Изпаднала от социалната мрежа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121592)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18630)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изпаднала от социалната мрежа
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2317 пъти
Преди време, когато бях на 20 - 22 години имах фейсбук. С половинката си се запознахме на живо, но после той ме намери във фейсбук след като му казах името си и си писахме няколко пъти докато не излезнахме за първи път заедно. После поддържахме отделни профили, и той и аз, като след време се сляхме в един общ профил, което финализира в изтриване на профила, защото по някаква причина решихме да нямаме повече профил. Не помня инициативата да е била предимно моя. В момента уча в университет и доста често се случва да има важни материали, които да ми трябват, но да мога да взема именно от този сайт. Тъй като нямам профил съм малко назад в нещата и изпускам някакви важни тенденции около изпити, а колегите ми, и не само те де, все питат защо нямам фейсбук и като завършим как ще си поддържаме връзка. Не сме толкова близки, предполага се, че освен интернет има и телефони и човечеството, преди да съществува фейсбук, е оцеляло чрез такава комуникация. Проблемът е, че пожелах да си направя профил преди известно време, но когато половинката ми разбра /казах му, не бих крила/ той се нацупи, погледна все едно кравата му е умряла, и ме помоли настоятелно да закрия този профил. Бил разочарован от мен, че съм паднала толкова ниско да искам да имам профил там и че не очаквал интелигентен човек като мен да се води по тези моди. В момента нямам профил, но понякога си мисля за това и си интерпретирам реакцията му, както и се опитвам да установя едно единно мнение за конкретната ситуация, защото дори аз самата не съм много сигурна дали съм твърдо за или против тази социална мрежа.
Всички от вас ли имат профил там? Ако нямате каква е причината да нямате, и ако имате - съответно каква е причината да имате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 17f462b73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Фейсбук е като телефонен номер - не можеш да имаш общ мобилен телефон с приятеля си, нали?
Хвани, направи си профил с два клика - никой не те задължава да потсфаш неща, снимки, а го ползвай само за комуникация.
Аз имам профил от 2009 г., от самото начало, когато никой не знаеше дори какво е Фейсбук. Днес го ползвам само за комуникация точно със съученички и дори хора от унито, абонирала съм се за различни информационни сайтове, каузи и политици, които одобрявам - всеки ден влизам за 5 минутки и си чета интересните неща - така както си проверявам мейла.
Никога не ми е хрумвало да си правя общ профил с мъжа си и така нататък. Има лични неща, лично пространство и не можеш, не бива да се сливаш с мъжа си по такъв начин. Бъди личност

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b344df8121
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Той те контролира. Не му позволявай.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a73c138c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   аз лично имам профил, използвам го освен за комуникация с приятели и съученици (някои от тях извън страната, така че телефоните отпадат), и за работа - фирмата, в която работя, поддържа няколко профила и страници и задължение на всички е да се поддържат с публикации, харесвания и т. н., шефовете също са вътре и публикуват.
мъжът ми няма профил, защото не му се занимава и не му е интересно, но никога не е казал нищо срещу моя.
а и съгласи се, че човек няма как да звъни всяка седмица на познати и съученици, особено ако не са в същия град. докато ако видиш някоя снимка или пост, веднага се осведомяваш за човека.
за мен приятелят ти е комплексар - какво значи "да паднеш ниско"??? или че "интелигентен човек не се водел по тези моди"??? той в коя свят живее? дай да се върнем в пещерите, там няма как да намериш някой друг освен него.
глупаво е да не поддържаш връзка с колеги или да изпускаш материали заради нечии предразсъдъци. а и всеки има нужда от лично пространство, в крайна сметка животът ти не е започнал с него, няма и да приключи с връзката ти с него. дай да се откъснем от всички познати и приятели, щото имаме гаджета.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 94f5cac686
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имам профил, но е само заради университета. Влизам в него ако се качи някаква важна информация за изпити и курсови работи, а сега през лятото като не съм на университет и грам не го ползвам.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5f088b2ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз скоро си направих профил заради една онлайн игра, че влязох в някаква гилдия и тя си има фейсбук страница. Ползвам някакво измислено име, нито мои снимки, нито друга информация за мен. Преглежадм набързо веднъж на ден, ако има нещо ново и излизам. Не виждам нищо интересно в тоя фейсбук, даже ми става много тъпо като съм там. Пълна загуба на време.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ad49961d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз нямам профил, просто там няма какво толкова да се прави, по добре да живееш реално, има хора много пристрастени, само снимки си правят и постоянно гледат профила. Не искам д а имам толкова информция за другите, ако някои ме интересува може да се видим на живо. Иначе нямам нищо против, имах профил преди 3-4 години, но за сега не ми е нужен...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 551bb4954f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямах профил до 2013-та година, въпреки, че седа на компютър от 13 годишен(на 22 съм сега). Направих си профил единствено заради момиче, и сега не е по-различно, но и комуникирам с приятели.

Някои хора обаче живота им е FACEBOOK.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7743df94f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз нямам и не виждам смисъл да си правя. Не харесвам сритата му идея. Това е сайт, в който празни хора се опитват да изградят личност от себе си, асоциирайки се с различни марки и поствайки клиширани мисли. Един огромен фарс/цирк. Юзърите са едни марионетки, тотално промити от стереотипите на новото време. Има и не малко свестни хора там, но тях можеш да ги намериш и без да имаш профил. Иначе приятелят ти по всяка вероятност има и друга причина да не иска да имаш профил, но не мога да ти кажа точно каква. Направи си Скайп.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c34945b52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На живо познавам точно трима души, които нямат профил във Фейсбук, но като чета коментарите тук, май ще се окаже, че никой няма профил, сама съм си там. :D
Аз имам профил, приятелят ми също. Използваме ги основно за общуване и организационни неща, както и за университетски истории. Няма нищо лошо да си част от глобална социална мрежа. Държанието на приятеля ти ограничава свободата ти, за мен е неприемливо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a73c138c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   абе хора, въпросът не е има ли смисъл или не от фейсбук, а в това, че приятелят на авторката я ограничава от комуникация, от която тя има нужда в момента и си позволява да й държи сметка за начина й на общуване с други хора.
номер 3

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 130575aa81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Дa, имaм профил. Нaпрaвих го зaрaди приятелите ми в Бългaрия, огрaничилa съм достъпa нa външни хорa. Влизaм веднъж нa около 2 месецa, колкото дa видя снимки нa семействaтa, хлaпетaтa им и после си говорим.
A приятелят ти... дaли пък не го притеснявa дa не откриеш чрез фейсa НЕГОВ тaен профил? ! Не знaм, нaчинa по който се е изкaзaл, думите които е ползвaл, дори те е обидил ( колко ниско си пaднaлa). Държи се кaто онези нa принципa "нaй- добрaтa зaщитa е aтaкaтa". От кaкво точно се зaщитaвa той? Поигрaй си нa детектив.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4b24a11a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 1
Фейсбук го има от 2004. Аз лично си направих профил още в началото на 2007, като разбрах за него от приятели от Американския университет в Благоевград. Тогава българите там бяхме малко като цяло и Фейсбук беше изцяло на английски. От 2009 нататък, след като и го преведоха, стана нещо страшно. И сульо и пульо си направиха профили, простотията плъзна навсякъде, добре, че чужденците не разбират български, но пък имат очи и виждат. И да, изтрих си профила, не че може да се изтрие, но не влизам вече там. Това е най-големия клюкарник, който може да съществува. Има и някои плюсове, но в сравнение с минусите, просто не си струва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5d77e059e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Това никога не бих го позволила да ползвам един профил с гаджето.Второ не давам обяснения на никой.Трето,в тази ситуация,в която той ми казва,че падам ниско,бих му казала,че имам 20 профила във Фейсбук,за да го дразня още повече.А не да се чудя дали да го трия.Иначе аз лично нямам профил.Публичността не ми е по вкуса.Снимките си ги правя за мен,да ми стоят в компютърът и да ги покажа на който аз си искам,а не да ги гледа целият свят.Приятелите си ги знам аз,защо трябва всички да знаят кои са ми приятели.Не искам също така никой да знае как си прекарвам свободното време,с кого и къде,това си е моя работа.Значи щом ти трябва,заради унито си го остави този профил.Изобщо на приятелят ти не дължиш обяснения.Бъди сигурна,че той тайничко си има поне един профил за шпиониране на мацки,така че няма какво да се чудиш толкова.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d9c798b93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Нямам профил, защото не искам да имам и не виждам смисъл да имам - за мен това е едно изкуствено пространство, където хората лицемерничат взаимно и се опитват да се доказват такива, каквито не са. За мен това е излишно натоварване. Предпочитам да си губя времето с по-приятни и полезни неща- като да прочета книга, да се разходя навън или да се занимавам с любимо хоби. Също така хич не ме кефи идеята да давам отчет къде се намирам, какво ям, с кого съм така, че хората да са 100% осведомени за личния ми живот. :)
И все пак уважавам решението на всеки да има фейсбук. В твоя случай обаче приятелят ти няма право да те ограничава по-този начин.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 97552f86a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз имам профил, но го ползвам единствено, за да комуникирам с приятели, нища друго.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 969acf6544
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   " добре, че чужденците не разбират български, но пък имат очи и виждат. " - Какво значи това? Някави всевиши форми на живот, ще ни съдя за нисшите ни начини на поведение и съществуване?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c347f226a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз имам профил, както за лично ползване, така и работата го изисква, тъй като фирмата поддържа страница и трябва да следим всичко. В днешно време е трудна работа да нямаш подобни профили. Направи си доколото имаш нужда да го ползваш за определена цел, а защо не и за губене на време. Има доста информация и мисля, че почти не останаха хора, които не поддържат профили там. А и не позволявай някой дотолкова да ти контролира личното време и пространство, някак не е нормално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker