бизнеса на нашите. Щом аз мога, защо жените да не могат е? Защо авторката да не се хване в някоя компания и да стане нещо от нея? Ок, съгласен, мъжът и не става, ама това си е негов проблем, нека тя да си се развива, той е минал заминал, на над 30 години, тя е още много млада. И какви мъжки професии говорите, само предприемачите ли вземат пари? Ами човешки ресурси, финанси, счетоводство, маркетинг? Всичките тези а перспективни специалности и позиции, като в маркетинг и човешки ресурси винаги предпочитат жени! На другите две също гледат да вземат жени, за да изглеждат добре, че не се взема само мъже (има и квоти в ЕС, 40% минимум жени)! И номер 12, не, жената не е длъжна да гледа деца, да ходи на работа и какво ли не. Моето мнение е, че щом искаме феминизъм и равенство, нека ролите да са равни. Който получава повече пари, той/тя отива на работа, другия гледа децата. Понякога това може да е мъжът.

За каква работеща жена ми дрънкаш номер 12? Масово моите съученички се хванаха в безперспективни специалности като хуманитарни науки, психология или пък право в малки кантори (където нищо не плащат). Видяха, че нещата не стават, някои заминаха навън да търсят чужденец да ги издържа, другите гледаха веднага да хванат някой, че с малките си заплати няма как и себе си да издържат. Това мъж никога не може да го направи! Хайде виж някой мъж, който е направил подобна грешка и се е хванал да учи политология например и изкарва 600-800 лева заплата. По възможност, никоя няма да го погледне дори. А ако е жена, стига да има някаква прилична визия и характер, веднага не един, а няколко ще се въртят покрай нея.

Хайде преди много да знаете за ролите на мъжете и жените малко помислете, че да ви кажа, на мен ми е много по-лесно да гледам 1-2 деца вкъщи, да готвя, да чистя, да гладя, а не да ходя да се разправям на работа, да се бъхтя, да напредвам. Пък накрая някои имат дързостта да казват, че съм длъжен да съм ги черпел кафета, букети от по 50 лева да им купуваме, бижута и разни други дрънкулки.

Що се отнася за чужденките, отидете в Германия е. Всяка жена там я е страх да роди, за да не изпусне кариерата и работата.

М23

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker