Сам, без приятели, без приятелка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123670)
 Любов и изневяра (30425)
 Секс и интимност (14594)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6687)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4762)
 На работното място (3314)
 Образование (7409)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19161)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сам, без приятели, без приятелка
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 3958 пъти
Здравейте,
Пише ви едно момче на 20г., което в последните 3-4 години няма абсолютно никакви приятели, не излизам, не си пиша с никого в фб,срамежлив съм..

Завърших започнах университет с надеждата да променя поне малко живота си, е ама на На Пук Стана ужасен инцидент в Универсиетата, счупиха ми капачката по време на спорт, ужастни мъки беше две операции, възтановяване, но пак показах упоритост и сам без чужда помощ се справих(естествено родителите ми помагаха),но през този период се бях отчаял напълно- щото операцията беше сериозна и просто си казах край прецаках всичко... едвам завърших годината..

Започнах отново да спортувам и естствено както винаги сам, опитвах се сдружа с някого неуспешно, просто хората ме отбягват все едно, опитвах какви ли не начини все неуспешно,

И така цяло лято и есен сам, пред компа, без приятели, дойде и това лято и пак съм на същото дередже... От доста време си мисля за приятелка да има с кого да споделям общувам, но нали съм срамежлив и изпитвам страх от запознаства...

Има едно момиче което много ми харесва, но никога не сме си говорили, тя е 4години по-малка,... напоследък доста,често я засичам като си правя самотни разходки привечер, но ме е срам да я заговоря, просто ако отида и кажа здравей, ще забия като Стар Макинтош, сърцето ще започне да тупти като лудо и адски ще се притесня... Като бонус винаги върви с някоя нейна приятелка.. Исках поне да започна от някъде през ФБ, но така и не ми прие поканата и ме ми отговори на Личнотото съобщение...

През годините съм писал и на други, но никога никоя не ми е отговаряла, питам се защо? толкова ли съм грозен, тъп, прост или дебил? Как да го разбирам това..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2eb339d367
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Докато не спреш да се самосъжаляваш и не направиш нещо по въпроса, няма кой друг да ти помогне освен неб!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 25a041bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Пробвай в Интернет, по разни форуми и прочие. Там никой не те знае кой си и как изглеждаш, така че не виждам проблем. Малко по малко ще се отпуснеш и извън виртуалното пространство. Но трябва да си мил с хората, за да те допуснат до теб, да не изглежда така, сякаш си супер отчаян и ще бъдеш т. нар. "лепка", просто говори с тях, интересувай се от тях, питай ги разни неща, бъди уверен. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f978b32625
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Съжалявам те авторе, не си само ти така. Ти си още на 20, имаш много шансове, но сина ми е на 30 и пак е така. Ето това е най голяма вреда на компютрите, хората останаха без души, превърнаха се в кибер-човеци. Как да си намериш приятелка, като стоите затворени пред компютрите или се тъпчете в смрадливи дискотеки, а там все кифли се събират. Има много свестни момичета, които се чувстват като тебе, но и те не знаят как да ви намерят. Без компютрите живота е вече немислим, но поне да ви станат по полезни. Какво пречи, в този сайт да има раздел-"Да се опознаем" или "Да споделим приятелство", в който младите да имате възможност да си разменяте координати. Има много сайтове за запознанства, но явно още не е намерен ефикасният, все фалшиви излизат и младите се разочароват. Абе, най добре си беше в миналото. Нямаше компютри, имаше "совалка", наричаше се гезме, ходиш като на манифестация по главната улица и се бройкаме. Когато някои се харесат, гравитацията става по силна и не след дълго са вече гаджета. Сега, вместо компюгрите да спомагат, те разделят хората. И твоята любов ще изгрее, но жалко, че губите от най ценното си време, губите си младостта.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8b9a18a721
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е то български университет не със счупена капачка, ами дори и да нямаш глава на раменете, пак ще го завършиш. :D Иначе сериозно, зарежи ФБ и тем подобни. Излизай, социализирай се, защото никой няма да дойде да ти почука на вратата и да те попита дали искаш да сте приятели. Давай смело!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8619629c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Много неприятна ситуация и аз съм във същото положение само че от 8 години, явно не ми върви и това си е. За да не мисля за самотата и всичко което съм изпуснал аз чета книги, направо се потапям във тях, запалените читатели ще разберат какво имам в предвид.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c365abce59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   "толкова ли съм грозен, тъп, прост или дебил? "

За да отговорим, трябва да те видим и опознаем. Но дори и да не си грозен, тъп, прост и дебил, може да има много други причини. На твоята възраст обикновено се обръща огромно внимание на външния вид. Ако не си нечии тип, афиширане на желание за интимност от твоя страна би отблъснало. А неодавна в друга тема някой спомена, че жените подушват тези, които търсят отчаяно и се дистанцират. За да пожелае някой/я да се запознае с теб трябва да си интересен с нещо, също така не трябва да си прекалено затворен, за да се получи комуникация и сближаване. Според мен трябва да поработиш върху характера си - да станеш по контактен, приятен, приветлив, уравновесен, нестрахуващ се от общуване с другите. Срамежливостта я остави за случаите, когато си виновен за нещо (съвест), трансформирай я в тактичност (съобразяване с околните). Ако имаш някакви недостатъци опитай да ги разрешиш, ако е възможно. Целта на горните неща е да се преобразуваш в по-привлекателен човек, което ще подобри шансовете за намиране на каквото желаеш. Гаранция няма, но все пак е нещо в правилна посока.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 09c17b00ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ми прати снимка да ти кажем дали си грозен. иначе от написаното не изглежда да си прост или тъп.
много тъжно. не знам какво е да нямаш приятели и да си седиш само вкъщи.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2526c54d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Стряскащо е, че такива теми зачестяват!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cd5cbf361c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хората са скапани, така, че хич да не ти пука от никой!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5e2275825e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Екстра си си ти! Поне не са налага постоянно да се разправяш с идиоти...

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6fed28cd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Може би проблема е в това, което хората първоначално виждат в твоя профил във фб. Може би една нова профилна снимка няма да е зле.. :) късмет брат аз съм в почти същото положение

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cc69634939
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами за прост... не ми се струва да си такъв. Но нали знаеш, че и външния вид има значение.. питаш ни "толкова ли съм грозен" ами как да ти кажем като не знаем как изглеждаш. Моят съвет е да започнеш повече да излизаш. Ако например си с друго момче навън и видиш тая мацка, съсигурност ще имаш повече кураж да я заговориш. Друго е когато има някой до теб няма да ти е толкова притеснено.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: dceed591d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Запиши се на някакъв курс, танци или каквото се сетиш- нещо, което обичаш да правиш. Опитай се да заговаряш хората, да общуваш повече. Преди това обаче трябва да вдигнеш самооценката си, не се страхувай от това, че ще бъдеш отблъснат или няма да се впишеш, отпусни се и прави всичко по-спокойно. Няма идеални хора всички се издънваме понякога. Търси познатите си, предложи на някои да излезете, не прекарвай времето си сам, защото наистина е адски мъчително и ужасно да няма с кой да споделиш или излезеш. Знам какво е! Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5b9ca116f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   В момента имам малко приятели. Бил съм, като теб. Престани с писането по Фейсбук на момичета. Заговори я. Кажи и че си я харесал и се представи, как се казваш. Намисли си, какво ще говориш, защото викаш че си срамежлив и ако не измислиш предварително може да блокираш. Най-лошото нещо което може да стане е да се изложиш, но най-доброто нещо, което ще стане ако го направиш е, че ще си доволен за себе си че си опитал. Разбери след време ще съжаляваш за нещата, които не си направил отколкото за нещата, които си направил.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 451f26e077
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе млад си, все още не е късно да поемеш в друга посока. Като за начало да станеш от компютъра и да почнеш да прекарваш повече време на вън. Казваш че момичето което харесваш е с 4 години по-малка т. е. знаеш предполагам много неща за нея а дори не и казваш "здравей" като се видите - малко е странно не мислиш ли? Как да ти върне Л. С. някой когото си подминал в парка. Забрави си комплексите в къщи и следващия път пробвай нещо простичко като "Здравей казвам се.... и много искам да се запозная с Вас, понеже сте най-красивото нещо което виждам от сутринта" Не всяка кифла ще ти върже на такива думи, но пък едно нормално момиче може дори и да завърже разговор с теб. Просто забрави за страха и общувай с хората без да имаш никакви предварителни очаквания и сценарии в главата, това е погрешно - просто излез и общувай!!
Стискам палци да ти се наредят нещата.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9c5979eb50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   1: Не катастрофизирай и не генерализирай! - какво означава това - ако опиташ да се сприятелиш с някого и не се получи, той почне да те отбягва- не си мисли глупости от сорта "значи съм грозен, скучен, тъп и т. н. ", а знай, че не можем да се харесаме на всички, с които общуваме и е голяма грешка да подхранваш подобен тип поведение, защото рано или късно ще се разочароваш болезнено.. Това ти го пиша по преживяно
Изпитваш страх от запознанства - ами няма нищо страшно, приятелче, просто ти е объркана мисловната нагласа - на всички ни се случва, само че на някои повече им личи. Срамежлив си щото ти пука, пука ти щото си чуствителен... И не тръгвай с нагласата, че непременно ще се получи от първия или вотрия път, просто си кажи "каквото и да става, няма да ме откажете да се пробвам".. Нямаш приятели ли - ето ти своеобразна рецепта - доколкото те разбирам висиш у вас на компа -все едно съм чул "да" ;), не може да не поцъкваш някоя игричка (я CS, я CoD, я WoW, я DoT-a), ами уговорете се и излезте на биричка и лаф, аз знам за кво ще си говорите, ама то покрай едните теми се отварят и други.. Или другия вариант е на някое от местата където упражняваш хобито си (незнам какво е то - примерно тенис, каране на колело, баскетбол и т. н. ) - кажи здрасти на някой, пък може и да се заговорите... Курса по танци също не е лоша идея, ама в момента си психически нестабилен и като отидеш там, ще си харесаш някоя мацка и ще я оплескаш ептен ако не ти обърне внимание.. така те усещам аз поне. Въпроса е да не си го слагаш всичко на душичката, да си вдигнеш самооценката- на база реални факти и тогава да се пробваш с момиче.. И остави тая нагласа, че си търсиш девойка дето да те държи за ръката докато й се изповядваш.. Има и такива, ама те са на изчезване май.. Тя ще ти споделя и ще ти се оплаква, ти ще я милваш по главата и така - това е моделът.. Горе главата и напред, на 20 години си!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 90f4478b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   От Автора
То хубаво, но като и кажа здравей и до там.. край зацепвам... пък нз да ли няма да ме помисли за някой който иска да е с нея само за едното чукане...
Пък ако дори не ми отвърне на "здравей" и както винаги е с приятелки най-много да стана за смях... а и както живея в село, ще ме плямпотят цяла година "ее тоя и 4години по-малка не му върза"
(П. п. това го казвам щото хората тук са ужасни.. )

Като се замисля проблема ми е, че в последните години без да излизам и без приятели станах много "див", "страхлив" и прочие.. преди години когато се събирахме а в даскало а приятели от махалата навън на кафе на бар... в компания нямах проблем да заговоря момиче и да си говорим какви ли не тъпотий, но сега сам сякаш съм забравил какво е да отговориш нормално с момиче и да се полигавиш дори...

Станал съм такъв сериозен дебил... ;/

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e1f3bcd227
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Проблемът не е дали си грозен, или не. И аз не съм хубавец, въпреки, че жени са ми казвали, че съм. Аз съм художник и не се харесвам. Но случвало се е да видя някоя жена и да не е типична красавица, но адски да ме привлича и обратно-топ мацка (по нашите плоски мъжки стандарти-дамите да прощават), но да не ме привлича. Ами, жените точно така гледат на нас! Не е основен външен вид. Но ти си фригиден и срамежлив, а жената е нещо, за което мъжа се бори и след това трябва да я пази и се грижи. Е, разбираш ли къде е проблема-ти излъчваш точно обратното. На една жена й трябват 3 сек., за да те усети. Звучи откачено, но жените веднага усещат, че си отчаян мухльо, затова бягат. Не се обиждай, ти изглеждаш свестно момче. Не губи надежда, ще дойде жената, която те харесва какъвто си и ще си направите семейство. Моето гадже неусетно стана моя съпруга, мой приятел, сестра и.... майка на детето ми! Всичко ще си дойде само, успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5b9ca116f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До коментар 17 От Автора

Ако нищо неправиш ще седиш на едно и също ниво. Незнаех, че си от село. Направи си кефа и я заговори. Да не ти пука какво ще говорят за теб. Това е твоят живот и можеш да си правиш, каквото искаш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: dd24060dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   След коментар номер 17 си мисля, че наистина може да си дебил. Изобщо не показваш разсъждения или изрази на млад 20 годишен мъж.


До всички коментиращи - ВИНАГИ за всичко си има причина и това не са компютрите, не е фейсбук и т. н.
Причините са ниската култура, мързелът и като цяло българинът си е един лигльо.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 391246b23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Уоу... Тя е едно момиче, от още незнам си колко стотин хиляди на нейната възраст. След като спиш с 3-4 ти се губи илюзията за "принцеската", която е много добра, мила, красива и се чука само с теб. Жените са много и си приличат.

Стига си хленчил, ами вземи да се избръснеш, сложи подобаваща блуза, риза, потник или каквото е на мода. Не е нужно да си намериш "най-добрите приятели ". Просто ти трябва една тумба с която пиете и излизате заедно.
А момичета има много и са навсякъде. Те не са недостъпни, те не са някакви богини, те просот искат някой по-свестен и добре изглеждащ. И те не са "оная". Отначало е трудно, гадно и неловко, но след време се свиква, а след още малко взима да ти харесва. А в по-далченото бъдеще ще ти омръзне. Повярвай ми, тази няма дори и да си я спомниш, а ако се случи да сте заедно, даже ще си викаш "И заради това ли теперех толкова много и се притеснявах"... Споко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 391246b23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   "Грозен беден, няма! "
- Галена, Глория, Силвия, Славея и там разни дргуи.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 90f4478b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Пичове какво ли не правих, на луд се правих, няма не става да завържа приятелство, само здравей здрасти как си и до там... Питам ги, моля ги не искат да излизат..? а в същото време излизат (то фб поне за тва върши работа) Пробвах с едно момиче, първо се запознахме на живо нали най-общи неща, писахме си в Фб..два-три дни после изведнъж спря да пише, видях я живо дори се обърна на друга страна...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5d450819fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Бъди уверен, защото на човек винаги му личи кога се притеснява, а момичетата /мисля/, че харесват уверени мъже. Ние не хапем, не се притеснявай. Ако трябва тренирай пред огледалото преди да излезеш, да знаеш ако я видиш какво да правиш... понякога е необходимо само едно здравей, за да започне всичко :) Желая ти успех и увереност :)

Г 20г.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c14861144c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Ей, момче, не увесвай нос, че хората, като те усетят, че си в дупка и почват да странят (близките хора не се броят, там вече съвсем друго).
Карай стъпка по стъпка. Заговориш се с някой не за да ти стане близък приятел или някоя, за да ти стане гадже. После ще си намериш компания, пък ще дойде някое симпатично момиче. Може и да се получи нещо, може и пък не. Млад човек си, ще изгрее слънце и на твоята улица. Както е написал №2, някой форум си избери, за да си упражняваш комуникацията. Колкото и да звучи грубо, никой няма да те потупа по гърба или да те утеши , защото си нещастен. За това е семейството.
Ето, във фейсбук нещата много лесно могат да се завъртят. Заговаряш се с разни хора, пускаш някой готин виц, въобще социалните мрежи не са за подценяване и могат много да са ти от полза. По принцип хората несъзнателно избягват самотниците. Ако на твоята виртуална стена се вижда, че общуваш активно с другите хора, бъди сигурен, че ще се появи някое момиче да види, аджеба, кой е този симпатичен младеж. Който обаче не и предлага на секундата среща. Струва ми се, че много "делово" подхождаш, така да се каже - ще излизаме ли или не. По полека, общи приказки и те така. Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 65a7e9868d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Понякога се налага и мъжете да се променяме, но тук в България и това не помага, не и ако нямаш добро социално положение - контакти, приятели, връзки и финансови възможности. Винаги ти излизат с такъв номер - Ти си сдухан и скучен. Паднат кинти от джоба и забравят всичко. Знаеш ли каква е главната цел на всичко това? Да се затриват ценностите и да се постигне някаква еднаквост в населението, тоест да няма хора като теб, мен и други в това положение. Искат и се стремят да ни превръщат в това, което не сме и не трябва да бъдем. Не е нормално да искат да си променяме възгледите и да правим жертви, за да сме готини. Да не са от злато, че трябва да си купуваме коли и да ги возим, че трябва да сме богати и самостоятелни, какво толкова ни предлагат с един разкрач? И те са хора и те миришат от тия места, няма какво да се лъжем. Претопява се населението и му се убиват ценностите. Циганите ще станат мнозинство в тази държава. Безпочвеното самочувствие на българките ще съсипе нацията! Няма с какво да са горди! Баба Илийца не ги олицетворява по никакъв начин. Самият аз съм преживял ужасно тежки моменти и са ми казвали: Като само хленчиш и се оплакваш никоя няма да те погледне.. бляблябля. Нямам право да се оплаквам, че ме е мчакал живота ли? Само буржоазните мъже са мъже? Вие не разбирате ли, че момче като автора проявява страхотно мъжество, да живее сред толкова гадост и лицемерие около него. И аз съм като него и не ме е срам да си го призная, но ще бъда наречен комплексар и злобар, ама какво от това? Не понасям такива несправедливости! Не е честно някакви богати лекяри, понеже повечето са такива и си го знаят, да бъдат винаги в центъра. Такива хора не забогатяват честно и от такива е крал Робин Худ - герой от прочутите английски балади. Такива хора като него ще ни трябват. От всеки парк Шерудска гора и всичко ще си дойде на мястото, но защо няма организация? Такива като мен и автора, а ние не сме малко, могат да наредят нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 90f4478b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Пичове помагайте и аз съм подобно положение, 22години и нямам никакви приятели, всички се отдръпнаха от мен. Няма с кого да общувам нямам и приятелка, как да подходя какво да направя, със никой не се получава да бъда прятел

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker